0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Demek istediğim örneğin bir ayfon alan biri bunu sensörü sony, ekran samsung çinde üretilmiş demiyor sonuna kadar savunuyor, toyota olsa ha keza, bosch desen aynı kimse fabrikasna içeriğine bakmıyorda biz telefon yapsak çinde üretildi oluyor, uydu fırlatsak roketi el yaptı, helikoter yapsak motoru dışarıdan diyor, yok böyle dünya...Ben bu ezik anlayışa ibretle bakıyorum...100 birimlik bir malın %10 u bizden olsun, yarın %15 olsun sonuna kadar destek olmamız lazım..
eziklik ile alakası yok bence ;öyle olmasının sebebi a dan z ye herşeyin yerli imiş gibi insanlara sunulması yoksa tabi ki kim neyde iyi ise onda yaptırılsın herşey.diğer bir sebebi ise normalde (araba dan bahsetmiyorum) zaten olması gereken bir şeyi yapınca bunu günlerce haber yapıyoruz propaganda uğruna ve gerçekten bunların olmasından bahsetmek bile komik geliyor.yani düşünsenize bosch bir ürün çıkartıyor elektrik süpürgesinin modelinde yenilik bunu Almanya da günlerce konuşuyorlar
Dostum kusura bakma ama senin bakış açın sorunlu.1.si az bile haber yapıldı ben devlet başkanı olsam bütün kanalları tek yayın arabayı verdirirdim neticede ülkede bir devrim olmu.2.si ise Bosch markası elektrik süpürgesinin ilk örneklerinden birini yapabilseydi Almanlar sadece kendi ülkesiyle kalmaz bütün dünyaya bunu 365 gün haber yaptırırlardı.Karşılaştırmalarını doğru yap bence artık.Ütopik konuşup duruyorsun.Ortaya biri çıktı BU ARACIN %100 Ü YERLİ Mİ DEDİ ? 1 tane kaynak göster bununla ilgili.Konuşanların hepsi az bile konuşuyorlar, bu araba yerli ister tasarımını italyan yapsın pilini çin yapsın koltukları japon olsun bu araç yerli neyini anlamıyorsun acaba.Araçla ilgili Jaguar'ın I PACE modeli şuanda 600 bin TL seyrinde.Bizimkinin En full donanımı 400-500 bin TL arasında olacaktır.4x2 ve 300 km menzilli baz versiyon ise 150 bin TL civarında olur(bugünün parasıyla)
Şuan ki vergi sistemi ile,Yıllık MTV si 11000 Tllerde olacak gibi.İç pazar için ölü doguyor.İnsaallah bi duzenleme gelir.
Çindeki benzeri 蔚来 ES6 adıyla satıştaymış ve bizim kırmızı ile aynı menzile sahip olan SUV 380.000TL rakam etiketli.
bizde de fiyatı 380000 tl olursa bu proje ülke içi satışta biter kim binecek o arabaya yada alabilecek demek daha doğru olur yerli milli diye benim gibi orta gelirli vatandaş o kadar parayı arabaya vermez veremez
Turkiyede en ucuz elektrikli arac Renault Zoe,Fiyati 200 000 Tl,Özellikler, yerli aracin yanina bile yaklasamaz,Bu vqziyette iken, o meblanin altinda o araci beklemek, sadece hayal urunu olur.
Hayatında teslayı yakından görmemiş içine binmemiş adamlar teslayı kötülüyor bazı yerlerde arkadaş sen araba yapacanda senin kötülemenle dünya tesladan vazgeçmez. Seni biz görüyoruz, sen teslanın içine bin kullan sonra kötüle. Tamam bizimkisi daha iyi OLACAK ileride ama şimdi olanı kötülemek niye. Ayrıca şunuda belirteyim kısa sürede hızlanabilen bunca ağır bir aracın yerli fren balatasını merak ediyorum valla aynı üreticinin balatasını takmak isterim corollama.
https://www.google.com/search?q=hongqi+hs5&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=isvn&sxsrf=ACYBGNT3GA6dhZvkRJEt8HsiK1lOqfS4Iw:1579366382193&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjS3rihzo3nAhXI0qQKHTmVAWcQ_AUoAXoECAoQAQ&biw=360&bih=647Çinli model çok benziyor