Gönderen Konu: aracım çalışmadı yardım  (Okunma sayısı 6844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
aracım çalışmadı yardım
« : Ekim 17, 2011, 18:12:37 »
hem aracımın son bir aydır fazla yakıt tüketmesi hem de bakım zamanının gelmesi dolayısıyla 9500 km de cumartesi günü aracımı 10 bin bakıma götüdüm.hiç bir sorun olmadığını söylediler.geldim kapının önüne bıraktım. dün gece park yeri açmak için arabayı çalıştırdım bir metre kadar ileri aldım yine bir sorun yoktu. Bugün öğle vakti aracı çalıştırdım kontağı çevirmemle araç çok fazla sallandı ve motordan inanılmaz sesler gelmeye başladı. Ben aracın önünde gitmesini engelleyen bişey olduğunu sandım o derece gürültü geldi. İnip baktıgımda birşey de yoktu. Sonra tekrar çalıştırdım bu sefer frene basıp kontagı çevirdiğimde motor çalışmadı kendini zorladı zorladı ve kendini kapadı. Arka arkaya 3 kere aynı şey olunca servisi aradım. Neyse bu sefer çalıştı ve yaklaşık bir iki kilometre gidene kadar gazdan ayagımı çektiğimde kayış sesi geliyordu. Servise götürdüğümde 2 saat kadar baktılar ve hiç bir sorun olmadığını söylediler. Soğuk havadan kaynaklı olabileceğini belirttiler. Hatta soguk bir gün gelip aracı bırakmamı aracı sogutup aynı şeyin yaşanıp yaşanmayacagını bakacaklarını söylediler. Benim sorum şu: bu normal mi ? on bin bakımı yeni yapılmış 2011 model araçta bu olabiliecek bir sorun mu ? sadece9 derecelik bir sogukluktan motorun bu kadar etkilenmesi mantıklımı? kışın neler olabileceğinden korkmaya başladım.. Açıkçası son aylarda yaşadıgım sorunlar nedeniyle toyotayı gözden çıkarmayı düşünüyorum. Asla yarı yolda bırakmayan araç bugun beni yola bile çıkartamadı ..Fikir beyan ederseniz sevinirim. Aracım yaris M/M benzinli .
tevazu erdemdir...

Toyota Club Türkiye

aracım çalışmadı yardım
« : Ekim 17, 2011, 18:12:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: aracım çalışmadı yardım
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2011, 18:53:09 »
  Kayış olduğunun kesinleşmesi lazım. Öyle ise normal değil. Açıkçası ben yakıttan şüphelenirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2011, 20:14:41 »
soğukta biraz gürültü gelir ilk başta ama mümkün değil dediğiniz kadar ses çıksın yeni arabadan...

m/m demek manuel mi ? mmt mi ?  mmt ye özel bir çalıştırma şekli olabilir kullanım klavuzunu servise gitmeden okumanızı tavsiye ederim

açıkçası hayal kırıklığına uğruyorum böyle şikayetler olduğunda.. renault veya ford düşününce yine toyota bana güven veriyor. ki ben araçların teknik kısımlarınıda biliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 17, 2011, 20:51:08 »
Servisi var.2011 model araba.Garantisi var.Yapılır.Elden çıkarırsınız olur biter.Zaten gözden çıkarma düşünülüyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 17, 2011, 21:24:38 »
Geçmiş olsun, umarım sorun tekrarlar ki hemen tespit edilsin...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2011, 21:34:48 »
Geçmiş olsun. Tarif ettiğiniz şekildeki bir sıkıntının bence soğuktan olması mümkün değil. Anıl'ın bahsettiği gibi soğukta hafif bir ses fazlalığı olabilir ama bu kadar olmaz diye düşünüyorum. Benim aklıma gelen bakım esnasında sevistekilerin bazı şeyleri tam sıkmadıkları. Şayet bazı şeyleri atladılar ise ve ilk çalıştırdığınızda titreşimle falan yerine oturduysa tehlike arz eder bence. Farklı bir servise veya sanayide farklı bir ustaya göstermenizde fayda var gibi.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 17, 2011, 22:48:06 »
servisten aldıktan sonra eve kadar kullandım 10 km kadar soruno lmadı hiç. hatta gayet normaldi..dün gece de aracı bir metre kadar öne alırken de bişey olmadı..ne olduysa bu sabah oldu..bu mantıkla düşününce sanki soguktan olmuş gibi ama bu bile beni rahatsız ediyor..5_10 derecelik sogukluk bir arabayı bu kadar etkilememeli. eğer sebebi buysa bile bu da başlı başına bir arıza bence..yani bana söyledikleri soguk bi akşam bize bırakın. aracı ertesi gün çalıştıralım bakalım aynı şey oluyor mu..bu nasıl bir mantıktır nasıl bir çözüm yoludur anlamış da değilim. yani sorun varsa illa aracı buz gibi sogutmak mı gerekiyor..bunun için arabamı bir gece bırakmam mı gerekiyor aklım almadı açıkçası.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2011, 23:09:18 »
  Eğer soğuğun böyle bir etkisi oldu ise bunun  tespitinin tek yolu servisin söylediğidir bence. Yeter ki sorunun sebebi bulunsun ancak dediğim gibi ben buna pek ihtimal vermiyorum. Yakıttan şüphelenin bence.

Ayrıca şu ana kadar olan mesajlarınız ilgimi çekti, aracınız ya da araçlarınız hep mi sorunlu idi? Eğer öyle ise bence başka bir yetkili servisi de denemelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 17, 2011, 23:13:10 »
ama bunun sebebinin açık olması gerekmez mi ? ben de sanırım servisi değiştirmek zorunda kalacam..ama önce şu yakıt olayını dediğiniz gibi yapayım..bunun için benzin istasyonumumu değiştirmem gerekir yoksa kullandığım benzin markasını mı ?
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Ekim 17, 2011, 23:21:01 »
ama bunun sebebinin açık olması gerekmez mi ? ben de sanırım servisi değiştirmek zorunda kalacam..ama önce şu yakıt olayını dediğiniz gibi yapayım..bunun için benzin istasyonumumu değiştirmem gerekir yoksa kullandığım benzin markasını mı ?
Bence yakıt istasyonunu değiştirip bir süre deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 17, 2011, 23:51:38 »
belirli bir neden veya cevap aramak yanlış olur. özelliklede forumda duymadan ve sizin tarifinizle. sadece 15 yıl öncesine göre arabalar cidden elektronikle donatıldı... bunun neticesinde hiç tahmin bile edilemeyen hatalar ortaya çıkabiliyor.
biz burada basit düşünerek başlamalıyız. teknik kontrolleri ancak toyota servisi yapar. garantili aracı servisten başka bir yere götürmeyin. şikayetinizi yineleyin..

youtube gibi sitelerden kaç derecelerde araçların çalıştıklarına bakabilirsiniz. pozitif değerler yeni araçlar için soğuk bile değil.

bir ricam var, eğer çözümü bir şekilde bulur veya aksaklığı anlarsanız lütfen bu başlık ile bizede bildirirmisiniz ? geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 18, 2011, 00:12:44 »
çok yakması, sonra bu belirtiler, hepsi birleşince akla ilk gelen yakıt oluyor, hakan abinin de dediği gibi , yakıtı değiştirseniz iyi edersiniz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 18, 2011, 01:39:45 »
Forumda benzer bi konu hatırlıyorum genelde sorunu yakıttan çözdüklerini yazmışlardı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 18, 2011, 17:36:16 »
tawsiyelerinize uyarak bugun bitmek üzere olan depomu başka bir istasyonda önce benzin deposu temizleme sıvısından koydurup sonra da fulledim. ve yola çıktım..yaklaşık yaptıgım 8*10 km sinn sonunda gösterge 10 litre olarak göründü. ve ben tabi çıldırdım. hemen genel merkezi aradım
durumu anlattım. Fazlasıyla da sert konuştum. Geri dönüş yapacaklarını söylediler. Şimdi haber bekliyorum. Onun haricinde bi kaç arkadaşım bana toyotanın başka servisine götürmemi önerdi. Bu anlamda servisten servise kalite farkı yaşanıyormuş çünkü..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 18, 2011, 18:09:41 »
Sayın üye forumda İngilizce ya da Kürtçe kullanmıyoruz, ve bizim güzel Türkçe'mizde ''W'' harfi yok dikkat ederseniz seviniriz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 18, 2011, 18:27:46 »
bir anlık dalgınlıkla bir defaya mahsus W kullanıyor olmamı Türkçeye sahip çıkmamak şeklinde yorumlamanız ilginç. Ben bir hukukçuyum. Dilimize ne kadar özen göstermek gerektiği ve nasıl kullanılacağı konusunda normalden daha hassas davranır ve dikkat gösteririm.
 Kaldı ki uyaracak kadar şiddetli bir rahatsızlık duyduysanız bu durumdan
 bunu konu başlığı altında değil bana özel mesaj yazarak belirtmeniz daha sağlıklı ve yapıcı bir davranış şekli olurdu. İyi günler.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 18, 2011, 18:44:06 »

Sayın üye forumda İngilizce ya da Kürtçe kullanmıyoruz, ve bizim güzel Türkçe'mizde ''W'' harfi yok dikkat ederseniz seviniriz....

bir anlık dalgınlıkla bir defaya mahsus W kullanıyor olmamı Türkçeye sahip çıkmamak şeklinde yorumlamanız ilginç. Ben bir hukukçuyum. Dilimize ne kadar özen göstermek gerektiği ve nasıl kullanılacağı konusunda normalden daha hassas davranır ve dikkat gösteririm.
 Kaldı ki uyaracak kadar şiddetli bir rahatsızlık duyduysanız bu durumdan
 bunu konu başlığı altında değil bana özel mesaj yazarak belirtmeniz daha sağlıklı ve yapıcı bir davranış şekli olurdu. İyi günler.

Sizinde benim nazik uyarımı böyle yorumlamanız ilginç. Bende Eskişehir barosuna kayıtlıyım Sayın Yalım...

Şiddetli ve ya şiddetsiz rahatsızlığın şahsımla bir alakası yoktur bu bir forum kuralıdır. Burada yıkıcı bir durum söz konusu değil, mevcut uyarı forum üyelik sözleşmesinde var ayrıca forumun belirli yerlerinde gerekli uyarı var. Size sürekli kullanıyorsunuz diye bir ibare kullanmadım sadece ''dikkat ederseniz seviniriz'' diye belirttim kaldı ki binlerce üyeye tekrar tekrar özel mesaj yolu ile uyarı yapamayız  buradan yapılan uyarı daha fazla üyeye ulaşağından otokontrolü kolaylaştırmaktadır...  Anlayışınız için şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Ekim 18, 2011, 20:04:08 »
Durumu gerginleştirmemize gerek yok. Herkesin yapıcı olmaya çalıştığını görüyorum ve bunun devamını diliyorum.

Gördüğünüz 10lt. değeri ne içindi? Yol bilgisayarını sıfırladınız mı? Depodaki yakıt ve temizleme sıvısı bitince durumu tekrar gözden geçirin bence ama öncelikle yol bilgisayarı verilerini detaylı açar mısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 18, 2011, 20:50:11 »

Bence aracı ilk çalıştırmadan sonra hemen 1 metre bile ilerlemeden aracı olduğu yerde yaklaşık 1-2 dk çalışır vaziyette tutunuz.Sonra yola çıkınız. Birde söyle söyleyeyim eğer 2011 model ve 9500 km de bir araç gerçekten sorun çıkardıysa bence hukiki yoldan  geri verilip para iadesi istenmeli. Araç üzerinde hiç bir değişiklik yapılmamalı ekstra olarak  lpg kiti ,alarm,park sensörü benzeri .Bakım zamanları aksatılmamalı ki ileride  bakım zamanı geçmiş gibi konulara muhatab kalmamak için..Cümleler düşük oldu farkındayım kusura bakmayın.Aklıma geldiği gibi yazdım da...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 18, 2011, 21:05:26 »
Betül hanım;
Toyota maalesef son zamanlarda çok cıvıttı
bence tez elden o sorunlu aracınızı satın