Gönderen Konu: Ben dual klimayı,Ve yağmur sensörünü çözemedim  (Okunma sayısı 55102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Sevgili forumdaşlar biliyorsunuz bundan önceki aracım comfort corollaydı. Onda dual klıma ve yagmur sensoru gibi oyuncaklar olmadıgı için sımdı elegant auris bana tuhaf geldi.Sıleceklerın otomatık calışması ıcın kolu nasıl ayarlıycaz ?ve yağmurlu havada gerı vıtese taktıgımızda arka sılecek çalışacakmı ? yoksa kendımızmı çalıstırcaz gerı vıtese takınca ? Ayrıca dual klıma ne işe yarar tam manası nedir.kullanım kılavuzunu okudum ama hıcbırsey anlamadım  :( sağ taraftakı ayrı,sol taraftakı ayrı sıcaklığa getırebılıyormu ? ve ayrıca klıma sıcak konuma nasıl gecırılıyor şu zamana kadarr sıkıntım yoktu ama malum yağmurlar,soğuklar başladı nasıl sıcaga getırcem hıc bılmıyorum.Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: Ben dual klimayı,Ve yağmur sensörünü çözemedim
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2011, 20:51:37 »
Dual klima varmıymış Auriste.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2011, 20:52:04 »
Dual klima varmıymış Auriste.....

Var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2011, 21:04:46 »
Vay arkadaş yaaaa artık karar verdim kesin satacam ben arabayı......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2011, 21:05:55 »
Dual klimanın hem çift taraflı ayrı ayrı hemde iki tarafında aynı kullanılabilmesi lazım.Benim Avensiste öyle.Direk Derece olarak ayarlarsanız sorun olmaz.Sizdekide öyle mi?
Sileceklerde de Auto konumu olması lazım.Ön camdaki sensöre yağmur damladınmı otomatik devreye girer.Yani en azından benim araçta öyle muhtemel seninkide öyledir.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2011, 21:16:32 »
Taylan dual klima hakkında birşey diyemicem benim elegant corollada dijital otomatikti ama dual değildi yağmur sensöründe ise kolu auto konumuna aldıktan sonra comforttaki fasılala çalışma zamanını kontrol ettiğin halkanın aynısı ile auto konumunun hassaslığını ayarlıyorsun ama ben yağmur sensörünü hiç anlamadım çünkü kendi kafasına göre takıldığıda olyordu ondan bazen manuel kontrol etmende gerekiyor arka silecek hakkındada malesef bilgim yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2011, 21:17:40 »
Dual klimanın hem çift taraflı ayrı ayrı hemde iki tarafında aynı kullanılabilmesi lazım.Benim Avensiste öyle.Direk Derece olarak ayarlarsanız sorun olmaz.Sizdekide öyle mi?
Sileceklerde de Auto konumu olması lazım.Ön camdaki sensöre yağmur damladınmı otomatik devreye girer.Yani en azından benim araçta öyle muhtemel seninkide öyledir.

Benimkinde'de aynı ama bir dereceden sonra low'a geciyor.Low'da sıcak üflüyecekmi ? auto konumuna getırdım bugun çalışmadı kullanım kılavuzunda arac hızı falan dıyordu.Birazdan yine deniycem sensörü inş bir bozukluk falan yoktur :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2011, 21:19:06 »
Taylan dual klima hakkında birşey diyemicem benim elegant corollada dijital otomatikti ama dual değildi yağmur sensöründe ise kolu auto konumuna aldıktan sonra comforttaki fasılala çalışma zamanını kontrol ettiğin halkanın aynısı ile auto konumunun hassaslığını ayarlıyorsun ama ben yağmur sensörünü hiç anlamadım çünkü kendi kafasına göre takıldığıda olyordu ondan bazen manuel kontrol etmende gerekiyor arka silecek hakkındada malesef bilgim yok .

Büyük ihtimal buda kafasına göre takılıyor aldıgım ılk gunlerde camdaki sineklere bıle calısıyordu sılecekler,ama ayarınımı bozdum naptım bilmiyorum sabah yagmurda kendı calısmadı :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2011, 21:41:51 »
Büyük ihtimal buda kafasına göre takılıyor aldıgım ılk gunlerde camdaki sineklere bıle calısıyordu sılecekler,ama ayarınımı bozdum naptım bilmiyorum sabah yagmurda kendı calısmadı :/
Aynen banada olyordu aynısı .
Gerçi sen belki bilmezsin Karataşa gittiğimizde orası deniz kenarı biraz nemli sabahları işe gelmek için saat 6 civarı yola çıkyorduk gece çiğ yağdığından silecek kendi kendine çalışırdı yazın ortasında ben kapatmassam durmazdıda ondan ben yağmur sensörünü çok saçma buluyorum ama şöyle bir güvenliği var misal kamyon solluyorsun yerde su göllenmiş haliyle birden su içinde kalabiliyorsun o anda anında çalışıyor ve camı temizliyor yani kendi kafasına göre takılsada bazı yerlerde çok avantajıda olabiliyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2011, 21:48:32 »
Tamam tamam. İşte yanıtlar.
Dual klima: Mesela aldın yengeyi geziyosun ama yenge üşüdü sen sıcak dedin. Yengeleri üzmemeli.:)  Digital klimalı Aurıslerde klima kontrollerinin en sağında ve en solunda 'Temp' yazan düğmeler var. Bunlar derece ayarı için. Yenge hanım kendi tarafındaki temp tuşundan dereceyi yükseltirse ( Sürücü tarafına göre ) + 3 dereceye kadar sıcaklığı değiştirebilir. Bu şekilde 'dual' düğmesinin ışığı yanar. ( Yani ayrı havalandırıyordur ) Dual düğmesine basıp ışığın kapanması ise her iki tarafa aynı sıcaklık gidiyordur. Orda yazan rakamlar yükselirse sıcaklık artar ( ama AC düğmesi açıksa soğukta gelir karman çorman olur ) Bu sefer 'auto' düğmesine basarsan ekranda gözüken dereceye ortamı otomatiklemiş olursun. Sıcak için dereceyi yükselt, soğuk için düşür ve çok soğuk istesen ( 20 nin altında ) AC yi aç. [ Diğer bölgeyi daha fazla gösterse bile +, - 3 derece değiştirebilirsin. ]

Yagmur Sensörü:
Silecek kolunu bir alt konuma al ( eski fasılalı konum ) ve kol üzerinde bulunan yüzüğü 'Auto' konumuna al. ( aşağı doğru ) oraya getirdiğinde kontağın açıksa bir kere siler. Bu devrede anlamına gelir. Bundan sonra Ön silecekler için artık yağmurun yağması yeterli. :)
Ancak arka silecek için sen devreye girmek zorundasın.

Saygılar. 
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2011, 22:11:20 »
klima için de 22 dereceden yukarısı sıcak üfleme motu oluyor, ben dereceyi 22'ye getirip, AUTO' da tutarım yaz- kış ideal sıcaklıkta olur...
AC düğmesi herzaman açık kalabilir,  problem değil, sizdereceyi sıcağa aldığınızda sıcak üfler.
ayrıca yağmur sensörünü devreye soktuktan sonra silecek kolundaki yüzüğü kullanarak sensör hassasiyetini de ayarlamış olursunuz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2011, 22:24:11 »
Dual Klima iyi güzelde mesela yolcu koltuğundaki kişi havayı yüzüne vermek isterken bende yukarı vermek istiyorum. Ama öyle bir mod bulamadım. Sağ ve sol ayrı tarafa üflemiyor. Ama iki tarafın sıcaklıkları farklı ayarlanabiliyor. Örneğin ben soğuk hava istersem soğuk, diğer kişide kendine sıcak üfletebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2011, 22:32:42 »
Dual Klima iyi güzelde mesela yolcu koltuğundaki kişi havayı yüzüne vermek isterken bende yukarı vermek istiyorum. Ama öyle bir mod bulamadım. Sağ ve sol ayrı tarafa üflemiyor. Ama iki tarafın sıcaklıkları farklı ayarlanabiliyor. Örneğin ben soğuk hava istersem soğuk, diğer kişide kendine sıcak üfletebiliyor.
Ama sende çok istemedin mi Fırat? :) Ancak bu kadar yapabilmiş adamlar.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2011, 23:22:48 »
ne olacak cahil seni ,forumdan atılman için dilekçe veriyorum :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
adil abi herşeyı söylemiş zaten.Dual klima versodada yok adam tavanı açmış onu koymamış cok kızdım bak..Kardeş temp sıcaklıgı ayarlar kısın a/c nin olmasına gerek yok..low en düşük sıcaklık artırdıkca hot oluyor..Ozamanda yavas yavas ısınıyon işte..Arka cam  silecegi kolun başındaki yüzügü on konumuna getirdiginde çalısıyor ama ters cevırısen hem su sıkıyor hemde acıyor(sen bunu kesin bilirsin bende iyice saçmaladım :)  ) neyse karde bendede far sensörü var ama bende kullanmayı senın  sayende ögrendim cahiilik zor bişey
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 10, 2011, 23:41:14 »

fırat abi aynı şeyi ben kendi kendime de düşündüm...
sonra da dedim ki: abartma yahu, daha düne kadar arabanda klima bile yoktu...
titredim ve kendime geldim :))
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2011, 01:30:09 »
Tamam tamam. İşte yanıtlar.
Dual klima: Mesela aldın yengeyi geziyosun ama yenge üşüdü sen sıcak dedin. Yengeleri üzmemeli.:)  Digital klimalı Aurıslerde klima kontrollerinin en sağında ve en solunda 'Temp' yazan düğmeler var. Bunlar derece ayarı için. Yenge hanım kendi tarafındaki temp tuşundan dereceyi yükseltirse ( Sürücü tarafına göre ) + 3 dereceye kadar sıcaklığı değiştirebilir. Bu şekilde 'dual' düğmesinin ışığı yanar. ( Yani ayrı havalandırıyordur ) Dual düğmesine basıp ışığın kapanması ise her iki tarafa aynı sıcaklık gidiyordur. Orda yazan rakamlar yükselirse sıcaklık artar ( ama AC düğmesi açıksa soğukta gelir karman çorman olur ) Bu sefer 'auto' düğmesine basarsan ekranda gözüken dereceye ortamı otomatiklemiş olursun. Sıcak için dereceyi yükselt, soğuk için düşür ve çok soğuk istesen ( 20 nin altında ) AC yi aç. [ Diğer bölgeyi daha fazla gösterse bile +, - 3 derece değiştirebilirsin. ]

Yagmur Sensörü:
Silecek kolunu bir alt konuma al ( eski fasılalı konum ) ve kol üzerinde bulunan yüzüğü 'Auto' konumuna al. ( aşağı doğru ) oraya getirdiğinde kontağın açıksa bir kere siler. Bu devrede anlamına gelir. Bundan sonra Ön silecekler için artık yağmurun yağması yeterli. :)
Ancak arka silecek için sen devreye girmek zorundasın.

Saygılar. 

Teşekkürler Adil abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2011, 01:31:35 »
klima için de 22 dereceden yukarısı sıcak üfleme motu oluyor, ben dereceyi 22'ye getirip, AUTO' da tutarım yaz- kış ideal sıcaklıkta olur...
AC düğmesi herzaman açık kalabilir,  problem değil, sizdereceyi sıcağa aldığınızda sıcak üfler.
ayrıca yağmur sensörünü devreye soktuktan sonra silecek kolundaki yüzüğü kullanarak sensör hassasiyetini de ayarlamış olursunuz...

Şimdi ayarladım,çalışmaya başladı hızlı konuma getırdım şimdi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2011, 01:37:24 »
ne olacak cahil seni ,forumdan atılman için dilekçe veriyorum :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
adil abi herşeyı söylemiş zaten.Dual klima versodada yok adam tavanı açmış onu koymamış cok kızdım bak..Kardeş temp sıcaklıgı ayarlar kısın a/c nin olmasına gerek yok..low en düşük sıcaklık artırdıkca hot oluyor..Ozamanda yavas yavas ısınıyon işte..Arka cam  silecegi kolun başındaki yüzügü on konumuna getirdiginde çalısıyor ama ters cevırısen hem su sıkıyor hemde acıyor(sen bunu kesin bilirsin bende iyice saçmaladım :)  ) neyse karde bendede far sensörü var ama bende kullanmayı senın  sayende ögrendim cahiilik zor bişey

ACD ;1 Sen; 2  attıramadınız beni bir türlü forumdan :lol: napayım Abi 95 xl  ve 2010 comfort'tan sonra bu bana tuhaf geldi alışık değiliz bu kadar oyuncağa napayım :lol: bu arada,Daha versoyu göremedik hala :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2011, 01:52:34 »
Sat kurtul amca gelmedi mi hala?
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2011, 13:47:02 »

ACD ;1 Sen; 2  attıramadınız beni bir türlü forumdan :lol: napayım Abi 95 xl  ve 2010 comfort'tan sonra bu bana tuhaf geldi alışık değiliz bu kadar oyuncağa napayım :lol: bu arada,Daha versoyu göremedik hala :)
belimden ameliyat oldum taylan .evde dinleniyom  1 aydır..raporun 1 ayı gitti geriye kaldı 1 ay :))) verso çok komplike bir makine teknoloji hırsızlıgı falan resimlerini eklemeyeyim ben..
2011 d4d Corolla