0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi sen bu arabayı nasıl sattın
Sağ sürücü koltuğundan ses geliyor. ( Geçen serviste yapılmıştı )
fırat emniyet kemeri mekanizsamsından corolla ve aurislerde ses var.Hatt benım eskı cırıkka hbde bile cızır cızır edıyordu.avensis ve verslarda farklı mekanızma var onlarda yok .Dİğer sesleri takam kafana bukadar kardeş tıkırtıları plastik genleşmesinden oluyor.Ama koltuk altındaki mekanizmayı yaptır.ilerde boşlukta yapar her frene bastıkca oynar...
Sizin sürücü koltuğu sağda mı ?Yolcu koltuğu olmasın o
Benimde sol emniyet kemerinden ses geliyordu , Uzun yoda kemer çok boynuma dayandığı için yükseklik ayarını en aşağı indirmiştim. O günden beri ses duymuyorum yaklaşık 2 ay oldu. Sanırım ayar mandalı yapıyor sesi en alta getince dayandığı için titreşim kesiliyor . Bilginize .
Ben onu denedim ama yolcu tarafında kemer mekanizmasından gelen zırıltı kesilmedi. Yolda giderken kulağının dibinde olduğu için eşim bu durumdan çok rahatsız oluyor. Tuncay ben sorunun plastik genleşmesinden olduğunu düşünmüyorum. Soğuk havada yapsa sıcak havada yapmasa haklısın.Bardaklığın nesi genleşebilir ki? Oda geçen sefer serviste sağ kelebek camının oradaki plastiğe izolasyon yaptılar ondan sonra oldu.
Ergün bey 2005 corollamın ön göüsünü direksiyonunu hava yastıklarını kendim söktüm , içi leş gibi toz tabi dışardan belli olmuyor aracı sıfır almıştım bu arada, herşeyi yerine taktım ve hiçbirzaman tıkırtı sesi almadım, teyip değişti , içine carbon kaplama yapıldı defalarca orta bölme söküldü ama hiç tıkırtı sesi almadım bu bölgeden, önemli olan işçilik
Ergun bey yetkili serviste yaptırdığımız işlemlerden bahsediyoruz. Okumadan etmeden konuya giriş yapmışsın. Rastgele heryerde araç filan kurcalatmıyoruz.
Aynı sesler benim corolladada var 2011 araç ne alaka dedim ama sesi sonunda buldum sol direğin göğüsle birleştiği yerde göğüsün uc kısmı sağ tarafa göre biraz daha havada kalıyor. Servis açtı izole ettik dedi bir müddet sonra yine gelmeye başlayınca bu kez ben sol direk içerisindeki plastik parçayı söktüm baktımki göğsün sol uc kısmının içinde tırnak var o kırılmışmı eğilmişmi nedir ? Ben diyorumki bu servis park sensörünü takarken iç kısımdaki tırnağı kırdı yada eğdide sonradan suçmu bastırıyor.
Fırat kardeşim sözüm sana değildi yanlış anlamışsın sanırım,ben rastgele yerlerde kurcalatan var dedim eğer senin şahsına birşey yazmak isteseydim yazına alıntı yapardım,iyi oku bence.Ayrıca ben yetkili serviste de görev yaptım (Başka marka yetkili bayi-servis),bir müşteriden daha fazla işin içindeyim.Lütfen polemiğe girmeyelim,burada tartışmaya değil sorun çözmeye çalışıyorsak eleştirebilmeliyiz bazen bazı çarpıklıkları.