eçen hafta benimde Bir Cruze 124 Bg 1.6 LT Plus hackback kasa beyaz renk bir arabam oldu ,
tam 1 aydır cruze hakkında bilgi topluyordum bir kısmı çok övüyor göklere çıkartıyor bir kısmıda yerin dibine sokuyordu ,
Hatta Ustam bile banaCruze alma bu arabalarda çekiş sorunu yakıt sorunu vede sibop erime sorunuvar diyip beli çeldirmişti ,
Yinede şeytana uyduk vede bi kumardır dedik aldık
Şimdi Cruz 1 haftadır edidndiğim deneyimleri anlatayım da alacak veya almayı düşünenlere faydası dokunabilir ,
1. Araç dış ve iç mekan çok iyi şuana kadar en koforlu araçlardan birisi diyebilirimki Ford opel gibi araçlara fark bile atabilir ,Ses sistemi görüş açısı kullanılan plastik malzemeler ve sürüş konfor bakımından çok kaliteli,
2. Araç yakıt tüketimi hiç de abartıldığı gibi yüksek değil ben şehir içinde şuana kadar 400km. gittim ve 100km yakıt tüketimi değeri 8.6lt bu arabamdan once bende megane 2 1.6 110bg vardı ki oda hackback di ve onun agırlıgı 1250 kg olmasına ragmen 8.5 ile 8,7 lt arasında gezerdim zaten , araç internete yazılan verlierle hiç bir alakası yok , Çevre yolunda 90-100km ile giderken düz yolda 5,5 lt yokuş yukarı hafif eğimde 7 lt gibi bir yakıt tüketimine sahip.
3.Araç normal devirli kullanınca yani vitesi 3000 devirde bir atınca kapışamıyacagı araba yokki 4000 dv de tam güce ulaşıyor normali de bu zaten o zmana çok seribir araç oluyor ama araçda ekonomik moda göre vites yükselt dediği zamanlar vites yükseltirseniz devir hemen yükselmiyor biraz zaman alabiliyor ve hantallaşabiliyor bu modda yakıt tasarufu için geliştirilmiş zaten yani 2000 dv de bir vites yükseltmemizi istiyor ki yokuş yukarı 2000 dv vites yükseltirsek 4000 dv ulaşması biraz zaman alabiliyor ki bu şuan yokuş yukarı 2000 dv kimi araçlarda vites yükseltmeye çalışırsanız araçların bazıları stop bile edebilir

Ben ankara k.ören de yokuş yukarı (yokuş sanatoryum cd. den bağluma doğru %20 eğim gibi bi değer) çıkarken 5. vitesde 2000 dv 60-70 km hızla 10-10,5 lt arası yakıt tüketimi harcamaktayım.
4. Araç Euro NCap testinden 5 yıldız almış bir araç ki çoğu bu fiyat aralığındaki araçlara en büyük fark atacağı noktadır,
5.Araç virajlarda kendini gerekenden fazla gösteriyor zaten ,
Araçta sıralı sisten yaglamalı servisde takılmış landirenzo lpg sistemi mevcut bazı formlarda bu aracım 60.000km de sibop erimesi olduğu gozlenimleri dile getrilmiş ,
Artık oda sansıma araç suan 45.000 km de

15.000km var demek oluyor daha
Neyse kısacası pişman değilim araç konforlu vede güçlü bir araç dün çevre yolunda 180.km ile giderken bile bana güven verebildiki meganem ile 160 da hem rüzgar ve yol sesi hemde araçda titreme başlardı vede frene basma ihtiyacı hissederdim,
Almak isteyenler veya aklı karışık olanlar ankaradaysanız araç hakında bilgi sahibi olmanız için yardım edebilirm,
Yinede nette yazılanlara çok bakmayın vede gidip test sürüşü yapıp kendiniz karar verin ,
internette dolaşırken bunu buldum ne kadar işimize yarar bilmem ama