0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi 1.6 Dizel dışında Mazda ile bağlantısı varmi ki Ford'un şanzıman, focus platformu vs. gibi.
Selam arkadaşlar..bazılarınızı duyar gibiyim..hayııııııırrrrrr gene mi bahadır !!!evet gene ben...artık eşim atandığına göre çok daha ciddi olarak araştırmalarıma devam ediyorum ve son gözdem de yeni mazda 3..araba gerçekten çok yakışıklı..bundan ziyade yutdışı testlerinin çoğunu izledim ve en ufak bir eleştiri duymadım..ancak sizin düşünceleriniz benim için çoook önemli
Merhabalar, öncelikle neden dizel istiyorsunuz bu önemli. Yani sırf az yakıyor diye dizel tercih etmek anlamsız olur. Yılda ne kadar km yapacaksınız ve kaç yıl kullanmayı düşünüyorsunuz? Eğer yılda 20000 km ve üzeri yapmayacaksanız ve 3-4 sene binmeyecekseniz dizel anlamsız olur.
Merhaba,Ertan bey, benzinin fiyatı normalken senede 18 bin km yapıyordum.Son 10 senede ise senede 13 bin km yapıyorum.Benzin fiyatı malum.Araban var mı arabam var.Ama araba evin önünde duruyor. Çok gerekmedikçe binmiyorum. Otobüs , minibüs takılıyoruz.Yani araba var ama sanki süs için var. Yakıt fiyatlarından muzdarip olan herkes gibi ben de bir çözüm arıyorum.Ama çözüm bulamıyoruz.Bu nedenle son çare dizel araçları araştırmaya başladım.
Bence eğer 10000-15000 km gibi yapıyorsanız dizel pek cazip değil. Neden derseniz, dizel aracı alırken ortalama 5000 lira fazla veriyorsunuz. 15000 km için dizel bir aracın ortalaması 5 litre, benzinlininki 7 litre olduğunu düşünürsek, 750 litre mazot 1050 litre benzin yapar. 1 litre benzin 4.85 lira 1 litre mazot 4.35 lira desek 1800 lira civarında kazancınız olurki bu değerleri ben dizelden yana olarak verdim, bu kadar fark olmaz. Bu hesapla 5000 lira amorti için 2.5-3 sene kadar kullanmanız lazım aracı. Bir defada 5000 lira fazla verip amortisman için 3 sene beklemek ne kadar mantıklı tartışılır. Ayrıca unutmayın her ne kadar 2. el değeri dizelin yüksek olur gibi görünsede 100000 km de olan bir dizeli satarken 150000 km benzinli aracı satarken uğraşacağınızdan daha fazla uğraşırsınız. Ben kendi aracımdan örnek vereyim. 1.6 benzinli e12 manuel corollam var. Bu araçla 4 kişi+ 4 bavul ve diğer ufak eşyalarla zor kapanan bagaj ile 450 km yol yaptım 25 litre benzin yaktı. Ortalama olarak 90-95 km gibi hızlarla gittim. 100 km de 5.5 litre gibi bir değer yapıyorki benim aracım 5 ileri şanzıman olduğu için bu şekilde. Belki 6 ileri olanlar ile hız sabitleyicininde yardımıyla 5 litreler zorlanabilirdi.
Ertan bey dizeli alirken 5 000 tl fazla veriyorsunuz ama satarken de benzinliye gore fazla satiyorsunuz, yanlis miyim
Arkadaşlar merhaba,aşağıdaki sıfır model benzinli araçlardan hangisini tavsiye edersiniz. fiyatları aşağı yukarı aynı1-) Yeni Clio Joy 1.2 16v 75 bg - 32.990 TL2-) Opel Corsa 1.2 i Twinport 14" kapak jantlı - 32.735 TL3-) Ford Fiesta Trend 1.25i 82PS - 33.860 TL4-) Toyota Yaris 1.0 Life - 32.600 TL5-) Volkswagen Polo 1.2 70 PS Trendline - 32.100 TLtavsiyeniz benim için önemlidir, teşekkür ederim...
aşağıdaki sıfır model benzinli araçlardan hangisini tavsiye edersiniz. fiyatları aşağı yukarı aynı1-) Yeni Clio Joy 1.2 16v 75 bg - 32.990 TL2-) Opel Corsa 1.2 i Twinport 14" kapak jantlı - 32.735 TL3-) Ford Fiesta Trend 1.25i 82PS - 33.860 TL4-) Toyota Yaris 1.0 Life - 32.600 TL5-) Volkswagen Polo 1.2 70 PS Trendline - 32.100 TLtavsiyeniz benim için önemlidir, teşekkür ederim...
arkadaşlar merhaba.yaris cool + comfort paket için 43500'den kredim onaylandı. Ancak serviste tekrar broşüre bakarken yaris'de ESP olmadığını farkettim. İlla ki görüş paketi alınmalıymış onun için. Oysa bana satış elemanı var demişti ama eminim yok! Aralığın ilk haftası araba gelecek ona kendimi hazırlamışken şimdi içime kurt düştü... ESP nasıl olmaz diye... ESP li modeli almak istediğimde de illa ki otomatik klima ve yağmur, ışık sensörü, hız sabitleme ve kararan dikiz aynasından vazgeçip STYLE donanımındaki arabayı seçmeliyim... Acaiip mutsuz oldum... Ben de bütçeme göre fiestayı inceledim şimdi netten ve 1.6i powershift motor + güvenlik + x paket (hediye) ile fiyatın 42300 lerde olduğunu gördüm. Fiesta nın içine girmedim daha ama sanırım yaristen dar... Yarisin iç hacmini çok sevmiştim... Polo'dan vs geniş bir diz mesafesi var... Ne yapmalıyım? Lütfen görüşlerinizi belirtin... Siparişi iptal edip Ford'a yönelmek mantıklı mı ESP için? Forda geçince dokunmatik ekran ve geri görüş kamerasından da olacağım...Yaris'de yol tutuş nasıl? ESP olmadan bu aracı almak mantıklı mı değil mi? 120 üstüne çok çıkan bir insan değilim ama 120 ile girdiğim bir virajda bu araçla tehlike yaşar mıyım? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler...