selamlar arkadaşlar...ae101 1996 model bir corolla almak üzereyim...
yeni ehliyet sahibiyim ve aranıza (forum) yeni katıldım.....ilk arabam olacak...(söförlük tecrubem yok)
3 aydır araç bakıyorum bütcem max 15.000 tl... uzun aramalarım:
-güvenli olsun(bunu malesef eledim)
-sağlam olsun sanayi vs benı ugraştırmasın... zaten acemıyım

-az yaksın
-satarken kaybı olmasın
-parçası pahalı olmasın
-aile arabası olsun (evliyim)
-km az olsun.. boyasız,hasarsız olsun vsvsvs..
gibi genelde herkesin istediği seyler işte... ama bütce sıkılıtılı olsunca mecburen ae101 tarzı bir araca yönlendim....
+ları - lerini az cok arastırdım ama bırde kendi mesajımdan burdaki ustalardan duymak istedim...
altı çok mu vurur , fren mesafesi gerçektenmi çok kötü... şimdi ben daha once araçta kullanmadım...

anladığm kadarıyla basitçe frenleri bisiklet gibi sanırım...çok basınca kızaklıyor... az basınca durma problemi var yanı uzun mesafede duruyor..
asıl sormak istediğim soru bu araç karlı, buzlu ve yağışlı havada nasıl gider.. nasıl kullanmak gerekir...tecrubem olmadığı için yağmurlu havada bile kullanasım gelmiyor valla alırsam... anlatılanları okuyunca altımızdan kayar gibi geliyor araç....
diğer bir problemde alt vurma ve sürtme....altı bazı arkadaşlar vurmuyor diyor... bazı arkadaşlarda inanılmaz problem gibi anlatılıyor... kafam karıştı...

uzun lafın kısası :
kısmetse alacağım araç 1996 model corolla..1.6 motor.. lpgli...sahibi çok ama çok az yaktığnı söyledı...(ne kadar yakar onuda sormak istiyorum???)
xli model...180.000km de orjinal deniyor...daha göstermedim...ufak tefek boyalar var... değişen yok deniyor...(1996 model ama yinede sordurdum tramerde hasarsız çıktı) resimlerdende belli ediyor zaten parça boyalar cok olmasada cizik vs var.....ayrıca o kadarda bakmıyorum artık 0 değil sonuçta kaç senelik araç....
bu arada araçta klima var

... fiyat :13.000tl...sahibinden ..... pazarlıksız diye anlaştık ama daha araç basına gecmedik...150-200 belki iner diye düşünüyorum..
bu aracın nelerine baktırayım sanayide... bana lütfen yardımcı olun... pişman olmak istemiyorum...
ne dersınız bu araba benım gibi acemi adama gidermi...yoksa başka bişeymi bakayım
şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim...