0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dual klima varmıymış Auriste.....
Dual klimanın hem çift taraflı ayrı ayrı hemde iki tarafında aynı kullanılabilmesi lazım.Benim Avensiste öyle.Direk Derece olarak ayarlarsanız sorun olmaz.Sizdekide öyle mi?Sileceklerde de Auto konumu olması lazım.Ön camdaki sensöre yağmur damladınmı otomatik devreye girer.Yani en azından benim araçta öyle muhtemel seninkide öyledir.
Taylan dual klima hakkında birşey diyemicem benim elegant corollada dijital otomatikti ama dual değildi yağmur sensöründe ise kolu auto konumuna aldıktan sonra comforttaki fasılala çalışma zamanını kontrol ettiğin halkanın aynısı ile auto konumunun hassaslığını ayarlıyorsun ama ben yağmur sensörünü hiç anlamadım çünkü kendi kafasına göre takıldığıda olyordu ondan bazen manuel kontrol etmende gerekiyor arka silecek hakkındada malesef bilgim yok .
Büyük ihtimal buda kafasına göre takılıyor aldıgım ılk gunlerde camdaki sineklere bıle calısıyordu sılecekler,ama ayarınımı bozdum naptım bilmiyorum sabah yagmurda kendı calısmadı :/
Dual Klima iyi güzelde mesela yolcu koltuğundaki kişi havayı yüzüne vermek isterken bende yukarı vermek istiyorum. Ama öyle bir mod bulamadım. Sağ ve sol ayrı tarafa üflemiyor. Ama iki tarafın sıcaklıkları farklı ayarlanabiliyor. Örneğin ben soğuk hava istersem soğuk, diğer kişide kendine sıcak üfletebiliyor.
Tamam tamam. İşte yanıtlar.Dual klima: Mesela aldın yengeyi geziyosun ama yenge üşüdü sen sıcak dedin. Yengeleri üzmemeli. Digital klimalı Aurıslerde klima kontrollerinin en sağında ve en solunda 'Temp' yazan düğmeler var. Bunlar derece ayarı için. Yenge hanım kendi tarafındaki temp tuşundan dereceyi yükseltirse ( Sürücü tarafına göre ) + 3 dereceye kadar sıcaklığı değiştirebilir. Bu şekilde 'dual' düğmesinin ışığı yanar. ( Yani ayrı havalandırıyordur ) Dual düğmesine basıp ışığın kapanması ise her iki tarafa aynı sıcaklık gidiyordur. Orda yazan rakamlar yükselirse sıcaklık artar ( ama AC düğmesi açıksa soğukta gelir karman çorman olur ) Bu sefer 'auto' düğmesine basarsan ekranda gözüken dereceye ortamı otomatiklemiş olursun. Sıcak için dereceyi yükselt, soğuk için düşür ve çok soğuk istesen ( 20 nin altında ) AC yi aç. [ Diğer bölgeyi daha fazla gösterse bile +, - 3 derece değiştirebilirsin. ]Yagmur Sensörü:Silecek kolunu bir alt konuma al ( eski fasılalı konum ) ve kol üzerinde bulunan yüzüğü 'Auto' konumuna al. ( aşağı doğru ) oraya getirdiğinde kontağın açıksa bir kere siler. Bu devrede anlamına gelir. Bundan sonra Ön silecekler için artık yağmurun yağması yeterli. Ancak arka silecek için sen devreye girmek zorundasın.Saygılar.
klima için de 22 dereceden yukarısı sıcak üfleme motu oluyor, ben dereceyi 22'ye getirip, AUTO' da tutarım yaz- kış ideal sıcaklıkta olur...AC düğmesi herzaman açık kalabilir, problem değil, sizdereceyi sıcağa aldığınızda sıcak üfler.ayrıca yağmur sensörünü devreye soktuktan sonra silecek kolundaki yüzüğü kullanarak sensör hassasiyetini de ayarlamış olursunuz...
ne olacak cahil seni ,forumdan atılman için dilekçe veriyorum adil abi herşeyı söylemiş zaten.Dual klima versodada yok adam tavanı açmış onu koymamış cok kızdım bak..Kardeş temp sıcaklıgı ayarlar kısın a/c nin olmasına gerek yok..low en düşük sıcaklık artırdıkca hot oluyor..Ozamanda yavas yavas ısınıyon işte..Arka cam silecegi kolun başındaki yüzügü on konumuna getirdiginde çalısıyor ama ters cevırısen hem su sıkıyor hemde acıyor(sen bunu kesin bilirsin bende iyice saçmaladım ) neyse karde bendede far sensörü var ama bende kullanmayı senın sayende ögrendim cahiilik zor bişey
ACD ;1 Sen; 2 attıramadınız beni bir türlü forumdan napayım Abi 95 xl ve 2010 comfort'tan sonra bu bana tuhaf geldi alışık değiliz bu kadar oyuncağa napayım bu arada,Daha versoyu göremedik hala