Gönderen Konu: Auris Multi-Mode şanzıman deneyimleri  (Okunma sayısı 35663 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Multi-Mode şanzıman deneyimleri
« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2011, 11:36:46 »
Arkadaşlar aracımı aldım. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. 2010 model comfort extra a/t. 16000 km de. lokal boya dahi yok. ilk sahibinden. 36.400 tl verdim. ben kırıkkale'de calısıyorum. dün dersim yoktu. eşim hadi gidelim alalım dedi. 1 aydır arabasız dayanamadı. :). sabah bindik aracı sakarya tuzcuoğlu servise gösterdik. devrini aldık bindik geldik. çok keyifli bir araç. bence tam otomatik şanızmanı gayet başarılı. vites geçişleri golf 4 tam otomatik 406 tam otomatik deneyimlerime göre seri ver sarsıntısı az.
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2011, 11:36:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 15, 2011, 12:14:01 »
Güzel seçim güle güle kullanın.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 15, 2011, 12:18:42 »
Arkadaşlar aracımı aldım. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. 2010 model comfort extra a/t. 16000 km de. lokal boya dahi yok. ilk sahibinden. 36.400 tl verdim. ben kırıkkale'de calısıyorum. dün dersim yoktu. eşim hadi gidelim alalım dedi. 1 aydır arabasız dayanamadı. :). sabah bindik aracı sakarya tuzcuoğlu servise gösterdik. devrini aldık bindik geldik. çok keyifli bir araç. bence tam otomatik şanızmanı gayet başarılı. vites geçişleri golf 4 tam otomatik 406 tam otomatik deneyimlerime göre seri ver sarsıntısı az.
Aklın yolu bir Murat hocam...iyi günlerde kullanmanız dileğiyle bizi bilgilendirdiğiniz içinde ayrıca teşekkürederiz açtığınız konunun sonunu bağlamış oldunuz böylece hayırlı olsun.......
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 17, 2011, 09:25:42 »
Güle güle kullanın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 17, 2011, 23:29:03 »
güle güle kullanman dileğiyle kazasız belasız sürüşler.auris altın çoçuktur fiatı falan düşmez istediğin zaman aldığın fiyata verirsin.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #25 : Aralık 03, 2011, 22:49:20 »
2006 kasımda sıfır km corolla sedan d-4d m/mt aldım ve 85000 km bindim yeni sattım. geçen yıl ikinci el dizel auris m/mt aldım o druyo. m/Mt vites çok keyifli, rahat, kullanışlı. Alışınca tam otomatikten daha kullanışlı geliyor. Benim m/MT  ile iki aracımda da hiç sorunum olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 04, 2011, 13:42:33 »
merhaba 2010 model mmt corolla kullanıyorum. 40.000 km oldu hiiçççç bir sorun yaşamıyorum. kullanımı çok keyifli. en son geçen hafta kızıma 2006 model düz 1.0 motor yaris aldık. onuda arada kullanıyorum. ama mmt tadı bambaşka. son söz: alıştınmı hiç bir arabada bu mmt keyfi yok. debriyaj değişimleri kullanan kişi alışkanlıklarına trafik yoğunluğuna göre değişmekle birlikte 110.000 km altında değiştirene rastlamadım bende araştıryorum ama düz vites tede bu km leri buluyor. eğer hakikatten düzgün üretim standardına uygun kullanmazsanız debriyaj setti yanı sıra ecu da değişiyor toplamda 2.000 tl yi buluyor ve sadece serviste yapılırsa verim alınıyor. diğer türlü yani düzgün(yukarıda bahsedilen tarzda) kullanırsanız sadece debriyaj setti değişiyorki o da diğer düz vitesler ile aynısı oluyor. ancak tam otomatikler bir arıza yaptımı artık düzen tutmuyor. burada da otomatik vites te dünya lideri honda olduğunu ifade edeyim. güzel günlerde keyifli sürüşler dilerim. (Tabiki bütün bunları neden çekeyim mi de diyebilirsiniz, tercih meselesi)
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2012, 12:54:58 »
merhaba arkadaşlar yeni konu açmak istemediğimden burada yazmayı uygun gördüm. aracım daha 600 km de.araç ilk hareket ettiğinde şanzumandan garip garip sesler geliyor beş yada altı defa peş peşe tır tır tır diye sonra ses kesiliyor.özellikle sabah ilk hareketlenmede ve hafif motor soğukken.motor sıcakken çok az geliyor. sizce bu arıza sebebimi? yardımlarınızı bekliyorum. aracım m/m dizel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2012, 16:18:45 »
merhaba arkadaşlar yeni konu açmak istemediğimden burada yazmayı uygun gördüm. aracım daha 600 km de.araç ilk hareket ettiğinde şanzumandan garip garip sesler geliyor beş yada altı defa peş peşe tır tır tır diye sonra ses kesiliyor.özellikle sabah ilk hareketlenmede ve hafif motor soğukken.motor sıcakken çok az geliyor. sizce bu arıza sebebimi? yardımlarınızı bekliyorum. aracım m/m dizel.
Aracınızı 1000km kontrolüne götürdüğünüzde, bu sorunu serviste mutlaka belirtiniz.
Ses ne kadar belirgin? Rahat duyuluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2012, 16:25:08 »

Bahsettiğiniz sesin MMT ile alakası yok sanırım, şurda bahsi geçen ses olabilir. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32120.msg431174#msg431174
Motor soğukken ilk çalıştırı harekete geçtikten sonra ABS'nin kendini kontrol etmesi gibi bir açıklaması var, ben 1 yıldan fazladır her gün duyuyorum, bir problem yok.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2012, 16:43:37 »

Sedat bey,

MMT şanzımanların kavramaları baskı-balata olduğundan çok soğuk havalarda bazı sesler çıkartması normaldir, kötü sesler yada davranışlar oluşmadığı sürece herhangi bir sorun yoktur. Şanzıman yağı değişim periyodlarınızı aksatmayın ve servisinizde orjinal şanzıman yağı koydurun.

Diğer taraftan MMT şanzımanı otomatik şanzıman olarak görmeyenleri anlayamadım,
İleri gitmek için vites kolunu çektiğimiz E-D-A modları aynı şeyi yapmamaktamıdır?
Bu şanzıman otomatik olarak hangi işlevi yerine getirmiyor ki, otomatik şanzıman ünvanını alamıyor?

Bu konuyla ilgili şu yazımı okuyup değerlendirebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39667.0
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2012, 16:46:53 »
Aracınızı 1000km kontrolüne götürdüğünüzde, bu sorunu serviste mutlaka belirtiniz.
Ses ne kadar belirgin? Rahat duyuluyor mu?

ses oldukça belirgin ilk harekette zaten toplamda 2 mt ilerledikten sonra ses kesiliyor ses abartılacak kadar değil ama gayet net duyuluyor tak tak tak 5 6 kere yapıyor sonra kesiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 06, 2012, 16:48:47 »
Bahsettiğiniz sesin MMT ile alakası yok sanırım, şurda bahsi geçen ses olabilir. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32120.msg431174#msg431174
Motor soğukken ilk çalıştırı harekete geçtikten sonra ABS'nin kendini kontrol etmesi gibi bir açıklaması var, ben 1 yıldan fazladır her gün duyuyorum, bir problem yok.
inşallah bu konudaki gibi fren ve vsc sisteminden geliyordur. 1000 km bakımında sorucam.sizlerle paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 06, 2012, 16:51:26 »
Sedat bey,

MMT şanzımanların kavramaları baskı-balata olduğundan çok soğuk havalarda bazı sesler çıkartması normaldir, kötü sesler yada davranışlar oluşmadığı sürece herhangi bir sorun yoktur. Şanzıman yağı değişim periyodlarınızı aksatmayın ve servisinizde orjinal şanzıman yağı koydurun.

Diğer taraftan MMT şanzımanı otomatik şanzıman olarak görmeyenleri anlayamadım,
İleri gitmek için vites kolunu çektiğimiz E-D-A modları aynı şeyi yapmamaktamıdır?
Bu şanzıman otomatik olarak hangi işlevi yerine getirmiyor ki, otomatik şanzıman ünvanını alamıyor?

Bu konuyla ilgili şu yazımı okuyup değerlendirebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39667.0
teşekkürler tekin abi şuanda şanzumanda anormal bir durum yok ama sadece bazen yoktan indiğimde yavaşladığım zaman 2 den bire çekiyor ya vitesi 1 viteste uzun süre kalıyor araç 2 çıkmak için 4 bin devire yükseliyor araç neden böle anlamadım? bu anormal mi sizce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 06, 2012, 16:58:59 »
teşekkürler tekin abi şuanda şanzumanda anormal bir durum yok ama sadece bazen yoktan indiğimde yavaşladığım zaman 2 den bire çekiyor ya vitesi 1 viteste uzun süre kalıyor araç 2 çıkmak için 4 bin devire yükseliyor araç neden böle anlamadım? bu anormal mi sizce

Otomatik program içinde farklı senaryolar vardır,

Soğuklarda farklı devirlerde vites değişimleri gerçekleştiği gibi, oldukça dik yokuş aşağı inişlerde de gaz vermediğimiz sürece lastiklerden motora doğru ters yönde tork oluşumunda motor kompresörü oluşturmak için araç vites büyütmez ve güvenlik anlamında çok doğru bir harekettir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Şubat 06, 2012, 17:04:11 »
ses oldukça belirgin ilk harekette zaten toplamda 2 mt ilerledikten sonra ses kesiliyor ses abartılacak kadar değil ama gayet net duyuluyor tak tak tak 5 6 kere yapıyor sonra kesiliyor.

Bir başka konuda bir arkadaşımız da aynı şeyden şikayet etmiş sonrasında arızanın şuradan olduğunu bulmuştu,

Egzost manifoldunun tek boruya düştüğü boğazdaki bulunan iki adet civatanın gevşek olmasından dolayı çıkan titreşim, bunları sıktırarak kurtulmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Şubat 07, 2012, 00:14:24 »
Otomatik program içinde farklı senaryolar vardır,

Soğuklarda farklı devirlerde vites değişimleri gerçekleştiği gibi, oldukça dik yokuş aşağı inişlerde de gaz vermediğimiz sürece lastiklerden motora doğru ters yönde tork oluşumunda motor kompresörü oluşturmak için araç vites büyütmez ve güvenlik anlamında çok doğru bir harekettir.
abi senin bu bilgilerine hayranim valla cok tesekkur ederim.esenlikle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 07, 2012, 14:51:58 »
kuru teşekkür olmaz alkışşşşşşşşşş:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 08, 2012, 12:12:46 »
kuru teşekkür olmaz alkışşşşşşşşşş:)
ok. gönderdim. valla kusura bakmayın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 14, 2012, 14:46:06 »
maddi olarak uygun olsa, yeni kasa yaris almanızı önerirdim, en azından bir deneme sürüşü yapın, multidrive şanzımanlı yarisi, 7ileri, ve gaz tepkimeleri çok güzel, araç istediğiniz hızda canlı kalabiliyor, vites seçeneği fazla olduğundan, ben eski kasanın mmt sini sürünce hüsran olmuştum, ve 3-4sene boyunca mmt şanzımanı test dahi etmeye korkuyordum, almak bi yana dursun, ama yaris bu son şanzımanıyla ciddi bir şekilde çağ atlamış, atmosferik mini cooperdan çok farkı yok bence, kullanım zevkinin
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio