Gönderen Konu: Auris Multi-Mode şanzıman deneyimleri  (Okunma sayısı 35656 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Auris Multi-Mode şanzıman deneyimleri
« : Ekim 04, 2011, 19:28:03 »
Merhaba arkadaşlar multi-mode şanzıman bir auris almak istiyorum şanzımanı vites geçişleri ve geri kaydırma konusunda deneyimleriniz paylaşabilir misiniz acaba?
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Toyota Club Türkiye

Auris Multi-Mode şanzıman deneyimleri
« : Ekim 04, 2011, 19:28:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Multi-Mode şanzıman deneyimleri
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2011, 19:37:39 »
  Bu konuda sitemizde çok detaylı paylaşımlar mevcut, site içi araştırma ile bunlara ulaşabilirsiniz. Yine gerekir ise sorularınızı sorabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2011, 20:38:58 »
Bence almayın ,2008 corolla m-m vardı bende mm vitesin saçmalamasına 6 ay dayanabildim devamlı tedirgin kullandım psikolojimi bozdu  :D :D hemen sattım şimdi tam otomatik corollam var çoooookkk  memnunum düşünmeyin derim mm vitesi..... alın tam otomatik bakın keyfinize hayata bir kere geliyoruz mm viteslemi uğraşacağız ...yok kırmızı ışıkta boşa al ,yok yokuş çıkarken manuele al, aman seri gaza basma küser,yok yokuşta kaydırır el freni ile kalk besmele çek...dert yani alma...   
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2011, 21:12:40 »
Bence hiç bulaşma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2011, 21:56:06 »
Plazada test sürüşü yapın, öyle daha sağlıklı olur.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2011, 22:18:30 »
seçme şansınız varsa tam otomatik alın. mmt kullanımına ne kadar özenirseniz özenin balatayı erken sıyırıyor. masrafı duyunca sizde balatayı sıyırmayın  :D
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2011, 11:16:02 »
teşekkür ederim arkadaşlar otomatik vites bir toyota auris veya corolla hb almak istiyorum. auris tam otomatik 2009 modelden başlıyo sanırım. pahalı geliyo onlar corolla hb ise 2005 -2007 arası galiba düşük kmde bakımlı bir araba arıyorum boya takıntım yok ama içime sinen bir araç bulamadım. o yüzden auris mm'e döndüm ama deneyimleriniz bana ışık tuttu ya bir sene bekleyip auris alcaz yada 2005-2007 model bulabilirsek corolla hb at alcaz. hayırlısı inşallah.

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotalı Günler
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2011, 11:40:21 »
2011 auris kullanıyorum mm şansuman 13.bin km oldu yukarıda yazılanların sadece ışıklarda afif arkaya kaydırmasından başka hiç bir sıkıntı yaşamadım en dik yokuşlarıda çıktım en yogun trafikdede kaldım hiç bi durum yaşamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2011, 11:51:13 »
anladığım kadarıyla biraz alışmak gerekiyor bu şanzımana. eşimin alışabileceğini hiç sanmıyorum. yoksa ben ciddi ciddi düşünüyordum.

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2011, 17:07:39 »
İstanbul trafiğinde başkasına ait bir otomobili 3 gün kullandım.
Ben olsam kesinlikle almam,klasik otomatik vites alırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 06, 2011, 05:07:30 »
sakin değil de sert bir kullanım stiline sahipseniz, bulaşmayın. ne araç size çektirsin, ne de siz araca çektirin :DUR:
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 06, 2011, 08:45:48 »
seçme şansınız varsa tam otomatik alın. mmt kullanımına ne kadar özenirseniz özenin balatayı erken sıyırıyor. masrafı duyunca sizde balatayı sıyırmayın  :D
3 yılı geçtim...
çok şükür sıyırmadım İzmirin yokuşlu yollarında:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2011, 09:29:31 »
focus otomatik araçtan sonra yaris kullanmaya başladım ilk bir hafta naptım ben dedim kendi kendime :D sırf vites yüzünden.. ama sonralarda alıştım.. çok çalışıp alışmak gerekiyor :D
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2011, 16:59:20 »
Evet 3 dakika kadar çalışmak gerekiyor :D
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2011, 17:17:17 »
2 yıldır corolla m/m araca sahibim. 10000 km geçtim ve hiç bir sorunum yok şimdilik. çok şükür..... :)
Alıştıktan sonra m/m araç kullanmak dert değil. sadece alışmak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 07, 2011, 10:13:16 »
2 ay önce bende 2. el m/m vites corolla aldım (37.000 km'de ) önceki aracım dsg şanzımanlı idi. ona rağmen alışmakta fazla zorluk çekmedim. normal otomatik vites gibi değil, fakat  gaz pedalı ile aracın vites değişimini kendiniz ayarlama çalışırsanız kullanımı zevkli oluyor. Ayrıca direksiyondaki butonlardan vites düşürmek veya yükseltmek bazı durumlarda avantaj da sağlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 07, 2011, 10:58:56 »
unutmamanız gereken şey: MMT otomatik şanzıman değildir, otomatikleştirilmiş manueldir...
vites geçişlerindeki sarsıntı, yokuşta geri kaydırma gibi yönlerden manuel araç karakteri gösterirler...
geri kaydırma olayı sorun değil ama, ayağınızı frenden çekip gaza basmanız 0.5 saniye ancak sürer, daha da olmadı el freni denen bişey var...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 08, 2011, 01:30:05 »
murat bey kardeşim şu anlattıklarınla yaklaşık 1 sene öncesine gittim. hanım manueli kullanamıyor hergün tartışarak arabadan inmekten bıktıydım otomatik olsun bak nasıl sürüyorum falan dedi arabayı da değiştirme niyetine girdiydik o zamanlarda iyi tamam otomatik olsun dedim araştırdım gözüm cıvıc,auris ve golfte 2008 2009 temiz bi araba 32 bin lira falandı o zaman cıvıc gerçi biraz daha pahalı gibiybi.golf eski kasa olacaktı ondan vazgeçtim cıvıcle auris arasında kaldım.
2007,2008,2009, aurisler mmt vitesmiş.yukarıda arkadaşların saydığı sıkıntıları internette falan duydum.neyse bi gün toyota bayine gittim.2011 auris pırıl pırıl duruyo bayide kırmızısı beyazı grisi mis anlayacağın kardeşim en ucuz otomatik vites auris kaç para 39.900 dedi.en ucuz hondada otomatik 43.000 dream donanımlısı.dizel auris de 44.500 mmt. gözüm honda da ama 40 binin üstüne çıktıktan sonra dizel olsun dedim. mmt işi beni soğuttu.tanıdığım yakını toyotaydı onu aradım dizel mi benzinli mi sordum kesinlikle dizeli dedi yakıtı çok uygun kullanım ömrü çok uzun dedi. otomatik olması şart deyince o zaman burda dur toyotanın mmt şanzumanı problemli sen bilirisin ama tercihini tam otomatikten yana kullan dedi.tam otomatik benzinliyi aldım gayet memnunum bi problem yok.tabi şöyle bir şey var kullanan arkadaşlar var memnun olanda çok mmt.bu teknolojik alet işi biraz da şans bence adam 4 yıldır mmt dizel kullanıyor hiç bi sıkıntı mis gibi biniyor. manuel dizel auris alırsın 2 ayda turbosu arıza yapan da var.yani şunu bunu seç diyemeyeceğim ama sıfıra yakın bi araba ya da sıfır bi araba tercih et otomatik vitesli araçların 2.elde temizini bulmak biraz mesele. genede kolay gelsin bakalım.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 08, 2011, 02:47:59 »
unutmamanız gereken şey: MMT otomatik şanzıman değildir, otomatikleştirilmiş manueldir...
vites geçişlerindeki sarsıntı, yokuşta geri kaydırma gibi yönlerden manuel araç karakteri gösterirler...
geri kaydırma olayı sorun değil ama, ayağınızı frenden çekip gaza basmanız 0.5 saniye ancak sürer, daha da olmadı el freni denen bişey var...

evet, bunları yapmak istemeyen veya yapmakta zorlananlar için en iyisi ya otomatik ya da hill holder a sahip araçlara yönelmek… çünkü mmt otomatik şanzıman değil!!! aksi takdirde easy “e” şürüş modu yerine automatic “a” sürüş modu olması gerekirdi. mmt şanzumanı hala otomatik şanzıman gibi pazarlayan toyota satış temsilcileri için ise söylenecek tek şey “Allah akıl ve fikir versin”.
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 10, 2011, 11:32:31 »
murat bey kardeşim şu anlattıklarınla yaklaşık 1 sene öncesine gittim. hanım manueli kullanamıyor hergün tartışarak arabadan inmekten bıktıydım otomatik olsun bak nasıl sürüyorum falan dedi arabayı da değiştirme niyetine girdiydik o zamanlarda iyi tamam otomatik olsun dedim araştırdım gözüm cıvıc,auris ve golfte 2008 2009 temiz bi araba 32 bin lira falandı o zaman cıvıc gerçi biraz daha pahalı gibiybi.golf eski kasa olacaktı ondan vazgeçtim cıvıcle auris arasında kaldım.
2007,2008,2009, aurisler mmt vitesmiş.yukarıda arkadaşların saydığı sıkıntıları internette falan duydum.neyse bi gün toyota bayine gittim.2011 auris pırıl pırıl duruyo bayide kırmızısı beyazı grisi mis anlayacağın kardeşim en ucuz otomatik vites auris kaç para 39.900 dedi.en ucuz hondada otomatik 43.000 dream donanımlısı.dizel auris de 44.500 mmt. gözüm honda da ama 40 binin üstüne çıktıktan sonra dizel olsun dedim. mmt işi beni soğuttu.tanıdığım yakını toyotaydı onu aradım dizel mi benzinli mi sordum kesinlikle dizeli dedi yakıtı çok uygun kullanım ömrü çok uzun dedi. otomatik olması şart deyince o zaman burda dur toyotanın mmt şanzumanı problemli sen bilirisin ama tercihini tam otomatikten yana kullan dedi.tam otomatik benzinliyi aldım gayet memnunum bi problem yok.tabi şöyle bir şey var kullanan arkadaşlar var memnun olanda çok mmt.bu teknolojik alet işi biraz da şans bence adam 4 yıldır mmt dizel kullanıyor hiç bi sıkıntı mis gibi biniyor. manuel dizel auris alırsın 2 ayda turbosu arıza yapan da var.yani şunu bunu seç diyemeyeceğim ama sıfıra yakın bi araba ya da sıfır bi araba tercih et otomatik vitesli araçların 2.elde temizini bulmak biraz mesele. genede kolay gelsin bakalım.
Çok teşekkür ederim Erol bey. durumu aynen özetlemişsiniz. şu an aynı şeyleri yaşıyorum :). Tam otomatik aurisler 2009 dan başlıyor ben sıksam sıksam 34 bin son çıkarabileceğim rakam. o paraya temiz bakımlı bulmak mümkün mü bilmiyorum. yoksa biraz daha beklesem mi kışa doğru karar veremedim. teşekkürler deneyimlerinizi paylaştığınız için.

English Teacher