Gönderen Konu: Konsoldan ses alıyormusunuz?  (Okunma sayısı 10908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Konsoldan ses alıyormusunuz?
« : Eylül 28, 2011, 20:12:32 »
2011 Auris aracımı geçenlerde ses problemi için üç gün serviste bıraktım. Koltuklardan gelen sesler için koltuklarda parça değiştirdiler ses kesildi.

Sağ ön kelebek camının oradan zırıltı geliyordu. Onu izole ettik dediler. Oradan yin ses alıyorum.

Fakat klimanın bulunduğu bölümden araç yolda titreşim yaptığında gelen bir tıkırtı var. Onu servis bulamadı. LPG' nin parçalarından kaynaklandığını söylediler.  Bugün BRC' nin ana merkezine gittim. Kontrol ettiler. Tek bir parçadan şüphelenip onu kontrol ettiler. Ama sesin buradan gelmeyeceğini belirttiler. Sizin Auris' lerde böyle bir sıkıntı varmı acaba?  Konsol kısmında daha önce serviste plastik aksamdan gelen gıcırtı sesi için izolasyon yapmışlardı. Ama bu ses yeni türedi. Böyle bir sorun yoktu.

Toyota Club Türkiye

Konsoldan ses alıyormusunuz?
« : Eylül 28, 2011, 20:12:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Konsoldan ses alıyormusunuz?
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2011, 20:43:08 »
Fırat hocam ne kadar uğraşırsan uğraş o ses gitmiyor. 1000-10.000-20.000 km bakımlarında hepsinde sesi izole ettiklerini söylediler ama hale o sesleri duyuyorum :) LPG ile alakası filan yoktur tipik servis hareketleri bunlar.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2011, 21:40:18 »
Bende de vites kolunun ve el freninin yanını saran gri renkli parça tıkırdıyor gidip onu yapıştırtacağım. Arabanın bu kadar kolay dağılmaya başlayacağını tahmin etmezdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2011, 21:43:36 »
Neresi dağılıyor? Abartmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2011, 22:00:41 »
araçta LPG olduğunu duydular ya bir kere, emniyet kemeri bozulsa LPG'dendir diyecekler...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2011, 22:08:20 »
Auris'in tipi yeter.Bende acayip takarım gerçi bu tip seslere ama kronik durumların önüne geçmek pek kolay olmuyor.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2011, 22:38:09 »
ön konsoldan ses geliyor, genelde ses sol berdaklığın oradan ve sol kelebek camının oradan geliyor fakat park sensörü orada takılı olduğundan tam monte değil ondan geldiğini hesap ederek müdahale etmiyorum... aracın(2008 auris) plastik aksamın sertliğinden olsa gerekki sürtünmeler ve kasılmalarda bu sesler birçok yerde ortaya çıkıyor...  fırsat buldukca slikon sprey ile gecici çözüm bulduğumu sanarak öteliyorum... plastik aksam üstmodellerde farklı olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2011, 22:47:19 »
2011 Auris aracımı geçenlerde ses problemi için üç gün serviste bıraktım. Koltuklardan gelen sesler için koltuklarda parça değiştirdiler ses kesildi.

Sağ ön kelebek camının oradan zırıltı geliyordu. Onu izole ettik dediler. Oradan yin ses alıyorum.

Fakat klimanın bulunduğu bölümden araç yolda titreşim yaptığında gelen bir tıkırtı var. Onu servis bulamadı. LPG' nin parçalarından kaynaklandığını söylediler.  Bugün BRC' nin ana merkezine gittim. Kontrol ettiler. Tek bir parçadan şüphelenip onu kontrol ettiler. Ama sesin buradan gelmeyeceğini belirttiler. Sizin Auris' lerde böyle bir sıkıntı varmı acaba?  Konsol kısmında daha önce serviste plastik aksamdan gelen gıcırtı sesi için izolasyon yapmışlardı. Ama bu ses yeni türedi. Böyle bir sorun yoktu.

Bende de 2011 auris var şuan 1000 km de daha önceleri bu tür sorunları forumlardan okumuştum,teslim alınca özellikle köy yollarında,parke ve asfalt yollarda farklı hızlarda denedim ama ses yok hiç bir yerinde.Sanırım bazı araçlarda bu sorun var bazılarında yok bazılarında ise tahminim fazla kurcalanmaktan kaynaklı nasıl derseniz bazı kullanıcılar yok görüntülü park sensörü takıyım,xenon far takıyım,alarm takıyım,lpg takıyım,gps-navigasyonlu teyp takıyım,cruise control derken aracın bazı aksamları söktürüp taktırıyolar tabi aslında yinede sorun olmaması gerekir ama bir araçta özellikle göğüsle oynayınca sorunlar çıkabiliyor diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Umarım sorununuz en kısa zamanda giderilir Allah kaza bela vermesin İnşallah gerisi çözülür saygılar...
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2011, 22:51:28 »
ön konsoldan ses geliyor, genelde ses sol berdaklığın oradan ve sol kelebek camının oradan geliyor fakat park sensörü orada takılı olduğundan tam monte değil ondan geldiğini hesap ederek müdahale etmiyorum... aracın(2008 auris) plastik aksamın sertliğinden olsa gerekki sürtünmeler ve kasılmalarda bu sesler birçok yerde ortaya çıkıyor...  fırsat buldukca slikon sprey ile gecici çözüm bulduğumu sanarak öteliyorum... plastik aksam üstmodellerde farklı olabilir...

Üst modellerde plastik farkı var evet.2008 ler den farklı olarak eksik şeyleri iyileştirmişler.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2011, 23:20:56 »
ilk 1000 km'de ses gelmez ama şöyle 3000-4000 den sonra seslerin önüne geçemezsin konsol,koltuk, vb. gibi yerlerden plastik aksamdan dolayı hep ses gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2011, 23:32:36 »
muhammet abi bir arkadasım mitsub.asx aracına park sensörünün göstergesini  dikiz aynasının üstüne yerlestirtti,tavandan getirmişler kabloyu herhalde çok ta güzel olmus hem aynaya bakıyon hemde mesafeye..Toyotada ise sol tarafa diregin dibine falan koyuyorlar.kablosuda ön direkle gögüsün arasından geçiyor bu ses yapabilir.Bİrde sıcaktan çok etkilenir.
Seslere gelince 2004 corollamda arka pandizot ve torpidodan asırı ses gelirdi oralarada sünger yapıstırmıstım.Sesi çok takmayın genleşmelerden dolayı  plastik ses yapıyor.Dışarı sıcak ise klima ac ses gelir özellikle gösterge cerecevesinden.
Ses gelmemesi için ön gögüsü söktürüp deri kaplatacan her tarafı bak ses geliyormu.Şimdi 2006 verso var ondada  şimdilik oyle sesler gelmıyorda arka tarafta 7. koltukların,kemerleri  tıkırdıyor,oraya birini oturtup süngerlemem lazım.öyle rahatsız edici ses yok şimdilik..Geçenlerde 2011 focus 1.6 tdi nin en üst donanımın test ediyoruz  dikiz aynasınında öyle bir cızırtı gelıyorki inanılmaz satıs danısmanı test aracı ya hor  kullanılıyor ondan dedi.Birde park asistanını bir türlü beceremedi.Engeleler koydu , araba hiç takmadı geri eski sistem :)
sonucta benım gibi seslere karsı acayip  stres oluyorsanız en çok sesi torpido lar yapıyor.Oralara bir bakın alt ve üst gözlerden sesler gelıyor.
avensislerde toyota tamamne farklı davranmıss.Torpidonun iç tarafı kadife bir bezle kaplı.Geçen babamın aracının teybibi söktürdük arkadaki kabloların çogunun etrafı süngerle izole edilmiş.Corolla mın kabloları ortalıktaydı valla.Üst sınıf demekki bu oluyor..bunları sizlerde yapalbilirsiniz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #11 : Eylül 29, 2011, 00:01:32 »
Vallahi ben kafaya koydum yaptıracağım o sesi. Verso nasıl Tıuncay. Tıkırtı ve yol sesi konusunda. Ciddi ciddi aracı değiştirmeyi düşünmeye başladım. Bu ses olayından dolayı.

Servis yaptık diyor gönderiyor ben anlamadım. Sonradan olan birşey çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 29, 2011, 00:23:06 »
fırat tıkırtı hepsinde ver avensislerde cok az .versodada gögüste ses yok arkadaki koltuklardan emnıyet kemerinden ses geliyor.çokta umursamıyorum artık.Cidden ses gelmemesi için aston martin gibi ferrari gibi hertarafı deri kaplayacan..Verso çok iyiy 40 bin km benden önceki sahibi titizmiş çamurlukların içine asfalt gibi bişey attırmış pütür pütür ...Üstündede michelin lastikler var.Çok ses yok corolladan çok iyi durumda yol sesi ver rüzgar sesi konusunda.Ama gel görki corolla hb racım çita ise versoda karakaçan :) tek o yönüne ısınamadım..3.000 devre kadar kara kaça sonra tavsan çita olması için ekstrradan arabaya 30-40 beygir bulmak lazım..
fırat  ailen kalabalıksa bosuna ugrasıyon aurisle.Ben corolla hbde cok cektim nereye ne koyayım demiyorum artık.Hatta ek iş yapıp sebze haline patates sogan tasıyacam.. :D
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #13 : Eylül 29, 2011, 00:59:15 »
Tuncay biz iki kişiyiz :) Hanım Verso' yu görünüş olarak beğeniyor. Benim gönlüm Avensis' te. Ama işte LPG işine bir daha girermiyorum, girmezmiyim bilmiyorum. Cidden sonunda gidip dizel bir Golf alacağım. Arkadaşımda Golf var ne tıkırtı ne şıkırtı. Diyorum bazen bizmi çok kılız diye ama yok aga o arabada niye yok böyle birşey. Birde ben o kadar nazik kullanıyorken o arabayı hor kullanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 29, 2011, 01:04:18 »
ya kardeş yenge hanımı dinle sen.sonra başın agrımasın.Bakma sen öyle onlardada ses var yok dıyen yalan söyler..iyi geceler bu saatte ne edicin sesi dinlenmene bak hele kardeş..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 29, 2011, 01:16:40 »
Neresi dağılıyor? Abartmayın.

40 küsür bin liraya alınan 5 aylık arabanın konsolundan saçmasapan plastik çıtırtıları gelmesi normal midir yani?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #16 : Eylül 29, 2011, 03:03:52 »
40 küsür bin liraya alınan 5 aylık arabanın konsolundan saçmasapan plastik çıtırtıları gelmesi normal midir yani?

Normal değildir kesinlikle. Çıtırtı olayını hallettirmiştik şimdide konsolun içinden ses geliyor onuda bulamadılar. Allah bilir çıtırtı olayını hallederken başka yer bozuldu.
Araba pazar hariç üç gün serviste kaldı. Üç günde ses bulunamıyor yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2011, 07:41:35 »

40 küsüre aldığın birçok C segmenti araçtan o ses geliyor. Bu sesleri duymak istemiyosan D segmenti bir araç alacaksın. Bu seslerden herkes şikayetçi ama kimsenin yapabildiği birşey yok sonuçta ön konsol parça parça ve plastiklerden oluşuyor. Ayrıca çıtırtı sesi ile arabanın dağılması nasıl oluyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 29, 2011, 09:05:51 »
40 küsüre aldığın birçok C segmenti araçtan o ses geliyor. Bu sesleri duymak istemiyosan D segmenti bir araç alacaksın. Bu seslerden herkes şikayetçi ama kimsenin yapabildiği birşey yok sonuçta ön konsol parça parça ve plastiklerden oluşuyor. Ayrıca çıtırtı sesi ile arabanın dağılması nasıl oluyor?

Abi D segmenti araçlardada bu sesler daha azda olsa var şu var auristen 3 ay sonra gelmeye başlar avensisten 2 sene sonra yani ne yaparsanız yapın özellikle türkiye yollarında aracın bir çok yerlerinden ses gelmesi normal ama bu kabullenebilir bir seviyede olmalı benim araçtada bir çok yerden ses geliyor ama hafif müzik açınca ses mes kalmıyor sizede tavsiye ederim.

Bide aracınızı nekadar kurcalatırsanız okadar çok ses gelecektir bilginiz olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 29, 2011, 09:16:09 »

Bide aracınızı nekadar kurcalatırsanız okadar çok ses gelecektir bilginiz olsun .

Bu kesinlikle doğru Mahmut. Fabrika çıkışı bırakacaksın yoksa servis yapmaktan çok zarar veriyor.