0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...ancak aynı honda da başka bir olayı daha aktarayım size. honda çay saatlerinde çay şekerini ikili ambalajlı olan kesme şekerlerden dağıtıyormuş ve tek kullananlar kalan şekeri attığı için ciddi sarfiyat oluyormuş. bunun yerine tek tek ambalajlı kesme şeker dağıtmaya başlamışlar. tabi işçilerden hemen tepki gelmiş niye biliyor musunuz? iki şeker kullananlar iki defa paket açmak zorunda kalıyor ve 15 dakikalık mola sürelerinden çalındığını düşünüyorlar. bana göre bu zihniyetteki bir adam mescid istese nolur istemese nolur? yani konunun özeti Türk'e fırsat verirsen suyunu çıkartır ben o haberin o şekilde oluştuğuna inanmıyorum. neyse mesaimin bitmesine 2 dk kalmış gidip serviste yer kapayım
Bu akşam Palladium'dan manzaralar...
yahu yine kipa olayını da anlamadım arkadaşlar kusuruma bakmayın. fransa da kipanın içinde kilise var da burada mescit mi yok? demokrasiden bahsedilmiş kipa gelip buradan alışveriş yapacaksınız demiyor ki, bi indirim patlatıyor koşa koşa gidiyoruz her ne kadar günümüz şartlarında zor olsa da (aslında diğer bi yandan daha kolay) ben büyüklerimin olabildiğinde programlarını namaz saatlerine göre yaptığını gördüm hep dolayısıyla daha bi kere şurada neden mescid yok dediklerini duymadım. ne gibi öğleni kılınca dışarı çıkarım yada sabah 1 saat daha erken çıkar öğlen namazına şuraya yetişebilirim gibi. günümüzde özellikle büyük kentlerde program yapmak zor ancak çok uzak değil 10 sene öncesine kadar ulaşım daha zordu. 10 sene önce buradakilerin kaç tanesinin otomobili vardı? yanlış anlamayın ama gerçekten kılmak istedikten sonra illa namaz saati kipa da olmanın ne anlamı var?
Çok şükür ki yüce dinimiz kolaylıklar dinidir. Neticede kaçırılan namazın kazası diye bişey var. Kipa'da kılamadıysan evinde kaza edersin. Zaten Oktay'ında dediği gibi ''Gerçekten kılmak istedikten sonra illa namaz saati kipa da olmanın ne anlamı var?
Sana katılıyorum Oktay. Her ne kadar bi çay içmeye gel(e)mesende . İman ve ibadet ayrı şeylerdir. Namaz kılamıyor, oruç tutamıyor, zekat veremiyor diye kimse kimseye herhangi bir atıfta bulunamaz. İbadet edeyim derken, kul hakkına girmemeli insan. "Akarsuda bide abdest alsanız, israf etmeyiniz" diyen bir peygamberin(Sallallahu Aleyhi Vesellem) ümmeti olarak, ücret aldığımız yerde zaman israfı yapmak gerçekten çok yanlış.Temizlikle ilgili ciddi sıkıntılarımız var malesef. Elimizden geldiğince öncü olmalıyız.Darısı merinos'un başına vedat bey torbalı merinos mu?
Benden de kipadan alışveriş yapan müşterilere,,,,,,,,En yakın başka markete. Neticede madem demokrasi var değilmi. Kipa fransız menşeli bir firmaydı sanırım.
mesai saati ibadet edeceğim diye dükkanı kapatıp camiye giden esnaf zihniyeti bu. Çalışmak zaten ibadettir. Sen önce işini yap zamanın kalırsa git namazını istediğin yerde kıl. Cuma saati kapanan BİM gördünüz mü? ben gördüm. Yalnız burdaki esas nokta sen namazda iken iş aksıyor ve başkasının hizmet alma hakkını engelliyor geciktiriyor musun? Kipa çalışanları için böyle bir mescit yaptırdı diyelim. Namaz vakitleri kasaları da kapatsınlar bakalım ne oluyor.
Çalışmak, farzlarını yerine getirip, büyük günahlardan kaçınıldığı zaman ibadettir. Yoksa işadamları en önce cennete giderdi .Dünyaya Allah'a kulluk için geldik. Önce iş, sonra kulluk deyince biraz ters oluyor.Namaz vakitleri demişsiniz. Bütün gün namaz vaktidir. Herkes aynı anda namaz kılacak diye bir şart dinimizde.Velhasılıkelam, namazdan korkmayın. Namazını nefsine alet edenden ve samimi dindarlara eziyet edenlerden korkun