0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Passat ve Superb'de 1.4 motor biraz kucuk degilmi?
Abi superb in 0-100 değeri 10.5 saniye . Bence yeterli sonuçta 125 bg ve 200nm tork var .
Oğuz bilgiler için teşekkürler .Benim başka bir sorum olacak . Sence passsat 1.4 tsi exelecuve mi suberb 1.4 tsi elegance mi . Passat bir önceki kasa her iki aracında 2010-2011 modeli olacak . Pasattın tek artısı var gözümde oda dsg seçeneği olması gerçi otomatik mi düz mü alacağıma karar vermedim sebebi dsg tamamiyle kumar alıp sorunsuz kullananda var sorundan başı dertten kurtulmayan da .
Olaya o açıdan değil de 1.500 kiloluk bir araçta, uzun vadede sıkıntı çıkaracak mı diye bakmak lazım. D segmenti bir arabada küçük hacimli motorları hep yadırgadım. Turbo denilen teknolojinin aşırı zorlanmaya toleransı oldukça düşükken, 1500 kilo araç ve aile yapımızdan kaynaklı araca kalabalık binmemizde eklenince ileride can sıkabilecek maliyetler açabilir gibi. İyi düşünmek lazım.
Oğuz bilgilendirme için çok teşekkür ederim .Dediğin gibi bende biraz düşününce passat mantıklı geldi . Diğer yandan acaba 2. el eski passat yerine sıfır octovia veya golf mu alsam diye düşünüyorum özellikle octovia nın yakıt değeri ve performası harika 0-100 8,4 saniye şehir içi tüketim 6.5 lt gözüküyor 2 lt fazla yaksa 8.5 lt yakar ki 0-100 8,4 saniye olan bir araba için harika bir değer .Vallahi kafam çok karışık gerçi daha 5-6 ay var almama ama şimdiden araştırıyorum .Diğer yandan kardeşim bu octovia ve golfün 2. elleri neden sıfırdan pahalı . Çok mu sıra var .
Mahmut eğer durumun varsa bence C segmentine para verme. D segmentine bin tadına doyma. Golf bindiğim en konforlu araba hatta şu an bende 2012 1.6 golf var. Kayınçom 1-2 günlüğüne bıraktı çok konforlu güzel bir araç ama yine de D segment diyorum hemde ısrarla Aynen öyle sıra bekliyorsun diye fırsatçıların dolu dolu rakam yazıyorlar araçlara. Gerçi Toyota'da yakında böyle olur, eşimin kuzeni yaris alacaktı 1,5 ay süre vermişler onun da maşallahı var yani 160'lık versiyonları bende tavsiye etmiyorum. Hem sen, içinden hangi araç geçiyor onu söyle...!
bence opel'in yeni 1.6 lt'lik turbo motorunu bekleyin ve test edin. büyük yatırımlar yapıldı. 1.4 turbo'dan daha verimli olacak gibi duruyor. en azından kağıt üstünde. ya da performans çok önemli değil diyorsanız, turbo istemiyorsanız 1.6 lt ecotec düşünülebilir. fiyatı oldukça makul. esp, hız sabitleyici gibi donanımlar standart.
VW ile ilgili ben de bir iki şey söyleyeceğim. Geçen sene auris'i almadan önce VW golf almayı istiyordum. Aradım bizim bayiiyi. Elimizde yok, 2 ay sıra var dediler. Tamam dedim vereyim kaporayı bana ayırın bir tane ancak fiyat konusunda ne olacak. Kasa değişimi filan 48 bin lira idi 1.6TDI 105 beygir orta donanım.Cevap aynen şu, 2 ay sonra hangi fiyattan gelirse o fiyattan veririz. O zaman dedim fiyatta biraz indirim yapın, yok dediler fiyat bu alırsan al almazsan zaten sıra var. ben de dellendim. Hem kapora vereceğim, hem sıra vereceğim, hem de fiyat garantisi yok. Bazı arkadaşlar seçtikleri renkte araç dahi alamadılar. Bu geldi bunu alın almazsanız başkasına veririz tarzı muhabbetler dönüyor. 2. olarak zaten benzer donanımda rakip araçlardan bir 3-5bin lira fiyat farkı var. Avrupada fiyatlar aynı. türkiyede doğuş sağolsun ben size lütfediyorum VW satıyorum bu fiyat farkına katlanacaksınız havasında.Tamam mühendislik, malzeme kalitesi VW 10 numara araç ancak hem Avrupa'dan daha fazla para veriyoruz, hem sıra bekliyoruz, hem fiyat indirimi yok hem de sıra ne zaman gelirse o zamanki şartlara göre fiyat biçimleniyor. Bir de yatırdığınız kaporo bekleme süresi boyunca onlarda kalıyor ve 2 ay boyunca onlar bu parayı gayet güzel kullanıyorlar. Bu nasıl bir mantıktır, bu nasıl bir satış şeklidir anlamıyorum. Ve hala daha insanlar sıraya giriyor almak için. Ben bunları duyunca tamam dedim kalsın. Müşteri sanki ben değilim de onlar. Lütfedip bize araba veriyorlar. Bir de genel bakım masraflarının Toyota ile kıyaslandığında yaklaşık 2 kat daha pahalı olması durumu var. Sizi bilmem ama ben doğuşun bu burnundan kıl aldırmayan tarzına ve ne zaman uğrasam ilgisiz davranan müşteri temsilcilerine gıcık kapıyorum. Müşteri miyim, çapulcu muyum anlamıyorum. Tam bir paranla rezil olma durumu. Audi daha da beter. Gidiyoruz araç incelemeye. Arkdaşta A3 var. Adamlar şöyle göz ucuyla bakıyor, yerinden dahi kalmıyor, sanki "sen bu arabayı alaman" havası var.Bu arada www.topgear.com sitesinde yeni kia ceed 9/10 golf 7/10 puan alıyor. bilginize.
şöyle bir durum da var. ilgi ve müşteri ilişkileri plazadan plazaya değişebiliyor. elit markalar hariç çoğu için geçerli. vw markasında araçların çoğu yolda iken satıldığından müşteri ile ilgilenmeye alışık değiller. toyota'nın çoğu plazasında kapıdan içeri girer girmez mutlaka ilgilenen biri olabiliyor. ford ve opel'de de çok iyi. özellikle opel-odak bayisi (istanbul-cevizlibağ) son derece güzel ilgileniyor müşteriler ile. bu aralar opel'in fiyatları rakiplerine göre oldukça makul kalıyor ve araç alacağınız zaman stoklarında varsa (bayi büyükse genelde istediğiniz araç hemen bulunuyor) teslimi 2-3 günde yapıyorlar. olmasa da istediğiniz şekilde oluşturduğunuz aracı 1 ay içinde teslim ediyorlar.astra'nın üretim yeri ile ilgili değişik rivayetler var fakat polonya'da üretiliyor diye düşünüyorum. almanya ve ispanya diyenler oluyor. sanırım araç kodundan toyota'da olduğu gibi hangi ülkeden geldiği anlaşılabiliyordur.1.6 lt 170 hp'lik motoru iyi incelemek gerek. değişken kam milinden bahsediliyordu. opel 1.6 lt'lik 2 motor üzerinde çok çalışıyordu bugüne kadar. kendine ait 1.6 lt 135 hp'lik bir dizel de yakında zafira'da sunulacak. daha sonra da astra ve belki insignia'da görev alacak.opel'in turbo motorlarının bir avantajı da triger zinciri bulundurması. yüksek bakım fiyatlarını bir nebze olsun düşürebiliyordur umarım. en azından 4 yılda bir "ağır bakım" diye tabir edilen durum yoktur. bakım ücretlerine fazla takılmamayı tavsiye ediyorum çünkü örneğin opel-toyota arasında 3-4 bin tl fiyat farkı oluyor (referans için bkz. 1.4 turbo astra sedan cosmo manuel - 1.6 corolla premium manuel). elbette farklı araçların birbirine göre donanım açısından avantajları ya da eskiklikleri var. astra'da afl sistemine sahip xenon farlar, toyota'da touch ekran + geri görüş kamerası gibi. aradaki fiyat farkını tabi yıllık bakım maliyeti farkı olarak kabaca 300 tl olarak belirlesek 10 yıldaki fark ile toyota'nın fiyatına erişiyor. tercih sizin.
Doğuş otonun stoklu çalıştığını düşünmüyorum. Önce satıyor sonra sipariş veriyor. bu sayede stok maliyeti olmuyor. kaporayı en az 2 ay kullanıyorlar finans kazancı elde ediyorlar. avrupada ford focusla aynı olan fiyata bir 5 bin lira bindiriyorlar. kar üstüne kar.opel astra sanırım yakında bir makyaj görecek fiyatların düşük olmasının nedeni bu olabilir. makyaj zamanı kasa ilk çıktıktan 2-2,5 yıldır. biniciler için iyi bir.seçenek.
Doğuş otonun stoklu çalıştığını düşünmüyorum. Önce satıyor sonra sipariş veriyor. bu sayede stok maliyeti olmuyor.
Millet acil arabaya ihtiyacım var.Bi tane honda buldum ama kilometre beni düşündürüyor.Sizce bu araba alınır mı?http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-temiz-bakimli-bir-arac...lpg-li-sanruflu-138992366/detay/
Kilometresi temiliği bir kenara, bu arabaya bu para çok. "Bence".