Gönderen Konu: Hız Sabitleme  (Okunma sayısı 9136 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Hız Sabitleme
« : Ekim 14, 2011, 12:10:16 »
Merhaba arkadaşlar 2010 1.4 dizel elegant paketi aracım var hız sabitleme taktırmak istiyorum servis fiyatını bilen varmı yada daha önce taktıran direksyonda telefon ve müzik sisteminin tuşları mevcut takılırsa nereye kontrol sistemi monte ediliyor.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Toyota Club Türkiye

Hız Sabitleme
« : Ekim 14, 2011, 12:10:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Hız Sabitleme
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2011, 13:46:03 »
Dizel araçlara maalesef hız sabitleme sistemi takılmıyor :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2011, 15:05:36 »
D4D araçlara hız sabitleyici TAKMIYOR Toyota.
Toyota'nın ARGE'si, dizel araçlara hız sabitleyici uygulayabilmesi için de hiç bir çaba göstermiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2011, 15:09:28 »
Dizel araçlara maalesef hız sabitleme sistemi takılmıyor :(
:islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2011, 16:14:52 »
Toyota'nın ARGE'si, dizel araçlara hız sabitleyici uygulayabilmesi için de hiç bir çaba göstermiyor.

yakıtla bu sistem arasında nasııl bi baglantı düşünüyolarki yapmıyolar acaba sonuçta bu sistem pedala baglı olan kabloyu sabit tutmak için yapılmış birşey degil mi başka markanın hız sabitleme sistemi nasıl olur ki acaba bilgisi olan varmı
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2011, 16:32:18 »
Sistem o kadar basit değil maalesef.

Umut, benden de bir  :islik:  :) hatta hız sabitleyicinin yanında hız önleyici de mevcut. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2011, 21:31:42 »
Yaptılar. Ama memnun edemeyeceği için uygulamıyor(uz).
Hem dizel hem CC beraber çalışması biraz zor, Tekniği olanlar bunu anlar.
Yaptılar, takarız ama memnun etmez düzgün çalışmaz. Ondan sonra uğraş dur ( Çalışmayacak şeyi niye taktınız? Toyota bozuldu! Toyota nın CC si çalışmıyo! ) Malesef hep bana hep bana olamıyor olmuyor. 
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2011, 21:35:22 »
yakıtla bu sistem arasında nasııl bi baglantı düşünüyolarki yapmıyolar acaba sonuçta bu sistem pedala baglı olan kabloyu sabit tutmak için yapılmış birşey degil mi başka markanın hız sabitleme sistemi nasıl olur ki acaba bilgisi olan varmı
Artık araçlarda gaz teli diye birşey kalmadı. Çoğu şey ( gaz pedalı gibi ) sensörlerle ölçülüyor. Telle Kabloyla alkalı değil. :argh:
CC ( Cruıse Control ) Hız sabitleme direk araçın motor ECU ( bir nevi beyin ) suna komuta ederek hızı sabitlemeye çalışır.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2011, 22:01:42 »
bende elektrik teknikeriyim aslında cok zor birşey olmamalı bu birazda motorun belli bir devirde kalmasını saglayan sistem gibi degil mi okulda bu tür deneyleri mikroişlemcilerle yaptık (ufak butonlar sayesinde mikroişlemciye uygulanan sinyallerle deviri artırıp azaltma ) ama araba motoru kadar büyük motorlarda denemedik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2011, 22:06:12 »
bende elektrik teknikeriyim aslında cok zor birşey olmamalı bu birazda motorun belli bir devirde kalmasını saglayan sistem gibi degil mi okulda bu tür deneyleri mikroişlemcilerle yaptık (ufak butonlar sayesinde mikroişlemciye uygulanan sinyallerle deviri artırıp azaltma ) ama araba motoru kadar büyük motorlarda denemedik.
Doğru. Küçük bir yazılım yeterli, ama turbo destekli 1.4 - 1.6 dizel motorlar için çok başarılı değil.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2011, 22:08:09 »
Yaptılar, takarız ama memnun etmez düzgün çalışmaz. Ondan sonra uğraş dur ( Çalışmayacak şeyi niye taktınız? Toyota bozuldu! Toyota nın CC si çalışmıyo! ) Malesef hep bana hep bana olamıyor olmuyor.
hem dizel hem CC beraber çalışması zor kısmına ben pek hak vermiyorum yanlış anlamayın amacım sizi eleştirmek degil çok bir bilgim oldugu içinde sölemiyorum ama hem dizel hemde CC olan çok araç var hız sabitlemesi mevcut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2011, 22:13:40 »
hem dizel hem CC beraber çalışması zor kısmına ben pek hak vermiyorum yanlış anlamayın amacım sizi eleştirmek degil çok bir bilgim oldugu içinde sölemiyorum ama hem dizel hemde CC olan çok araç var hız sabitlemesi mevcut
Var yok değil. Ama denedin mi?
Ben denedim.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2011, 22:18:12 »
Sistem o kadar basit değil maalesef.

Umut, benden de bir  :islik:  :) hatta hız sabitleyicinin yanında hız önleyici de mevcut. :)
:)))))))))))))))
1.6 dizel, programlanabilir hız sabitleyici + programlanabilir hız limitleme :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 14, 2011, 22:31:49 »
Adil bey yorumunuzu komik buldum.
Bazı araçların 1960 modellerinde hız sabitleyici var (mekanik, ama var). Teknoloji ve elektronik çağındayız ve bir sürü başka markanın dizel motorlu araçlarında hız sabitleyici var. Sizce çok mu zordur belirlenen hızdan geri kalınca gaza basmak, hızı geçince fren yapmak......?
Japonya robot yapıyor.....robot. İnsan gibi düşünen ve karar veren. Ne kalmış basit bir ....gaz ver.....frene bas.....

Ek:
Corolla D4D araçların bazılarında, hız sabitleyici tesisatı ve direksiyonda kapağı var.
Sadece kol takılıp çalıştırılıyor. Özel servis bunu başarmış.....isterseniz bayii adresi verebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 14, 2011, 22:55:12 »
Adil bey yorumunuzu komik buldum.
Bazı araçların 1960 modellerinde hız sabitleyici var (mekanik, ama var). Teknoloji ve elektronik çağındayız ve bir sürü başka markanın dizel motorlu araçlarında hız sabitleyici var. Sizce çok mu zordur belirlenen hızdan geri kalınca gaza basmak, hızı geçince fren yapmak......?
Japonya robot yapıyor.....robot. İnsan gibi düşünen ve karar veren. Ne kalmış basit bir ....gaz ver.....frene bas.....

Ek:
Corolla D4D araçların bazılarında, hız sabitleyici tesisatı ve direksiyonda kapağı var.
Sadece kol takılıp çalıştırılıyor. Özel servis bunu başarmış.....isterseniz bayii adresi verebilirim.

Komik bulduysanız gülün o zaman. Sizi güldürebildiysem ne mutlu bana.
Ayrıca adrese gerek yok ben zaten yetkili servisteyim ben kendim yaparım. Tam okumadınız herhalde Dizeller için CC nin yapıldığını yazmışdım zaten.
Ayrıca tesisat yok, kapakta yeri var çünki benzinliyede dizelede aynı direksiyon takılıyor. Tesisat CC yi aldığınızda geliyor.
Mekanik olunca zaten sorun yok onu gaz pedalına bir tel bağlarsınız onuda istediğiniz ayarda bir yere tutturun alın size CC oldu bitti.
Keşke dile geldiği kadar kolay olsaydı. Frene bassın, gaz versin, hatta adresi yazın eve gitsin. ( Ha bunuda Toyota yaptı zaten ama yolları Toyota yapmıyor malesef )
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 14, 2011, 23:15:45 »
:)))))))))))))))
1.6 dizel, programlanabilir hız sabitleyici + programlanabilir hız limitleme :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:
Çok rahatlık oluyor canım ;):):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 14, 2011, 23:19:48 »
Çok rahatlık oluyor canım ;):):):)
:)))))))))))))))))))))))))
Ne zaman atacaklar biz Fransız kullanıcılarını forumdan heyecanla beklemekteyim:)))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 14, 2011, 23:26:43 »
Var yok değil. Ama denedin mi?
Ben denedim.
adil abi çok agresif gördüm seni sakin ol  :)   :)  :)
burada olabilir mi neden olamaz neden olmuyor diye konuşuyoruz ama sen belkide serviste çalıştıgın için çok sahip çıkıyosun abi doğruya doğru yapılmaz birşey degil ben yüksek okul mezunuyum aldıgımız üstün körü egitimle ufak motorları ( kendi adıma konusuyorum bazı arkadaşlarım büyük asenkron motorları servo motorların kontrollerinide yaptılar hoca destegi ile ) sinyallerle kontrol edebiliyorsak mikroişlemci programlayarak koskoca toyota arge si mühendisleri bunu başaramamış yada ugraşmak istememiş anlam veremedigimiz nokta bu abi sakin :)
bundan önce farklı bi markanın 1.6 turbo dizeli vardı gayette saglıklı çalışıyodu . (abi sen şimdi bana git o arabayı al dersin ama kızma sakin ol )  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 14, 2011, 23:36:22 »
adil abi çok agresif gördüm seni sakin ol  :)   :)  :)
burada olabilir mi neden olamaz neden olmuyor diye konuşuyoruz ama sen belkide serviste çalıştıgın için çok sahip çıkıyosun abi doğruya doğru yapılmaz birşey degil ben yüksek okul mezunuyum aldıgımız üstün körü egitimle ufak motorları ( kendi adıma konusuyorum bazı arkadaşlarım büyük asenkron motorları servo motorların kontrollerinide yaptılar hoca destegi ile ) sinyallerle kontrol edebiliyorsak mikroişlemci programlayarak koskoca toyota arge si mühendisleri bunu başaramamış yada ugraşmak istememiş anlam veremedigimiz nokta bu abi sakin :)
bundan önce farklı bi markanın 1.6 turbo dizeli vardı gayette saglıklı çalışıyodu . (abi sen şimdi bana git o arabayı al dersin ama kızma sakin ol )  :)

Haklısın biraz savunmacı oldum sanırım ama yok agresiflik falan yok aman diim.
Kardeş fordu denedim 100 e ayarladım yokuşa vurunca araba bi tuhafladı, vites yetmedi turboyu kaybetti böylelikle vites küçültüp CC yi devre dışı bıraktık. Ha bunu 100 değilde 120 yapsaydık olurdu. Eee şimdi bu çalışmış mı oldu? Düzgün çalışmakta sorun olacağı için bizimkiler yapmıyorlar işte ne yaparsın.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 14, 2011, 23:40:39 »
Komik bulduysanız gülün o zaman. Sizi güldürebildiysem ne mutlu bana.
Ayrıca adrese gerek yok ben zaten yetkili servisteyim ben kendim yaparım. Tam okumadınız herhalde Dizeller için CC nin yapıldığını yazmışdım zaten.
Ayrıca tesisat yok, kapakta yeri var çünki benzinliyede dizelede aynı direksiyon takılıyor. Tesisat CC yi aldığınızda geliyor.
Mekanik olunca zaten sorun yok onu gaz pedalına bir tel bağlarsınız onuda istediğiniz ayarda bir yere tutturun alın size CC oldu bitti.
Keşke dile geldiği kadar kolay olsaydı. Frene bassın, gaz versin, hatta adresi yazın eve gitsin. ( Ha bunuda Toyota yaptı zaten ama yolları Toyota yapmıyor malesef )
Yanlış anlamayın, güldüm, Toyota müşteri hizmetleri yorumuna güldüğüm gibi güldüm.

Hocam sen bu işi biliyorsan, geleyim bulunduğun servise, benim aracıma hız sabitleyici uygularmısın? Memnun kalmazsam ben kullanmam....:/
Benden başka bu özelliği bekleyen bir çok kişi var.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=25049.0

Bir de;
Bu işin teoride neden uygulanamadığını yazabilirmisiniz lütfen, çok Rica ediyorum. :) (elektronik ve mekanik bilgim, teknik terimler kullanabilirsin.)
Öyle, ACU uygun değil, yollar uygun değil, motor cc küçük, güç yok......vs gibi üstü kapalı ifadeler olmasın ama :)
Toyota müşteri hizmetleri "olmaz" diyor, ama neden olmadığı bir allahın kulu açıklamıyor.