Gönderen Konu: Toyota Türkiye'yi Tebrik Ediyorum ....  (Okunma sayısı 4560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Türkiye'yi Tebrik Ediyorum ....
« Yanıtla #20 : Ekim 20, 2011, 17:49:06 »
...
ancak aynı honda da başka bir olayı daha aktarayım size. honda çay saatlerinde çay şekerini ikili ambalajlı olan kesme şekerlerden dağıtıyormuş ve tek kullananlar kalan şekeri attığı için ciddi sarfiyat oluyormuş. bunun yerine tek tek ambalajlı kesme şeker dağıtmaya başlamışlar. tabi işçilerden hemen tepki gelmiş niye biliyor musunuz? iki şeker kullananlar iki defa paket açmak zorunda kalıyor ve 15 dakikalık mola sürelerinden çalındığını düşünüyorlar. bana göre bu zihniyetteki bir adam mescid istese nolur istemese nolur?

yani konunun özeti Türk'e fırsat verirsen suyunu çıkartır :)

ben o haberin o şekilde oluştuğuna inanmıyorum. neyse mesaimin bitmesine 2 dk kalmış gidip serviste yer kapayım :D :D

Ben o fabrikanin basinda olsam ve seker konusunu bana gelip anlatsalar, fabrikadaki son 28 saniyeleri olur. Verir tazminatini gönderirim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 20, 2011, 17:49:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 20, 2011, 18:37:12 »
Paket açma süresi mi :D. Nasıl ambalajlıyorlar kimbilir. Hemen günahını almayın adamların :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 20, 2011, 18:55:21 »
Komik gelebilir ama hakikaten bizim okulun kantindeki şekerlerin ambalajlarıda açılmıyor :D (yada ben beceremiyom)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 20, 2011, 19:10:07 »
Bu arada herhangi bir yanlis anlasilmaya mehal vermemek adina:
- Konu basliginda gecen Toyota Türkiye ile Toyota Club Türkiye'nin bir bagi yoktur.
- Forumumuzda herhangi bir mescit acilmis degildir; en yakin camiyi Google Maps'den bulabilirsiniz.
- Sekerlerimiz paketli degildir; cünkü cayi sekersiz iceriz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 20, 2011, 19:10:22 »
Sise, kavaniz kapagi acarak erkeklik taslayanlar bir zahmet acsinlar incecik seker paketini. :D  Oyle bahane mi olurmus yani.

Mescit konusuna da gelecek olursak, bu acilan mescitler sayesinde ibadet eden isci sayisi artacak gibi :) malum, is yapmak mi namaz kilmak mi ;) Bizim milletimiz sever suistimal etmeyi, kendimden biliyorum.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 20, 2011, 23:38:05 »

Bu akşam Palladium'dan manzaralar...  :islik:
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 21, 2011, 08:57:08 »

Bu akşam Palladium'dan manzaralar...  :islik:

yav fotoğraf görünmemiş :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 21, 2011, 13:39:46 »
Faruk Yalçın ZOOOO ya gittik geçen gün. Mescid sorduk, tarif ettiler göremedik. Detaylı arayınca, "dua evi" tabelasını gördük :).

İsmi önemli değil, temiz lavabo ve ibadet için uygun yer olduktan sonra ismi no poroblem :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 21, 2011, 14:58:51 »
chicken translete gibi olmuş  :)))))  töbe töbe :))))))))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 21, 2011, 16:33:15 »
yahu yine kipa olayını da anlamadım arkadaşlar kusuruma bakmayın. fransa da kipanın içinde kilise var da burada mescit mi yok? :)
demokrasiden bahsedilmiş kipa gelip buradan alışveriş yapacaksınız demiyor ki, bi indirim patlatıyor koşa koşa gidiyoruz :D

her ne kadar günümüz şartlarında zor olsa da (aslında diğer bi yandan daha kolay) ben büyüklerimin olabildiğinde programlarını
namaz saatlerine göre yaptığını gördüm hep dolayısıyla daha bi kere şurada neden mescid yok dediklerini duymadım. ne gibi öğleni
kılınca dışarı çıkarım yada sabah 1 saat daha erken çıkar öğlen namazına şuraya yetişebilirim gibi. günümüzde özellikle büyük
kentlerde program yapmak zor ancak çok uzak değil 10 sene öncesine kadar ulaşım daha zordu. 10 sene önce buradakilerin
kaç tanesinin otomobili vardı? yanlış anlamayın ama gerçekten kılmak istedikten sonra illa namaz saati kipa da olmanın ne anlamı var?

Anlayamadım ne demek yine kipa olayımı. Hangi devirde yaşıyoruz ki şu rekabet ortamında kim illa gel benden alışveriş yap diyebilir ama buna saygısı olmayan
firmayada kusura bakmayın babamın oğlu değil bende saygı duymak zorunda değilim. Sadece bunu söyledim. İndirim yapıncada koşa koşa
gitmiyorum üstelik. Ben özellikle bu konu ile alakası yok ama israil menşeiili firmaların mallarını almamakta hala katı kurallarım var. İsraille
atışmamız olsun yada olmasın her daim uyguluyorum. 
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 22, 2011, 00:48:28 »
Çok şükür ki yüce dinimiz kolaylıklar dinidir. Neticede kaçırılan namazın kazası  diye bişey var. Kipa'da kılamadıysan evinde kaza edersin. Zaten Oktay'ında dediği gibi ''Gerçekten kılmak istedikten sonra illa namaz saati kipa da olmanın ne anlamı var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 24, 2011, 21:27:35 »
Çok şükür ki yüce dinimiz kolaylıklar dinidir. Neticede kaçırılan namazın kazası  diye bişey var. Kipa'da kılamadıysan evinde kaza edersin. Zaten Oktay'ında dediği gibi ''Gerçekten kılmak istedikten sonra illa namaz saati kipa da olmanın ne anlamı var?

+1907   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 24, 2011, 22:19:59 »
Sana katılıyorum Oktay. Her ne kadar bi çay içmeye gel(e)mesende :D.

İman ve ibadet ayrı şeylerdir. Namaz kılamıyor, oruç tutamıyor, zekat veremiyor diye kimse kimseye herhangi bir atıfta bulunamaz.

İbadet edeyim derken, kul hakkına girmemeli insan. "Akarsuda bide abdest alsanız, israf etmeyiniz" diyen bir peygamberin(Sallallahu Aleyhi Vesellem) ümmeti olarak, ücret aldığımız yerde zaman israfı yapmak gerçekten çok yanlış.

Temizlikle ilgili ciddi sıkıntılarımız var malesef. Elimizden geldiğince öncü olmalıyız.

Darısı merinos'un başına :D

vedat bey torbalı merinos mu?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 24, 2011, 22:24:26 »
Benden de kipadan alışveriş yapan müşterilere,,,,,,,,

En yakın başka markete. Neticede madem demokrasi var değilmi. Kipa fransız menşeli bir firmaydı sanırım.

Sarper kardeşim
Türkiyede çalışan hiç bir AVM ve Market Türk menşeli değil. Hepsi yabancı firmaların markası. Müdürleri ve yöneticileri yabancı sadece çalışanları Türk. Yani Türkün sırtından dünyayı kazanıyorlar.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 24, 2011, 23:03:34 »

Yalnız kaçırılan bir şey var orada sadece alışveriş yapılmıyor ki. Orada çalışan insanlarda var bizlere hizmet amacı ile. Madem dinimiz bir kolaylık dini bu kolaylıkları bize sağlıyacak olanlar kerem kardeşiminde dediği gibi bizim üzerimizden dünyayı kazananlar değilmi. İnsanın mecburen orada o saatte olma ihtimali hiçmi yok arkadaşlar.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #35 : Ekim 24, 2011, 23:33:56 »
mesai saati ibadet edeceğim diye dükkanı kapatıp camiye giden esnaf zihniyeti bu. Çalışmak zaten ibadettir. Sen önce işini yap zamanın kalırsa git namazını istediğin yerde kıl. Cuma saati kapanan BİM gördünüz mü? ben gördüm. Yalnız burdaki esas nokta sen namazda iken iş aksıyor ve başkasının hizmet alma hakkını engelliyor geciktiriyor musun? Kipa çalışanları için böyle bir mescit yaptırdı diyelim. Namaz vakitleri kasaları da kapatsınlar bakalım ne oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 25, 2011, 09:24:40 »
yapmak isteyen her türlü yapar... yaygara koparmaya gerek yok.... elini kolunu bağlasalar 16 saat köle gibi çalıştırsalar ve para kazanmak için bu işe mecbursan yine de katlanırsın geri kalan 8 saatte ibadetini yaparsın.... bunlar üzerinde durulacak konular değil bence.....

senelerce devlette hasbelkader idarecilik yaptım.... öyle personel olurdu ki ibadetine öyle bir zaman ayırırdı ki nerdeyse tesadüfen görmeseniz asla bilmezsiniz nasıl ayarladığını ne hastalar ne ben farketmezdik.... ama öyle personel olurdu ki saatlerce arar dururduk adam ortadan kaybolurdu..... ya da öyle personel vardı ki paçalar dize kadar sıvanmış ayakta takunya dolanır dururdu.... netice itibariyle çalışıp helal para kazan kul hakkı yeme hırsızlık yapma insana zarar verme.... gerisini halledersin dert etme...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ekim 25, 2011, 09:32:39 »
mesai saati ibadet edeceğim diye dükkanı kapatıp camiye giden esnaf zihniyeti bu. Çalışmak zaten ibadettir. Sen önce işini yap zamanın kalırsa git namazını istediğin yerde kıl. Cuma saati kapanan BİM gördünüz mü? ben gördüm. Yalnız burdaki esas nokta sen namazda iken iş aksıyor ve başkasının hizmet alma hakkını engelliyor geciktiriyor musun? Kipa çalışanları için böyle bir mescit yaptırdı diyelim. Namaz vakitleri kasaları da kapatsınlar bakalım ne oluyor.
Çalışmak, farzlarını yerine getirip, büyük günahlardan kaçınıldığı zaman ibadettir. Yoksa işadamları en önce cennete giderdi :D.
Dünyaya Allah'a kulluk için geldik. Önce iş, sonra kulluk deyince biraz ters oluyor.
Namaz vakitleri demişsiniz. Bütün gün namaz vaktidir. Herkes aynı anda namaz kılacak diye bir şart dinimizde.

Velhasılıkelam, namazdan korkmayın. Namazını nefsine alet edenden ve samimi dindarlara eziyet edenlerden korkun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 25, 2011, 10:12:44 »
Çalışmak, farzlarını yerine getirip, büyük günahlardan kaçınıldığı zaman ibadettir. Yoksa işadamları en önce cennete giderdi :D.
Dünyaya Allah'a kulluk için geldik. Önce iş, sonra kulluk deyince biraz ters oluyor.
Namaz vakitleri demişsiniz. Bütün gün namaz vaktidir. Herkes aynı anda namaz kılacak diye bir şart dinimizde.

Velhasılıkelam, namazdan korkmayın. Namazını nefsine alet edenden ve samimi dindarlara eziyet edenlerden korkun :)

namazdan korkan senin gibi olsun bilader... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 25, 2011, 10:42:59 »

Vedat abi burada beni rahatsız eden durum nerede, hangi ortamda olursa olsun buna benzer konular açıldığında sohbet hep aynı yöne gidiyor ve ben çok sıkılıyorum. bizim insanımız sadece istemeyi biliyor peki kipa dese ki farzı misal imkanım yok ama namaz kılanların da yardımı olursa buraya mescit yapmak istiyorum. mescit yok diye şikayet edenlerden kaçı yardım edecek?

bakın mesela buna örnek; şimdi devlet vatandaş Van'a yardım göndermese olacakları söylenecekleri bi düşünün, peki gönderdi de noldu? kamyonları yağmaladılar.

bizde böyle, imkan verirsen bu millet mescidi zevk-i sefa sürmek içinde kullanır. daha önce tv de camide eğlence düzenleyen imamları da görmüştük.

dinen birey namaz kılmak, oruç tutmak vb. ibadet etmek zorunda. lokantacı dükkanı kapatacak, marketçi mescid yapacak diye bir zorunluluk yok.

Hande Abla'nın dediği gibi yapmak isteyen yapar haberiniz bile olmaz. zaten benim bildiğim dinen de makbul olan budur. ama son zamanlarda sözüm meclisten dışarı ibadet edenler daha çok insanların yüzüne vurmaya başladı! ben oruç tutuyorum! ben namaz kılıyorum! somaliye yardım yaptım, şu kadar! BANA NE!
bu tip insanlar, gruplar vs. yüzünden kutuplaşmalar oluşuyor.