0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dizel araçlara maalesef hız sabitleme sistemi takılmıyor
D4D araçlara hız sabitleyici TAKMIYOR Toyota. Toyota'nın ARGE'si, dizel araçlara hız sabitleyici uygulayabilmesi için de hiç bir çaba göstermiyor.
yakıtla bu sistem arasında nasııl bi baglantı düşünüyolarki yapmıyolar acaba sonuçta bu sistem pedala baglı olan kabloyu sabit tutmak için yapılmış birşey degil mi başka markanın hız sabitleme sistemi nasıl olur ki acaba bilgisi olan varmı
bende elektrik teknikeriyim aslında cok zor birşey olmamalı bu birazda motorun belli bir devirde kalmasını saglayan sistem gibi degil mi okulda bu tür deneyleri mikroişlemcilerle yaptık (ufak butonlar sayesinde mikroişlemciye uygulanan sinyallerle deviri artırıp azaltma ) ama araba motoru kadar büyük motorlarda denemedik.
Yaptılar. Ama memnun edemeyeceği için uygulamıyor(uz).Hem dizel hem CC beraber çalışması biraz zor, Tekniği olanlar bunu anlar.Yaptılar, takarız ama memnun etmez düzgün çalışmaz. Ondan sonra uğraş dur ( Çalışmayacak şeyi niye taktınız? Toyota bozuldu! Toyota nın CC si çalışmıyo! ) Malesef hep bana hep bana olamıyor olmuyor.
hem dizel hem CC beraber çalışması zor kısmına ben pek hak vermiyorum yanlış anlamayın amacım sizi eleştirmek degil çok bir bilgim oldugu içinde sölemiyorum ama hem dizel hemde CC olan çok araç var hız sabitlemesi mevcut
Sistem o kadar basit değil maalesef. Umut, benden de bir hatta hız sabitleyicinin yanında hız önleyici de mevcut.
Adil bey yorumunuzu komik buldum.Bazı araçların 1960 modellerinde hız sabitleyici var (mekanik, ama var). Teknoloji ve elektronik çağındayız ve bir sürü başka markanın dizel motorlu araçlarında hız sabitleyici var. Sizce çok mu zordur belirlenen hızdan geri kalınca gaza basmak, hızı geçince fren yapmak......?Japonya robot yapıyor.....robot. İnsan gibi düşünen ve karar veren. Ne kalmış basit bir ....gaz ver.....frene bas.....Ek:Corolla D4D araçların bazılarında, hız sabitleyici tesisatı ve direksiyonda kapağı var.Sadece kol takılıp çalıştırılıyor. Özel servis bunu başarmış.....isterseniz bayii adresi verebilirim.
))))))))))))))1.6 dizel, programlanabilir hız sabitleyici + programlanabilir hız limitleme
Çok rahatlık oluyor canım
Var yok değil. Ama denedin mi?Ben denedim.
adil abi çok agresif gördüm seni sakin ol burada olabilir mi neden olamaz neden olmuyor diye konuşuyoruz ama sen belkide serviste çalıştıgın için çok sahip çıkıyosun abi doğruya doğru yapılmaz birşey degil ben yüksek okul mezunuyum aldıgımız üstün körü egitimle ufak motorları ( kendi adıma konusuyorum bazı arkadaşlarım büyük asenkron motorları servo motorların kontrollerinide yaptılar hoca destegi ile ) sinyallerle kontrol edebiliyorsak mikroişlemci programlayarak koskoca toyota arge si mühendisleri bunu başaramamış yada ugraşmak istememiş anlam veremedigimiz nokta bu abi sakin bundan önce farklı bi markanın 1.6 turbo dizeli vardı gayette saglıklı çalışıyodu . (abi sen şimdi bana git o arabayı al dersin ama kızma sakin ol )
Komik bulduysanız gülün o zaman. Sizi güldürebildiysem ne mutlu bana.Ayrıca adrese gerek yok ben zaten yetkili servisteyim ben kendim yaparım. Tam okumadınız herhalde Dizeller için CC nin yapıldığını yazmışdım zaten.Ayrıca tesisat yok, kapakta yeri var çünki benzinliyede dizelede aynı direksiyon takılıyor. Tesisat CC yi aldığınızda geliyor.Mekanik olunca zaten sorun yok onu gaz pedalına bir tel bağlarsınız onuda istediğiniz ayarda bir yere tutturun alın size CC oldu bitti. Keşke dile geldiği kadar kolay olsaydı. Frene bassın, gaz versin, hatta adresi yazın eve gitsin. ( Ha bunuda Toyota yaptı zaten ama yolları Toyota yapmıyor malesef )