corolla elegant tam otomatik nasıl bilirsiniz arkadaşlar 2009 model
Eğer yanılmıyorsam Türkiye'deki E140 Corolla'lara tam otomatik şanzıman 2010'da geldi. Yani sizin baktıgınız araç MMT şanzıman olmalı.
Aracı bildiğim kadarıyla anlatayım
Canlı, performanslı bir motoru var. Sollamalarda sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.
Atmosferik bir motoru olduğu için yakıt tüketiminin belli bir üst limiti var. Çok zorlasanız bile o değeri pek geçmez.
İç mekanı çok ferah ve fonkskyonel. Arka diz mesafesi çok iyi. Ayrıca şaft tüneli yok. 5 kişi rahatlıkla seyahat edebilir. Bizzat tecrübe ettim. İçerideki gözler kullanışlı ve sayısı bol diyebilirim. Çok kaliteli bir iç malzeme yok. Fakat hiçbir yerde kalite çok aşağılara düşmüyor. Hemen hemen her yerde malzeme kalitesi benzer.
Aracın içindeki düğmelerin kontrolü içgüdüsel. Bu düğme kesin şöyledir diye basıyorsunuz ve tam da dediğiniz gibi çıkıyor. Alışma süreci taş çatlasa 10 dakika.
Ben göstergelerini çok begeniyorum.
Yol bilgisayarını kullanmak işkence. Km sıfırlama tuşuna benzer bir tuşla kumanda ediliyor ve yol bilgisayarını kullanmak için gösterge grubuna doğru eğilip elinizi uzatmanız gerek. Maymunluk resmen. Ayrıca Türkçe dil desteği yok.
VSC sadece otomatik viteste opsiyonel olarak alınabiliyor.
Ses yalıtımı zayıf. Müzik sistemi başarılı fakat ekranında şarkı ismini kaydırma fonksiyonundan yoksun.
Bagaj çok da büyük değil. 450 litre.
Cam açma tuslarinda ışık yok, otomatik değil ve kumandadan kapatılamıyor.
MMT viteslerde tiptronik mod ve kulakçıklar var. Vites E konumundayken kulakçıla + - yapabiliyorsunuz. Bu birçok şanzımanda yok. Kulakçıklar ve tiptronik mod kullanışlı fakat MMT'nin saçma sapan karakteri bunları gölgeliyor.
Şimdilik bu kadar geldi aklıma. [emoji4]