Gönderen Konu: aracım çalışmadı yardım  (Okunma sayısı 6842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: aracım çalışmadı yardım
« Yanıtla #20 : Ekim 18, 2011, 21:07:31 »
sayın bölüm yöneticisi  Ahmet Bey ingilizce kullanılmasından rahatsız oluyorsunuz ama corollove ifadesini profilinde kullanan sizsiniz  biraz daha esnek olabiliriz....
2004 VERSO ELEGANT

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 18, 2011, 21:07:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 18, 2011, 21:08:29 »
Şımarık Toyota cıvıtıyor yav.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 18, 2011, 21:39:07 »
Sat kurtul amca az önce hondayı konuştuk lpg de şimdi siz tavsiye ediyorsunuz olmuyor çelişiyorsunuz kendinizle..
Kemal abi saygılar..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 18, 2011, 21:41:15 »
Toyotayı çok seviyorum ama Honda hep bir adım önde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 18, 2011, 23:15:43 »
sayın bölüm yöneticisi  Ahmet Bey ingilizce kullanılmasından rahatsız oluyorsunuz ama corollove ifadesini profilinde kullanan sizsiniz  biraz daha esnek olabiliriz....

Bünyamin bey, neyin esnemesi ola ki bu ? Kuralları ben  koymadım... Ayrıca ne Corolla Türkçe bir kelime ne de Love...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 19, 2011, 00:34:38 »
Arkadaşlar, konu bütünlüğünden uzaklaşılmasın. Ayrıca lütfen inatla bazı hareketlerde bulunmayın.
Ortada büyütülecek bir durum yok, gerek Betül hanım ve gerek ise Ahmet yöneticimiz konuyu dile getirip çözmüşler. Şimdi Betül hanımın aracındaki sorun ile ilgili yapıcı bir cevabınız var ise onu alalım. Diğer düşüncelerinizi Geyik bölümümüzde dile getirebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 19, 2011, 18:36:23 »
Toyotayı çok seviyorum ama Honda hep bir adım önde

Kemal abi toyotam olmadan 1 ay önce accord kaçırdım ki sorma, siyah otomatikti 25 lira felamdı ... Galeriye adam kaporo vermiş almaya gelmemişti takipte kaldım belki cayar diye ama caymadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 22, 2011, 00:40:04 »
istersen ben sana bulurum accord

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 22, 2011, 01:37:27 »
betül hanım aracınıza servis çözüm buldu mu ?? kemal amcanın övdüğü honda olsaydı(!) yapar verirdi hemen :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 22, 2011, 15:36:51 »
betül hanım, avatarınızdaki foto sizin resminizmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 22, 2011, 18:19:26 »
istersen ben sana bulurum accord

Kemal abi teşekkürler ama avensisimle mutluyum bu aralar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 23, 2011, 10:35:57 »
hem aracımın son bir aydır fazla yakıt tüketmesi hem de bakım zamanının gelmesi dolayısıyla 9500 km de cumartesi günü aracımı 10 bin bakıma götüdüm.hiç bir sorun olmadığını söylediler.geldim kapının önüne bıraktım. dün gece park yeri açmak için arabayı çalıştırdım bir metre kadar ileri aldım yine bir sorun yoktu. Bugün öğle vakti aracı çalıştırdım kontağı çevirmemle araç çok fazla sallandı ve motordan inanılmaz sesler gelmeye başladı. Ben aracın önünde gitmesini engelleyen bişey olduğunu sandım o derece gürültü geldi. İnip baktıgımda birşey de yoktu. Sonra tekrar çalıştırdım bu sefer frene basıp kontagı çevirdiğimde motor çalışmadı kendini zorladı zorladı ve kendini kapadı. Arka arkaya 3 kere aynı şey olunca servisi aradım. Neyse bu sefer çalıştı ve yaklaşık bir iki kilometre gidene kadar gazdan ayagımı çektiğimde kayış sesi geliyordu. Servise götürdüğümde 2 saat kadar baktılar ve hiç bir sorun olmadığını söylediler. Soğuk havadan kaynaklı olabileceğini belirttiler. Hatta soguk bir gün gelip aracı bırakmamı aracı sogutup aynı şeyin yaşanıp yaşanmayacagını bakacaklarını söylediler. Benim sorum şu: bu normal mi ? on bin bakımı yeni yapılmış 2011 model araçta bu olabiliecek bir sorun mu ? sadece9 derecelik bir sogukluktan motorun bu kadar etkilenmesi mantıklımı? kışın neler olabileceğinden korkmaya başladım.. Açıkçası son aylarda yaşadıgım sorunlar nedeniyle toyotayı gözden çıkarmayı düşünüyorum. Asla yarı yolda bırakmayan araç bugun beni yola bile çıkartamadı ..Fikir beyan ederseniz sevinirim. Aracım yaris M/M benzinli .

her nekadar konu özünden uzaklamış gibi görünsede forum üyelerinin hepsinin bierbirinden ince nezaket sahibi ce saygılı olduklarını temin edeblrim betül hanım.
söz konusu sorununuz gerçekten can sıkıcı bir durum benim 2011 d-4d corollam (düz vites) bahsettiğiniz tarzda bir sorunlar karşılaşmadım ilk akılma gelen şey hakan beyide ifade ettiği gibi yakıt sorunu oldu.gerçi yeni yakıt aldığınızda temziliğinide yaptırdım demişsinz ama sorun giderildimi bilmiyorum.
acizane olarak ve nerede bulnduğunuzu bilmeden pandik dumankaya servisine bir uğramanızı ve maalesef ki aracınızı geceden servise bırakmanıız tavsiye deceğim en azıdnan ne olacaksa onların gözleri önünde olsun...ayrıca neticesi hakkıdna da bizleri bilgilendiriseniz memnun olruum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 23, 2011, 11:18:01 »
tekrar merhaba..uzun zmaandır siteye giremediğim için cevap yazamadım..gelişmeleri şöyle anlatayım..genel müdürlüğü arayıp sorunu çok agır bir şekilde dile getirdikten hemen sonra aracı aldıgım ve sürekli servise götürdüğüm toyota bayii beni ertesi gün arayıp ''abartılı'' nezaketle beni davet ettiler ve aracımı tekrar bir saat incelemek üzere aldılar..bu arada yakıtta herşey normale döndü..şehir içi 5 ila 6 litre arasında bazen maksimum 6.5 yakmaya başladı. 2 gün sonra beni genel merkezden arayıp aracı merkeze getirmemi, yaşadığım sorunun ilginç olduğunu ve mühendis arkadaşların bakmak istediklerini belirttiler. Ben aracı servise götdüğümde oradaki arkadaşlar sağolsunlar bana yeni kasa yarisi gösterdiler. sürüş testi yapamadık henüz yasak olduğu için ama gerçekten bayıldım..Zaten aracımdan bu son olan olaylar neticesi fazlasıyla soğudum. Yeni kasayla değiştirme durumum söz konusu çünkü gerçekten her bindiğimde acaba yine aynı şey olacakmı tedirginliği yaşıyorum ki soğuk günler de geliyor, içimden bir his bunun tekrarlanacağı yönünde..Asıl sorunu burda hiç paylaşmadım. Yaklaşık iki aydır aracımın önünden 100 km yi geçtiğim anda ıslık sesi gelmesi. Hız arttıkça ses de geliyor ki aracım kazasız bişeysiz. Götürdüğümde servis bir yerden hava alıyor mühim bir mesele değil hallederiz dedi ama neden yani bunların olması beni çok sıktı gerdi açıkçası soğuttu da..Daha 10 bin km deki kazasız 2011 model araç için ben şimdi aracı genel merkeze götürecem. Sonra servise ıslık sesi için götürecem. Anlayamıyorum bende mi bir sorun var yoksa çok mu vesveseliyim. Ama kesin olan bir şey var ciddi ciddi çok fazla soğudum bu araçtan.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 23, 2011, 11:53:04 »
bence vw polo alın, yeni yaris güzel ama marka değeri düşmüş gözünüzde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ekim 23, 2011, 11:58:23 »
tekrar merhaba..uzun zmaandır siteye giremediğim için cevap yazamadım..gelişmeleri şöyle anlatayım..genel müdürlüğü arayıp sorunu çok agır bir şekilde dile getirdikten hemen sonra aracı aldıgım ve sürekli servise götürdüğüm toyota bayii beni ertesi gün arayıp ''abartılı'' nezaketle beni davet ettiler ve aracımı tekrar bir saat incelemek üzere aldılar..bu arada yakıtta herşey normale döndü..şehir içi 5 ila 6 litre arasında bazen maksimum 6.5 yakmaya başladı. 2 gün sonra beni genel merkezden arayıp aracı merkeze getirmemi, yaşadığım sorunun ilginç olduğunu ve mühendis arkadaşların bakmak istediklerini belirttiler. Ben aracı servise götdüğümde oradaki arkadaşlar sağolsunlar bana yeni kasa yarisi gösterdiler. sürüş testi yapamadık henüz yasak olduğu için ama gerçekten bayıldım..Zaten aracımdan bu son olan olaylar neticesi fazlasıyla soğudum. Yeni kasayla değiştirme durumum söz konusu çünkü gerçekten her bindiğimde acaba yine aynı şey olacakmı tedirginliği yaşıyorum ki soğuk günler de geliyor, içimden bir his bunun tekrarlanacağı yönünde..Asıl sorunu burda hiç paylaşmadım. Yaklaşık iki aydır aracımın önünden 100 km yi geçtiğim anda ıslık sesi gelmesi. Hız arttıkça ses de geliyor ki aracım kazasız bişeysiz. Götürdüğümde servis bir yerden hava alıyor mühim bir mesele değil hallederiz dedi ama neden yani bunların olması beni çok sıktı gerdi açıkçası soğuttu da..Daha 10 bin km deki kazasız 2011 model araç için ben şimdi aracı genel merkeze götürecem. Sonra servise ıslık sesi için götürecem. Anlayamıyorum bende mi bir sorun var yoksa çok mu vesveseliyim. Ama kesin olan bir şey var ciddi ciddi çok fazla soğudum bu araçtan.

bilgilendirme için teşekürler betül hanım....aracınızda cidden daha önce fuymadığım sorunlardan bahsediyorsunuz,muhtemelen imalat hatası var ise yeni bir araçla değiştireceklerdir.müstri olunuz lütfen toyota iyi bir marka ve iyi bir araçtır verrilerse eğer yeni aracınıza gönül rahatlı ile binmenizi tavsiye ederim,zira yazdıkalrınız klasik bayan sürücü modundna farklı olarak arabadan anlayan bayan sürücü  konumundasınız ki buda vesveseli olamadığınız anlamına geleblir:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 23, 2011, 12:05:00 »
yeni araçla değişim için 3 kere aynı sorunu yaratması lazım ki bu çok yıpratıcı bi süreç olur benim için açıkçası..ciddi ciddi yeni kasayla değiştirmeyi düşünüyorum..ama tabi bu durumun da peşini bırakmayacağım kesin.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 23, 2011, 12:08:06 »
yeni araçla değişim için 3 kere aynı sorunu yaratması lazım ki bu çok yıpratıcı bi süreç olur benim için açıkçası..ciddi ciddi yeni kasayla değiştirmeyi düşünüyorum..ama tabi bu durumun da peşini bırakmayacağım kesin.

:)) peşini bırakıyor olamnız mesleğinize ihanet olmazmı:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 24, 2011, 19:48:10 »
evet son durumu veriyorum..2012 model yaris aldım..oldukça çetin bir mücadele sonucunda gerekli indirim ve kolaylıkları sağladılar. aracımın önünden gelen ıslık sesi için kaputla tampon arasında bi açıklık oldugunu tam oturmadıgını o sebeple o sesin geldiğini söylediler..artık nasıl olsa aracı cuma günü onlara bırakacağım için yaptırmadım..diğer hiç bir sorunda artık açıkçası umrumda dğeil..yeterince soğumuştum zaten..gerekli indirimi aldım zaten..o yüzden sorun kapandı gibi birşey..tabi gerekli şikayetleri de yaptım..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 24, 2011, 20:07:33 »
evet son durumu veriyorum..2012 model yaris aldım..oldukça çetin bir mücadele sonucunda gerekli indirim ve kolaylıkları sağladılar. aracımın önünden gelen ıslık sesi için kaputla tampon arasında bi açıklık oldugunu tam oturmadıgını o sebeple o sesin geldiğini söylediler..artık nasıl olsa aracı cuma günü onlara bırakacağım için yaptırmadım..diğer hiç bir sorunda artık açıkçası umrumda dğeil..yeterince soğumuştum zaten..gerekli indirimi aldım zaten..o yüzden sorun kapandı gibi birşey..tabi gerekli şikayetleri de yaptım..

:alkis: :alkis: :alkis: toyotaya ve size :D ... aracınız hayırlı olsun.. benimde haklarımı kısıtlayıcı bi alışverişim oldu da sizi meşgul etmeyim şimdi ;)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 24, 2011, 21:39:22 »
  Şimdiden hayırlı olsun.
 Umarım buluşmalara da iştirak edersiniz yeni aracınız ve onun hakkındaki izlenimleriniz ile.