Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 616301 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #80 : Ekim 01, 2013, 19:30:47 »
Ben opel'in sadece 1,6 dizel üzerinde çalıştığını ve insignia'ya bu motoru koyacağını duymuştum. Bir de yeni nesil benzinli için mi çalışıyor !

Bu arada Adana'da ki Aykan'dan ben aşırı memnunum ilgi alaka 10 numara ama herkeze öyle değiller bunun ben de farkındayım. Antakya'da da sıkıntı yok onda da arkadaşım çalışıyor ondan dolayı iyiyiz daha da başka Vw servisini ziyaret etmedim ama.

Ben opel hastasıyım tüm modellerine bayılıyorum yanlız aracın motorları ve yakıt tüketimleri çok kötü ama geri kalan herşey dört dörtlük. Adam akıllı az yakan arıza vermeyen güzel bir motor üretirlerse ben Vw'ye para vermem...

Oğuz 1.6 dizelin yanında birde 1.6 170 bg lik bir motor üzerinde çalışıyordu . Bildiğim piyasaya yeni sürdüğü cascada da şu an sunuyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ekim 01, 2013, 19:48:58 »
Neden çok tam anlamadım.Sence ne kadar olmalı bu arabanın ederi.Kime sorsam fiyat harika kilometreye baktır diyor orjinal olmayabilir diyorlar...

Özellikle bu araç için söylemek istemedim aslında. Genel anlamda bu model Honda Civic e bu fiyat oldukça fazla. Sunroof cezbedici duruyor belki evet. Honda ların sorunsuzluk konusunda iyi olduğunu da biliyoruz. Fakat aracın yüzü de içi de eskidi artık. Bu fiyatların bu araca fazla olduğunu düşünüyorum.  24- 25 e daha yeni yüzlü ve yakışıklı araba bulunabilir. Biraz bakmak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #82 : Ekim 01, 2013, 19:56:14 »
Özellikle bu araç için söylemek istemedim aslında. Genel anlamda bu model Honda Civic e bu fiyat oldukça fazla. Sunroof cezbedici duruyor belki evet. Honda ların sorunsuzluk konusunda iyi olduğunu da biliyoruz. Fakat aracın yüzü de içi de eskidi artık. Bu fiyatların bu araca fazla olduğunu düşünüyorum.  24- 25 e daha yeni yüzlü ve yakışıklı araba bulunabilir. Biraz bakmak gerekiyor.
Yalnız şuda var. Bu kasa civicler yakıt ve performans konusunda çok başarılar. Kullanımıda keyifli araçlar. Ben sıcak bakmıyorum ama lpg ye uyumuda bildiğim kadarıyla çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ekim 01, 2013, 20:01:31 »
Yalnız şuda var. Bu kasa civicler yakıt ve performans konusunda çok başarılar. Kullanımıda keyifli araçlar. Ben sıcak bakmıyorum ama lpg ye uyumuda bildiğim kadarıyla çok iyi.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Önerilerinizi dikkate alıcam :D
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Ekim 01, 2013, 20:12:16 »

Evet bu konuda iyi olduğunu duydum çok. Ama tasarımı bana göre çok kötü bir araç. Gerçi burada devreye zevk meselesi giriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #85 : Ekim 01, 2013, 20:35:44 »
Evet bu konuda iyi olduğunu duydum çok. Ama tasarımı bana göre çok kötü bir araç. Gerçi burada devreye zevk meselesi giriyor.

Abi tasarımını aynı model rakiplerine oranla ben beğeniyorum . Sadece arkadaki sis lambası tamponda ve sadece sol tarafta olduğu için sırıtıyor . Tabi bu dediğiniz gibi zevk meselesi tasarımı iyi değil diyene de saygı duyarım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Ekim 01, 2013, 22:21:24 »
Abi tasarımını aynı model rakiplerine oranla ben beğeniyorum . Sadece arkadaki sis lambası tamponda ve sadece sol tarafta olduğu için sırıtıyor . Tabi bu dediğiniz gibi zevk meselesi tasarımı iyi değil diyene de saygı duyarım .

Çok doğru söylüyorsun. Konu uzadı ama mesela bana yeni Passat sıradan geliyor nedense. SuperB onun  yanında çok daha çekici geliyor. Arabalar insanlarda çok farklı etkiler ve izler bırakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ekim 02, 2013, 21:54:58 »
Bu araç bende de vardı ben aşırı memnundum bnm aracım da 6 parça boya vardı ben 22.5'a sattım herşeyiyle mükemmel bir araç ben de lpg de yoktu hem de oto. Vitesti yakıtından aşırı memnundum. 45 litre bnzinle uzun yolda 900 km yol yapıyordum. Ve bu ilanda ki araç ls değil es modeli yani dolu versiyon bende li ls idi boş versiyon. Ayrıca araç çok yakışıklı özellikle km göstergesi çok havalı ama dediğiniz gibi herşey göreceli :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ekim 14, 2013, 12:25:41 »
Malum yeni kasa Corolla otomatik yeni bir sistem ile çıktı. Multidrive denilen cvt ototmatik motor. Diğer tarafta multimode dizel ototmatik. Otomatik alma konusunda kararlıyım. Ancak yeni cvt benzinli otomatik ile dizel otomatik arasında kararsızım. Sizce hangisi? Cvt otomatik vitesli araçta lpg kullanımı sorun yaratır mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ekim 14, 2013, 13:29:15 »
Eğer araç seçiminde kriteriniz sadece bu ise, bence yanıt tartışmasız CVT. Konforlu, ekonomik ve sorunsuz. Şu ana kadar da Toyota'da CVT arızası ile ilgili birşey okumadım veya duymadım. Ancak MMT ile ilgili epeyce şikayet ve sorun okudum. Bununla birlikte yeni nesil MMT'lerde bu sorunların azaldığı söyleniyor.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 17 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ekim 14, 2013, 15:24:42 »
MMT şanzımanın geçmişi pek temiz değil  :) fakat kendi 2012 aracım da dahil yeni nesillerde bu sorun yok denecek kadar azaldı diyebilirim. CVT şanzımanın özelliği sürekliliği. Yani aslında vites değişimi olmuyor, kasnak çapı değişiyor dolayısıyla vites değişiminden oluşan sarsıntı oluşmuyor. MMT ise bu özelliği ile meşhur. :alkis: Alışana kadar özellikle küçük viteslerde bayağı bir sarsılıyorsunuz. CVT ile ilgili kötü bir özellik ağır araçlarda sorunlar çıkarması. Hatta bir ara JEEP bile bu şanzıman türünü kullanırken yaşanan sorunlardan dolayı farklı bir şanzımana geçti. İşin aslı CVT de MMT de bana göre Yaris tarzı küçük araçlar için kullanılmalı fakat üreticiler ekonomiklik için bu şanzımanları güçlendirerek kullanmaya çalışıyorlar. Ben de benzinli CIVIC (CVT) ile dizel AURIS (MMT) arasında kalmıştım. Dizel auris aldım ve memnunum. LPG'li CIVIC olan arkadaş 3 yıl çok memnun kaldı fakat bu yıl ateşleme bobinleri yandı. LPG'nin uzun dönemde bu tarz zararları olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ekim 14, 2013, 16:27:14 »
seçim için tek kriter bu ise cvt bence...cvt'ler benzinli mmt'ler dizel oluyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Ekim 18, 2013, 17:10:36 »
selamlar arkadaşlar...ae101 1996 model bir corolla almak üzereyim...
yeni ehliyet sahibiyim ve aranıza (forum) yeni katıldım.....ilk arabam olacak...(söförlük tecrubem yok)
3 aydır araç bakıyorum bütcem max 15.000 tl... uzun aramalarım:
-güvenli olsun(bunu malesef eledim)
-sağlam olsun sanayi vs benı ugraştırmasın... zaten acemıyım :)
-az yaksın
-satarken kaybı olmasın
-parçası pahalı olmasın
-aile arabası olsun (evliyim)
-km az olsun.. boyasız,hasarsız  olsun vsvsvs..
gibi genelde herkesin istediği seyler işte... ama bütce sıkılıtılı olsunca mecburen ae101 tarzı bir araca yönlendim....
+ları - lerini az cok arastırdım ama bırde kendi mesajımdan burdaki ustalardan duymak istedim...
altı çok mu vurur , fren mesafesi gerçektenmi çok kötü... şimdi ben daha once araçta kullanmadım... :argh:
anladığm kadarıyla basitçe  frenleri bisiklet gibi sanırım...çok basınca kızaklıyor... az basınca durma problemi var yanı uzun mesafede duruyor..
asıl sormak istediğim soru bu araç karlı, buzlu ve yağışlı havada nasıl gider.. nasıl kullanmak gerekir...tecrubem olmadığı için yağmurlu havada bile kullanasım gelmiyor valla alırsam... anlatılanları okuyunca altımızdan kayar gibi geliyor araç....
diğer bir problemde alt vurma ve sürtme....altı bazı arkadaşlar vurmuyor diyor... bazı arkadaşlarda inanılmaz problem gibi anlatılıyor... kafam karıştı... :nija:
uzun lafın kısası :
kısmetse alacağım araç 1996 model corolla..1.6 motor.. lpgli...sahibi çok ama çok az yaktığnı söyledı...(ne kadar yakar onuda sormak istiyorum???)
xli model...180.000km de orjinal deniyor...daha göstermedim...ufak tefek boyalar var... değişen yok deniyor...(1996 model ama yinede sordurdum tramerde hasarsız çıktı) resimlerdende belli ediyor zaten parça boyalar cok olmasada cizik vs var.....ayrıca o kadarda bakmıyorum artık 0 değil sonuçta kaç  senelik araç....
bu arada araçta klima var  :alkis:... fiyat :13.000tl...sahibinden ..... pazarlıksız diye anlaştık ama daha araç basına gecmedik...150-200 belki iner diye düşünüyorum..
bu aracın nelerine baktırayım sanayide... bana lütfen yardımcı olun... pişman olmak istemiyorum...
ne dersınız bu araba benım gibi acemi adama gidermi...yoksa başka bişeymi bakayım
şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Ekim 18, 2013, 23:28:18 »
Eğer dediğiniz araç temiz ise 12binliraya alınabilecek güzel bir model. Kmsi çok önemli değil değişen parça vs. iyi incelettirin.

Diğer asıl önemli konuya gelince acemiliğiniz hangi boyutta bilemiyorum ama aşırı boyuttaysa ve kullanacağınız yol durumu kötü ise altını çok vurursunuz. Onun dışında parçası ucuz ve sınıfının en az yakan otomobilidir.

Vel hasılı kelam acemiliğinizi atabileceğiniz en iyi seçenek bu modeller. Eğer bakımlı ise sizi üzmez sanayi yüzü göstermez. Aracı iyi bilen biriyle gidin gösterin içinize sinerse gözü kapalı alın zarar etmezsiniz.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ekim 19, 2013, 00:42:14 »
Eğer dediğiniz araç temiz ise 12binliraya alınabilecek güzel bir model. Kmsi çok önemli değil değişen parça vs. iyi incelettirin.

Diğer asıl önemli konuya gelince acemiliğiniz hangi boyutta bilemiyorum ama aşırı boyuttaysa ve kullanacağınız yol durumu kötü ise altını çok vurursunuz. Onun dışında parçası ucuz ve sınıfının en az yakan otomobilidir.

Vel hasılı kelam acemiliğinizi atabileceğiniz en iyi seçenek bu modeller. Eğer bakımlı ise sizi üzmez sanayi yüzü göstermez. Aracı iyi bilen biriyle gidin gösterin içinize sinerse gözü kapalı alın zarar etmezsiniz.

yorumunuz için çok teşekkür ederim... ama 12000 tlye vereceğini sanmam arabayı... 15000 tlye kadar bütçem var ama km düşük ve problemsiz araç yok sanırım...başka hangi model bu kadar problemsiz acaba ?????astra-corolla-clio-corsa-fabia-colt-almera-note-indica-kalos....bu arabaların hepsine baktım (bütçeme göre var piyasada) içlerinde sivrilen 1996 model ae101 Corolla gibi gözüküyor...
kafam karışık...bir türlü karar veremiyorum.... :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ekim 19, 2013, 01:40:21 »
Maksimum bütçen 15.000 ise XLİ yerine XEİ modellerine bakmanı öneririm.Evet altı yere çok yakın ama asfaltta yol tutuşu da bir o kadar mükemmel.Yağını suyunu bakımını aksatmayın kesinlikle arıza yapmaz başınıza iş açmaz.Satarken zarar edeceğinizi de sanmam.Fren konusuna gelecek olursak bu kasaların tek kronik sorunudur diyebilirim.Evet çok kızaklıyor ve fren sisteminde arızalar olabiliyor alırken iyi baktırın derim.Acemiyim demişsiniz.Yerinizde olsam boya işine pek fazla kafa takmam hatta boyalı olan araçlara yönelirim.Bi kere aynı aracı daha ucuza alırsınız bu bir.İkincisi allah göstermesin ufak tefek kazalarda ise araç değer kaybetmez.Bu model alacağınız bi corollanın önemli olan kısmı yürüyeni ve şasesidir.Boyasına aldırmayın.Şimdiden hayırlı olsun...
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Ekim 19, 2013, 08:34:44 »
merhaba bence toyota almayı cok ıyı dusunmussun alcaklıgı cokta onemlı degıl bende aldıgımda cok problem etmıstım ama azcık yukselttı aracı artık hıc degmıyo ıstesende deydıremıyon aracı yere arkadasın dedıgı gıbı ıstersen xei yada gli lerıne bak bu aracların satarken daha kolay satılıyo pıyasada..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ekim 21, 2013, 16:14:40 »
arkadaşlar efsane kasa corollamı satıp 98 model 3.18 is (e36 kasa) almak üzereyim her konuda anlaştık birde sizlere sormak istedim temizini bulmak çok zor oldu gerçekten. sizce bu araçlar nasıl ? bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. teşekkürler
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Ekim 21, 2013, 16:17:19 »
BMW çok güzel araç ancak temizini bulmak cidden zor.Yakıt konusunda biraz farkı olur ancak artı tarafları bu yakıt fazlalığını yok eder.Fakat ben olsam 3 20 alırdım.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ekim 21, 2013, 16:47:41 »
cevabınız için teşekkürler mehmet bey corollam 20 krş yakıyor ortalama bmw 30 yaksın zaten devirli kullanan birisi değilim donanımları çok üstün o yüzden ilgileniyorum yoksa efsanemde çok şükür tık ses yok. 3.20 6 silindir ve beygirleri hemen hemen aynı diye 3.18 is i seçtim iki araç hakkındada araştırmalarım devam ediyor bilgileriniz için teşekkürler
===Denenmiş Denenmez===