0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.33 Multidrive S + İklim Paket 1200 kmden sonra deneyimlerimi aktarayım - araç içi inanılmaz geniş. 1.90 boy ile ford focusta bile rahat edemezdim. ama bu araca binenler şaşırıyor iç mekanın genişliğini görünce.- malzeme kalitesi polo fiesta ve sınıfındaki diğer araçlar ile aynı standartta aşağı yukarı. öndeki yumuşak plastik iyi kullanılmış. - ön konsol derli toplu, çoğu ayarı toyota touch sisteminde toplamaları güzel olmuş.- saklama gözü az. fakat ben orjinal orta konsol aksesuarını taktırdım araca. işçilik bedel almadan 300tl'ye hallettiler serviste. - polo ve fiestayı da denemiş biri olarak en iyi şehir içi deneyim yaris diyebilirim. dönüş çapı ve direksiyonunun inanılmaz yumuşak olması insanı yormuyor. - cvt şanzıman diğer sistemlere göre öyle bir seçenektir ki; adamı vezirde eder rezilde. 10lt yakıt tüketimide görebilirsiniz, 5lt de. tamamen kullanıcıya bağlı. diğer otomatik şanzıman seçeneklerine göre, cvt de gaz pedalını iyi tanımak gerekiyor. sakin kullanımda, motor ve vites değişimi namına ses duymazsınız. ama spor bir sürüşte, motor yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kucağınızda gidiyormuş gibi bir izlenim verir. - 1.33 motor başarılı. özellikle hızlanması o hacime göre beni çok şaşırttı. eco ışığını söndürmeden kullanırsanız ortalama 7lt civarı şehir içi yakıt tüketimini görebilirsiniz.- fren performansını pek denemedim ama bir iki yerde iyi sonuç verdi.eksi yön olarak söyleyebileceğim; aracın yol tutuşu gayet iyi, fakat belki lastiklerdendir bilemiyorum, en ufak bozuk zeminli bir viraja standart hızlarda girildiğinde inanılmaz savurmaya başlıyor araç. hatta bu şehir içi sokak aralarında bile olabiliyor. emin değilim yalnız, focustan sonra bu aracı kullanmaya başlayınca bilinçaltındaki alışkanlıklardan da öyle hissediyor olabilirim. bir diğer olumsuzluğuda ön cam direkleri sola viraj dönüşlerinde karşıdan geleni görmeyi engelleyebiliyor. çok ileride tutulmuş.
cam direkleri bence yarisin gayet iyi..hafta sonu 2012 model auris bakmaya gittik abimle..o cam direklerini gördükten sonra anında vazgeçti, görüşü inanılmaz engelliyor..yahu şu 5 lt nasıl yakıyorsunuz bana da söyleyin..benimki 9-10 lt lerde
Betül Hanım bu araca 9-10 litre 100 km yaktırmak için uğraşmak lazım. Benim en fazla 7 lt oldu. Onda da otobanda hız testleri yaptım. Normalde 6.5 litre ve gaza son derece hafif basıp 70- 80 km/saat ile seyrederseniz 6 litre veya daha düşüğü garanti. Bu arada herkesin sizi sollayıp geçmesine sabretmeniz gerekiyor
Betül hanım otomatik viteste düşük değerler elde etmek istiyorsanız gaz pedalına gayet nazik bir şekilde basacaksınız.Böylece vites daha erken değişmiş olacak.Fazla/sert basarsanız eğer,şanzıman "sahibim spor moda geçti,istediğini ona vereyim" moduna geçiyor ve üst devirlerde vites değişimi yapıyor.Ben size desem ki 2.0 motorlu araçla 1!0 km/h ve 2.600 devirde 4,6 Lt değeri gördüğümü söylesem Yasal bir hız olmadığı için ortada ki rakama mecburen ! işareti koydum
4.000 devir mi? egsoz muayenesi dısında hic görmedim o rakamları
valla bazen çok sinirlendiriyorlar beni Özcan bey..o sinirle gazı körükleyince tabi devir göstergesi uçuyor..lakin yeni yaşımla beraber aldığım kararlardan biri de artık daha sakin ve metanetli olmak oldu..haliyle bundan sonra sol şeridi gençlere bırakıyorum orta şeritte gidiyorum..göstergeyi de 6-7 lt ye düşürmeyi hedefliyorum
sevinsin garipler...ben zirvede bırakıyorum bu arada 7 lt ye düşürdüm yakıt sarfiyatını o da ayrı bir mutluluk verdi bana
Bu forumdaki 7 lt li değerleri görünce özellikle denemek için hafta başında ortama yakıt sayacını ve km ölçeri sıfırladım. Bugün baktım 620 km yapmışım, ortama yakıt değerim 5.6 lt. Araç 2012 yaris cool cvt şanzıman. Lastikleri üzerinde takılı olan bridgestone. 620 km yaklaşık 100 km şehir içi kalanı şehirler arası. Şehir içi trafik yoğun ile orta yoğun arası. Şehirler arası hızım 100 ile 120 km arası. Ya benim araba bozuk az yakıyor , ya da sizin kullanımda bir şey var?
yok artık biraz akıllandım bir kaç gündür sabit hızda yavaş kullanıyorum eco ışıgını söndürmemeye gayret ediyorum göstergeyi tekrar 7.7 lt ye düşürdüm..ama yani bazıları da tıngır mıngır gidiyor trafikte çıldırmamak elde değil o zaman ani gaz ve şerit değişimleri oluyor maşallah devir de 3000-4000 lerde
Arkadaş haklı mesela 100 km hızla 3000 li devirleri de görüyor Yaris , 120 km hızla 1800 lü devirleri de. Yani yavaş gitmek az yakmanın , hızlı gitmek çok yakmanın göstergesi değil...
bütün mesele devri düşük tutmakta ozaman.. yahu eco ışıgını hiç söndürmedim 2 gündür..göstergeyi de sıfırladım..en az 7.1 lt gösterdi benimki...vallahi şüphe etmeye başladım artık kendimden..
Yeni Yaris'teki bu Eco ışığı,güncel Corolla çıktığında göğüste bulunan Shift lambası ile aynı şekilde mi çalışıyor acaba? Ona göre yorum yapmam gerekiyor...
Anladım.Bu tam tersi çalışıyor demek.Direkt devirle alakalı bir sistem.Ona rağmen bir düşüş olmuyor demek.Şöyle bir 10 bin km'yi falan geçmeniz gerekecek.Ondan sonra esas yakıt tüketimi ile karşılacaksınız.Gaza basma ile alakalı bir durum.Hani bir önceki mesajımda da belirtmiştim ya.2.0 motorlu araçla 160 km/h ve 2.600 devirde 4,6 Lt değeri görmem gibi.Gaza ne nasıl basarsanız öyle yakarsınız.Birde Ev-Ofis arasındaki yolun hem zemin(rampa-düz gibi) hem de trafik durumu önemli.Ankara ya gelirken km'yi sıfırlar birde öyle ölçüm yaparsınız.Aradaki farkı ölçebilirsiniz.