0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkürler. Evet Yaris'te 1.33 lt dual vtt-i motor 99 ps üretiyor hem vergi açısından ekonomik,hem az tüketiyor hem de eski 1.6 motorlarla hemen hemen aynı motor gücünde...Bu karoser için ideal olmuş ama daha ağır bir otomobilde uygun olmaz tabi...
yaris cool donanıma sahip site üyelerinin donanımında vsc varmı acaba? bende style donanım var, vsc görüş paketi ile geliyordu almadım. cool pakette sanırım opsiyon olarak sunmuyorlardı vsc'yi diye aklımda kalmış.
faruk beye aynen katılıyorum rahatsızlık verici derecede rüzgar sesi alıyor, tamam motor gürültüsünü sakin kullanımda almıyor ama seri kullanayım dersen motor kucağındaymış gibi bir izlenim veriyor ne hikmetse serviste incelediğim ve deneme sürüşü yaptığım cool paketli yeni yarisi pek gözüm tutmadı,malzeme kalitesini beğenmedim,hıza duyarlı yumuşak direksiyona,otomatik devreye giren geri görüş kamerasına ve 4,7 m'lik dönüş çapına bayıldım çok kullanışlı.önden gayet yakışıklı ve cazip ama arka görüntüyü sevmedim taklit gibi duruyorson olarak betül hanım yanlış hatırlamıyorsam 3 aydır yeni yarisi kullanıyorsunuz sizin izlenimleriniz sevdiğiniz veya beğenmediğiniz kısımlar neler?örneğin hala arabanın içinde cd,ayakkabı v.b. şeyler kaybedebiliyor musunuz?
bu arada vsc nedir??
İki hafta önce Yaris 2012 Multidrive s cool pkt. aldım. Bugün 1000 bakımını yaptırdım. Şanzıman bildiğimiz debriyajlı tüm şanzıman sistemlerinden farklı olduğu için kullanımı biraz farklı ama kesinlikle çok rahat. Gaza yavaş basarsanız araç 1800 devir civarında kalarak yaklaşık 120 km hıza çıkabiliyor. Hızlı gaz verilince 4000 civarı devire direk çıkarak hızını öyle alıyor. Vites geçişi diye birşey yok. Manuel moda alıp vitesi büyültüp küçültünce vites geçişinin olmadığı daha iyi anlaşılıyor.Aslında işin doğrusu bu cvt şansumanlarda vites adedi diye birşeyden bahsetmek yanlış. 7 vites diye görülüyor ama bu sadece debriyajlı sistemlerden kalma alışkanlığımız için oluşturulmuş bir şey. Toyotanın Multidrive S dediği Cvt şanzımanlarda vites sonsuzdur. Motor hacmini büyütürsek 10-15 kaç tane istersek vites aralığı konabilir. Vites geçişi olmamasınınn bir diğer avantajı motor gücünden kesintisiz olarak faydalanıldığı için yakıt değerleri çok düşük. Dual Vtt-i motorla cvt şanzıman birleşince ortalama 5.3 lt tüketim değeri çıkıyor ki ben daha çok uzun yol yaptığım için araba yeni olmasına rağmen yakıt tüketimin 4.8-5.0 civarında değişiyor. (Açıkcası ben 5-6 bin km sonrası lpg düşünüyordum ama bu değerlerden sonra vazgeçtim diyebilirim.Tut ki lpg taktık 11-12 krş yakıt tüketim değeri ne demek arkadaşlar yakıta para verme dönemi bitti demektir o zaman.El freni yanında sport mode tuşu var . Araç şanzımanını buradan eco veya sport moda geçirebiliyorsunuz. Sport mode çok yakmakla birlikte inanılmaz seri bir sürüş kazandırıyor.Özellikle şanzıman konusunda biraz durdum ki Yaris 2012 bu konuda çok ses getirecek.(Duyumuma göre; Toyota bu sistemi 2013te Auris ve Corollaya da getirmeyi düşünüyor) Direksiyonu EPS li olduğu için çok yümuşak.Sürate duyarlı sertleşiyor. Direksiyondan kumandalı 6.1 inchlik multimedia sistemi harika, otomatik açılan geri görüş kamerası da buraya entegre.Telefonunuzun müzik ve telefon bilgilerine bluetooth ile otomatik bağlanan bu sistemde isterseniz araç bilgilerinize de bakabilirsiniz. Soğutmalı torpida gözünde usb ve aux girişleri var. Buraya memory stick takıp bunları dokunmatik panelden veya direksiyondan kontrol edebiliyorsunuz. Ses sistemi 6 hoparlör ile desteklenmiş ve hıza duyarlı olarak ses artırıp azaltabiliyor. Aracın kliması cool pakette çift yönlü , otomatik ve süper çalışıyor. (Fiesta-ve jazz gibi değil) . 4 cam otomatik ( still pakette arka camlar manuel cool pakette otomatik), sürücü camı sıkışmaya duyarlı. Bagaj 285 lt . 4 adet jant ve kapaklarını koyabildim, eskisi gibi küçük değil yani.(Bu arada çelik jant aldığım için kendi jantları söktüm). Hem ön hem arka sis farı var. Malzame kalitesi ve işçiliik güzel. Göğüste bej bölümler yumuşak, konsolda bazı yerler krom efektli, direksiyon- vites kolu- el freni gümüş efektli dikişli siyah deri. Ambians gece çok güzel. Multimedia parlaklığı gece ve gündüz farklı modlara ayarlanabiliyor. Gece farları yakınca otomatik gece moduna geçiyor. Farlarda Far Away Home özelliği mevcut. Ön koltuklar spor,uzun yolculuklar için kolçağı indirip çok rahat yolculuk edebilirsiniz ki ben haftada 700 km yol yapıyorum hiç yorgunluk hissetmiyorum.Aktif başlıklar ve emniyet kemerleri kamçı efektini minimuma indiriyor. ön ve arka yolcu kemr ikazları var. Arka yolcu için diz genişliği benim önceki golf IV' ümden bile fazla. Evet abartmıyorum, zaten arkadaşlarımda görünce şaşırıyor ne kadar geniş olduğuna. Arabanın dizayn edicisi zaten sıradışı bir adam Dezi Nagaya.Bu arabanın tasarımı için "compact exterior yet very large interior" diyor Yani dışardan kompackt evet 4.7 mtde araç dönebiliyor , ama içi çok ferah ve geniş. Aracın silecek dizaynı bile alışılmışın dışında. Tek ve büyük silecek ve sileceğe doğru fışkıran su ile ister camı temizlerken isterseniz de yoğun yağmur altında görüşünüz engellenmiyor. Aracın altı yüksek ama önceki yarise göre alçaltılmış. Ayrica eski Yaris'ten biraz daha uzun. Görünümü ise çok daha dinamik ve kaslı. En iyisi Cool paket 2012 Yaris Multidrive S i bir bayide test edin kendiniz görün. Bu sene bence B sınıfında rakibi yok , hatta C sınıflarına bile kök söktürür...( Bu arada siyah renk 2012 Yarise çom yakışıyor)