0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ankara'ya arabayla gelmiyorum Özcan bey,,cesaretim yok bu aşka
Aracımı alalı 2 ay ı biraz geçti şu ana kadar 2500 km yol yaptım, almayı düşünen, kararsız kalan, karalamalara takılanlar için izlenimlerimi paylaşmak istedim...Öncelikle iç hacminden söz etmek istiyorum, babamda 2006 model corolla HB var, hacim olarak hemen hemen aynılar tabiki corolla nın bagajı daha geniş fakat genişlik konusunda 3 5 cm lik farklar söz konusu. Rakipleriyle kıyaslandığında fiesta ve polo dan daha ferah bir iç hacmi var. Eşya koymak için irili ufaklı pek çok göz var fakat torpido kısmı bana çok küçük geldi özellikle "soğutma" özelliği bulunan torpido gözü nün daha büyük olmasını beklerdim. Yine de genele bakarsak diz mesafesi ön ve arka koltuklar için gayet iyi, 1,80cm boyunda 5 kişi ezilip büzülmeden seyahat edebilir.Motor ve şanzıman a gelecek olursak, cvt şanzıman motorla gerçekten çok uyumlu, sakin kullanımda vites değişimini anlamak mümkün değil, aracın yakıt ekonomisi kullanıma bağlı olarak ciddi oranda değişiyor. Sakin sakin kullanırsanız şehir içinde (şehirden şehire değişir ama) 6,5 - 7 lt arası tüketimi var fakat gaz pedalıyla oynamayı seviyorsanız tüketim ciddi oranda artıyor özellikle el freninin yanında bulunan "sport" tuşuna basılınca gerçekten araç çok yakıyor fakat karşılığını da performans olarak alıyorsunuz. Motor 1,33 olmasına karşın gerçekten çok atik, ani bir durumda hızlanmak isterseniz çok çabuk tepki alabiliyorsunuz. Antalya - İzmir arası uzun yol deneyimimde yokuşlarda, virajlarda 2 kişi bagaj dolu olmasına rağmen en ufak bir performans kaybı hissetmedim. uzun yolda (otobanda yaptığım yüksek süratler dahil) 6lt yakıt ortalamasını tutturdum. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorusu olanların sorularını cevaplamaya hazırım.
Aynı araçtan bende de var. Bir ay oldu onu ailemize dahil edeli. :-) Araç haftada 4 gün eşimle işe gidip geliyor. Yokuşlu bir güzergah epeyce... Yol bilgisayarı 8.8 gösteriyor yakıtı. Sizdeki vaziyet nasıl? İlk 5000'den sonra biraz düşeceğinisöylemişti satış elemanı... Bu size de soylendi mi, yoksa hep bu civarda mı gidecek? Açıkçası biraz düsmesini bekliyorum, bizim güzergahtan dolayı 7.5 civarı ortalamalara...
Merhabalar,Bu hafta Beyaz Yaris 1.33 Cool Multidrive S im teslim edilecek inşallah. Geniş iç mekanına ( Fiestaya eşimle birlikte binip kapıları kapattığımızda ruhumuz daralmıştı ) ve yağ gibi cvt sine ( fiestanın powershift test aracı yoktu ) tav olup hızlı bir kararla işi bağladık. Dsg li polo ve ibiza ya uğramadık bile. 4 oto vitesli corsa-i20 ve rio dan şanzımanından dolayı vaz geçtik. Bir kaç aklımı kurcalayan soru var, ilk otomatik vites deneyimimiz olacak...- Yariste geri kayma önleme sistemi yok. Rampa kalkışlarında problem yaşıyor musunuz? - Fiesta Titanium 1,6 105hp powershift 6 vites 150 tork ( X paket hediye ) ile aynı fiyat olmasına rağmen aşağıdaki donanımları toyota neden bizden esirgiyor? * Asr-Esp-Hilholder* Cruze control* Oto yanan far - Yağmur Sensörü - Otomatik kararan iç dikiz aynası* 15" aliminyum alaşımlı jant ve Spoyler- Neden gidip fiesta almadın diyenlere yarisi nasıl savunabilirim? para benim değil mi huzuru yaris te buldum mu diyim Bir de test sürüşünde rampayı 120 ile tırmanırken motor sesi fazla geldi sürekli kullanımda rahatsız ediyor mu?
Çok Teşekkürler Alper ve Onur Bey,Aracı daha teslim almadığım için gelgitler yaşıyordum hata mı ettim acaba diye. Verdiğiniz cevaplarla biraz daha rahatlamış oldum.Benim de cool seçme sebebim sizinkiyle aynı.Aslında konfor plus paketide almak istiyordum ama satış sorumlusu arkadaş aldırmamak için elinden geleni yaptı ve vazgeçtik paketli araçların geliş süreleri daha mı uzun oluyor acaba? Bunu 1 hafta beklemek bitirdi beni konfor plus paketli yarisi beklemek öldürürdü heralde
gaza bastik arac hareket etti 2.500 devir sarfiyat 32-26-19-14-13-14-13-14-13 en iyi ihtimal 8-9-8-9 oluyor. gazi birazcik minnacik gevsetirseniz arac ayni hizla gidiyor ve tuketim 13-14-6-5-4-5-4-5-6 seviyelerine en iyi ihtimal 4-3-4-3-3 oluyor.gazi sabit tutarsaniz sarfiyat artar hafif gazi birakirsaniz sarfiyat duser.arac makul ve veya istenilen hiza ulasinca gazi hafifletin.(cvt-multidire)