Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617225 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #3000 : Ekim 19, 2015, 18:51:47 »
Arkadaşlar corolla almaya karar verdim. Fakat bu kasa corollanın otomatikleri nasıl? Kronik bir arıza vs var mı? Eğer alınır diyorsanız alırken neye dikkat etmek gerekir? Mesela arazın şanzumanı bitmiş fakat içine talaş basıp noralmiş gösterip satanlar var? Daha sonradan süpriz yaşamamak için nelere dikkat etmeliyim.

Ayrıca aracın kasa vs. konusunda nelere dikkat edersem temiz bir corolla almış olurum?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3001 : Ekim 19, 2015, 20:10:28 »
Değerli arkadaşlar. Bu gün itibariyle yakınıma Kayseri'de 2007 model Corolla Plusline HB 100.700km de tam otomatik vites siyah renkli aracı satın aldık. 35bin liraya satın aldık. Lastikleri michelin ve çok yeni, ayrıca bakımları tam bir araç. Kozmetik olarak çok güzel.

B sınıfı otomatik vites araç aramaya başlayarak yola çıktım ancak B sınıfı tam otomatik vites araçlara o kadar fazla fiyatlar istenmekte ki o paraları o araçlara bağlamanın yanlış olduğunu düşünerek yönümü c hb tam otomatiklere çevirmek durumunda kaldım. Şükürler olsun başarılı da olduk. Bu konu altında ciddi olarak ilgilerini esirgemeyen @Hakan Öztürk (3676) , @Mutlu Tekir (30216) , @Zeki Derman (20934) , @MEHMET AKIN (32918) , @Enes Duman (27075)  ve @Yüksel IŞIK (26882) kardeşleriime tekrar teşekkür ederim. @Hakan Aydın (11165) kardeşime de ayrıca teşekkür ederim. İnşaAllah kısmet olur da Porsche marka araç alır isem kendisine bilahare danışmak istiyorum.

Herkese saygılar, selamlar.
Mustafa abi hayırlı olsun.

Dün telefonla konuştuğumuzda eğlencedeydim, ağız dolaşıklığını tahmin edersin.  :) Ona rağmen yardımcı olabildiysem ne mutlu.
En ufak bir şey olursa bir telefon kadar uzağındayım, tekrar hayırlı olsun
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3002 : Ekim 19, 2015, 23:54:36 »
hb plusline otomatik ise benzinli.Iyi gunlerde kullanin.Ama.fiyatlar hakikaten uçmuş
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3003 : Ekim 20, 2015, 08:31:43 »
15 gun once Ankara da 2014 polo otomatik kullandım. cok değil 15 dk felan.  sordum sahibine bu ses ne diye şanzumandan geliyor dedi.     şık-tık-fırk-pirik-şşşşşş   gibi ses geliyo arabanın alt tarafından.  40.000 km de idi
opel corsa tam otomatik se olabilir ama robotize ise hiç girmeyin. honda jazz cvt (2002-2008) toyota yaris cvt bakın 2. elde de iyi. 2. el derdiniz yoksa çirkinde olsa misubishi colt vt olabilir.
hızlı kalkış yaparım basar basmaz vınn diye gitsin derseniz cvt şanzumandan uzak durun. tam otomatik araç(4vites) bakın. biraz fazla yakar. yarisin 2 katı kadar

@Arif şahin (27131) Bey teşekkür ederim. Hayırlısı bakalım corolla'yı aldık artık, aldığım kişi çok değerli bir hocam ve yakınım, umarım memnun kalırlar.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2015, 08:47:08
Mustafa abi hayırlı olsun.

Dün telefonla konuştuğumuzda eğlencedeydim, ağız dolaşıklığını tahmin edersin.  :) Ona rağmen yardımcı olabildiysem ne mutlu.
En ufak bir şey olursa bir telefon kadar uzağındayım, tekrar hayırlı olsun

@Yüksel IŞIK (26882) verdiğin bilgiler çok faydalı oldu çok teşekkürler. Ben seni yolda zannetmiştim, sesini de ilk önce zor anladım. :) Corolla'ya gelince biraz pahalı mı oldu diye düşünüyorum ancak tam dolu bir araç ve bakımlı. Lastikler çok yeni ve orjinal km sinde. Zaten kısmen bildiğim otomobil olduğu için senden de gerekli bilgilri alınca tereddüt etmedim. Yani ben bile aracımı satıp almaya niyetlendim. :)

Bu arada piyasa çok yüksek. 49.000km deki getzlere 30.000, 2004-2005 model jazzlara 33-35 bin istenen bir ortamda aslında ederinde bir alım yaptık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3004 : Ekim 20, 2015, 09:14:37 »
@Mustafa Aksay (29708) Hayırlı olsun Mustafa kardeşim. Efsane gitti mi?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3005 : Ekim 20, 2015, 09:24:53 »
Değerli arkadaşlar. Bu gün itibariyle yakınıma Kayseri'de 2007 model Corolla Plusline HB 100.700km de tam otomatik vites siyah renkli aracı satın aldık. 35bin liraya satın aldık. Lastikleri michelin ve çok yeni, ayrıca bakımları tam bir araç. Kozmetik olarak çok güzel.

B sınıfı otomatik vites araç aramaya başlayarak yola çıktım ancak B sınıfı tam otomatik vites araçlara o kadar fazla fiyatlar istenmekte ki o paraları o araçlara bağlamanın yanlış olduğunu düşünerek yönümü c hb tam otomatiklere çevirmek durumunda kaldım. Şükürler olsun başarılı da olduk. Bu konu altında ciddi olarak ilgilerini esirgemeyen @Hakan Öztürk (3676) , @Mutlu Tekir (30216) , @Zeki Derman (20934) , @MEHMET AKIN (32918) , @Enes Duman (27075)  ve @Yüksel IŞIK (26882) kardeşleriime tekrar teşekkür ederim. @Hakan Aydın (11165) kardeşime de ayrıca teşekkür ederim. İnşaAllah kısmet olur da Porsche marka araç alır isem kendisine bilahare danışmak istiyorum.

Herkese saygılar, selamlar.
Hayırlı olsun... Tam 1 yıl once kızkardesime 2006 sol hb otomatik tamamen orjinal 42000 kmde araç almıştık 32000e. Ben pahalı aldığımızı düsünüyordum ama araba 0 km gibi oldugu icin verdik o parayı. Araba simdi 70000 km'ye geldi. Demek sizin araca göre satsak 37-38 edecek. Vay arkadaş diyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3006 : Ekim 20, 2015, 09:40:27 »
Hayırlı olsun... Tam 1 yıl once kızkardesime 2006 sol hb otomatik tamamen orjinal 42000 kmde araç almıştık 32000e. Ben pahalı aldığımızı düsünüyordum ama araba 0 km gibi oldugu icin verdik o parayı. Araba simdi 70000 km'ye geldi. Demek sizin araca göre satsak 37-38 edecek. Vay arkadaş diyorum...

Teşekkürler. Aldığımız araç için ben de açıkçası hayret ettim. Çok bakımlı ve temiz. İçinde neredeyse bozulma, silinme vb. bir durum yok. Dışıda kozmetik olarak 10 üzerinden 9. Kapılarda vs. vuruk, çizik ve çirkinlik neredeyse yok. Oldukça temiz kullanılmış ve kmsinin çoğu yetkili servis bakımlı ve kayıtlı. 50tl lik bir lpg masrafının dışında masrafı da yok, şanzıman yağı ve periodik bakımı yeni yapılmış bir araç. Satıcı ev kredisi borcundan dolayı sattığını belirtti.

Tabi bu durum açıkçası elinde malı olan için gerçekten sevindirici bir durum ancak alıcılar için maalesef çok kötü bir durum. Aynı özellikte 50bin km civarlarında olan Corolla'sına 38 bin ve üstü isteyenler de yok değil. İşin kötü tarafı çok fazla pazarlıkta yapılamıyor. Adama neler demedimki: Kayserililik yapmayın, insan biraz daha inmez mi, tam kayserilisiniz, insan biraz daha indirim yapar hayret bir şey. vb.  :) Kayseri'den ve Kayseriliden araç almak yerine göre çok zor olabilmekte.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2015, 09:41:54
Başka illere maalesef çıkmak istenmedi yoksa biraz daha uygun alabilirdik. Ancak piyasa ortalama işte bu şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3007 : Ekim 20, 2015, 14:43:00 »
@Mustafa Aksay (29708) Hayırlı olsun, güzel bir tercih.

Arkadaşlar corolla almaya karar verdim. Fakat bu kasa corollanın otomatikleri nasıl? Kronik bir arıza vs var mı? Eğer alınır diyorsanız alırken neye dikkat etmek gerekir? Mesela arazın şanzumanı bitmiş fakat içine talaş basıp noralmiş gösterip satanlar var? Daha sonradan süpriz yaşamamak için nelere dikkat etmeliyim.

Ayrıca aracın kasa vs. konusunda nelere dikkat edersem temiz bir corolla almış olurum?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Araçtan önce satanı analiz edin. Ayrıca konu olan model ne tam olarak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3008 : Ekim 20, 2015, 16:20:59 »
@Mustafa Aksay (29708) Hayırlı olsun Mustafa kardeşim. Efsane gitti mi?

@Aytaç Hut (27127), Aytaç hocam çok teşekkür ederim. Ben an itibariyle hala bir toyota'ya sahip değilim ancak en azından çok değer verdiğim bir yakınımı toyotacı yaptım. Bu açıdan sevinçliyim. Toyota saygı değer bir marka.

Efsane maalesef gitti. Ama tam yerine, Ankara'da emekli bir amcaya sattım. Efsane Ankara'ya gidince ilk tescil plakası da değişmemiş oldu. Efsaneyi Ankara'ya gittiğimde görmek istiyorum açıkçası. O harika bir otomobil.

Şu an malumunuz bir skoda sahibiyim ancak aklımın bir köşesinde japon bir markaya dönmek isteği hep var. Kısmet belli olmaz... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3009 : Ekim 21, 2015, 11:13:00 »
@EREN DUMAN (24349)  0 km araç olarak fiyatını hak etmediğini düşünüyorum. illâ ki alacaksanız ve aceleniz yoksa yıl sonunu ve ocak aylarındaki kampanyaları takip etmenizi öneririm. hatchback araç düşünürseniz kasım ayında opel astra gelecek, incelemenizi tavsiye ederim. bu arada dizel araç alırken motorun euro 6 emisyon standartlarını karşıladığından emin olun.

@Serhat Hatinoğlu (30184) mazda 3, mitsubishi lancer, toyota corolla - bunlar 4 ileri otomatik sizin aracınızdaki gibi tork konvertörlü sıkıntısız şanzımanlı araçlar. tek sıkıntıları yakıt. öte yandan 5 ileri civic tercih edilebilir fakat sedan olarak ancak 2002-2006 arasındaki kasadan bulabilirsiniz. fiyatları uçuktur. euro civic nispeten makul fiyatlıdır. 1.6 lt benzinli golf, a3, octavia da tavsiye edebilirim.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3010 : Ekim 21, 2015, 14:21:03 »
Arkadaşlar herkese Merhabalar.
1998 model GLİ spesial aracıma pazartesi günü veda etmiş bulunmaktayım. Arabam 222.000 kilometredeydi ve güneş yanığından dolayı boya problemi vardı. Bende sanayide ustalarla uğraşamadığımdan aracımı değiştirmeye karar verdim.Hemde birazcık model yükseltirim diye düşündüm.Ama şimdi efsaneyi aratmayacak bir araba bulmakta zorlanıyorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.Maximum 33.000 liraya kadar bana sorun çıkartmayacak bir araç arıyorum. 2004-2005 model mazda 6 lar kafamı kurcalıyor. Toyatodan sonra nasıl olur. Birde 2.0 motor olmaları dolayısıyla yedek parça ve bakım maliyetleri beni üzer mi. Veya sizin önerebileceğiniz başka modeller nelerdir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İnsanlar başaklara benzer.İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3011 : Ekim 21, 2015, 14:54:00 »
Aslında yakın bir arkadaşım için sizlerden bir tavsiye isteyeceğim. Arkadaş ötv indirimi ile sıfır araç alacak. İkilemde kaldığımız araçlar 1.6 CVT benzinli otomatik corolla ile 1.4 dizel M/M otomatik corolla. Ben cvt şanzımanın hissettirmeyen vites değişiminden dolayı benzinli otomatik almasını öneriyorum. Ancak dizel tasarruflu olacağından dizel otomatik de cazip geliyor. Tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3012 : Ekim 21, 2015, 14:54:12 »
Sercan Karabulut abimizi 59.000 km de Civic satıyor LPG siz . 2005 modeldi galiba
Tertemiz araç :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3013 : Ekim 21, 2015, 15:10:00 »
2005-2006 Corolla tavsiye ederim efsaneyi aratmaz artıları bile var daha konforlu ve rahat daha çok güven veriyor .Özellikle SOL HB alırsanız tadına doyamazsınız 33-35 bandına temiz bir araç alırsınız.Eğer temizini bulursanız 1.4 d4d dizel olanını alın derim hem az yakar hem konforlu önümüzdeki 5 yıl daha araç değiştirmezsiniz. Onun dışında başka marka derseniz 2004-2007 arası hondalar hiç fena araçlar değil kesinlikle tavsiye ederim . geniş ferah ve bir o kadarda yol tutuşu iyi bir araç . Alaman gurubundan golf ve focus gene alınabilir piyasası olan araçlar.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3014 : Ekim 21, 2015, 15:25:24 »
Yücel Bey teşekkür ederim ilginize. Hb düşünmüyorum. 2006 Sol sedan ve 2005-2006 honda vtec lere çok istiyorlar. Golfü düşünmüyor değilim fakat hem hb olması hemde 102 hb lik motor efsaneden sonra beklentilerimi karşılarmı bilmiyorum. Duyduğum kadarıyla focuslar yakıtı resmen içiyor diyorlar. Ne kadar doğru bilemiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2015, 15:30:23
Kaan Bey teşekkür ederim. Honda fiyatları çok yüksek. Gerçekten 11 yaşında bir araç için 30-35 bin arası rakam açıkçası çok gibi geliyor. Şuda var araba fiyatlarında genel bir yükselme var ama hondalar bana sanki gereksiz yüksekmiş gibi geliyor. Yanılıyormuyum acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3015 : Ekim 21, 2015, 15:42:42 »
Sakincasi yoksa aracinizi kaca.sattınız.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3016 : Ekim 21, 2015, 16:09:34 »
Yilda 10.000 km.den az yapılacaksa mutlaka benzinli tercih etmeli. Yilda 10.000-15.000 arasında km. yapılacaksa Cvtnin mmtye göre çok daha konforlu olduğu dikkate alınarak yine benzinli tercih edilmeli. Yilda 15.000den fazla yapilacaksa ve lpg ye karşı önyargı yoksa yine benzinli tercih edilmeli :)
Lpg düşünülmezse ancak o şartlarda dizel tercih edilebilir.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3017 : Ekim 21, 2015, 16:20:03 »
dizel multimode satışı durdurulmamış mıydı ? devam ediyorsa bile mmt şanzımandan uzak durun. ben geçtiğimiz gün ziyaret ettiğim plâzada dizel mmt auris ya da corolla göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3018 : Ekim 21, 2015, 16:22:09 »
Sakincasi yoksa aracinizi kaca.sattınız.
20.500 e sattım Tuncay Bey. Dediğim gibi boya problemi vardı. Başka da herhangi bir masrafı yoktu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3019 : Ekim 21, 2015, 16:39:32 »
1.6 T25 Avensis isteklerinize gayet uygun. Lpg tam uyumlu olsa durmayın 2.0 elegant excutive alın derdim. Ama 1.6 elegant tam idealize bir araç
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk