Gönderen Konu: Lavor SMT 150 basınçlı yıkama makinesi + foam lance yardım .  (Okunma sayısı 20895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bazılarınız belki bilyordur ben aracımı hep kendim yıkıyorum ve son zamanlarda basınçlı yıkama makinemin zaten düşük olan basıncı iyice düştü bende bugun başlıkta belirttiğim lavor marka SMT 150 modelini aşağıdaki linkten sipariş verdim .

Makinayı aldığım link : http://www.hirdavatmarketim.com/Yuksek-Basincli-Soguk-Yikama-Makinasi-SMT-150-Bar,PR-9619.html#

Daha önceki makinemde fairline dı modelini hatırlamıyorum bana 4 sene hizmet etti ama dediğim gibi son zamanlarda ( son zaman dediğime bakmayın 1 senedir) basıncı ilk zaman lara göre baya bir düştü. Ama fiyatına göre ve benim kullanımıma göre 4 sene çok iyi dayandı çünkü sadece arabamızı değil bununla traktörümüzüde yıkıyordum .

Şimdi sadete gelirsek benim yeni aldığım makinenin içinde foam lance mevcut yalnız makinelerin içinden çıkan foam lanceler köpük yapma konusunda yetersiz ama bir yerde bu makinadan çıkan foam lancenin tatminkar olduğunu okudum size sorum bu makinadan kullanan varsa kendi kutusundan çıkan foam lanceden memnun mu eğer memnunsanız foam lance almıcağım memnun değilsenizde makinanın gelmesini beklemeden birtane foam lance alacağım .

Şimdi foam lance nedir arkadaşım dediğinizi duyar gibiyim kısa ve öz şekilde en aşağıdaki videoyu izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız hepinize mesajımı vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler sorumu cevaplayabilecek tecrubeli arkadaşımız çıkarsada memnun olurum .

Makine geldikten sonrada izlenimlerimi buraya yazarım gerçi önceki makinam 80 bar dı ve ilk aldığımda hatta 3 sene beni tatmin etti ama son 1 senedir basınç düştü bu aldığım 150 bar olduğu için beklentilerimi fazla fazla karşılar zaten traktör yıkamayacak olsam 100-110 bar bir makina işimi rahatlıkla görürdü ama traktörü yıkadığım için 150 bar almak daha mantıklı geldi .

Video

Autobrite Heavy duty foam lance

Buyurunun buda foam lancenin resmi

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Lavor SMT 150 basınçlı yıkama makinesi + foam lance yardım .
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2011, 22:54:56 »
garip bir marka, ne malı bu alamanmı yoksa caponmu, nereden buldun bunu
bizim memlekette en ço kracher ve B&W yaygındır
bu foam lancenin içine ne koyuyorsun bulaşık deterjanımı yoksa oto şampuanımı
alet gelince deneyimlerini yazarmısın
bende 100 bar kracher kullanıyordum ama sanırım ayvayı yemiş motoru yaktık galiba
bu senin alacağın markanın servisi falan varmı
garantisi varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2011, 23:05:10 »
garip bir marka, ne malı bu alamanmı yoksa caponmu, nereden buldun bunu
bizim memlekette en ço kracher ve B&W yaygındır
bu foam lancenin içine ne koyuyorsun bulaşık deterjanımı yoksa oto şampuanımı
alet gelince deneyimlerini yazarmısın
bende 100 bar kracher kullanıyordum ama sanırım ayvayı yemiş motoru yaktık galiba
bu senin alacağın markanın servisi falan varmı
garantisi varmı
Kemal abi lavor bildiğim kadarıyla italyan malı ama bir çok marka gibi üretimi çinde B&W dediğin marka sanırım B&D bende avuç içi taşlaması var tek kelime ile mükemmel lavoru seçme sebebim ise fiyat performans oranı oldukça yüksek aynı güçteki karcher ler veya B&D ler biraz pahalı arka arkaya 5-6 araba yıkayacak olsam dediğin gibi hiç düşünmez dediğin 2 markadan birini alırdım .
Lavorun 2 yıl garantisi mevcut.

Foam lancenin içine katılan sıvıya gelince ben atasın DLS 125 veya proteoyu kullanmayı düşünüyorum ama önce foam lance almam gerekli mi gereksiz mi onu görmem lazım istanbulda bir satıcıda foam lance + 5 lt proteo 180 tl sadece protteo 50 tl gibi bişe .
Atasın köpük kimyasallarını aşağıdaki linkten inceleyebilirsin

http://www.atas.tr.gg/F%26%23305%3Br%E7as%26%23305%3Bz-Y%26%23305%3Bkama.htm

Köpüğü nasıl kullanacağımıza gelirsek foam lancenin kabına 3 cm kadar katıyoruz geri kalanı su dolduruyoruz ve bu arabayı 2-3 kere köpürtmeye yetiyor yani 5 lt sıvı bana bayağı bir yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2011, 17:02:25 »
Arkadaşlar bu konuda yardım edebilecek olan yok mu gerçi ürün bugün kargoya verildi yarın bilemediniz en geç cumaya elimde olur eğer üzerindeki faom lancenin işe yarayıp yaramadığını öğrenebilirsem şimdiden foam lance siparişi vereceğim.

Kemal abi cihaz gelsin en kısa zamanda deneyimlerimi paylaşırım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2011, 17:28:16 »
Arkadaşlar bu konuda yardım edebilecek olan yok mu gerçi ürün bugün kargoya verildi yarın bilemediniz en geç cumaya elimde olur eğer üzerindeki faom lancenin işe yarayıp yaramadığını öğrenebilirsem şimdiden foam lance siparişi vereceğim.

Kemal abi cihaz gelsin en kısa zamanda deneyimlerimi paylaşırım .

O sitede bir arkadaş kendi foam şişesiyle deneme videoları koymuştu. Kesinlikle orjinal foam lance performansı vermez daha çok sulu köpük atar.

Modelini stm 600 olarak belirtmiş ama ben öyle bir model görmedim. Muhtemelen smt 160 dır. bunlarda videolar

Lavor stm 600 snow foam orginal lance

Lavor stm 600 atas foam lance

Lavor STM 600 wash

VIDEO0011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2011, 17:35:16 »
O sitede bir arkadaş kendi foam şişesiyle deneme videoları koymuştu. Kesinlikle orjinal foam lance performansı vermez daha çok sulu köpük atar
O site dediğin skodaturkey de mi dediğin video onu izledim eğer öyleyse dediğin gibi foam lance en iyisi zaten 1 kere alınıyor almışken tam almak lazım .
Arabayı fırçayla yıkasam çiziliyor peluşla yıkasam ben yoruluyorum foam lance ve dls125 şart gibi . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2011, 17:36:27 »
Yalnız videoda makineye galiba iyi su gelmiyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2011, 17:39:40 »
O site dediğin skodaturkey de mi dediğin video onu izledim eğer öyleyse dediğin gibi foam lance en iyisi zaten 1 kere alınıyor almışken tam almak lazım .
Arabayı fırçayla yıkasam çiziliyor peluşla yıkasam ben yoruluyorum foam lance ve dls125 şart gibi . :)

Evet orası. Ben reklam olur diye isim vermek istemedim.  Foam lance bana göre fazlasıyla zevk işi. Normal kirler üzerinde etkili ama biraz daha yoğun kirlerde illa bir el değmesi gerekiyor. Bende fırsat kolluyorum daha doğrusu işe girmeyi bekliyorum foam lance almak için ama sadece eğlence için alacağım, yoksa tam anlamıyla temizlik sağlamasını beklemiyorum. Foam lance i genelde İngilteredeki adamlar 2-3 günde bir araba yıkadığı ve ortam şartlarının bizimkinden daha temiz olduğu için aracın tozunu almakta kullanıyorlar.

Size bir örnek vereyim. Bu makina lavor best 28 makinası ve içinden çıkan foam lance ile çekilmiş.

ilk videoda 100 ml chemical guys no touch kullanılmış 2.videoda 200ml 3.videoda 300 ml kullanılmış

http://s28.photobucket.com/albums/c246/av4nti/CG%20No%20Touch%20Wash/?action=view&current=08022011017.mp4

http://s28.photobucket.com/albums/c246/av4nti/CG%20No%20Touch%20Wash/?action=view&current=08022011021.mp4

http://s28.photobucket.com/albums/c246/av4nti/CG%20No%20Touch%20Wash/?action=view&current=12022011025.mp4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2011, 17:43:04 »
Evet orası. Ben reklam olur diye isim vermek istemedim.  Foam lance bana göre fazlasıyla zevk işi. Normal kirler üzerinde etkili ama biraz daha yoğun kirlerde illa bir el değmesi gerekiyor. Bende fırsat kolluyorum daha doğrusu işe girmeyi bekliyorum foam lance almak için ama sadece eğlence için alacağım, yoksa tam anlamıyla temizlik sağlamasını beklemiyorum. Foam lance i genelde İngilteredeki adamlar 2-3 günde bir araba yıkadığı ve ortam şartlarının bizimkinden daha temiz olduğu için aracın tozunu almakta kullanıyorlar.
Doğru söylüyorsun kışın el atmak gerekecek ama yazları foam lance yeterli gibi çıkmayacak olan kir varsada kurularken çıkar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2011, 18:23:59 »
Mahmut ben senin makinanın gelmesini ve senin yorumunu bekliyorum
150 bar için o fiyat gayet iyi ama buradaki videolarda sanki makina güçsüz ve çok gürültülü gibi
o camları yıkarken çekilmiş videoda basınç hiç yok gibi, parmağını hortuma bastırsan daha güçlü su atarsın gibi
kimyasal köpüklere pek rağbet etmiyorum, arabanın kaba kirlerini basınçlı suyla çıkarınca fırçayla köpürtmek en fazla 10 dakikamı alıyor
ama güçlü basınç ve bol su şart
senin intibalarına göre alacağım bu makinadan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2011, 18:33:38 »
Mahmut ben senin makinanın gelmesini ve senin yorumunu bekliyorum
150 bar için o fiyat gayet iyi ama buradaki videolarda sanki makina güçsüz ve çok gürültülü gibi
o camları yıkarken çekilmiş videoda basınç hiç yok gibi, parmağını hortuma bastırsan daha güçlü su atarsın gibi
kimyasal köpüklere pek rağbet etmiyorum, arabanın kaba kirlerini basınçlı suyla çıkarınca fırçayla köpürtmek en fazla 10 dakikamı alıyor
ama güçlü basınç ve bol su şart
senin intibalarına göre alacağım bu makinadan

Kemal abi videoda dediğin gibi basınç çok düşük ama videoda makineye rahat su gitmiyor nerden anladın derseniz dikkat ettiysen adam tetiği bıraktıktan sonrada makine çalışmaya devam ediyor ve zorlanıyor videodaki basınç benim şuanki makinemden çıkıyor zaten makine elime en geç cuma ulaşır bende duruma göre cumartesi veya pazar dener burada deneyimlerimi paylaşırım .

Bence yeri ve zamanı olan herkeze bu makinalardan birtane şart ben 4 senedir yıkamacıya gitmedim neden derseniz hem arabayı kendim yıkamayı seviyorum hemde hiç kimse arabayı benim gibi özenerek yıkamıyor yıkamazda çünkü onlar bu işi para kazansın diye yapıyor tabi baştada dediğim gibi bu iş için zaman ve yer lazım bende zaman pek olmuyor ama yer fazlası ile var zamanıda bir şekilde ayarlıyorum .

Bide bu makinayı alacak olan sadece araba için alacam diye düşünmesin evde bir sürü şeye lazım oluyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2011, 18:37:21 »
Haklısın Mahmut
ben zaman zaman evdeki halıları yollukları vs bununla yıkıyorum ilk günki gibi tertemiz oluyor hepside
araba yıkarken  büyük kolaylık, ama kullandığım kracher lerin her ikiside kısa ömürlü oldu ve 100 bar yeterli değildi, birazda o yüzden basınç konusunda tedirginim
neyse seninki  bi gelsin, her şey anlaşılacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2011, 18:45:32 »
Haklısın Mahmut
ben zaman zaman evdeki halıları yollukları vs bununla yıkıyorum ilk günki gibi tertemiz oluyor hepside
araba yıkarken  büyük kolaylık, ama kullandığım kracher lerin her ikiside kısa ömürlü oldu ve 100 bar yeterli değildi, birazda o yüzden basınç konusunda tedirginim
neyse seninki  bi gelsin, her şey anlaşılacak
Abi olmassa telefonu tutacak birini bulursam senin için kısa bir videoda çekerim .
Çünkü ben kıyaslamayı benim 80 barlık dandik makinemle yapacam karcher hiç kullanmadım onunla kıyaslama yapamam en iyisi denerken kısa bir video çekerim kafandaki soru işaretleri en iyi bu şekilde çözülür .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2011, 18:51:12 »
valla videoyu çekebilirsen süper olur, kafamda soru işareti kalmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2011, 18:58:46 »
valla videoyu çekebilirsen süper olur, kafamda soru işareti kalmaz
Abi hayırlısı ile makine gelsin senin için çekecem telefonu tutacak birini bulamasamda bir elimle telefonu tutup diğer elimlede tetiğe basarım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2011, 19:04:49 »
ya , komşu falan çağır birilerini 2 dakikalığına....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Eylül 28, 2011, 19:06:18 »
ya , komşu falan çağır birilerini 2 dakikalığına....
Tamam abi bir şekilde halledeceğim video yu artık ağzımdan pardon klavyemden çıktı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Eylül 30, 2011, 19:28:38 »
Evet arkadaşlar makine bugün elime ulaştı arabayı yıkamadım ama denemek için kurdum bana basıncı gayet yeterli geldi özellikle turbo nozulda amatör bir makine için yeterli basıncı var en azından beni tatmin etti .

Eski makinemde bir adet nozul vardı ve ayar falan yapılmıyordu .
Bunda ise 3 adet nozul var
1- Turbo nozul bu nozulda makine kirleri çok iyi çıkarıyor zaten adı üstünde turbo nozul
2- Ayarlı nozul bunda ise suyu püskürtme şeklini ayarlıyabilyorsunuz ister sivri olarak atıyor isterseniz yelpaze gibi açabiliyorsunuz .
3- Ucu fırçalı olan bir nozul bunda su basınçlı çıkmıyor sadece içindeki fırçalar tetiğe bastığınızda dönüyor ve bir miktar su çıkıyor bu benim işime yaramaz ama halı veya terası yıkarken evde çok işe yarıcak gibi duruyor.

İçinden gelen foam lanceye gelirse köpüğü sulu yapıyor yine halı yıkarken işe yarar ama arabaya köpük yapmak için foam lance aldım oda eğer ups kargonun cumartesi dağıtımı varsa yarın gelir çünkü şu an bizim bölgeye bakan şubede gözüküyor.

Kemal abi 2 karçher eskitmişin belki bilyorsundur ama ben yinede sana ve bu gibi makineleri kullananalara bir kaç tavsiye vereyim.

1-) Makinenin güç anahtarını açmadan önce tüm hortum bağlantılarını yaptıktan sonra tetiğe herhangi bir nozul olmadan hortumda hava kalmayana kadar su çıkışı sağlamalıyız sonra nozulu takıp güç düğmesini aktive etmeliyiz.
2-) Kesinlikle susuz çalıştırmamalıyız
3-) 10-15 dakika çalıştırdıktan sonra mutlaka bir okadar dinlendirmeliyiz ve bunu yaparken güç düğmesinden kapatıp sonra tetiğe basarak pompayı basınç altından kurtarmalıyız .
4-) 5 dakikadan fazla süre kullanmayacaksak yine önce güç düğmesini kapatıp sonra tetiğe basmalıyız kısaca pompayı basınç altında 5 dakikadan fazla bırakmamalıyız.
5-)Makineye suyun rahat gitmesini sağlamalıyız hortumu kırmamaya özen göstermeliyiz.
6-)Makineye su tutmamalıyız. :)
Aklıma şimdilik bukadarı geiyor.

Kemal abi sana videoyu yarın veya pazar günü çekeceğim bugun çekecektim fakat telefon arabada kalmıştı aşağıya inip çıkarmaktan üşendim bide hava kararmak üzereydi iyi çekmez diye yarın veya pazara arabayı yıkarkene bıraktım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 02, 2011, 13:15:30 »
Hayırlı olsun  güle güle kullan
özellikle şu ayarlı nozulun videosunu çek, onu çok merak ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Ekim 02, 2011, 18:29:22 »
Hayırlı olsun  güle güle kullan
özellikle şu ayarlı nozulun videosunu çek, onu çok merak ettim
Sağol abi video yu birazdan yüklücem .