0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konunun üzerinden çok geçmiş ama sıkıntımı buraya yazmak istedim.Aracımda dual klima var ve 2 senedir hiç kullanma gereği duymadım. Kullanma gereği duymadığım gibi meret arızalandı, sol taraf sıcak üflüyor sağ taraf soğuk üflüyor. Tamir olursa 500-600 parça gereği duyulursa 1500 lira civarı masrafı varmış. Ben manuel klimalı araçlarım da bu dijital olayını merak ederdim ama en güzelinin manuel olduğu kanaatine vardım.Yağmur sensörüde ayrı bir muamma; kafasına göre çalışıyor, damla yağmur yağmasa bile çalışıyor bazende öyle oluyor ki yağmur damlasından artık önümü göremez hale geliyorum çalışmıyor en son elimle müdehale etmek zorunda kalıyorum. Eski sistem en güzeli. Belli kademeye al geç, en azından ne zaman camı silecek onu biliyorsun. Her şeyin fazlasının zararı olduğu gibi teknolojinin de fazlası zarar ortası karar
Abi problemini biraz daha açar mısın? Otomatik çift bölgeli klimalarda hem soğuk hem sıcak hava girişi var. Ama sıcaklık seçimine göre bir servo ve kapakla bu sıcak, soğuk girişi ayarlanıyor. Duş bataryası gibi düşünebilirsin. soğuk sıcak su girişini ayarlaman gibi. Ama çift bölge olunca 2 batarya oluyor gibi. Sorunun bu servo motorunun arızalanmış olması olabilir. Yağmur sensörünün önü pis mi? Yağmur sensörünü yuvasından çıkarıp camla arasına toz girmiş mi vs bakabilirsin.
Aslında klima problemim geçen yıldan beri var. Konuyu biraz daha açmaya gerek kalmadan doğru tahmini yapmışsın zaten Mutlu. İki tarafında sıcaklığını aynı seviyeye getirdiğimde(sıcak soğuk fark etmiyor) sol kısımdan(göğüsteki paneller, ayaklar ve cama üfleme yapan ızgaralar) sağ kısıma göre daha az hava üflüyor. Kışın pek sorun teşkil etmiyor, ancak yazın klimasız olmuyor. Geçen yıl sağ tarafın soğutmasıyla bir nebzede olsa idare ediyordum ama bu yıl daha dün ilk kez klima açtım geçen yıl ki soğutmadan eser kalmadığını fark ettim. Sanırım klima gazını da yenilemem gerekecek. Bir kaç ustaya gittim göğsün komple söküleceğinden bahsettiler tamir olup olmayacağı o zaman belli olur diyorlar. Daha ucuz yollu bir çözümü var mı bu işin bilmiyorum. Birde bu işle ilgilenen Ankara da tanıdık ustalarınız var mı?Yağmur sensörü dediğim gibi kafasına göre çalışyor, bazen çok verimli olsa da(misal araç hızlandıkça oda hızlanıyor) bazen pek verim alamıyorum.