Gönderen Konu: Hız Sabitleme  (Okunma sayısı 9121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: Hız Sabitleme
« Yanıtla #20 : Ekim 14, 2011, 23:45:37 »
Haklısın biraz savunmacı oldum sanırım ama yok agresiflik falan yok aman diim.
Kardeş fordu denedim 100 e ayarladım yokuşa vurunca araba bi tuhafladı, vites yetmedi turboyu kaybetti böylelikle vites küçültüp CC yi devre dışı bıraktık. Ha bunu 100 değilde 120 yapsaydık olurdu. Eee şimdi bu çalışmış mı oldu? Düzgün çalışmakta sorun olacağı için bizimkiler yapmıyorlar işte ne yaparsın.
Çok ilginç. Şirket aracım Ford focus ve hız sabitleyicisi var. Ben benzer sorun yaşamadım.100km/h ile de cc yaptım, 150km/h ile de, hiç böyle sorun olmadı....
Bundan dolayı teorik olarak neden mümkün değil diye meraktayım.
Toyota servisindeki kardeşlerim, Toyota'dan aldığı bilgi doğrultusunda "olmuyor" diyor diye düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 14, 2011, 23:45:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ekim 14, 2011, 23:47:07 »
Haklısın biraz savunmacı oldum sanırım ama yok agresiflik falan yok aman diim.
Kardeş fordu denedim 100 e ayarladım yokuşa vurunca araba bi tuhafladı, vites yetmedi turboyu kaybetti böylelikle vites küçültüp CC yi devre dışı bıraktık. Ha bunu 100 değilde 120 yapsaydık olurdu. Eee şimdi bu çalışmış mı oldu? Düzgün çalışmakta sorun olacağı için bizimkiler yapmıyorlar işte ne yaparsın.
abi bende olan 1.6 farklı araçtan kastım focusdu ben hiç öyle bi sorun yaşamadım genellikle uzun yolda kullandım ama dedigin gibi 120 altına düşmedim şehir içindede kullandıgım oluyodu ilçeler arasında dörtyol iskenderun arası yaklaşık 30 km  çok rampa olmasada genede var orada tabi 120 ile gidemedim aheste hızlarda hiç böyle bişe yaşamamıştım memnundum focusun CC 'dan rampada felan tıkandıgını hatırlamıyorum ama rampa inerken hızın artması gibi bi durum hatırlıyorum yalan olmasın toyotaya döndüm önceki araç 2006'ydı babam kaza yaptı resimde gözüktüğü gibi perte cıktı şimdi 2010 makyajlı kasası var uzun yola cok cıktıgımız için tek eksik onu görüyordum araçta o yüzden bu konuyu açtım verimsiz olsada bu işin içindesin fiyat konusunda bilgin varsa sevinirim abi
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 14, 2011, 23:51:31 »
Adil, kardeş valla ne yalan söyleyeyim 1.6 e-Hdi C4'te mükemmel çalışıyor... :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: Üstelik ikinci nesil programlanabilir, 5 adet kısayol hız önceden programlayabildiğin, ekstradan hız sınırlayıcısı olan versiyonu :islik: :islik:
Ha daha mı kaliteli yani araç Toyotadan, kesinlikle hayır. Ama yapmışlar ve olmuş.
Bu arada rahatlıktan ziyade uzun yol yakıt tüketimini manyak düşürüyor cc ::) ::) ::) Neden tam anlamasam da öyle...
Bence koymamalarının sebebi Japon inadı ve Japon bakışıyla marketi anlamayıştan kaynaklı...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 14, 2011, 23:53:55 »
benzinlidede aynı mantıkla çalısıyor..Yokus cıkarken 100 ile cıkamıyorsa vites düşürülmesi gerekiyorsa cc devreden cıkıyoryada frene bastın debr.bastın.Ama toyotalarda şu var  siz  cc yı devreden cıkartıktan sonra devreye geri girmesi için müdahalede bulunmanız gerekiyor.Mıts.asx de ise frene bastın hızını kestin.Farklı olarak Araç  geri kendiliginden o hıza çıkıyor taki sen cc  devre dışına cıkarana kadar.
Citroen,renault.peugeot,opel,volkswagen ve bir sürü markada  hız sabitleyici var.Toyota needen bunu yapmıyor veya opsiyonel olarak sunmuyor çözemedim..
Eski kasa verso elegant larda sunroof vardı.Şimdi yeni kasa ların full ünüde alsın full+full da neyse sunroof alınamıyor..Servisten birinin uydrumasımıdır gerçekmidir bilemem.Sunroftan cok tıkırtı geliıyormus o yüzden türkiyede yurt içinde kaldırmışlar..NeyseVW 1.500 tl civarı sunroof ekleteebiliyorsun yada ford da renoda bilmem ne paket şu paket alabiliyorsun ekstradan..Toyota neden böyle birşey yapmıyor hala çözemedimİhtiyacı yok demek.Benim malım bu alıyorsan al,almıyorsan da cokta tınn .....
corolla nın dizeline vsc koyuyor benzinlide yok.Nİye benzinli kaymaz herhalde.Vsc ye gerek yok.Corolla dizel ile benzinlisi 2 ayrı araçmış gibi.Birine yapılan diğerine yapılamıyor.
Düzeltme:Sonradan aklıma geldi,Toyotanın hakkını yedim.Toyota da paketler mevcut.
Corolla stil paket:çelik jant,kapı bantı,tampon bantı,park sensörü,bagaz havuzu.yakında kaucuk paspasıda ekleyebilirler şaşırmam.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 14, 2011, 23:55:04 »
....... verimsiz olsada bu işin içindesin fiyat konusunda bilgin varsa sevinirim abi
Al benden de o kadar.....Varsa bir bedeli, öderim denerim, başarısız olursa kullanmam....
Ne kadar başarısız olur ki?
Kimse mükemmel olmasını isteyemez. Her işin bir usulü ve oluru var. Koyarsın kuralını, kural dışı kullanmayız.
Derseniz ki 100km/h altında kullanma, kullanmam.

Kuzenimde 2004 model Citroen Berlingo var.
Yurtdışından CC kolunu getirtti, içerideki tesisatı kendisi çekti, servise gitti ECU programını değiştirdiler, şimdi paşa paşa kullanıyor cc'yi.

Allah'im bizim niye yok bir hız sabitleyicimiz..... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 14, 2011, 23:56:51 »

Allah'im bizim niye yok bir hız sabitleyicimiz..... :(
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Abi bırak tek derdin cc olsun :D :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 14, 2011, 23:58:42 »
Yanlış anlamayın, güldüm, Toyota müşteri hizmetleri yorumuna güldüğüm gibi güldüm.

Hocam sen bu işi biliyorsan, geleyim bulunduğun servise, benim aracıma hız sabitleyici uygularmısın? Memnun kalmzsam ben kullanmam....:/
Benden başka bu özelliği bekleyen bir çok kişi var.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=25049.0

Bir de;
Bu işin teoride neden uygulanamadığını yazabilirmisiniz lütfen, çok Rica ediyorum. :) (elektronik ve mekanik bilgim, teknik terimler kullanabilirsin.)
Öyle, ACU uygun değil, yollar uygun değil, motor cc küçük, güç yok......vs gibi üstü kapalı ifadeler olmasın ama :)
Toyota müşteri hizmetleri "olmaz" diyor, ama neden olmadığı bir allahın kulu açıklamıyor.

Buralara gelmenize gerek yok. Çorludaki servise gidin takarlar. Takdırdığınızda neden yapmadıklarını anlayacaksınız. Ben burda ne kadar anlatmaya çalışsam hakketen zor. Yukardada bahsettim.
Aynen öyle motor küçük, 6 ileri şanzıman 100 e ayarlayın yokuşa vurun arabayı ver çek ver çek yapıyor buda keyfi bozuyor. Ama 120 140 falan yapın sorun yok hep gazla gittiği için. 2.0 Avensis D-4D de var mesela motor güçlü diye.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 15, 2011, 00:03:00 »
Hız sabitleyici müşteri şikayetlerinden Toyota arge ve merkezin bilgisi oluyorsa ve şimdiye kadar bir müdahale yoksa, ayıp bu japon ruhuna.
Hız sabitleyici müşteri şikayetlerinden Toyota arge ve merkezin bilgisi olMuyorsa ve  ayıp Toyota'yı memleketimizde pazarlayn şirkete ve bizim milletimize.
Eski tarihlerde 40 kişi kadar müşteri hizmetlerine topluca mail attık, hiç dikkate alan olmadı.

Ben Toyota gibi şirketin başında olacağım, gerekirse tüm mühendislerimi karşıma alıp, bu işi halledin ve 40 müşterimizi sevindirim derim.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 15, 2011, 00:05:09 »
Buralara gelmenize gerek yok. Çorludaki servise gidin takarlar. Takdırdığınızda neden yapmadıklarını anlayacaksınız. Ben burda ne kadar anlatmaya çalışsam hakketen zor. Yukardada bahsettim.
Aynen öyle motor küçük, 6 ileri şanzıman 100 e ayarlayın yokuşa vurun arabayı ver çek ver çek yapıyor buda keyfi bozuyor. Ama 120 140 falan yapın sorun yok hep gazla gittiği için. 2.0 Avensis D-4D de var mesela motor güçlü diye.
Yok üstadım Çorlu servisi takmıyor. Ben zaten 100km/h altında kullanmam...Hız sabitleyici düz yol ve otoban içindir. Bunun bilincindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 15, 2011, 00:09:46 »
Adil, kardeş valla ne yalan söyleyeyim 1.6 e-Hdi C4'te mükemmel çalışıyor... :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: Üstelik ikinci nesil programlanabilir, 5 adet kısayol hız önceden programlayabildiğin, ekstradan hız sınırlayıcısı olan versiyonu :islik: :islik:
Ha daha mı kaliteli yani araç Toyotadan, kesinlikle hayır. Ama yapmışlar ve olmuş.
Bu arada rahatlıktan ziyade uzun yol yakıt tüketimini manyak düşürüyor cc ::) ::) ::) Neden tam anlamasam da öyle...
Bence koymamalarının sebebi Japon inadı ve Japon bakışıyla marketi anlamayıştan kaynaklı...
Japon inadı konusunda haklısın en sonunda yapıldı ama teknisyenler başarısız olur diye takmıyorlar. C4 de 1.6 olduğu için eminim daha rahat çalışır. Düşük yakıt sağlar çünki ayarladığın hızlar 100 150 arası genelde dizel araçlarda torkun en yüksek olduğu ve devrin düşük olduğu suratlere denk gelir. Sebep bu olabilir.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 15, 2011, 00:10:55 »
Yok üstadım Çorlu servisi takmıyor. Ben zaten 100km/h altında kullanmam...Hız sabitleyici düz yol ve otoban içindir. Bunun bilincindeyim.

Peki parça numarasına ulaşabilirsem yazarım size.
Birde sizin araç M/M, kesin çalışır. Vites küçültmeyi falan araç gaza göre ayarladığı için olur ya. Yarın bakar haber veririm. 
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 15, 2011, 00:12:31 »
Hız sabitleyici düz yol ve otoban içindir. Bunun bilincindeyim.
Levent abi arada banada lafı dürttün hea =))))
Adil abi fiyat konusunda bilgi veremez misin ?
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 15, 2011, 00:15:26 »
Yarın bakıp yazarım kardeş merak etme.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 15, 2011, 01:26:25 »
Arkadaşlar, çok güzel bir konu ancak Trafik Kuralları konusunda dahs dikkatli olalım ve gerekli uyarıları yapalım. Bu CC den çok daha öncelikli bir konu.

Umut, sende üstlerine gitme. Yok işte cc leri. :):):)
Şaka bir yana yaklaşık 30 km/s in üzerinde çalışıyor bende. Şu ana kadar hiç bir sorun yaşatmadı. Tek bir tuş ile hızımı ikişer kademeli şekilde arttırıp azaltabiliyorum. Frende otomatik olarak devreden çıkıyor. Gazda ise araç hızlanıyor ve gazı bıraktığımda (ayak pedalı ile gazda) araç ayarladığım hıza düştüğünde o hızdan otomatik olarak devam ediyor. Ayrıca ayarlı hızı çok geçersem ekranda kırmızı şeritler yanıyor ve beni uyarıyor.
Uzun yolda kesinlikle çok büyük bir konfor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ekim 15, 2011, 08:51:30 »
Yarın bakıp yazarım kardeş merak etme.
Adil kardeş, yap bir güzellik bu kardeşlerine ve öğren bakalım, sadece bu kolu takınca sistem çalışacak mı.
Zira.....benim aracın panosunda sanıyorum CRUISE yazısı da yok. Direkisyonda kol için kapak yok. İçeride tesisat var mı bilmiyorum.
Tesisat varsa, kolun takılabi,lmesi için ben kapağı keser uydururum. Yeter ki diğer her şey uygun olsun.
Ankara'ya yolumuz düşerse, gelip elini sıkarız... :)
Tahmini fiyat 250-350 TL oarası olur diye düşünüyorum.

Yok be bilader :) Kimseyi bir şey için dürttüğüm falan yok.... :) Üstüne alınma.
Dürtsem dürtsem.....Toyota ARGE'yi dürterim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 15, 2011, 09:03:54 »
Umut, sende üstlerine gitme. Yok işte cc leri. :):):)
Şaka bir yana yaklaşık 30 km/s in üzerinde çalışıyor bende. Şu ana kadar hiç bir sorun yaşatmadı. Tek bir tuş ile hızımı ikişer kademeli şekilde arttırıp azaltabiliyorum. Frende otomatik olarak devreden çıkıyor. Gazda ise araç hızlanıyor ve gazı bıraktığımda (ayak pedalı ile gazda) araç ayarladığım hıza düştüğünde o hızdan otomatik olarak devam ediyor. Ayrıca ayarlı hızı çok geçersem ekranda kırmızı şeritler yanıyor ve beni uyarıyor.
Uzun yolda kesinlikle çok büyük bir konfor.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Hemen hemen benimkiyle aynı. Ekstradan bende 5 adet önceden hafızaya atanmış hız var, daha doğrusu bu 5 hızı siz belirliyorsunuz. 50, 70, 90, 110 ve 130 bende. 80le giderken +ya uzun süre basılırsa pat diye 90ı seçiyor misal. Ayrıca frende devreden çıkmıyor, pause moduna geçiyor. Pause tuşuna bastığınızda tekrar kaldığı yerden devreye giriyor. Frene basmadan bu pause tuşu ile de pasue moduna alabiliyorsunuz. Bir de ccde aracı yavaşlatmak için fren yapmıyor, sadece gaz keserek yavaşlıyor. Çok dik yokuş ise geçebiliyor tanımlı sürati. Arkadaşlar gaz ve fren ne var ki kolay vs demişler. Bilmiyorum başka markalarda frenleme var mı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 15, 2011, 19:11:27 »
japonlardan ziyade bu işi anteplilere mi bi çıtlatsak :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 15, 2011, 20:04:04 »
Merhaba arkadaşlar 2010 1.4 dizel elegant paketi aracım var hız sabitleme taktırmak istiyorum servis fiyatını bilen varmı yada daha önce taktıran direksyonda telefon ve müzik sisteminin tuşları mevcut takılırsa nereye kontrol sistemi monte ediliyor.

Ömer bey
Benim araçta cc var fakat forumda konuşulduğu kadar kolay bir konu olduğunu sanmıyorum bunun montaj aşamasında zorluk çekebilirisiniz.Zira cc kolu direksiyon la beraber dönüyor yani sinyal gibi sabit kalmıyor ..40 km nin üstü hızlarda çalışıyor iniş aşağı fren yapmıyor araç ivmelenmenin etkisiyle kopuyo gidiyor.. :D :D

Kolaylığına gelince süper bişi İzmir aydın otobanını devamlı kullanırım 120 km sabit e ayarlıyorum 4 lt/100 km kadar ortalamam düştü.Aynı şeyi ben manuel olara denediğimde yani kendim gaz verdiğimde 6 lt altına düşüremedim. CC az az ve tatlı tatlı gaz veriyor hissedebiliyorum. Büyük kolaylık bence konuyu takip edin mesela arkadaşta 307 sw 1,6 motor var tek eksiği CC ya taktır dedim, gerek yok dedi açıkcası param yok dedi ,servisi 250 tl montaj dahil fiyat vermiş Toyota da olmaması kötü yazık...

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 15, 2011, 21:41:09 »
Bendede hızı +2 -2 şeklinde ayalaıyorsun.Yokuş aşagı  fren yapmıyor.Motor freni gibi gazımı kesiyor yada ne yapıyorsa ayarlanan hızda tutmaya çalısıyor..ama şu dizellerede taksınlar artık yazık günah vallahi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 15, 2011, 21:56:10 »
Ömer bey
Benim araçta cc var fakat forumda konuşulduğu kadar kolay bir konu olduğunu sanmıyorum bunun montaj aşamasında zorluk çekebilirisiniz.Zira cc kolu direksiyon la beraber dönüyor yani sinyal gibi sabit kalmıyor ..40 km nin üstü hızlarda çalışıyor iniş aşağı fren yapmıyor araç ivmelenmenin etkisiyle kopuyo gidiyor.. :D :D

Kolaylığına gelince süper bişi İzmir aydın otobanını devamlı kullanırım 120 km sabit e ayarlıyorum 4 lt/100 km kadar ortalamam düştü.Aynı şeyi ben manuel olara denediğimde yani kendim gaz verdiğimde 6 lt altına düşüremedim. CC az az ve tatlı tatlı gaz veriyor hissedebiliyorum. Büyük kolaylık bence konuyu takip edin mesela arkadaşta 307 sw 1,6 motor var tek eksiği CC ya taktır dedim, gerek yok dedi açıkcası param yok dedi ,servisi 250 tl montaj dahil fiyat vermiş Toyota da olmaması kötü yazık...
Kerem bey bende daha önce 2007  focus 1.6 tdci vardı ondada direksyondaydı yani sabit degildi ama yokuş aşagı inerken net hatırlamıyorum dediginiz gibi hız sabit kalmıyodu diye hatırlıyorum onunda şöyle bi güzelligi vardı rampa inerken misal hızlandı araç frene bastım hız sabitleme devre dışı kaldı tekrar set düğmesine bastıgımda önceki hızına geri sabitliyordu.Yapsınlarda direksyonla beraber dönsün yeterki :)
çok sık uzun yola cıkan birisi degilim ama gittigim zamanda 900 km'den aşagı gitmiyorum genellikle hataydan ankara karabük trabzon afyon (yani bi evden tatile çıkmam yaklaşık 6000 km git gel) istikametine gidiyorum bu yol güzergahınıda bilen bilir büyük kısmı düz yollar ve otobandır.CC büyük kolaylık.