Gönderen Konu: Ben dual klimayı,Ve yağmur sensörünü çözemedim  (Okunma sayısı 55106 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Ben dual klimayı,Ve yağmur sensörünü çözemedim
« Yanıtla #40 : Nisan 04, 2017, 12:45:27 »
Konunun üzerinden çok geçmiş ama sıkıntımı buraya yazmak istedim.

Aracımda dual klima var ve 2 senedir hiç kullanma gereği duymadım. Kullanma gereği duymadığım gibi meret arızalandı, sol taraf sıcak üflüyor sağ taraf soğuk üflüyor. Tamir olursa 500-600 parça gereği duyulursa 1500 lira civarı masrafı varmış. Ben manuel klimalı araçlarım da bu dijital olayını merak ederdim ama en güzelinin manuel olduğu kanaatine vardım.

Yağmur sensörüde ayrı bir muamma; kafasına göre çalışıyor, damla yağmur yağmasa bile çalışıyor bazende öyle oluyor ki yağmur damlasından artık önümü göremez hale geliyorum çalışmıyor en son elimle müdehale etmek zorunda kalıyorum. Eski sistem en güzeli. Belli kademeye al geç, en azından ne zaman camı silecek onu biliyorsun.

Her şeyin fazlasının zararı olduğu gibi teknolojinin de fazlası zarar ortası karar  :rofl:

Abi problemini biraz daha açar mısın? Otomatik çift bölgeli klimalarda hem soğuk hem sıcak hava girişi var. Ama sıcaklık seçimine göre bir servo ve kapakla bu sıcak, soğuk girişi ayarlanıyor. Duş bataryası gibi düşünebilirsin. soğuk sıcak su girişini ayarlaman gibi. Ama çift bölge olunca 2 batarya oluyor gibi. Sorunun bu servo motorunun arızalanmış olması olabilir.

Yağmur sensörünün önü pis mi? Yağmur sensörünü yuvasından çıkarıp camla arasına toz girmiş mi vs bakabilirsin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 04, 2017, 12:45:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 04, 2017, 12:58:42 »
İşte tamda bu yüzden corollada advance yerine touch alıp binmek istiyordum, fakat advance oldu. 6 gün yatan aracın yağmur sensörüyle far sensörüyle anahtarsız çalışmayla ne işi vardı. Fakat devamlı binilen uzun yol gidilen araçta önemlidir tabi. Hız sensörü ne işime yarıcaktı senede 5000 anca yapıyom. dediğiniz gibi bu elektronikler arızalanmaya başlayınca ne yapacaz servisler öpecekmi bizi.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 04, 2017, 13:39:27 »
Abi problemini biraz daha açar mısın? Otomatik çift bölgeli klimalarda hem soğuk hem sıcak hava girişi var. Ama sıcaklık seçimine göre bir servo ve kapakla bu sıcak, soğuk girişi ayarlanıyor. Duş bataryası gibi düşünebilirsin. soğuk sıcak su girişini ayarlaman gibi. Ama çift bölge olunca 2 batarya oluyor gibi. Sorunun bu servo motorunun arızalanmış olması olabilir.

Yağmur sensörünün önü pis mi? Yağmur sensörünü yuvasından çıkarıp camla arasına toz girmiş mi vs bakabilirsin.

Bu yağmur sensörü muhabbeti bende de var bazen yağmur yokken bile turluyor bazen de önümü zor görür hale gelince çalışıyor çözemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 04, 2017, 14:05:54 »

Aslında klima problemim geçen yıldan beri var. Konuyu biraz daha açmaya gerek kalmadan doğru tahmini yapmışsın zaten Mutlu. İki tarafında sıcaklığını aynı seviyeye getirdiğimde(sıcak soğuk fark etmiyor) sol kısımdan(göğüsteki paneller, ayaklar ve cama üfleme yapan ızgaralar) sağ kısıma göre daha az hava üflüyor. Kışın pek sorun teşkil etmiyor, ancak yazın klimasız olmuyor. Geçen yıl sağ tarafın soğutmasıyla bir nebzede olsa idare ediyordum ama bu yıl daha dün ilk kez klima açtım geçen yıl ki soğutmadan eser kalmadığını fark ettim. Sanırım klima gazını da yenilemem gerekecek. Bir kaç ustaya gittim göğsün komple söküleceğinden bahsettiler tamir olup olmayacağı o zaman belli olur diyorlar. Daha ucuz yollu bir çözümü var mı bu işin bilmiyorum. Birde bu işle ilgilenen Ankara da tanıdık ustalarınız var mı?

Yağmur sensörü dediğim gibi kafasına göre çalışyor, bazen çok verimli olsa da(misal araç hızlandıkça oda hızlanıyor) bazen pek verim alamıyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 04, 2017, 14:12:48 »
Aslında klima problemim geçen yıldan beri var. Konuyu biraz daha açmaya gerek kalmadan doğru tahmini yapmışsın zaten Mutlu. İki tarafında sıcaklığını aynı seviyeye getirdiğimde(sıcak soğuk fark etmiyor) sol kısımdan(göğüsteki paneller, ayaklar ve cama üfleme yapan ızgaralar) sağ kısıma göre daha az hava üflüyor. Kışın pek sorun teşkil etmiyor, ancak yazın klimasız olmuyor. Geçen yıl sağ tarafın soğutmasıyla bir nebzede olsa idare ediyordum ama bu yıl daha dün ilk kez klima açtım geçen yıl ki soğutmadan eser kalmadığını fark ettim. Sanırım klima gazını da yenilemem gerekecek. Bir kaç ustaya gittim göğsün komple söküleceğinden bahsettiler tamir olup olmayacağı o zaman belli olur diyorlar. Daha ucuz yollu bir çözümü var mı bu işin bilmiyorum. Birde bu işle ilgilenen Ankara da tanıdık ustalarınız var mı?

Yağmur sensörü dediğim gibi kafasına göre çalışyor, bazen çok verimli olsa da(misal araç hızlandıkça oda hızlanıyor) bazen pek verim alamıyorum.

Büyük ihtimal o sıcak-soğuk havayı ayarlayan kapağı yönlendiren servoda sıkıntı vardır abi. Eğer servo 1-2 diş atladıysa da olabilir. Aracı bilmediğimden birşey diyemiyorum. Belki o kadar sökmeden bir yerlerden kafayı eli sokarark erişilebilir.  Sat km düşük model yüksek c sınıfına geç abi.  :rofl:

Yağmur sensörünün de direksiyondaki hassaslık ayarıyla oynanabilir o durumlarda.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 05, 2017, 00:19:57 »
Aynen o dediğin sıkıntı var inşallah ucuz yollu halledebilirim.

Valla Mutlu  D nin tadını aldım bir kere kolay kolay vazgeçemem. Hem performans hem konfor hemde albenisi masrafları görmezden gelmemi sağlıyor  :)  Aslında dizel astra aklımdan geçiyor ama al sat işlerinde masraf çok oluyor :) Yoksa kurumdan 1-2 kişi yapıştı peşime sat diye ama dediğim gibi sevdim bu arabayı. Üstüne ekleyip model yükseltemedikten sonra satmam :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2017, 08:27:45
Acaba aracın göğsünü ben sökebilir miyim? :-\
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5