Gönderen Konu: Toyota Türkiye'yi Tebrik Ediyorum ....  (Okunma sayısı 4561 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Türkiye'yi Tebrik Ediyorum ....
« Yanıtla #40 : Ekim 25, 2011, 11:55:49 »
namazdan korkan senin gibi olsun bilader... :D
Olsuuuun :D bittik biz :D

Oktay, her konuda kötü örnek verebiliriz ama bunlar o iş için referans veya genelleme olmamalı bence.

Çözüm olarak ne yapabiliriz? Yıllardır madde odaklı yetiştirdiğimiz insanları, yıllar süren bir çaba ile insan odaklı yetiştirmeliyiz. Bu uzun bir süreçtir.

Her akşam çoluk çocuk aptal kutusunun önüne oturup, babasına-annesine parayla yardım eden çocukları kahkahalarla izliyoruz. İşten kaytarmak için türlü taklalar atan gençleri kahkahalarla izliyoruz. Ahlak yoksunu ailelerin hayatlarını takip ediyoruz. Buradaki sorumluluk önce tv kanal sahiplerinde sonra yöneticilerde, sonra bizde. Herkes sorumluluğunu birazcık aksatsa, toplum çürümeye yüz tutuyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 25, 2011, 11:55:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 25, 2011, 12:06:32 »
Olsuuuun :D bittik biz :D

Oktay, her konuda kötü örnek verebiliriz ama bunlar o iş için referans veya genelleme olmamalı bence.

Çözüm olarak ne yapabiliriz? Yıllardır madde odaklı yetiştirdiğimiz insanları, yıllar süren bir çaba ile insan odaklı yetiştirmeliyiz. Bu uzun bir süreçtir.

Her akşam çoluk çocuk aptal kutusunun önüne oturup, babasına-annesine parayla yardım eden çocukları kahkahalarla izliyoruz. İşten kaytarmak için türlü taklalar atan gençleri kahkahalarla izliyoruz. Ahlak yoksunu ailelerin hayatlarını takip ediyoruz. Buradaki sorumluluk önce tv kanal sahiplerinde sonra yöneticilerde, sonra bizde. Herkes sorumluluğunu birazcık aksatsa, toplum çürümeye yüz tutuyor.

hakkaten iffet mine asiye hepsi hamile... rüyalarıma giriyor... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ekim 25, 2011, 12:20:41 »
Nüfus planması düşmanı bunlar :D Şaka bir yana şaka gibiyiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #43 : Ekim 25, 2011, 12:35:14 »
Çalışmak, farzlarını yerine getirip, büyük günahlardan kaçınıldığı zaman ibadettir. Yoksa işadamları en önce cennete giderdi :D.
Dünyaya Allah'a kulluk için geldik. Önce iş, sonra kulluk deyince biraz ters oluyor.
Namaz vakitleri demişsiniz. Bütün gün namaz vaktidir. Herkes aynı anda namaz kılacak diye bir şart dinimizde.

Velhasılıkelam, namazdan korkmayın. Namazını nefsine alet edenden ve samimi dindarlara eziyet edenlerden korkun :)

Hocam kimin ne zaman cennete gideceğini nerden biliyorsun. Belki işadamlarını önce alıyorlar :) Öte yandan tüm hayatı Allah ile bağdaştırmak doğru mudur? Görüş farklılığımız var ben kulluk için yaşamıyorum kendi adına haklı olabilirsin. Herkes dinin gereklerini yerine getirmiyor getiremiyor, dinde zorlama yoktur bilirsin. Kimse kimseye de namaz kılacaksın kılmayacaksın diye baskı yapamaz. Sağlıcakla kal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ekim 25, 2011, 12:40:10 »
Sadece çalışmak ibadetse, işadamları number one :D

İbadet hakkında fetva verince, öyle düşündüm :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 25, 2011, 12:46:57 »
Cennet kimin gideceğini ancak Allah bilir.Cehennem yolcuları oldukça kabarık bir liste  :islik: :islik: :islik: Mesela muhasebeciler,müteahitler,avukatlar vs....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 25, 2011, 20:04:22 »
Netice itibariyle:.....
-İyi niyeti suistimal eden dinibütün kardeşlerimiz,
-Etrafa reklam yaparcasına Hande hanımın örneğindeki gibi ben müslümanım, bakın haaa dercesine paçası sıvalı, badem bıyıklı kardeşlerimiz
-Mescit illa ki mescit diye ortalığı velveleye veren ,ama hadi bakalım tutun ucundan yapalım dediğinde, ''Ben bi köşede karton kutu üstünde kılarım'' diyen cimri müslümanlar, v.s  v.s

Bu tarz davranışlar insanların tepki duyması için yeterli. Malesef bu tip insanlar yüzünden gerçekten dinini yaşamaya çalışan kardeşlerimizde madur olmakta.Yani kurunun yanında yaşta yanmakta.
Ama bunun yanında şu bi gerçek herkes dinini yaşamakta özgür,
Sen çalıştığın yerde namaz kılacacaksın diye  senin işini başka biri yapmak zorunda kalıyorsa,  yada birisi bi müşteri yada patron,işyeri sahibi yada senden sorumlu, yukarıya hesap verecek adamlar, madur oluyorsa bu kıldığın namaz değil kardeşim.
İşin icabı öğle namazını öğlen istirahatinde kılarsın, akşam namazınıda kaza edersin......Bu arada mesai saatindeki ibadetlerine çok düşkün zat_ı muhterem kardeşlerimiz, merak ediyorum ayda kaç kere sabah namazı kılarak mesaiye gelmişlerdir. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ekim 25, 2011, 20:38:45 »
Siz namaz kılıyor musunuz???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ekim 25, 2011, 21:22:07 »
Siz namaz kılıyor musunuz???

bu soru senin iletinde beklemediğim biri soru...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ekim 25, 2011, 22:09:48 »
Ya ben de sizden beklemediğim yazılar okuyorum. Kötü örnekleri gözümüze sokup duruyorsunuz. Cimri, pis, bilmemne. Bu millet koca koca camileri 3-5 liralarla yapıyor. Pis insanlar her kesimde var. Doktorun pisi yok mu? Memurun pisi yok mu? Atatürkçünün pisi yok mu? Budistin pisi yok mu? Dinsizin pisi yok mu? Bunlar arasında işten kaytaran yok mu? İdeolojisini, dinini kötüye kullanan yok mu? Var tabi ama bizde bir islamafobi başlattılar, Allah muhafaza amerikalalılara taş çıkartırız. Beğenmiyorsak, örnek olalım. Benim alkol almayan biri olarak, alkol içmenin adabını anlatmam kadar abesle iştigal bir durum bu. İbrahim Bey namaz programını yapıyor, ikindi yok! Adını hatırlamıyorum, başka biri çalışmak ibadettir diyor ve ekliyor, ben ibadet için gelmedim. Yok böyle şeyler, burası avcılar atıcılar kulübü değil. Hoşgörü, hoşgörü nereye kadar? Davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Rica ediyorum hakkında bilgi sahibi değilseniz, yorum yapmayınız. Yanlış yönlendirmeyiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ekim 26, 2011, 00:08:06 »
Ya ben de sizden beklemediğim yazılar okuyorum. Kötü örnekleri gözümüze sokup duruyorsunuz. Cimri, pis, bilmemne. Bu millet koca koca camileri 3-5 liralarla yapıyor. Pis insanlar her kesimde var. Doktorun pisi yok mu? Memurun pisi yok mu? Atatürkçünün pisi yok mu? Budistin pisi yok mu? Dinsizin pisi yok mu? Bunlar arasında işten kaytaran yok mu? İdeolojisini, dinini kötüye kullanan yok mu? Var tabi ama bizde bir islamafobi başlattılar, Allah muhafaza amerikalalılara taş çıkartırız. Beğenmiyorsak, örnek olalım. Benim alkol almayan biri olarak, alkol içmenin adabını anlatmam kadar abesle iştigal bir durum bu. İbrahim Bey namaz programını yapıyor, ikindi yok! Adını hatırlamıyorum, başka biri çalışmak ibadettir diyor ve ekliyor, ben ibadet için gelmedim. Yok böyle şeyler, burası avcılar atıcılar kulübü değil. Hoşgörü, hoşgörü nereye kadar? Davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Rica ediyorum hakkında bilgi sahibi değilseniz, yorum yapmayınız. Yanlış yönlendirmeyiniz.

Vedat bey sevaplar ortalık yerde bangır bangır yapılmaz. Ben şimdi bana günde 5 yetmiyor 10 vakit kılıyorum desem size faydası ne yada hiç kılmıyorum desem ne. Yada rakı içiyorum desem size zararı ne, içmiyorum tiksinirim desem yine size zararı ne. Benim anlayamadığım nokta bakış açınız. İnsanlar dinini yaşayabilmek adına başkalarına yük olmamalı zira bu kılınan namazın ulviyetini sarsar. Bir müslümanın namaz kılmaması diye bir şey olamaz. Zaten burdada kimse bunu savunmuyor. Benim ve birçok kişinin anlatmaya çalıştığı.Namaz kılma bahanesi ile suistimal edilen mesai saatleri. Avcılar ve atıcılar klübünde öğrendiğim başka bişeyi aktarayım burda ,öğle ile ikindiyi, öğle paydosunda 4+4 olmak üzere sekiz rekat kılarsınız ki bu en fazla 10 dakikanızı alır. Akşamı da yatsıyla birlikte evde kılarsınız...Bunlarıda çalışan kişi yapamıyorsa eğer,  istifa eder uygun bi iş bulur. Zaten bununla ilgili din alimlerininde fetvaları vardır. Kimse kimsenin işine muhtaç değil. Kılınmasına müsaade etmeyen mescit gibi biryer teşkil etmeyen işveren bunun vebalini zaten üzerine almış sayılır (ki konumuzda geçen çoğu işveren yabancı ortaklı işletmelerdir vebal çokta umurlarında değildir). Buna rağmen aynı yerde çalışmaya devam edip hala sızlanan adamda bundan memnundur ki, buda onu kılamadağı namazlardan dolayı günahsız sayıldığı anlamına gelmez. Neticede namaz kılmak isteyene yüce dinimiz aslında çooook kolaylıklar sağlamıştır.Yeterki sen namaz kılmak iste........Hayırlı Akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ekim 26, 2011, 09:02:40 »
diyecek söz kalmamış.... daha fazla uzamasın.....