Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617004 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #340 : Mart 07, 2014, 22:19:05 »
Arkadaşlar, birkaç haftadır Honda Civic otomatik vites 2008-2010 modellerine bakıyorum fiyatlar şöyle Dream modelleri 35-37 Elegance modelleri ise
37-42 bin arası değişiyor sizce nasıl fiyatlari, bu araçlara bu kadar para verilirmi?

Toyota aracımı gecen haftalarda sattım.

aman hocam memlekette bir honda aşkı var sorma honda dişi robot yapsa millet hanımdan boşanıp onu alacak almayın hocam o paraya daha üst model daha donanımlı onlarca araç var
hondacılar tutturmuş sorunsuz sorunsuz... Sanki mitsu-toyota-opel sahipleri sanayiiden çıkmıyorlar.... !!!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Mart 08, 2014, 11:10:28 »
aman hocam memlekette bir honda aşkı var sorma honda dişi robot yapsa millet hanımdan boşanıp onu alacak almayın hocam o paraya daha üst model daha donanımlı onlarca araç var
hondacılar tutturmuş sorunsuz sorunsuz... Sanki mitsu-toyota-opel sahipleri sanayiiden çıkmıyorlar.... !!!

Hocam Honda candır ;)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #342 : Mart 10, 2014, 14:02:22 »
Hangi toyota modelini seçemediğimden Siz yaris kullanıcılarına hangi toyota modelini seçmem gerektiğini soruyorum.

ilk arabam olacak, sürücülüğüm ehliyetimi aldığım süreçten başka yok, otomatik vites, ekonomik, daha sonra pişman olmayacağım model hangisi ?

kasko yaptıracağımdan 2004 ve üzeri bir araç olmalı.  daha düşük modelleri almayacağım, bütçe biraz daha yukarı çekilebilir. gönlümden geçen tutarı yazdım. model olarak düşürmem tutar olarak yukarı çıkarım ancak bu şekilde düşünüyorum
dizel 1,4 motor bir toyota mı olmalı,
yaris 1.0 model (esasen gönlümden geçen bu dur.)(gördüğüm kadarıyla 2006 dan önceki kasa tipi hiç benim tarzım değil.) arasından hangi model dir. 

sol, terra, life ? hangisi en iyi performanslı olanı anlamadım. performans esasen aradığım birşey değil ama daha sonra sürücülüğüm de tecrübe kazanıp araç keşke bir miktar daha tork olsaydı dememek için eğer 1,0 litrelik motor alacaksam onun da güçlü ve donanımlısını almayı düşünüyorum.
eğer yapabilirsem işe de araba ile gidip gelmek istiyorum yaklaşık günlük 65 km yolu  oluyor.  yaklaşık , fabrika verileri gerçekçi midir ? eğer öyle ise 5LT civarı yakıt tüketimi bile benim için kabul edilebilir tüketimdir. daha aşşağı tüketimler illaki tercih sebebidir. (not bugün benzin 5,10)

Bu varsayımında hangi modeli seçmem gerektiği konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.
bütçe olarak 20-24bin aralığı düşünüyorum bu fiyata hangi toyota benim için uygun olur.
kilometresinden boyalı veya rütuşlu veya değişen bilgilerine görü tüm bilgilerinizi rica edeceğim.
unutmadan: benim boyum da  1,88 :))

gönlümden geçen 1LT motorun en donanımlı ve güçlü olanı hangisi ise odur . ama hangi model hangisi
saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #343 : Mart 10, 2014, 14:16:39 »
Aslında size başlangıç olarak 1.0 yaris iyi olur. 1.0 'ın gücü ve donanımı azdır. Fazla performans beklemez iseniz şehir içi işe git gel kurtarır. O yıllarda 1.33 otomatik yarisler de var. Ancak iç hacimi yeterli gelecek mi? Daha sonra corollaya geçiş yapabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #344 : Mart 10, 2014, 14:19:21 »
İlla ki Yaris diyorsanız Tavsiyem 1.33 motor sol modelleri olacaktır. 1.33 motorun altında almanızı tavsiye etmem. Ancak unutmayınız ki Yaris daha çok şehir içi kullanıma uygundur. Eğer çocuk koltuğu da koyarsanız arkada koltuğun yanında ancak bir kişi rahat oturabilir. Ayrıca bagaj yükleme kapasitesinden dolayı aileye hitap etmeyeceğini düşünüyorum.   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #345 : Mart 10, 2014, 15:05:59 »
İlla ki Yaris diyorsanız Tavsiyem 1.33 motor sol modelleri olacaktır. 1.33 motorun altında almanızı tavsiye etmem. Ancak unutmayınız ki Yaris daha çok şehir içi kullanıma uygundur. Eğer çocuk koltuğu da koyarsanız arkada koltuğun yanında ancak bir kişi rahat oturabilir. Ayrıca bagaj yükleme kapasitesinden dolayı aileye hitap etmeyeceğini düşünüyorum.

Mustafa bey,
Illaki yaris demiyorum butcem acisondan yoneldim hacback tercigim olur ama tavsiyelerinize acigim. Toyota alacagim kesin kafamda bu fikir net am hangisini orasi kafamda soru isareti fikrinie acigiim. Toyota alacagim dedigimde passat al bos ver diyenlerden yoruldugumdan siz toyota bilenler sorma geregi duydum.
Arabadan beklentim oglumu ve eşimi gezdireyim hafta sonlari olsun biryere goturup getireyim degisiklik olsun toplu tasima araclarindan kurtulayim  hastaneye kontrole gotururken kendi aracimizla goturelim yeter, oglumun ailemize katilmasi cook sorunlu bir surec oldu Mucize bebek oldu oglumOnce Allah sonra annesinin sayesinde . Cok sukur artik sadece yaramazliklarina yoruluyoruz. Ama kontrolu icon her ay iki farkli doktora goturuyorduk bu aydan sonra genelde 1 defa goturecegiz. Ama su vakte kadar geride kalan 1,5 senelik surecte en az 100 defa hastane veya baska bir yere hamile iken esimi veya dogdugu donemden sonra oglumu goturmek zorunda kaldim heryere toplu tasima ile gidilemedigi gibi bazi zamanlar taksiyle gitmek farz oluyor. Ben zaten bu surecte ayni gun taksi parasina 120 lira vedigim zamanlar oldu aylik 300 lira taksiye verdigim oldu. Arabama oglumu ve annesini igdirayim yeter. O sebeple bagaj takintim yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #346 : Mart 10, 2014, 17:43:38 »
Toyota corolla bulursunuz terra yada sol olanları var. 1.4 yada 1.6 tercihi size kalmış. 1.0 alıp hata yapmayın performans olarak üzülürsünüz.

bi örnek tavsiyem ; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-22950tl2003-corolla-1-6-vvti-sol-otomatik-en-dolusu-hacback-156869895/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-yetkili-servis-bakimli-toyota-corolla-1-6-sol-156817058/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-corolla-1-4-benzin-lpg-az-yakar-cok-kacar-156545743/detay

fiyatlara takılmayın kafanızdaki aracı size gösteriyorum. İnşallah tez zamanda iyi bir araç denk getirirsiniz.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #347 : Mart 10, 2014, 19:53:30 »
1.3 sol yaris mumkunse 2009 haziran sonrasi denk gelirse guzel olur. 101 beygir, dijital klima, 6 ileri start stop, çok memnun kalırsınız.  Ici geniş bagajı yok gibi.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #348 : Mart 10, 2014, 21:44:30 »
2005-2008 honda jazz    honda city bakin. en makul onlar. cunki sanzumanlari cvt.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #349 : Mart 11, 2014, 10:24:46 »
Gürbüz Bey tekrar merhabalar,

Öncelikle ufaklık için tebrik ederim. Allah cc. analı babalı büyütsün. Çocuklar evin neşeleridir inanın. Onlar olunca hayat bambaşka. Araç konusunda ise en kısa zamanda almanız gerektiğini düşünüyorum. İşin biraz kötü tarafı ikinci eller yakşalık gerçek piyasa koşullarında 1000-2000tl kadar zamlandı. 21000-24000 aralığında sahibinden güzel bir E12 kasa corolla ve 90000km civarlarında bir araç alırsanız çok güzel olur. Tabi lpg sistemi olanlara bakmanızı öneririm. O olmazsa lütfen başka markalara da bakın. Çünkü bahsettiğiniz rakamlarda çok temiz ve bakımlı modelli genç bir toyota bulmak çok zor olabilir. Örneğin ben Kayseri'deyim ve burada 210.000kmde, komple boyalı  bir E12 kasa corollaya fiyat olarak yaklaşık bir yıl önce 23000tl istiyorlardı. Bence dizel ve yalnızca servis bakımlı Kia cerato lara da bakabilirsiniz.  Yine Opel Astara G kasalar sedan ya da hb olabilir. Sizin için ben de internetten araştıracağım. Daha sonra yine bilgilerimizi paylaşırız.

Saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Mart 11, 2014, 11:25:23
Gürbüz Bey,

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2005-otomatik-1.6-special-sirali-lpgli-masrafsiz-156885164/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-acill-sahibinden-67.000-km-de-otomatik-corolla-full-156702212/detay  "şiddetle tavsiye ederim."

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2001-model-95000-de-ilk-sahibiyim-156824786/detay  "şiddetle tavsiye ederim."

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-76-bin-km-de-yuzde-yuzde-orjinal-kaza-degisen-yok-156776340/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-63-000-km-orjinal-honda-civic-1-6-ies-sahibinden-156881749/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-az-kullanilmis-156515411/detay           "ederi 23000-24000 civarıdır."

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ilk-sahibinden-orj-94-000-km-de-dizel-cok-duzgun-156466693/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ikizler-otomotiv-den-2008-model-kia-cerato-crdi-lx-156092379/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-tum-bakimlari-yapilmis%2Cmasrafsiz%2Cekonomik%2Cici-genis-aile-arabasi-156567970/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-temiz-156556491/detay     "Şiddetle tavsiye ederim."

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-satilik-2004-model-76-500-km-benzin-lpg-astra-h-kasa-156574841/detay  "istediğiniz fiyat aralığına düşübilirler"

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-acil-satilik-toyota-yaris-137350498/detay 

Şu an için bunları önerebilirim. Tabi bu araçları yetkili servislerinden mutlaka ekspertiz onaylı almak gerekir ve km sorgulamaları yapılmalıdır.

Allah rast getirsin, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #350 : Mart 11, 2014, 11:25:37 »
Aynı fikirdeyim, Honda yı da hanım kullansın diye alacaktım ama vazgeçtim. Bu fiyatlara almak saçmalık olacaktı.
2010 QashQai Platinum aldım.
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
Şerefsiz köpeklerle masaya oturanlar şu hikayeyi bir okusunlar.Hepsinin intikamı alınmadan bu ateş sönmeyecek.

https://eksisozluk.com/entry/37514323

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #351 : Mart 11, 2014, 12:53:33 »
Merhaba  arkadaşlar profilimde gördüğünüz aracın sahibiyim ancak manuel vites olduğu için eşim kullanamıyor. Aracımı satıp üzerine en fazla 2-3bin lira koyabilirim yani takas edebileceğim önerdiğiniz bir otomatik vites araç var mı? Aracım HB ama bagaj sorunumuz var o yüzden sedan olsa daha iyi olur gibi. maksimum 27-28 bintl civarında ne tavsiye edersiniz?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #352 : Mart 11, 2014, 13:16:16 »
Merhaba  arkadaşlar profilimde gördüğünüz aracın sahibiyim ancak manuel vites olduğu için eşim kullanamıyor. Aracımı satıp üzerine en fazla 2-3bin lira koyabilirim yani takas edebileceğim önerdiğiniz bir otomatik vites araç var mı? Aracım HB ama bagaj sorunumuz var o yüzden sedan olsa daha iyi olur gibi. maksimum 27-28 bintl civarında ne tavsiye edersiniz?

27-28 civarına 2006-2007 model otomatik terra sedan olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #353 : Mart 11, 2014, 15:01:26 »
profilimdeki aracımı birisi 39,000 tl verdi sizce bu fiyata vereyim mi ucuz mu yoksa pahalı mı aracım 53.000 km sağ çamurluk boyalı arka tampon değişti 4 kış lastiği bagaj havuzu ve bej renkli paspasları var elegant 2009 model manuel vites
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #354 : Mart 11, 2014, 15:34:57 »
Gürbüz bey konuyu unuttu sanırım :D
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #355 : Mart 11, 2014, 15:53:04 »
Marka fanatikligi honda hayranligi gibi dusunmuyorum ben. istenilen ozellige verilecek en makul tavsiye de bulunmaya calisiyorum. otomatik almak isteyen hic kimseye robotize sanzuman tavsiyesinde bulunmam. ister toyota olsun ister mercedes. A/T almak isteyende yakitini gozonunde bulundurmali.   en makulu cvt sanzumandir.
  2004 ford focus ta alinabilir cvt sanzumankisindan ancak iyi arastirilmalidir. ford cvtleri yanlis yag kullanimindan ariza verdi hep. sanzumani degismis bi focus iyi bir tercih olacaktir.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #356 : Mart 11, 2014, 15:55:18 »
profilimdeki aracımı birisi 39,000 tl verdi sizce bu fiyata vereyim mi ucuz mu yoksa pahalı mı aracım 53.000 km sağ çamurluk boyalı arka tampon değişti 4 kış lastiği bagaj havuzu ve bej renkli paspasları var elegant 2009 model manuel vites

lpg de yok sanırım. bence fiyat gayet iyi. araç değiştirme niyetiniz varsa değerlendirin bence.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #357 : Mart 11, 2014, 16:16:57 »
lpg de yok sanırım. bence fiyat gayet iyi. araç değiştirme niyetiniz varsa değerlendirin bence.
Araç değiştirme niyetinde değilim ama ne b,ileyim acaba diye düşünmeden edemiyorum
lpg yok  aracımdan memmunum
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #358 : Mart 11, 2014, 21:08:17 »
Araç değiştirme niyetinde değilim ama ne b,ileyim acaba diye düşünmeden edemiyorum
lpg yok  aracımdan memmunum

Satmayın. Ne gerek var :)  Şaka bir yana, otomobil fiyatlarının sürekli zamlandığı ve değer kazandığı şu dönemde ihtiyaç yoksa neden gereksiz yere satacaksınız ki? Bırakın kullanın, kilometresi yükselince de aynı fiyatlara satabileceğinizi ya da yakın fiyatlara satabileceğinizi düşünüyorum. Kullandığınız da yanınıza kâr kalır.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #359 : Mart 12, 2014, 12:39:45 »
Gürbüz bey konuyu unuttu sanırım :D
aksine dikkatle takip ediyorum. sayfamı başka yerde açtığımdan taşındı burası da çok sayfalıymış. güncel muhabbetlerin öncesine göz atmak zorunda kaldım. yoksa alacağım herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştırıp irdeleyen birisiyim. . saygılarımla.  :))