Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #960 : Eylül 16, 2014, 00:08:09 »
100 bini geçmezse 20 bin sonra ağır bakım masrafları olacak ama. Kayışlar vs komple değişiyor. Gerçi uzun süre binilecekse fiyatta ona göre anlaşıp siz yaptırırsınız kafanız rahat eder.

2yılda anca yapar o km yi o.kocaelide zaten heryer heryere yakın.çok km  yapmıcak.2yıl masrafsız yani.nekadar süre binilecek bilmiyorum ama temiz birşey olması çok önemli çünkü dedigim gibi yeteri kadar masraf var çocuk geliyor.100bin enson görecegi rakam olur.altı daha iyi olur astralar gibi 80bin düzeyleri daha iyi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #961 : Eylül 16, 2014, 00:11:19 »
Neden kimse toyota tavsiye etmiyor da ford, renault, opel vs tavsiye ediyor anlamıyorum. Söylenen fiyat aralığında 2006 dizel toyota avensis alınabilir. 100.000 i geçmemiş bu sayılan markalardan birini alacağıma 200.000 km de avensisi tercih ederim. Kat kat daha iyidir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #962 : Eylül 16, 2014, 00:11:44 »
2yılda anca yapar o km yi o.kocaelide zaten heryer heryere yakın.çok km  yapmıcak.2yıl masrafsız yani.nekadar süre binilecek bilmiyorum ama temiz birşey olması çok önemli çünkü dedigim gibi yeteri kadar masraf var çocuk geliyor.100bin enson görecegi rakam olur.altı daha iyi olur astralar gibi 80bin düzeyleri daha iyi.

5 ay önce olsaydı bizim megane ı verirdik beyaz + boyasız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #963 : Eylül 16, 2014, 00:15:00 »
5 ay önce olsaydı bizim megane ı verirdik beyaz + boyasız
planlar böle degildi ama bazı şeyleri satmakdan vazgeçtiler oyüzden böle oldu.yoksa herşey daha rahat olcaktı.aklında olsun boş zamanlarında canın isterse megane falan bi bakabilirsen iyi olur ;)ama dedigim gibi öncelik kocaeli istanbul ankara arabası.kocaeliye yakın olmak için
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #964 : Eylül 16, 2014, 00:16:25 »
Neden kimse toyota tavsiye etmiyor da ford, renault, opel vs tavsiye ediyor anlamıyorum. Söylenen fiyat aralığında 2006 dizel toyota avensis alınabilir. 100.000 i geçmemiş bu sayılan markalardan birini alacağıma 200.000 km de avensisi tercih ederim. Kat kat daha iyidir bence.

Kullanıcılar bana kızacak ama Toyota binek araçlarda dizel işini beceremiyor. Yakıt değeri yüksek performans düşük. Bu yüzden ben kimseye önermiyorum.  Opel hakkında bilgim yok ama ford araçlarıda fazla yakıyor. Dizel araç alınıyorsa öncelik az yakması olması gerekiyor. Güvenlikte önemli tabi megane 2 yi gözüm kapalı herkese öneririm bu konularda.

Konu benzinli olarak açılacak olsaydı

1 honda 2 toyota derdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #965 : Eylül 16, 2014, 00:16:26 »
Niye ki Toyota premium mu? [emoji4]

Şaka bir yana burada dizel şartı var. 35 bine Avensis dizel varsa kesinlikle tercih edilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #966 : Eylül 16, 2014, 00:18:16 »
planlar böle degildi ama bazı şeyleri satmakdan vazgeçtiler oyüzden böle oldu.yoksa herşey daha rahat olcaktı.aklında olsun boş zamanlarında canın isterse megane falan bi bakabilirsen iyi olur ;)ama dedigim gibi öncelik kocaeli istanbul ankara arabası.kocaeliye yakın olmak için

İstanbul kocaeli taraflarında temiz araç bulmak biraz zorlaşıyor. Ankara eskişehir civarları bakılabilir ama mesela eskişehirdede araçlar biraz pahalı bursaya göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #967 : Eylül 16, 2014, 00:22:56 »
o paraya temiz bir araç zor bana kalırsa
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #968 : Eylül 16, 2014, 00:23:00 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ogretmenden-sifir-ayarinda-megan-1%2C5-dynamique-173069261/detay

Buda iyiymiş ama modele göre fiyatı biraz uçurmuş km düşük diye :) 28 29 civarları alınabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #969 : Eylül 16, 2014, 00:26:36 »
Niye ki Toyota premium mu? [emoji4]

Şaka bir yana burada dizel şartı var. 35 bine Avensis dizel varsa kesinlikle tercih edilir.

Var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #970 : Eylül 16, 2014, 00:29:03 »
Dizel alacak olsam Ford focus tdci kesinlikle son tercihlerim arasına bile giremez. 1.6 motor çok hantal uzun süre hızlanıp giderim olayı varsa alacak kişide sıkıntı yok ama ben 1800 km boyunca hiç memnun kalmamıştım. Tek kullanan bendim genel olarak sakin kullandım hız olarak 100-110 km/h gittim araba 4.9 yaktı ciddi fazla. 2014 focus yol tutuşu mükemmel diye kiraladım arabada 6 kişi olmasına karşın hiç memnun kalmamıştım. Nasıl kalmadım ? Bir araba ya kafadan yada arkadan salar kendini bu arkadaş 4 tekerden kayıyordu ve güven vermedi bana ki üstünde michelin primacy 3 olması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam. Mekan gürültüsününde maşallahı vardı ve iç mekan ciddi ergonomiklikten uzak kabin sanki insanın üzerine geliyor ve sıkıştırıyor radyo kullanımı zordu ki hele o yol bilgisayarından bahsetmiyorum. He evet çok mu kötü benim için kötüydü para veripte alacağı bir araç değil  bunlar benim kişisel görüşlerim başkasının sevdiği şeylerde çıkabilir kesinlikle böyle bir araç demiyorum görüşler kişiseldir sonuçta.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #971 : Eylül 16, 2014, 00:32:59 »

avensis aramayı bile düşünmüyorum.kendime 1.8 avensis bile bulamadım benzinli ki dizel 100binin altında avensis bulmam bir hayli zor diye düşünüyorum.o yüzden yoksa 8 yıldır toyota var evimizde.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #972 : Eylül 16, 2014, 00:38:30 »
Avensis dizellerin şehir içi ortalaması fabrika verisi 7.1 lt çok çok fazla. Bence hiç girme. Senin corolla daha az yakıyor ondan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #973 : Eylül 16, 2014, 00:42:24 »
Dizel alacak olsam Ford focus tdci kesinlikle son tercihlerim arasına bile giremez. 1.6 motor çok hantal uzun süre hızlanıp giderim olayı varsa alacak kişide sıkıntı yok ama ben 1800 km boyunca hiç memnun kalmamıştım. Tek kullanan bendim genel olarak sakin kullandım hız olarak 100-110 km/h gittim araba 4.9 yaktı ciddi fazla. 2014 focus yol tutuşu mükemmel diye kiraladım arabada 6 kişi olmasına karşın hiç memnun kalmamıştım. Nasıl kalmadım ? Bir araba ya kafadan yada arkadan salar kendini bu arkadaş 4 tekerden kayıyordu ve güven vermedi bana ki üstünde michelin primacy 3 olması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam. Mekan gürültüsününde maşallahı vardı ve iç mekan ciddi ergonomiklikten uzak kabin sanki insanın üzerine geliyor ve sıkıştırıyor radyo kullanımı zordu ki hele o yol bilgisayarından bahsetmiyorum. He evet çok mu kötü benim için kötüydü para veripte alacağı bir araç değil  bunlar benim kişisel görüşlerim başkasının sevdiği şeylerde çıkabilir kesinlikle böyle bir araç demiyorum görüşler kişiseldir sonuçta.

araç kiralık bir araç öncelikle bunu düşünmek lazım ercüment.nasıl bakıldıgı lastiklerin durumu vs vs bilinmiyor.şuan paylaşcagım eskiden grüştügüm ama şimdi görüşmedigim bir arkadaşımın stock halindeki aracı.yakıt olarak net birşey diyemiyorum yani sen beni biliyorsun daha çok gazladıgımız araçlar bizim fordlar denemelerim genelde gazlamakla ilgili.konsol olarak beni okadar rahatsızetmedi ama hiçbir zaman.düşüncen önemli biliyorsun sölememe gerek yok diye düşünüyorum ;)
Focus 1.6 TDCİ 0-100km.(Stock)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2014, 00:46:34
o paraya temiz bir araç zor bana kalırsa

bakacaz birşeyler napalım enazından bildigimiz arabalarda şansımızı denicez ;)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2014, 00:47:32
Avensis dizellerin şehir içi ortalaması fabrika verisi 7.1 lt çok çok fazla. Bence hiç girme. Senin corolla daha az yakıyor ondan :D

yakıtını bilmiyorum ama 100bin km nin altında avensis dizel varsa çok çok iyi baktırırım hemde 35bin tl ye.incigine boncuguna kadar baktırırım yani.senin attıgın ilandakinede bakıcam bi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #974 : Eylül 16, 2014, 00:48:35 »
Bilmeyenler için şaka gibi gelebilir ama gerçekten yakıt bu. Boşverin siz fordu falan megane 2 forever  :alkis:  82 bg de bu 100 lüklerde biraz daha artar. 4.5 falan olabilir. Ama 82 ile arasında performans olarak dağlar kadar fark var hakkı yani 4.5

Megane 2, 1.5 dci Yakıt tüketimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #975 : Eylül 16, 2014, 00:49:54 »
Kiralik araclara hic giremeyin demin eve girdim arkadasin abisi kiralmis seat ibiza tupluydu arabanin icine ettik heryerde el freni cekti ara gazlar mi redline lar mi kasislerden hoplamali gecmeler mi icine ettik kisacasi zaten araba patatesti ama kopek gibi gidiyordu fiyat araligi nedir bilmiyorum ama seat ibiza tuplu olcak sekilde gidisini ben begendim ama kiralik hic bir arabaya girmeyin derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #976 : Eylül 16, 2014, 00:51:44 »
Kiralik araclara hic giremeyin demin eve girdim arkadasin abisi kiralmis seat ibiza tupluydu arabanin icine ettik heryerde el freni cekti ara gazlar mi redline lar mi kasislerden hoplamali gecmeler mi icine ettik kisacasi zaten araba patatesti ama kopek gibi gidiyordu fiyat araligi nedir bilmiyorum ama seat ibiza tuplu olcak sekilde gidisini ben begendim ama kiralik hic bir arabaya girmeyin derim

seati çok iyi bilir muhakkak düşünecektir onu çünkü seatçı aslında.ama tüp istemiyor.illa dizel olcak
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #977 : Eylül 16, 2014, 01:13:12 »
araç kiralık bir araç öncelikle bunu düşünmek lazım ercüment.nasıl bakıldıgı lastiklerin durumu vs vs bilinmiyor.şuan paylaşcagım eskiden grüştügüm ama şimdi görüşmedigim bir arkadaşımın stock halindeki aracı.yakıt olarak net birşey diyemiyorum yani sen beni biliyorsun daha çok gazladıgımız araçlar bizim fordlar denemelerim genelde gazlamakla ilgili.konsol olarak beni okadar rahatsızetmedi ama hiçbir zaman.düşüncen önemli biliyorsun sölememe gerek yok diye düşünüyorum ;)
Focus 1.6 TDCİ 0-100km.(Stock)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2014, 00:46:34
bakacaz birşeyler napalım enazından bildigimiz arabalarda şansımızı denicez ;)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2014, 00:47:32
yakıtını bilmiyorum ama 100bin km nin altında avensis dizel varsa çok çok iyi baktırırım hemde 35bin tl ye.incigine boncuguna kadar baktırırım yani.senin attıgın ilandakinede bakıcam bi

Yalnız kiraladığım araç henüz 1150 kmde idi böyle birşeyde var 0 bir aracı 1150 kmde öldüremezsiniz  abicim ama benim için olumlu bir araç olarak kalmadı gözümde focus malesef.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #978 : Eylül 16, 2014, 01:22:21 »
seati çok iyi bilir muhakkak düşünecektir onu çünkü seatçı aslında.ama tüp istemiyor.illa dizel olcak
Abi tuplu olmasina ragmen  178 bin km de falandi sanirim cok guzel gidiyordu  icine ettik valla kiralik arabadan aldigim zevki hic biseyden alamiyorum ya :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #979 : Eylül 16, 2014, 01:27:07 »
Yalnız kiraladığım araç henüz 1150 kmde idi böyle birşeyde var 0 bir aracı 1150 kmde öldüremezsiniz  abicim ama benim için olumlu bir araç olarak kalmadı gözümde focus malesef.

o da dogru yani 1150km ne yaptı acaba o araç.yani özellikle yol tutuşunda hiç dedigini yaşamadımki fordun direksiyonunu severim ben aslında yol tutuşunuda severim yani.öle diyorsan vardır bir bildigin aklımda olsun ercüment teste çıkarız ford begenirsek bi deneriz ozaman :Ddediklerini dikkate alcam teşekkürederim.önerin varmı peki.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2014, 01:30:10
Bilmeyenler için şaka gibi gelebilir ama gerçekten yakıt bu. Boşverin siz fordu falan megane 2 forever  :alkis:  82 bg de bu 100 lüklerde biraz daha artar. 4.5 falan olabilir. Ama 82 ile arasında performans olarak dağlar kadar fark var hakkı yani 4.5

Megane 2, 1.5 dci Yakıt tüketimi

gözümde yok 82lik bakmak 100lükler daha iyi olcak temiz varsa söle hemen kabülüz sıkıntımız yok.hantal mantal ama iş yaparlar yani. :)temizine bakacam zaten varmı yokmu diye.bunu zamanında da konuşmuştuk dizel dedin mi aklıma en başta dci gelir biliyorsun.
2002 corolla sol vvt-i