sorunu bulmayı kolaylaştırır ama olayı çözmez 
en azından sorun tespit edilir

yoksa böle amele işi gibi biz bilgisayar dükkanında böle yapıyoduk arzayı tahmin edemeyince tek tek parça deniyorduk
gazda çalışırken sorun devam ediyor ama arda
benzindeyken olduğunu var sayalım sadece
sensöre bakılması gerek yine
belki sorun enjektör yada benzin regülatöründe belkide pompada...ama sensörden başlanmalı araştırmaya
o ışığa 70 tane sensör bağlı burdan ezbere konuşyoruz ne kadar tahmin etsekse
ufuk kardeş sorun sadece benzındeyken oluyor..
ben bıde hava akış metresını yenı degıstırdım hemde 2 defa..1.sini getirtim (orjınal degıldı) taktılar sorun yıne aynı devam ettı. 2. sini getirttim(orjinal) taktılar sorun yıne aynı devam ettı..
gaz ayarına gelince : gaz ayarını istanbul/maltepede elit ota var OMVL servisi orda yaptırdım... hanı gaz ayarı bozulmuştur falan diyosun ya, benım kafamdakı soru işareti şu : gaz ayarını yaptırdım sonra izin bitti eve geldım hava akış metreyle oynadım yanı bozdum onu.bi hava akış metrenın çıkarılmasıyla gaz ayarının bozulması ne alaka onu kuramadım...çünkü gaz ayarını o dedıgım yerde mukemmmel yapıldı (usta böle sölemıstı) o akış metrenın çıkarılmasıyla gaz ayarımı yaptırmak gerekıyor??
not : bıde gaz ayarı iyi yapılmamıs olabılır ondan dolayıda bu sorunla karşılasılır gıbı bişeyler yazmıssın ya ...işte o konu hakkında bılgım yok..iyi yapılmamıs olabılırmı soru işareti
ufuk kardeş sorun sadece benzındeyken oluyor..
ben bıde hava akış metresını yenı degıstırdım hemde 2 defa..1.sini getirtim (orjınal degıldı) taktılar sorun yıne aynı devam ettı. 2. sini getirttim(orjinal) taktılar sorun yıne aynı devam ettı..
gaz ayarına gelince : gaz ayarını istanbul/maltepede elit ota var OMVL servisi orda yaptırdım... hanı gaz ayarı bozulmuştur falan diyosun ya, benım kafamdakı soru işareti şu : gaz ayarını yaptırdım sonra izin bitti eve geldım hava akış metreyle oynadım yanı bozdum onu.bi hava akış metrenın çıkarılmasıyla gaz ayarının bozulması ne alaka onu kuramadım...çünkü gaz ayarını o dedıgım yerde mukemmmel yapıldı (usta böle sölemıstı) o akış metrenın çıkarılmasıyla gaz ayarımı yaptırmak gerekıyor??
not : bıde gaz ayarı iyi yapılmamıs olabılır ondan dolayıda bu sorunla karşılasılır gıbı bişeyler yazmıssın ya ...işte o konu hakkında bılgım yok..iyi yapılmamıs olabılırmı soru işareti
İbrahim abi sen bütün yakıt elemanlarını gözden geçirtmeyi denes ne olur ki olur mu acaba ?
Ve ayrıca LPGyi çok sağlıklı görenlere sesleniyorum bu konuyu bir kez okusunlar
Yine en mantıklısı arza tespit cihazı
okulda atelyede birtane var ama 
yahu acaba kaç çeşit arıza tewspit çihazı var... ben bosh car servısınde ve istanbulda cıhaza baglattım o zıkkım cıhazlar arabanda sıfır hata var dıyolar...lan sankı adamla dalga geçiyor o cıhazlar...lan mal cıhaz, zıkkım cıhaz e ozaman arabam nıye sorunlu dıyeceksın ama cevap alamıcaksın...
acaba plazalardakı cıhazlar dahamı titiz çalışıyor en ufacık sorunu bıle gösteren cıhazlarmı ki...bu cıhazların hepsı aynı cıhaz degılmı kı anlamadım gıttı...
arkadaşlar konuya göstermıs oldugunuz ılgı ve alakadan dolayı hepınıze çok teşekkür ederım...

konu burada kapanmıstır...
sorunum çözuldumu yok çözulmedı...
benı çözume ulaştıracak bı kaç arkadasın tel nosunu aldım...
ankaraya gıttıgımde onlarla görusup inş. sorunu çözerız ve sonuç buraya eklerım..
tekrar tekrar teşekkür ederım...
Tek birşey diyeceğim İbrahim abi

Gaz kelebeğine baktır birde aşağısında rölantiyi ayarlayan küçük elektrik motoru tarzında birşey var
sorun sadece benzinden kaynaklıysa yakıt hattının kontrolü gerekli ve depo içinden başlayın abi
yanlış bilmiyorsam lpg ecusuda verileri aracın orjinal sensörlerinden okur ordan hatalı birtşey gelirse oda yanlışlık yapar
sensörde sorun olunca oda ayarı gitmiştir bi ayar yapılmasında fayda olabilir
arkadaşlar sorun çözüldü gibi...nasıl çözüldü çok kısa anlatayım...
yakıt sayfasında ^^lpg sıralı gaz hakkında bılmek ıstedıgınız herşey^^ başlıklı mehmet abimizin bı konusu var onları okudum biraz ve aşırı derecede bılgısı oldugunu düşünerekten aradım kendısını...
bana dedıgı arabayı benzınde kullan bır müddet sonra eger sorunun düzelirse lpg ye geçirmeden yıne benzınde kullanarak lpg nın servisine git orda lpg ne ayar çektir...
2-3 gündür benzinde kullanıyorum sorun bıttı gıbı sabahları bıle hiç tekleme bıle olmuyor artık...c.tesi ankaradayım inş. OMVL servisi orda var en yakın...saygılarımla...
arkadaşlar sorun çözüldü gibi...nasıl çözüldü çok kısa anlatayım...
yakıt sayfasında ^^lpg sıralı gaz hakkında bılmek ıstedıgınız herşey^^ başlıklı mehmet abimizin bı konusu var onları okudum biraz ve aşırı derecede bılgısı oldugunu düşünerekten aradım kendısını...
bana dedıgı arabayı benzınde kullan bır müddet sonra eger sorunun düzelirse lpg ye geçirmeden yıne benzınde kullanarak lpg nın servisine git orda lpg ne ayar çektir...
2-3 gündür benzinde kullanıyorum sorun bıttı gıbı sabahları bıle hiç tekleme bıle olmuyor artık...c.tesi ankaradayım inş. OMVL servisi orda var en yakın...saygılarımla...
Motorunuza ufak tefek bakımlar yaptırın temizletin ve sökün gitsin o lpg sistemini bence çok geçmiş olsun hiç aklımıza gelmemişti
çok teşekkür ederım herkese lpg ayarıda verdırttım çok güzel oldu inş. böle devam eder...
çok teşekkür ederım herkese lpg ayarıda verdırttım çok güzel oldu inş. böle devam eder...
Bakımlarını aksatmayın artık ufak bi nezlenin üstüne motorun içini enjektörü pompayı falanda bir temizletmekte fayda var