0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O motor aşırı beslemeli değil Arda'cığım. Aslında onda 654cc civarında iki motor var diyebiliriz. O motorunda rektifiyesi yok (gerçi kimileri yapıyoruz diyor ama çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum). Zaten onun eski versiyonuna sahip araçlarda (Rx7) motor değiştirileceği zaman 2.000cc lik Ford Taunus motoru kullanılırdı. O Rotary motor çok tüketir ama hafifdir ve titreşimsiz çalışır.
Gürhan abi benim aklımı kurcalayan bir konu var bu tsi motorlar bukadar çok arıza veriyo bende şöyle bir düşünceye kapıldım bu adamlar sıradan bir 1.4 motoramı turbo takıyorlarda belli bir yerden sonra piston kolu kırıyor blok çatlatıyor vs vs 1.4 e turbo+compressörü yükleyipte ona göre sağlam bir motor yapmak gerekmezmi? Bu işlem yapıldığı takdirde kaç devirde nasıl kullanılırsa kullanılsın sorunsuz olması gerekmezmi? En azından 200.00km ye kdar bir araç kadar masraf çıkartmaması gerekmezmiydi? aklımı kurcalyanda şu vw acep kaliteden ödünmü veriyor?
sıradan bir 1.4 motora turbo takmak değil tabiiki tsi ödüllü bir motor sonuçta.. yeni bir teknoloji hatta ilk çıktığında reklamlarda model belirtmeden sadece ' vw 1.4 motor 170 beygir ' şeklinde bir reklamı vardı ki ben çok etkilenmiştim açıkçası.. ama ben bunu poloya golfe koyarlar diye tahmin ediyordum adamlar passata bile koydu bu motoru.. bence sorun da burda ne kadar sorun çıkmaması lazım dersek diyeli neredeyse 1.5 ton ağırlığında bir arabanın kaputunun altında duran 1400 cc bir motordan bahsediyoruz , en basit bakış açısıyla bile ortaya bir sorun çıkabileceği sinyali veriyor , istediği kadar teknolojik olsun mekanik açıdan tezat oluşturuyor bence..
doğancım çoook geçmiş olsun umarım iyi bi şekilde sonuçlanır
Yok Sercanım şükür sorun bende değil
Benim gönlüm Avensis' te. Hem sağlam motor hemde konfor bir arada.
Öyle sinek kadar hacimden 140 Hp alırsan olacağı o kardeşim. Ne o öyle??? Motor dediğin 6600 cc V8 olacak, 450 Hp yapacan onu bas basabildiğin kadar...
=)) gece gece güldürdüüün beni umut abi ama çok haklıssıın
Toyota aşırı besleme ile ilgilenmiyor dersek bence yanlış yapmış oluruz. Çünkü ALS sistemini bile Toyota geliştirmiştir turbo araçlarda.