0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bıde o değiştirdiğim sensörü değiştirmeye giderken yolda gazım bıtmışti o sırada araba direkmen benzıne geçti ve 15 km yi hiç teklemeden ve boğulmadan benzınle gitti... bunuda söyleme gereği duydum.. saygılarımla beklıyorum cevaplarınızı...
İyide soketi çıkarttığınızda arabanın direk stop etmesi gerek.. Soket takılı değilken araba çalışabiliyorsa buradada bir anormallik var demektir.
Sanırım stop etmez, ama yüksek devirlerde dengesiz çalışır
4a-fe lerde çalışmaya devam eder ama 3zz-fe lerde stop ediyor Mehmet abi, İbrahim abinin arabasıda 4zz-fe olduğu için 3zz-fe ile aynıdır muhtemelen...
benzin valfini (sizin aracınızı tam olarak bilmiyorum) kontrol ettirdiniz mi?Eğer sorun yanlış LPG kalibrasyonundan gelmiyorsa (bu da aracınızda LPG için ECU olup olmadığı ile ilgili) ve bu sorun araç sadece soğukken yapıyorsa valf ile ilgili olması muhtemeldir.Özellikle LPG'li araçlarda sık karşılaşılan bir problemmiş; babamın aracıda da karşılaşmıştık bu sorunla. En son iyi bir LPG kalibrasyonu, benzin valfi ve filitresinin değişimi sonrasında düzelmişti.
işte ustanın kafayı yedıgı ve içinden çıkamadıgı konu da bu soketı çıkardıgımızda arabamdakı o benzını yememe olayı son buluyor sdoketı taktıgımızda araba boguluyor... bılmıoyorum artık..
mehmet abı benım araba o soketı çıkardıgımızda stop etmezmı veya etmemesı mı lazım dogal olarak...hanı bazıları stop eder bazıları etmez dıyorlar ya.. benımaraba 2001 terra 1.4 ... zaten senın araba soketı çıkarsanda stop etmemesımı lazım...benımarabanın dogal olarak stop etmemesımı lazım anlamadıgım konu bu...4a-fe 3zz-fe bunlar ne? benım arabam bunlardan hangı kategorıye gırıyor soketi çıkardıgımızda stop etmeyenler kategorısınemı gırıyor.?
Şimdi İbrahim abi şöyle açıklıyayım..Toyotanın vvt-i diye çıkarttığı motorların kodları zzfe. 1.6 vvt-ilar 3zzfe , 1.4 vvt-ilar 4zzfe diye geçiyorlar.. Bu küçük ayrıntıyı geçelim ve asıl olan konuya dönelim.Bu araçlarda sensörün kablosu takılıyken hortumu gaz kelebeğinden çıkartıp marşa basmayı denediğinizde araba izin vermez. Ama sensörün kablosunu çıkartıp yine gaz kelebeğinden hortumu çıkartsanızda stop etmez fakaaat !! Göstergede motor arıza ışığı yanar ve ve sonuna kadar abansanızda motor 6550de yaptığı kesiciyi 3000devirde yapar ve üzerine çıkartmaz ayrıca gelen havayı okuyamadığından dolayı aşırı derecede benzin tüketimi söz konusu olur.. Ben hala sensör kablosunda sorun var diye düşünmekteyim kontrol ettirin çünkü tam okuyamayıp yanlış değerler göndermesi sonucunda bu gibi durumlar ortaya çıkabilir...
bende soket te veya kablolarında sorun olabılır dıye düşünürken anında şu soru aklıma gelıyor---madem soket veya kablolarında sorun varssa nıye soketi taktıgımızda sorun ortaya çıkıyor da soketı çıkardıgımızda sorun ortadan kalkıyor nıye...? düşündürüypr...
Kabloda sorun varsa çıkarttığınızda motora bilgi yollamadığından herhangi bir sorun çıkartmıyor..