Gönderen Konu: hava akış metre değişmesine rağmen..!!!yardım...  (Okunma sayısı 25631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: hava akış metre değişmesine rağmen..!!!yardım...
« Yanıtla #40 : Ekim 09, 2011, 19:59:27 »
sorunu bulmayı kolaylaştırır ama olayı çözmez :)
en azından sorun tespit edilir :D yoksa böle amele işi gibi biz bilgisayar dükkanında böle yapıyoduk arzayı tahmin edemeyince tek tek parça deniyorduk :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 09, 2011, 19:59:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #41 : Ekim 10, 2011, 14:30:52 »
gazda çalışırken sorun devam ediyor ama arda
benzindeyken olduğunu var sayalım sadece
sensöre bakılması gerek yine
belki sorun enjektör yada benzin regülatöründe belkide pompada...ama sensörden başlanmalı araştırmaya
o ışığa 70 tane sensör bağlı burdan ezbere konuşyoruz ne kadar tahmin etsekse

ufuk kardeş sorun sadece benzındeyken oluyor..
ben bıde hava akış metresını yenı degıstırdım hemde 2 defa..1.sini getirtim (orjınal degıldı) taktılar sorun yıne aynı devam ettı.  2. sini getirttim(orjinal) taktılar sorun yıne aynı devam ettı..
gaz ayarına gelince :  gaz ayarını istanbul/maltepede elit ota var OMVL servisi orda  yaptırdım... hanı  gaz ayarı bozulmuştur  falan diyosun ya, benım kafamdakı soru işareti şu : gaz ayarını yaptırdım sonra izin bitti eve geldım hava akış metreyle oynadım yanı bozdum onu.bi hava akış metrenın çıkarılmasıyla  gaz ayarının bozulması ne  alaka onu kuramadım...çünkü gaz ayarını o dedıgım yerde  mukemmmel  yapıldı (usta böle sölemıstı) o akış metrenın çıkarılmasıyla gaz ayarımı yaptırmak gerekıyor?? 
not  :  bıde  gaz  ayarı iyi yapılmamıs olabılır ondan dolayıda  bu sorunla  karşılasılır gıbı bişeyler  yazmıssın ya ...işte   o konu hakkında bılgım yok..iyi yapılmamıs  olabılırmı  soru işareti  :D   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 10, 2011, 14:37:09 »
ufuk kardeş sorun sadece benzındeyken oluyor..
ben bıde hava akış metresını yenı degıstırdım hemde 2 defa..1.sini getirtim (orjınal degıldı) taktılar sorun yıne aynı devam ettı.  2. sini getirttim(orjinal) taktılar sorun yıne aynı devam ettı..
gaz ayarına gelince :  gaz ayarını istanbul/maltepede elit ota var OMVL servisi orda  yaptırdım... hanı  gaz ayarı bozulmuştur  falan diyosun ya, benım kafamdakı soru işareti şu : gaz ayarını yaptırdım sonra izin bitti eve geldım hava akış metreyle oynadım yanı bozdum onu.bi hava akış metrenın çıkarılmasıyla  gaz ayarının bozulması ne  alaka onu kuramadım...çünkü gaz ayarını o dedıgım yerde  mukemmmel  yapıldı (usta böle sölemıstı) o akış metrenın çıkarılmasıyla gaz ayarımı yaptırmak gerekıyor?? 
not  :  bıde  gaz  ayarı iyi yapılmamıs olabılır ondan dolayıda  bu sorunla  karşılasılır gıbı bişeyler  yazmıssın ya ...işte   o konu hakkında bılgım yok..iyi yapılmamıs  olabılırmı  soru işareti  :D   

İbrahim abi sen bütün yakıt elemanlarını gözden geçirtmeyi denes ne olur ki olur mu acaba ?

Ve ayrıca LPGyi çok sağlıklı görenlere sesleniyorum bu konuyu bir kez okusunlar :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Ekim 10, 2011, 14:42:31 »
Yine en mantıklısı arza tespit cihazı :) okulda atelyede birtane var ama :D

yahu   acaba  kaç çeşit  arıza  tewspit  çihazı  var...  ben  bosh  car  servısınde  ve  istanbulda  cıhaza  baglattım   o zıkkım  cıhazlar arabanda  sıfır  hata  var  dıyolar...lan  sankı adamla dalga  geçiyor  o  cıhazlar...lan  mal  cıhaz,  zıkkım  cıhaz  e ozaman   arabam nıye  sorunlu  dıyeceksın ama  cevap  alamıcaksın...

acaba  plazalardakı  cıhazlar  dahamı titiz çalışıyor  en  ufacık sorunu bıle  gösteren cıhazlarmı ki...bu cıhazların hepsı aynı  cıhaz  degılmı kı  anlamadım  gıttı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Ekim 10, 2011, 14:43:39 »
arkadaşlar konuya göstermıs oldugunuz ılgı ve alakadan dolayı hepınıze çok teşekkür ederım...  :alkis:
konu burada  kapanmıstır...
 sorunum çözuldumu yok  çözulmedı...
benı çözume ulaştıracak bı kaç arkadasın tel nosunu aldım...
ankaraya gıttıgımde onlarla görusup inş. sorunu çözerız ve  sonuç buraya  eklerım..

tekrar  tekrar  teşekkür ederım...  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 10, 2011, 14:57:41 »
Tek birşey diyeceğim İbrahim abi :)

Gaz kelebeğine baktır birde aşağısında rölantiyi ayarlayan küçük elektrik motoru tarzında birşey var :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #46 : Ekim 10, 2011, 15:45:01 »
sorun sadece benzinden kaynaklıysa yakıt hattının kontrolü gerekli ve depo içinden başlayın abi
yanlış bilmiyorsam lpg ecusuda verileri aracın orjinal sensörlerinden okur ordan hatalı birtşey gelirse oda yanlışlık yapar
sensörde sorun olunca oda ayarı gitmiştir bi ayar yapılmasında fayda olabilir
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #47 : Ekim 27, 2011, 09:40:32 »
arkadaşlar sorun çözüldü gibi...nasıl çözüldü çok kısa  anlatayım...

yakıt sayfasında ^^lpg sıralı gaz hakkında bılmek ıstedıgınız herşey^^ başlıklı mehmet abimizin bı konusu var onları okudum biraz  ve aşırı derecede bılgısı oldugunu düşünerekten aradım kendısını...

bana  dedıgı arabayı benzınde kullan bır müddet  sonra eger  sorunun düzelirse lpg ye geçirmeden yıne benzınde kullanarak lpg nın servisine git orda lpg  ne  ayar  çektir...

2-3 gündür benzinde kullanıyorum sorun bıttı gıbı sabahları bıle hiç tekleme bıle olmuyor  artık...c.tesi ankaradayım inş.  OMVL servisi orda var en yakın...saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 28, 2011, 11:46:48 »
arkadaşlar sorun çözüldü gibi...nasıl çözüldü çok kısa  anlatayım...

yakıt sayfasında ^^lpg sıralı gaz hakkında bılmek ıstedıgınız herşey^^ başlıklı mehmet abimizin bı konusu var onları okudum biraz  ve aşırı derecede bılgısı oldugunu düşünerekten aradım kendısını...

bana  dedıgı arabayı benzınde kullan bır müddet  sonra eger  sorunun düzelirse lpg ye geçirmeden yıne benzınde kullanarak lpg nın servisine git orda lpg  ne  ayar  çektir...

2-3 gündür benzinde kullanıyorum sorun bıttı gıbı sabahları bıle hiç tekleme bıle olmuyor  artık...c.tesi ankaradayım inş.  OMVL servisi orda var en yakın...saygılarımla...
Motorunuza ufak tefek bakımlar yaptırın temizletin ve sökün gitsin o lpg sistemini bence çok geçmiş olsun hiç aklımıza gelmemişti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #49 : Kasım 01, 2011, 09:47:36 »
çok teşekkür ederım herkese lpg ayarıda verdırttım çok güzel oldu  inş.  böle devam eder...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 01, 2011, 10:28:27 »
çok teşekkür ederım herkese lpg ayarıda verdırttım çok güzel oldu  inş.  böle devam eder...
Bakımlarını aksatmayın artık ufak bi nezlenin üstüne motorun içini enjektörü pompayı falanda bir temizletmekte fayda var :)