0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar aracımı aldım. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. 2010 model comfort extra a/t. 16000 km de. lokal boya dahi yok. ilk sahibinden. 36.400 tl verdim. ben kırıkkale'de calısıyorum. dün dersim yoktu. eşim hadi gidelim alalım dedi. 1 aydır arabasız dayanamadı. . sabah bindik aracı sakarya tuzcuoğlu servise gösterdik. devrini aldık bindik geldik. çok keyifli bir araç. bence tam otomatik şanızmanı gayet başarılı. vites geçişleri golf 4 tam otomatik 406 tam otomatik deneyimlerime göre seri ver sarsıntısı az.
merhaba arkadaşlar yeni konu açmak istemediğimden burada yazmayı uygun gördüm. aracım daha 600 km de.araç ilk hareket ettiğinde şanzumandan garip garip sesler geliyor beş yada altı defa peş peşe tır tır tır diye sonra ses kesiliyor.özellikle sabah ilk hareketlenmede ve hafif motor soğukken.motor sıcakken çok az geliyor. sizce bu arıza sebebimi? yardımlarınızı bekliyorum. aracım m/m dizel.
Aracınızı 1000km kontrolüne götürdüğünüzde, bu sorunu serviste mutlaka belirtiniz.Ses ne kadar belirgin? Rahat duyuluyor mu?
Bahsettiğiniz sesin MMT ile alakası yok sanırım, şurda bahsi geçen ses olabilir. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32120.msg431174#msg431174Motor soğukken ilk çalıştırı harekete geçtikten sonra ABS'nin kendini kontrol etmesi gibi bir açıklaması var, ben 1 yıldan fazladır her gün duyuyorum, bir problem yok.
Sedat bey,MMT şanzımanların kavramaları baskı-balata olduğundan çok soğuk havalarda bazı sesler çıkartması normaldir, kötü sesler yada davranışlar oluşmadığı sürece herhangi bir sorun yoktur. Şanzıman yağı değişim periyodlarınızı aksatmayın ve servisinizde orjinal şanzıman yağı koydurun.Diğer taraftan MMT şanzımanı otomatik şanzıman olarak görmeyenleri anlayamadım, İleri gitmek için vites kolunu çektiğimiz E-D-A modları aynı şeyi yapmamaktamıdır?Bu şanzıman otomatik olarak hangi işlevi yerine getirmiyor ki, otomatik şanzıman ünvanını alamıyor?Bu konuyla ilgili şu yazımı okuyup değerlendirebilirsiniz.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39667.0
teşekkürler tekin abi şuanda şanzumanda anormal bir durum yok ama sadece bazen yoktan indiğimde yavaşladığım zaman 2 den bire çekiyor ya vitesi 1 viteste uzun süre kalıyor araç 2 çıkmak için 4 bin devire yükseliyor araç neden böle anlamadım? bu anormal mi sizce
ses oldukça belirgin ilk harekette zaten toplamda 2 mt ilerledikten sonra ses kesiliyor ses abartılacak kadar değil ama gayet net duyuluyor tak tak tak 5 6 kere yapıyor sonra kesiliyor.
Otomatik program içinde farklı senaryolar vardır,Soğuklarda farklı devirlerde vites değişimleri gerçekleştiği gibi, oldukça dik yokuş aşağı inişlerde de gaz vermediğimiz sürece lastiklerden motora doğru ters yönde tork oluşumunda motor kompresörü oluşturmak için araç vites büyütmez ve güvenlik anlamında çok doğru bir harekettir.
kuru teşekkür olmaz alkışşşşşşşşşş:)