Gönderen Konu: Konsoldan ses alıyormusunuz?  (Okunma sayısı 10909 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Konsoldan ses alıyormusunuz?
« Yanıtla #20 : Eylül 29, 2011, 10:10:21 »
40 küsür bin liraya alınan 5 aylık arabanın konsolundan saçmasapan plastik çıtırtıları gelmesi normal midir yani?
1 aylık 60 bin liralık yenı focustan öyle sesler gelıyorduki test aracında sen benım araba mercedes dersin....bu araçlar türkiyede 40 bin liraya satılıyor ama vergi veya başka seylerle bukadar kazıklanmayan bir yerde 20 bin liralık araçlar.o yüzden c segmenti kalitesi belli.Avensise bakın içerde ses varmı.Adamlar torpidodan teyp kablolarına kadar izole etmişler..ses olabiliyor plastik kalitesi nekadar kötü olursa sesde okadar fazla oluyor..Bunlar kurcalandıkça daha fazlada artıyor(ön gögüs için)..o yüzden bu hafif seslere çok fazla önem vermiyorum
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 29, 2011, 10:10:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #21 : Eylül 29, 2011, 11:20:33 »
bir de şu güneşliklerin ayna kapakları açık kaldığında tırıktı yapıyor.
2010 Toyota Auris 1.6 Elegant 132hp - Füme, Makyajlı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 29, 2011, 12:17:39 »
Arkadaşlar Merhaba,

Aracımı dün teslim aldım şu an 140 km de, hemen köy yoluna düştüm köy yolunun son 5-6 kmsi bozuk, geri kalanı fena değil. Tam köye varmak üzereyken, bozuk yollarda, bi çukura çok da sert olmayacak şekilde düştüm. Derken sürücü tarafı cam ya da konsoldan tıkırtı gelmeye başladı rahat uyuyamadım desem yeridir  :(. Sabah tekrar baktım ses yok gibiydi ama bu ses olayına biraz fazla takıldım sanırım ne dersiniz? Bir de sesin  geldiği yeri anlamak için anlamak için neler yapılabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 29, 2011, 12:26:31 »
Arkadaşlar Merhaba,

Aracımı dün teslim aldım şu an 140 km de, hemen köy yoluna düştüm köy yolunun son 5-6 kmsi bozuk, geri kalanı fena değil. Tam köye varmak üzereyken, bozuk yollarda, bi çukura çok da sert olmayacak şekilde düştüm. Derken sürücü tarafı cam ya da konsoldan tıkırtı gelmeye başladı rahat uyuyamadım desem yeridir  :(. Sabah tekrar baktım ses yok gibiydi ama bu ses olayına biraz fazla takıldım sanırım ne dersiniz? Bir de sesin  geldiği yeri anlamak için anlamak için neler yapılabilir?
Takma kafana Mehmet abi bişe olmamıştır ben 2009 corolla ile ne çukurlara ne hızlarla düştüm birşey olmadı .
Tıkırtı gelme olayıda c sınıfı tüm araçlarda var corolla bu konuda sınıfında gerçekten çok iyi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 29, 2011, 14:14:18 »
Takma kafana Mehmet abi bişe olmamıştır ben 2009 corolla ile ne çukurlara ne hızlarla düştüm birşey olmadı .
Tıkırtı gelme olayıda c sınıfı tüm araçlarda var corolla bu konuda sınıfında gerçekten çok iyi .

İnşallah öyledir, bugün tekrar bakacağım iş çıkışı arabayı iyice dinleyeceğim :) Olmadı yapacak birşey yok :)Arabaya boya koruma vs önerir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #25 : Eylül 29, 2011, 14:20:12 »
İnşallah öyledir, bugün tekrar bakacağım iş çıkışı arabayı iyice dinleyeceğim :) Olmadı yapacak birşey yok :)Arabaya boya koruma vs önerir misiniz?
Abi ben bugune kadar hiç bir arabama boya koruma yaptırmadım sadece kendim 3-4 ayda bir teflon içeren cila çekerim bence boya korumaya gerek yok ama yaparsanda kötü yapmış olmassın .

Ama şu var benim aracım doğru dürüst güneş görmüyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 29, 2011, 15:49:22 »
Abi ben bugune kadar hiç bir arabama boya koruma yaptırmadım sadece kendim 3-4 ayda bir teflon içeren cila çekerim bence boya korumaya gerek yok ama yaparsanda kötü yapmış olmassın .

Ama şu var benim aracım doğru dürüst güneş görmüyor .

Bugün sabah köyden gelirken, yeni yapılan yolda karşı yönden gelen araç mıcır sıçratmıştı cama, biraz önce baktım kaputun üstünde 2 yerde beyazlık var, nohut kadar.. Bu iki yerde boya kalkmış, muhtemelen cama çarpan mıcır kaputtan sekmiş  :( Servise götürsem rütuş yaparlar mı çok belli olur mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #27 : Eylül 29, 2011, 15:55:11 »
Bugün sabah köyden gelirken, yeni yapılan yolda karşı yönden gelen araç mıcır sıçratmıştı cama, biraz önce baktım kaputun üstünde 2 yerde beyazlık var, nohut kadar.. Bu iki yerde boya kalkmış, muhtemelen cama çarpan mıcır kaputtan sekmiş  :( Servise götürsem rütuş yaparlar mı çok belli olur mu
Abi malesef bu gibi zararlar benim aracımdada var hemde sayamıyacağım kadar serviste rutuş yaparlar ama belli olur bence sen kendin rutuş boyası alıp yap ben öyle yapıyorum servise en son gidişte tamponda bir yer vardı rutuşlamalarını söyledim berbat bir şekilde yapmışlardı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 29, 2011, 15:58:32 »
Bende de 2011 auris var şuan 1000 km de daha önceleri bu tür sorunları forumlardan okumuştum,teslim alınca özellikle köy yollarında,parke ve asfalt yollarda farklı hızlarda denedim ama ses yok hiç bir yerinde.Sanırım bazı araçlarda bu sorun var bazılarında yok bazılarında ise tahminim fazla kurcalanmaktan kaynaklı nasıl derseniz bazı kullanıcılar yok görüntülü park sensörü takıyım,xenon far takıyım,alarm takıyım,lpg takıyım,gps-navigasyonlu teyp takıyım,cruise control derken aracın bazı aksamları söktürüp taktırıyolar tabi aslında yinede sorun olmaması gerekir ama bir araçta özellikle göğüsle oynayınca sorunlar çıkabiliyor diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Umarım sorununuz en kısa zamanda giderilir Allah kaza bela vermesin İnşallah gerisi çözülür saygılar...

Ergün bey 2005 corollamın ön göüsünü direksiyonunu hava yastıklarını kendim söktüm , içi leş gibi toz tabi dışardan belli olmuyor aracı sıfır almıştım bu arada,  herşeyi yerine taktım ve hiçbirzaman tıkırtı sesi almadım, teyip değişti , içine carbon kaplama yapıldı defalarca orta bölme söküldü ama hiç tıkırtı sesi almadım bu bölgeden, önemli olan işçilik ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 29, 2011, 16:12:18 »
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 29, 2011, 16:18:32 »
Abi malesef bu gibi zararlar benim aracımdada var hemde sayamıyacağım kadar serviste rutuş yaparlar ama belli olur bence sen kendin rutuş boyası alıp yap ben öyle yapıyorum servise en son gidişte tamponda bir yer vardı rutuşlamalarını söyledim berbat bir şekilde yapmışlardı .

Tamam Mahmut hocam,

Bilgi için sağolasın, rutüş boyalarını servisten alıyoruz dimi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Eylül 29, 2011, 16:47:05 »
Tamam Mahmut hocam,

Bilgi için sağolasın, rutüş boyalarını servisten alıyoruz dimi?
Servistede var ama istersen dışarda oto boyası satan yerlere boya kodunu söylersen 100 gr hazırlayıp veriyorlar ben 5 tl ye almıştım metal sanayiden serviste nekadar bilmiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 29, 2011, 16:55:42 »
Serviste 15 TL ye satıyorlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #33 : Eylül 29, 2011, 17:17:38 »
Aracı tekrar götüreceğim. Servis müdürü ile görüştüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #34 : Eylül 29, 2011, 17:25:10 »
Serviste 15 TL ye satıyorlar :)
Mesajımda serviste en az 2 katıdır diye yazacaktım ama bazen bu gibi şeyleri ücretsiz verdikleri için vazgeçtim . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 29, 2011, 17:46:51 »
Hayırlısı olsun, yapacak bişi yok belki de nazarlık olması için bırakırız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 29, 2011, 21:21:03 »
Bizim auris 10.700'lerde genellikle köy yollarında kullanıyoruz,aracı mart ayında aldık şu ana kadar ne konsoldan,ne kemerin bulunduğun yerden,ne de koltuktan bir ses gelmedi.Bir tek teypin üstündeki havalandırmaya dokununca ses geliyo dokunmayınca ondanda ses gelmiyo.Hatta bir ara köy yolunda video çekip yayınlıcam.Yani Auriste ne tıkırtı var ne sıkırtı :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 29, 2011, 23:21:20 »
40 küsüre aldığın birçok C segmenti araçtan o ses geliyor. Bu sesleri duymak istemiyosan D segmenti bir araç alacaksın. Bu seslerden herkes şikayetçi ama kimsenin yapabildiği birşey yok sonuçta ön konsol parça parça ve plastiklerden oluşuyor. Ayrıca çıtırtı sesi ile arabanın dağılması nasıl oluyor?

Şimdiye kadar envai çeşit arabaya bindim böyle ses çıkaranına hiç rastlamadım. Ayrıca c segmenti araçtan ses gelir diyorsun 3 yaşındaki corollamızda çıt sesi yok ama 3 aylık auris tıkırtılarıyla resmen kafa ütülüyor  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 29, 2011, 23:24:16 »
forumda gökmen kardeşim vardı aurisine güzel bir isim koymuştu takırtukuris diye..
Ozman corolla hb kullanıyordum.KEndi aracım için demiyorum corolla hb içindeki plastik malzeme kalitesi auristen çok üstün durumda ...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 29, 2011, 23:32:25 »
Şimdiye kadar envai çeşit arabaya bindim böyle ses çıkaranına hiç rastlamadım. Ayrıca c segmenti araçtan ses gelir diyorsun 3 yaşındaki corollamızda çıt sesi yok ama 3 aylık auris tıkırtılarıyla resmen kafa ütülüyor  ;)

O zaman keşke corolla alsaydınız. Aurislerde bu sorun kronik bir sorundur. Servis ne kadar müdahale de etse zamanla tekrarlanan bir ses. Ayrıca o bindiğiniz envai çeşit arabalar arasına yeni Focus, yeni Jetta ve yeni Astrayıda eklemiş olsaydınız bu sesleri yine duyacaktınız. Tuncay abininde söylediği gibi eski araçlarda malzeme kalitesi çok daha iyiydi. Bizim 1999 model astra ile 2011 model astra arasında dünya kadar malzeme kalitesi farkı var.