0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2011 Auris aracımı geçenlerde ses problemi için üç gün serviste bıraktım. Koltuklardan gelen sesler için koltuklarda parça değiştirdiler ses kesildi.Sağ ön kelebek camının oradan zırıltı geliyordu. Onu izole ettik dediler. Oradan yin ses alıyorum.Fakat klimanın bulunduğu bölümden araç yolda titreşim yaptığında gelen bir tıkırtı var. Onu servis bulamadı. LPG' nin parçalarından kaynaklandığını söylediler. Bugün BRC' nin ana merkezine gittim. Kontrol ettiler. Tek bir parçadan şüphelenip onu kontrol ettiler. Ama sesin buradan gelmeyeceğini belirttiler. Sizin Auris' lerde böyle bir sıkıntı varmı acaba? Konsol kısmında daha önce serviste plastik aksamdan gelen gıcırtı sesi için izolasyon yapmışlardı. Ama bu ses yeni türedi. Böyle bir sorun yoktu.
ön konsoldan ses geliyor, genelde ses sol berdaklığın oradan ve sol kelebek camının oradan geliyor fakat park sensörü orada takılı olduğundan tam monte değil ondan geldiğini hesap ederek müdahale etmiyorum... aracın(2008 auris) plastik aksamın sertliğinden olsa gerekki sürtünmeler ve kasılmalarda bu sesler birçok yerde ortaya çıkıyor... fırsat buldukca slikon sprey ile gecici çözüm bulduğumu sanarak öteliyorum... plastik aksam üstmodellerde farklı olabilir...
Neresi dağılıyor? Abartmayın.
40 küsür bin liraya alınan 5 aylık arabanın konsolundan saçmasapan plastik çıtırtıları gelmesi normal midir yani?
40 küsüre aldığın birçok C segmenti araçtan o ses geliyor. Bu sesleri duymak istemiyosan D segmenti bir araç alacaksın. Bu seslerden herkes şikayetçi ama kimsenin yapabildiği birşey yok sonuçta ön konsol parça parça ve plastiklerden oluşuyor. Ayrıca çıtırtı sesi ile arabanın dağılması nasıl oluyor?
Bide aracınızı nekadar kurcalatırsanız okadar çok ses gelecektir bilginiz olsun .