2015 model TOYOTA YARİS 1.33 CVT Cool Skypack Multidrive s aracımla ilk 1000 km yolumu bitirdim.Araç alacak arkadaşlarıma faydalı olabileceğini düşündüğüm bazı noktaları sizlerle paylaşmak istedim.
ARTILAR...
-Dış boyutlarının aksine içi oldukça geniş ve ferah bir araç
-Camlar kapalıyken iyi bir ses yalıtımına imza attığını söyleyebilirim.
-Gaz ve direksiyon tepkileri iyi
-Ön,arka ve yan görüş açıları oldukça başarılı
-Cam tavan sayesinde iç mekan oldukça ferahlıyor
-Geri görüş kamerası çok başarılı ve geri manevralarda oldukça yardımcı oluyor.
-Vites geçişlerini hissetmek neredeyse mümkün değil tabi çok usta şoförler anlar diye düşünüyorum.
-Gaza nazik davrandığınızda normal bir yolda 2000 devirde 120 km ve üstünü çok rahat görebiliyorsunuz.
-Koltukların konforu iyi düzeyde
-Müzik sistemi gayet güzel ve bluetooth bağlantısı sorunsuz çalışıyor.
-Telefonunuzdaki müzik ve resimleri Touch ekranda görmek ve dinlemek oldukça keyifli.
Başka artıları da vardır ama aklıma gelenler şimdilik bunlar

EKSİLERİ
-Ön süspansiyonlar iyi sayılır ama arkadakiler için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil.
-Kasislere ve tümseklere biraz hızlı girince kokpitin ön kısmında birbirine çarpan bozuk paraya benzer küçük tiz bir ses geliyor.
-Gazı ani köklemelerde fazla bağırıyor
-Cam tavandan dolayı iç mekan ısısı fazla olabiliyor. Klima açmak zorunda kalıyorsunuz (klima da oldukça başarılı)
-Direksiyon üzerindeki tuşlar gece yanmıyor
-Yüksek hızlarda direksiyon biraz daha sertleşebilirdi.
-Ayarlanabilir direksiyon biraz kısıtlı tercihlere sahip.
YAKIT
-Araç 1300 km civarında. ilk depoyu çok anımsayamadım ama en son yaptığım ölçümde aracım 150 TL benzinle ve genelde şehiriçi kullanımında 425 km yol yaptı. Bu da 35 kuruşa tekabul ediyor ki buna iyi bir değer diyebiliriz. Bugün trafiğin biraz yoğun olduğu şehirdışı yolunda veriler sıfırlardım ve 50 km yol gittim. Yol bilgisayarı 5.4 lt/100 km yi gösterdi. Bu da yaklaşık 25 kuruş yapar. Kilometre arttıkça yakıtında düşeceğini varsayarsak karma tüketimde 30 kuruşu rahat yakalar gibime geliyor.
Çok usta bir şoför sayılmam ama naçizane tespitlerim bunlar ve aracımdan çok memnunum... Herkese kazasız belasız günler dilerim