Gönderen Konu: Konsoldan ses alıyormusunuz?  (Okunma sayısı 11054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Konsoldan ses alıyormusunuz?
« Yanıtla #40 : Eylül 30, 2011, 11:26:02 »
Abi sen bu arabayı nasıl sattın :(

Serkan yaramı deşme kardeşim hala içim kan ağlıyor yıllarımı vermiştim o araca ben ama devletimiz sağolsun benzine kol gibi zam yaptıkları için insan mecburen satmak zorunda kalıyor aracını :(

burdan bak birde : http://www.cardomain.com/ride/2922589

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 30, 2011, 11:26:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 30, 2011, 12:35:42 »
 Aynı sesler benim corolladada var 2011 araç ne alaka dedim ama sesi sonunda buldum sol direğin göğüsle birleştiği yerde göğüsün uc kısmı sağ tarafa göre biraz daha havada kalıyor. Servis açtı izole ettik dedi bir müddet sonra yine gelmeye başlayınca bu kez ben sol direk içerisindeki plastik parçayı söktüm baktımki göğsün sol uc kısmının içinde tırnak var o kırılmışmı eğilmişmi nedir ?

Ben diyorumki bu servis park sensörünü takarken iç kısımdaki tırnağı kırdı yada eğdide sonradan suçmu bastırıyor.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 30, 2011, 16:13:55 »
direklerde tırnak yok herhalde.Geçmeli yerine oturuyor.coorlolla hb dede ordan ses gelirdi tam sizin dediğiniz yerden.Bir ara sünger keseyim falan dedim ama ugrasmadım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #43 : Eylül 30, 2011, 23:04:48 »
İyice dinledim.

Sağ bardaklıktan ses geliyor.
Sağ emniyet kemeri mekanizmasından ses geliyor.
Sağ sürücü koltuğundan ses geliyor. ( Geçen serviste yapılmıştı )
Klimanın bulunduğu konsoldan araç titreşim yapınca tıkırtı geliyor. ( Bunuda lpg parçasına bağlıyorlar. Ama değil )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ekim 01, 2011, 12:03:26 »
fırat emniyet kemeri mekanizsamsından corolla ve aurislerde ses var.Hatt benım eskı cırıkka hbde bile cızır cızır edıyordu.avensis ve verslarda farklı mekanızma var onlarda yok .Dİğer sesleri takam kafana bukadar kardeş tıkırtıları plastik genleşmesinden oluyor.Ama koltuk altındaki mekanizmayı yaptır.ilerde boşlukta yapar her frene bastıkca oynar...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 01, 2011, 12:31:28 »

Sağ sürücü koltuğundan ses geliyor. ( Geçen serviste yapılmıştı )

Sizin sürücü koltuğu sağda mı ?
Yolcu koltuğu olmasın o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #46 : Ekim 01, 2011, 13:20:30 »
fırat emniyet kemeri mekanizsamsından corolla ve aurislerde ses var.Hatt benım eskı cırıkka hbde bile cızır cızır edıyordu.avensis ve verslarda farklı mekanızma var onlarda yok .Dİğer sesleri takam kafana bukadar kardeş tıkırtıları plastik genleşmesinden oluyor.Ama koltuk altındaki mekanizmayı yaptır.ilerde boşlukta yapar her frene bastıkca oynar...

Benimde sol emniyet kemerinden ses geliyordu , Uzun yoda kemer çok boynuma dayandığı için yükseklik ayarını en aşağı indirmiştim.  O günden beri ses duymuyorum yaklaşık 2 ay oldu. Sanırım ayar mandalı yapıyor sesi en alta getince dayandığı için titreşim kesiliyor . Bilginize .
2008 Auris 1.6 Elegant Bnz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #47 : Ekim 01, 2011, 15:01:52 »
Sizin sürücü koltuğu sağda mı ?
Yolcu koltuğu olmasın o

Bizimki İngiltere' den geldi. Yanlışlıkla sürücü koltuğu sağda olan araç yollamışlar bize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #48 : Ekim 01, 2011, 15:04:47 »
Benimde sol emniyet kemerinden ses geliyordu , Uzun yoda kemer çok boynuma dayandığı için yükseklik ayarını en aşağı indirmiştim.  O günden beri ses duymuyorum yaklaşık 2 ay oldu. Sanırım ayar mandalı yapıyor sesi en alta getince dayandığı için titreşim kesiliyor . Bilginize .

Ben onu denedim ama yolcu tarafında kemer mekanizmasından gelen zırıltı kesilmedi. Yolda giderken kulağının dibinde olduğu için eşim bu durumdan çok rahatsız oluyor.

Tuncay ben sorunun plastik genleşmesinden olduğunu düşünmüyorum. Soğuk havada yapsa sıcak havada yapmasa haklısın.
Bardaklığın nesi genleşebilir ki? Oda geçen sefer serviste sağ kelebek camının oradaki plastiğe izolasyon yaptılar ondan sonra oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ekim 01, 2011, 20:50:23 »
Ben onu denedim ama yolcu tarafında kemer mekanizmasından gelen zırıltı kesilmedi. Yolda giderken kulağının dibinde olduğu için eşim bu durumdan çok rahatsız oluyor.

Tuncay ben sorunun plastik genleşmesinden olduğunu düşünmüyorum. Soğuk havada yapsa sıcak havada yapmasa haklısın.
Bardaklığın nesi genleşebilir ki? Oda geçen sefer serviste sağ kelebek camının oradaki plastiğe izolasyon yaptılar ondan sonra oldu.

kardeş corolla hb dede  yolcu tarafındaki nıde sürücü tarafındaki emniyet kemeri zırıltısını bende kesemedi..içlerine silkon sprey sıktım biraz azalttı..ama suda var film çekiliyse bazen iyi yapışmıyor oda zırıltı yapıyor.Fİlm çektırdıkten sonra başıma geldi.Verso için şi,mdi düşünmüyorum perde olayına bakıyorum..sıcak sopuk genleşmesi dediğim yazın klima açınnca kışında kalorifer açınca çok plastik sesi geliyordu corolla hb de..gösterge cercevesinden falan oluyordu...corolla hb lerde gögüsün üst kısmı tek parçaydı...O yüzden ses yok gibi bişeydi.Aurislerde cok fazla geçmeli gibi o yüzden sesler olabilir..
Fırat kardeş ama en ummadıgın yerden ses geliyor sen gögüsten sanıyorsun..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ekim 02, 2011, 13:51:21 »
Ergün bey 2005 corollamın ön göüsünü direksiyonunu hava yastıklarını kendim söktüm , içi leş gibi toz tabi dışardan belli olmuyor aracı sıfır almıştım bu arada,  herşeyi yerine taktım ve hiçbirzaman tıkırtı sesi almadım, teyip değişti , içine carbon kaplama yapıldı defalarca orta bölme söküldü ama hiç tıkırtı sesi almadım bu bölgeden, önemli olan işçilik ;)

Siz özenirsiniz bu işlem sırasında dikkatli davranırsınız yada ustası vardır ona teslim edersiniz ama bir çok arkadaş bu kadar bilgili değil,öyle rastgele heryerde araçlarını kurcalatanlar var sonra ses,sorun bitmiyor araca kabahat buluyorlar :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #51 : Ekim 02, 2011, 16:54:58 »
Ergun bey yetkili serviste yaptırdığımız işlemlerden bahsediyoruz. Okumadan etmeden konuya giriş yapmışsın. Rastgele heryerde araç filan kurcalatmıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ekim 02, 2011, 19:36:37 »
Malesef bu ses problemi bizde de mevcut,
ön konsolda sadece bir noktadan geliyor ve ben tespit ettim,
servise gidince yerini söylemeyi düşünmüyorum,
bakalım gerçekten ilgileniyorlar mı, araştırıyorlar mı?
10.000 bakımına az kaldı gidince yaptırmayı düşünüyorum,
diğer ses gelen noktalar ise; ön emniyet kemeri ve iç aydınlatma llambaları,
çok şükür başka yerde yok, bu ses sadece dişli asfalt yollarda geliyor,
onun dışında düzgün asfaltta gelmiyor,

bir gerçekte var aracın orasını burasını da elletmek istemiyorum ama
mecbur kaldık, uzun yolda çekilmiyor...

Mutlu sürüşler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 02, 2011, 22:11:55 »
Ergun bey yetkili serviste yaptırdığımız işlemlerden bahsediyoruz. Okumadan etmeden konuya giriş yapmışsın. Rastgele heryerde araç filan kurcalatmıyoruz.

Fırat kardeşim sözüm sana değildi yanlış anlamışsın sanırım,ben rastgele yerlerde kurcalatan var dedim eğer senin şahsına birşey yazmak isteseydim yazına alıntı yapardım,iyi oku bence.Ayrıca ben yetkili serviste de görev yaptım (Başka marka yetkili bayi-servis),bir müşteriden daha fazla işin içindeyim.Lütfen polemiğe girmeyelim,burada tartışmaya değil sorun çözmeye çalışıyorsak eleştirebilmeliyiz bazen bazı çarpıklıkları.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 02, 2011, 22:15:36 »
Aynı sesler benim corolladada var 2011 araç ne alaka dedim ama sesi sonunda buldum sol direğin göğüsle birleştiği yerde göğüsün uc kısmı sağ tarafa göre biraz daha havada kalıyor. Servis açtı izole ettik dedi bir müddet sonra yine gelmeye başlayınca bu kez ben sol direk içerisindeki plastik parçayı söktüm baktımki göğsün sol uc kısmının içinde tırnak var o kırılmışmı eğilmişmi nedir ?

Ben diyorumki bu servis park sensörünü takarken iç kısımdaki tırnağı kırdı yada eğdide sonradan suçmu bastırıyor.

Olası muhtemel yapan usta kaşına gözüne vur gitsin işim çabuk bitsin dediyse olabilir.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #55 : Ekim 03, 2011, 00:07:03 »
Fırat kardeşim sözüm sana değildi yanlış anlamışsın sanırım,ben rastgele yerlerde kurcalatan var dedim eğer senin şahsına birşey yazmak isteseydim yazına alıntı yapardım,iyi oku bence.Ayrıca ben yetkili serviste de görev yaptım (Başka marka yetkili bayi-servis),bir müşteriden daha fazla işin içindeyim.Lütfen polemiğe girmeyelim,burada tartışmaya değil sorun çözmeye çalışıyorsak eleştirebilmeliyiz bazen bazı çarpıklıkları.

Konuyu ben açtığım için  bana söylediğinizi düşünmüştüm. Ama bir konuda haksızda değilsiniz. Serviste kurcalatıncada dışarıdan çok değişen birşey yok anladığım kadarı ile.