Gönderen Konu: Lavor SMT 150 basınçlı yıkama makinesi + foam lance yardım .  (Okunma sayısı 20695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Lavor SMT 150 basınçlı yıkama makinesi + foam lance yardım .
« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2011, 18:40:21 »
Vidoe yu arabaya niyet ettik traktöre çektik . :)

Abi videoda kullandığım nozul ayarlı nozul ayarladığım şekilde en ideali biraz daha sivrilttiğim zaman su tuttuğum yer küçülyor açarsamda basınç düşmüyor ama çamurları rahat çıkarmıyor .

Yukarda ilk izlenimlerimde turbo nozulun kirleri daha iyi çıkardığını yazmıştım fakat onda basınç sanki bir yükselyor bir düşyor gibi oluyor ondan ayarlı nozulu daha çok sevdim ama turbo nozulda arabayı yıkarken özellikle davlumbazlar için çok iyi olacaktır .

video 2011 10 02 12 07 08

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2011, 18:40:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 02, 2011, 18:50:20 »
sağolasın mahmut , ama bu hiç 150 bar gibi görünmüyor benim kracher 100 bar idi ama felaket basıç vardı, kaç kere elimi ayağımı yaraladım suyla
birde suyu yelpaze gibi püskürtüyordu (turbosu değil normali) bu seninki garip püskürtüyor yavw

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #22 : Ekim 02, 2011, 19:02:46 »
sağolasın mahmut , ama bu hiç 150 bar gibi görünmüyor benim kracher 100 bar idi ama felaket basıç vardı, kaç kere elimi ayağımı yaraladım suyla
birde suyu yelpaze gibi püskürtüyordu (turbosu değil normali) bu seninki garip püskürtüyor yavw
Sende sağol Kemal abi

Traktör baya bir çamurlu olduğu için yelpaze gibi yapamadım en iyi basıncı bu şekilde aldım bu makine eski makineme göre 2 kat daha iyi basınç veriyor diyebilirim ama daha öncede dediğim gibi hiç karcher kullanmadığım için ikisi ile karşılaştırmadım zaten ondan en iyisi video çekip senin karşılaştırman dedim kalite olarak karcher zaten tartışılmaz basıncıda karçherin daha iyi diyorsan bence karçher al 100 150 bar olayıda bazı firmalar namlu çıkışını yazıyor bazı firmalarda pompanın basıncını yazıyor ondan böyle farklar çıkabiliyor .

Ama şuda var yeni karçherlerin pompası plastikmiş benim aldığım alimunyum pompa bunu nette bir yerde makineyi araştırırken okudum beni karcherden vazgeçiren nedenlerden biride buydu zaten .Karcherin yeni pompaları plastikmi değilmi bilmiyorum fakat aldığım gerçekten alimunyum pompa çünkü kutusunun üzerinde yazıyordu.

Bide bu gibi makineleri uzun ömürlü kullanmak için hangi marka alınırsa alınsın daha önce yazdığım kurallara uyulmalı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #23 : Ekim 14, 2011, 23:32:04 »
Evet arkadaşlar bugun aracımı köpüklü bir şekilde yıkadım ve sonuç süper daha önce peluş eldiven ile yıkardım ve kurularken kurulama bezim bayağı bir kirlenirdi bunda ise kurulama bezi aracın dışında kesinlikle kirlenmedi aslında bezin kurulamadan sonra fotoğrafını çekecektim fakat karanlık oldu ve telefonumda flaş olmadığı için çekemedim aşağıda aracın köpüğü sıktıktan yaklaşık 1 dakika sonraki hali var .

Bu arada aracı kurulamakta daha kolaylaştı neden bilmiyorum ama peluşla yıkarken kurulamada şimdiden çok daha fazla uğraşıyordum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 15, 2011, 09:51:03 »
Ben boch marka aldın 110 bar veriyor flexi jet diye bir uç ekstradan hediyesi vardı.250 tl ye aldım ben aslında daha ucuz bir ürün almaya gitmiştim.bahouse a oradaki satış elemanı ile görüştüm dedim bizde 3  tane araba var bayada titiziz bu alet bizim işimizi görür mü ? Abi bak biz bu ürünleri satıyoruz ama bu ürünü hiç durmadan 15-20 dakikadan fazla çalışırsa motoru 3 gün sonra arıza yapar dedi onun yerine benim size tavsiyem metal motorlu bosch olur dedi hem motorou çok uzun ömürlü hem basıncı yüksek ekstra flexi jet uç hediyesi var dedi.Onun dışında br sürü ucu varda bir halta yaramıyor .5 metre hortumu var .Valla aldık şu anlık çok memnunuz basınç gayet yeterli ama tabi yıkama firmalarındaki o büyük aletler gibi degil ama gerçek 110 bar verdigine eminim hemde servis sıkıntısı felan yok mara bosch çünkü
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #25 : Ekim 15, 2011, 10:29:40 »
Ben boch marka aldın 110 bar veriyor flexi jet diye bir uç ekstradan hediyesi vardı.250 tl ye aldım ben aslında daha ucuz bir ürün almaya gitmiştim.bahouse a oradaki satış elemanı ile görüştüm dedim bizde 3  tane araba var bayada titiziz bu alet bizim işimizi görür mü ? Abi bak biz bu ürünleri satıyoruz ama bu ürünü hiç durmadan 15-20 dakikadan fazla çalışırsa motoru 3 gün sonra arıza yapar dedi onun yerine benim size tavsiyem metal motorlu bosch olur dedi hem motorou çok uzun ömürlü hem basıncı yüksek ekstra flexi jet uç hediyesi var dedi.Onun dışında br sürü ucu varda bir halta yaramıyor .5 metre hortumu var .Valla aldık şu anlık çok memnunuz basınç gayet yeterli ama tabi yıkama firmalarındaki o büyük aletler gibi degil ama gerçek 110 bar verdigine eminim hemde servis sıkıntısı felan yok mara bosch çünkü
15-20 dakila olayına katılıyorum ben zaten en fazla 7 dakika çalışır vaziyette bırakıyorum ondan bende sorun teşkil etmiyor bu aldığım makine 150 bar yazıyor fakat alırken 150 bar olmayacağını biliyordum ama ben en az 110 - 120 bar vardır diye tahmin ediyorum bundada bana bir sürü uç verdiler fakat ben tek ayarlı ucu kuullanıyorum bide köpük yapmak için F-L aldım onu kullanıyorum bu markayı almamın en başlıca sebeplerinden biride bu markaya uygun F-L yi rahat bulabilmemdi diğer yandan fiyat performans oranıda çok güzel tabiki bir bosh , karcher , B&D gibi olamaz ama dediğim gibi benim işimi fazlasıyla görüyor dediğiniz gibi 3-4 araç ard arda yıkıcak olsaydım karcher tercihim olurdu bosh belki karcher den daha iyidir fakat bosh ha göre F-L yi bulmak sorun olurdu .

Ben 3 defa yıkama yaptım daha makine ile 1 i traktördü ve basıncından gayet memnunum F-L de zaten muhteşem hiç fırça sünger peluş deydirmeden aracı yıkıyabilyorum .

Size tavsiyem her nekadar makineniz bosh olsada daha önceki mesajlarımda bir kaç tavsiye yazmıştım onlara uyarsanız makinenizin pompa ömrüne olumlu etkisi mutlaka olacaktır . Bu arada benim makineninde pompası alimunyum zaten dikkat edilmesi gereken en önemli şeyde pompanın plastik olmamasına dikkat etmektir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 15, 2011, 11:42:38 »
yavw ben karcher'in günahını almışım o zaman
siz burada 15 dk. dan bahsediyorsunuz; ben arabamı yıkarken en az 1 saat aralıksız çlıştırıyorum
yıkama sonrası garajı temizlerken dahada fazla süre çalıştırıyorum
bi keresinde halı yıkdadım sanırım 2 saatten fazla sürdü
günahını almışım garibin

Bosch marka olarak çok güven veren bir isim, ama onunda kore yapımı olanları falan çıktı şimdi
insan neye güveneceğini bilemiyor artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #27 : Ekim 15, 2011, 12:08:59 »
yavw ben karcher'in günahını almışım o zaman
siz burada 15 dk. dan bahsediyorsunuz; ben arabamı yıkarken en az 1 saat aralıksız çlıştırıyorum
yıkama sonrası garajı temizlerken dahada fazla süre çalıştırıyorum
bi keresinde halı yıkdadım sanırım 2 saatten fazla sürdü
günahını almışım garibin

Bosch marka olarak çok güven veren bir isism, ama onunda kore yapımı olanları falan çıktı şimdi
insan neye güveneceğini bilemiyor artık

Mahmut bu Foam Lance yi nereden alıyorsun kaça alıyorsun, nasıl kullanıyorsun ,biraz geniş anlatabilirmisin
Abi sen ondan 2 karcher eskitmişsin bende diyorum dandik makine bana 3-4 yıl dayandı 2 karcheri nasıl bitirmiş bu adam diye.

Kemal abi gördünmü bilmiyorum ilk sayfada makineyi uzun ömürlü kullanmak için birkaç tavsiye yazdım istersen bir göz at çünkü markası ne olursa olsun bu makineler amatör ve uzun süre çalıştırmaya gelmez en sağlamı bence 20 dakika sonra dinlendirilmeli bu küçük hacimden yüksek güç elde etmek gibi birşey adamlar koskoca pompaların ürettiği basıncı avcumuzun içi kadar pompalarla üretmişler haliyle ısınma daha fazla oluyor ve buda aralıksız kullanım süresini düşürüyor .

FL olayına gelince Kemal abi eğer düşünyorsan makine olarak ya karcher yada lavor alman iyi olur çünkü bu makinelere göre FL bulmak kolay ben istanbulda erdem boya diye bir yerden aldım 5 litre köpük ile birlikte bana 187 tl ye geldi sadece 5 lt köpük 50 tl kullanımına gelince FL nin kabı 1 lt bu kaba 300 gr köpük sıvısı geri kalanı yani 700 gramda su dolduryoruz ben 2 kere arabayı yıkıyorum bu hazırladığım 1 lt ile ama diğer forumlarda 3 kere yıkayanda var fakat ben köpük oranını maksimumda tutuyorum FL üzerinde köpük oranını ayarlaya bileceğiniz vana gibi birşey var ama bidahaki yıkamada köpük oranını biraz kısarak yıkayıp deniyeceğim .

Kemal abi sen FL ile fazla ilgilenmiyordun galiba resmi görünce kararın değişti bide o resim yaklaşık 1 dakika sonra çekildi ilk başta görecektiniz köpüğü o yerdeki köpüklerin hepsi arabadan aktı onlarda hep arabanın üstündeydi yoksa .Aslında FL çok pahalı fakat ben arabayı hep kendim yıkadığımdan aldım sonuçta 1 kere alınıyor ve araba yıkarken eskisinden çok daha az yoruluyorsunuz . Aslında çinliler yapsa 10 da 1 fiyatına alırdık ama pek rağbet gören birşey olmadığı için yapmıyorlar galiba .

Ürünü aşağıdaki linkten aldım almak isterseniz kendilere mesaj atmanız yeterli ilan linkini size yollarlar fakat dediğim gibi makinenizin marka modelini belirtin eğer belirtmesseniz lavora göre yollarlar .

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-foam-lance-fircasizyikama-kopuk-yapma-aparati-5-kg-proteo-59123783/pasif-ilan/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 15, 2011, 12:38:09 »
Mahmut sen adananın nersinde ikamet ediyorsun
Adanaya gelsem şu makinayı canlı olarak görsem diyorum
Şaka değil, harbi söylüyorum, gelip o lavoru  çalışırken görmek istiyorum
gelmşiken birde adana kebap yerim hazır tam yerinde

İzmir Koçtaşta var Lavor, ama denememe izin vermiyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 15, 2011, 12:41:05 »
Lavorun içinden çıkan F.L. neden iyi sonuç vermedi acaba, seni bir daha masrafa soktular

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #30 : Ekim 15, 2011, 14:12:34 »
Mahmut sen adananın nersinde ikamet ediyorsun
Adanaya gelsem şu makinayı canlı olarak görsem diyorum
Şaka değil, harbi söylüyorum, gelip o lavoru  çalışırken görmek istiyorum
gelmşiken birde adana kebap yerim hazır tam yerinde

İzmir Koçtaşta var Lavor, ama denememe izin vermiyorlar
Abi Adana yüreğir karşıyakada ikametgah ediyorum buyur gel makineyi deneriz birlikte koçtaştaki ürün lavorun expresplus modeliydi onuda kullananlar baya bir memnun hemde fiyat olarakta yanlış hatırlamıyorsam 120 tl gibi birşeydi .

Lavorun içinden çıkan F.L. neden iyi sonuç vermedi acaba, seni bir daha masrafa soktular
Abi sadece Lavor değil tüm makinelerin içinden çıkan köpük aparatları köpük yapma konusunda başarısız onlar köpükten ziyade ilacı su ile birlikte atıyorlar ama köpük olayı çok çok düşük ikisinin detaylı resimlerini çekip burada paylaşırım aradaki farkı resimlerle bile anlayabilirsin . Makine konusunda eğer 3-5 e bakmam diyorsan ben karcheri tavsiye ederim çünkü mesajlarından anladığım kadarıyla makineyi uzun süreler çalıştıryorsun ama karcherde olsa bence en fazla 20 dakikadan sonra bir 20 dakika dinlendirmekte fayda var . hatta bu süre 15  dakika olursa çok daha iyi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 17, 2011, 00:55:59 »
Senin aldığın F.L. şu videodaki gibi kocaman birşeymi, hani belediye elemanları sırtlarına takıp ilaçlama yapıyorlar, onlar gibimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #32 : Ekim 17, 2011, 11:54:04 »
Senin aldığın F.L. şu videodaki gibi kocaman birşeymi, hani belediye elemanları sırtlarına takıp ilaçlama yapıyorlar, onlar gibimi
Kemal abi aldığım F-L sadece makinenin tabancasının ucuna katılan bir aparat ilk mesajımda resmini katmıştım aşağıda sahibinden . com dan ürünü sipariş ettiğim linkide paylaşıyorum ilanda lavor makinede var fakat o makine fiyata dahil değil sadece ilk resimdeki foam lance ve 5 kg köpük fiyata dahil zaten ilanda açıklanmış yani sırtına falan katmıyorsun sadece mekinenin tabancasına makinenin kendi ucu yerine bunu katıyorsun resimlerinide çeker paylaşırım bir ara .

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-foam-lance-fircasizyikama-kopuk-yapma-aparati-5-kg-proteo-59123783/pasif-ilan/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ekim 17, 2011, 13:41:24 »
makinenin tabancasının ucuna katılan bir aparat olan F.L. yi biliyorum, fotosunu koymuştun zaten
birde bunun kocaman olanları var, oto yıkamacılarda falan da oluyor, videodaki gibi, onu merak etmiştim
birde senin lavor un içinden çıkan F.L neden iş görmüyor onu anlayamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #34 : Ekim 17, 2011, 15:40:39 »
makinenin tabancasının ucuna katılan bir aparat olan F.L. yi biliyorum, fotosunu koymuştun zaten
birde bunun kocaman olanları var, oto yıkamacılarda falan da oluyor, videodaki gibi, onu merak etmiştim
birde senin lavor un içinden çıkan F.L neden iş görmüyor onu anlayamadım
Anladım abi .
Yıkamacıların kullandığı tüp şeklinde komprosör ile çalışıyor abi onlar köpüğü dahada iyi yapıyor ama onu kullanmak için yer ve komprosör lazım sonra fl den çok daha pahalılar .

Lavorun FL si niye işe yaramıyor onu bilmiyorum ama yaramıyor ben hem aldığım fl nin hemde makinenin içinden çıkan fl nin resimlerini bir ara çekip sana yollarım abi aradaki farkı görürüsün misal makinenin fl sinde köpük oranını ayarlayabileceğin bir vana yok ama sonradan aldığımda var sonra makineden çıkan ayarlı nozulun ucuna takılırken sonradan aldığım direk nozulun takıldığı yere nozulu çıkarıp takılıyor dediğim gibi bir ara fotolarını çekip sana yollarım sende yakından görmüş olursun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ekim 17, 2011, 22:46:19 »
Sağol Mahmut
birde şu ayarlı nozulun yelpaze şeklinde püskürttüğünün videosunu çekebilirsen çok makbule geçecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #36 : Ekim 17, 2011, 22:58:51 »
Sağol Mahmut
birde şu ayarlı nozulun yelpaze şeklinde püskürttüğünün videosunu çekebilirsen çok makbule geçecek
Sende sağol Kemal abi video yu arabayı yıkarken çeker paylaşırım resimleride makine bizim evde değil arabayı başka yerde yıkıyorum orada kalıyor hep gidince çeker paylaşırım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 13, 2012, 14:28:12 »
Mahmut Kardeşim
çok uzun zaman geçti ama sonunda aldım Lavor u
senin yorumlarını , paylaşımlarını dikkatle izledim, sonuçta iş görüyorsa neden iki katı para vereyim diyerek lavor almaya karar verdim
internet alışverişlerine pek alışık olmadığım için önce görüp sonra alayım diyerek, bauhaus, koçtaş vs gibi marketlere baktım, genellikle kracher ile aralarında çok fazla fiyat farkı yoktu , biraz tereddütte kaldım, o mu bu mu derken dün bir baktım lavor 95 tl ye düşmüş, hemen aldım tabi
bu gün de denedim, basınç süper , benim eski karcherlerin 2 katı desem abartmış olmam; namussuz karcher in adı varmış
hem basıncı hem debisi düşükmüş; lavor canavar gibi valla, gerçi benim aldığım daha düşük 130 bar (turbo da 170 bar) içinden ayarlı nozul çıkmadı, veya belki ayarlıdırda ben anayamadım, ama ne olursa olsun makina süper, tabancayı zor zaptediyorum,  tükürmüşüm karcher ine; üstelik bunun foam lance si de var, şimdilik bulaşık deterjanıyla denedim, süper köpük attı, ama senin bahsettiğin köpükten alacağım, pril fazla güçlü gelebilir , arabanın boyasını kazımayayım ...
bu arada senin makina nasıl , her hangi bir sorun çıkardımı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #38 : Mart 13, 2012, 14:51:19 »
Mahmut Kardeşim
çok uzun zaman geçti ama sonunda aldım Lavor u
senin yorumlarını , paylaşımlarını dikkatle izledim, sonuçta iş görüyorsa neden iki katı para vereyim diyerek lavor almaya karar verdim
internet alışverişlerine pek alışık olmadığım için önce görüp sonra alayım diyerek, bauhaus, koçtaş vs gibi marketlere baktım, genellikle kracher ile aralarında çok fazla fiyat farkı yoktu , biraz tereddütte kaldım, o mu bu mu derken dün bir baktım lavor 95 tl ye düşmüş, hemen aldım tabi
bu gün de denedim, basınç süper , benim eski karcherlerin 2 katı desem abartmış olmam; namussuz karcher in adı varmış
hem basıncı hem debisi düşükmüş; lavor canavar gibi valla, gerçi benim aldığım daha düşük 130 bar (turbo da 170 bar) içinden ayarlı nozul çıkmadı, veya belki ayarlıdırda ben anayamadım, ama ne olursa olsun makina süper, tabancayı zor zaptediyorum,  tükürmüşüm karcher ine; üstelik bunun foam lance si de var, şimdilik bulaşık deterjanıyla denedim, süper köpük attı, ama senin bahsettiğin köpükten alacağım, pril fazla güçlü gelebilir , arabanın boyasını kazımayayım ...
bu arada senin makina nasıl , her hangi bir sorun çıkardımı

Kemal abi hayırlı olsun güzel günlerde kullanın .

Abi benim makinem ilk aldığım gün gibi çalışıyor hiç bir sorun yok lavorların çoğu alimunyum motor olduğundan baya dayanıklı .

Daha öncede yazmıştım ama yine yazım aşağıdaki maddelere dikkat ederseniz çok uzun süre makinenizi sorunsuz kullanabilirsiniz .

1-) Makinenin güç anahtarını açmadan önce tüm hortum bağlantılarını yaptıktan sonra tetiğe herhangi bir nozul olmadan hortumda hava kalmayana kadar su çıkışı sağlamalıyız sonra nozulu takıp güç düğmesini aktive etmeliyiz.
2-) Kesinlikle susuz çalıştırmamalıyız
3-) 10-15 dakika çalıştırdıktan sonra mutlaka bir okadar dinlendirmeliyiz ve bunu yaparken güç düğmesinden kapatıp sonra tetiğe basarak pompayı basınç altından kurtarmalıyız .
4-) 5 dakikadan fazla süre kullanmayacaksak yine önce güç düğmesini kapatıp sonra tetiğe basmalıyız kısaca pompayı basınç altında 5 dakikadan fazla bırakmamalıyız.
5-)Makineye suyun rahat gitmesini sağlamalıyız hortumu kırmamaya özen göstermeliyiz.
6-)Makineye su tutmamalıyız. 

Kullandığım ilaca gelirsek DLS 125 kullanıyorum bide proteo diye bir ilaç var o daha çok cilalı fakat dls 125 pretoadan daha iyi temizliyor ama bana sorarsanız makinenin köpük aparatıyla normal bir cilalı oto şampuanını sıkıp oto yıkama eldiveniyle ovaladınız mı tertemiz olur benim ilaç bitsin ben öyle yapacağım çünkü dls 125 biraz pahalıya geliyor .

Tekrardan hayırlı olsun 95 tl yede çok uygun almışsınız bence yeri olan herkez mutlaka almalı ben traktörde yıkadığım için 150 bar olanını tercih ettim ayarlı nozulda eğer aldığınız model expresplus ise içinden çıkmıyor bence gerekte yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 13, 2012, 22:15:19 »
Zannedersem benim eski karcherin hortumu da buna uyacak
(elimde yeni hiç kullanmadığım bir yedek hortum ve tabanca var)
ama heralde gerek olmayacak, , onun uçlarıda aynı, ondada ayar yok, ancak dediğin gibi ayara gerek te yok
normal nozul  tam istediğim gibi püskürtüyor; turbo ise içinde dönen bir bilya vasıtasıyla spiral  su atıyor ama 170 bara çıkıyor, arabaya zarar verir kesin, onu sadece kalın halıları falan yıkarken kullanırım, arabanın paspasına bile tutamam, makinanın basıncı gerçekten çok iyi
önceki 100 bardı, bu 130 bar, arada bu kadar fark olacağını sanmazdım, bakalım ömrü nasıl olacak
öncekini çok uzun süre açık tutuyordum, arabayı yıkadıktan sonra garajın tamamını da yıkıyordum (garaj 8 araçlık),
bırak 15 dk. saatler sürüyordu, gene iyi dayanmış rahmetli
ama bunu kullanırken tavsiyelerine uyacağım, 15 dk. aralarla ... ki araba yıkarken zaten yetecektir
kaç zamandır makina yok araba yıkamanın zevkide yoktu, hazır havalarda düzelmeye yüz tutmuşken iyi denk geldi
evin yakınında bir oto yıkamacı var, köpüğü gıda çarşısı diye bir yerden toptan alıyormuş, bir ara uğrayıp araştırcağım , bulursam sanayi tipi köpükten sanada yollarım