Gönderen Konu: 140 HP TSI VAK'ASI  (Okunma sayısı 30472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 140 HP TSI VAK'ASI
« Yanıtla #40 : Eylül 11, 2011, 20:10:09 »
Abi sen konunun altına atılan alıntıları okumadın galiba :) kırk ayak tır yüküyle arza vermiş :) diğer tsi lerde :)
Bir zamanlar vay be tsi teknolojisine bak diyordum adamlar yapıyor diyordumda :D töbeeee
Arda bütün mesajları okudum hem burdaki hemde donanımhaberdeki ben yorumumda sadece tsi ları değil tdi larıda düşünerek yazdım tsı ların sorun çıkarabileceği daha çıkmadanda zaten söyleniyordu fakat bukadar bekleniyormuydu onu bilemiceğim aynı tek kullanımlık plastik tabak bardak gibi oldular bir çoğu 50000 de sorun vermeye başlıyorlar herahangi bir araç 3. bakımından sonra sorun çıkarmaya başlıyorsa bence o aracın üretimine son verilmeli gerçi vw millete bu araçları silah zoruylada satmıyor alanlar kendi rızalarıyla alıyorlar orasıda ayrı bir konu .

TSI lar ilk cıktığında 170 bg lik versiyonuda mevcuttu ve ozaman herkes vw ni takdir ediyordu bu motorla yanlış hatırlamıyorsam ödül bile almışlardı .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 11, 2011, 20:10:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 11, 2011, 20:13:44 »
Arda bütün mesajları okudum hem burdaki hemde donanımhaberdeki ben yorumumda sadece tsi ları değil tdi larıda düşünerek yazdım tsı ların sorun çıkarabileceği daha çıkmadanda zaten söyleniyordu fakat bukadar bekleniyormuydu onu bilemiceğim aynı tek kullanımlık plastik tabak bardak gibi oldular bir çoğu 50000 de sorun vermeye başlıyorlar herahangi bir araç 3. bakımından sonra sorun çıkarmaya başlıyorsa bence o aracın üretimine son verilmeli gerçi vw millete bu araçları silah zoruylada satmıyor alanlar kendi rızalarıyla alıyorlar orasıda ayrı bir konu .

TSI lar ilk cıktığında 170 bg lik versiyonuda mevcuttu ve ozaman herkes vw ni takdir ediyordu bu motorla yanlış hatırlamıyorsam ödül bile almışlardı .
Evet abi hatta arkadaşımda var golf Gt diye geçiyor :) meşhur dsg şanzumanlı 170hp çok çevik bir araç ama sonuç ortada diğer motorları sorunsuz ona birşey demedim abim hatta 1.6 FSİ sorunsuz diye bilinir.
TSI motorda kompressor + turbo kullanılmakta..
belli bi devre kadar kompressor aracı yürütüyor, onun basıncı düştüğü zaman olaya turbo el atıyo..
arkadasınım  1.4 122hp 240nm  Tsi nı  kullandıgımda  karşılaştıgım  güç  beni  dehşete  düşürdü, arac  her  viteste  ivmeleniyor ... ama
bu  işte  elektronik  şansı  gibi , senelerce  ae101 e  binersin  servise sanayiye  gitmessin  upgrade  edersin  avensis' e başına   patlar... olabilir !

kompresor+turbo=her devirde motora yüklenebilmek demek :) bu yüzden erken bitiyor motorlar :) performansına diyecek yok elbette :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 11, 2011, 20:25:11 »
kompresor+turbo=her devirde motora yüklenebilmek demek :) bu yüzden erken bitiyor motorlar :) performansına diyecek yok elbette :)

comp. + turbo demek  1700d/d den sonra ( yeni  passat ve  golfler için  geçerli )  ayagının altında  iyi bir  güç  olması demek,  abuk sabuk  kullanırsan  erkende  biter herşey  olur ....
turbolu bi  aracı kullanmak kolay değil,  uyulması gereken min. + max.  kurallar  var. bir  ara  konu açarım ...
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 11, 2011, 21:10:25 »
comp. + turbo demek  1700d/d den sonra ( yeni  passat ve  golfler için  geçerli )  altında  iyi bir  güç  olması demek,  abuk sabuk  kullanırsan  erkende  biter herşey  olur ....
turbolu bi  aracı kullanmak kolay değil,  uyulması gereken min. + max.  kurallar  var. bir  ara  konu açarım ...

Abi kuralları biliyorum az çok fakat servisi bile teorik olarak 250.000km ömür vermiş motor için buda var yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 11, 2011, 21:18:57 »
Motor ömrüne hiç bir bilinçli servisin bu kadar ömür vereceğini zannetmem. Bu muhtemelen bir personelin sorumsuzluğudur.
Toyota uzun süre Türkiye'ye dizel versiyonlarını getirmemişti. Ancak diğer bazı markalar getirmişti ve o dönemde Türkiye'deki yakıt kalitesinden ya da bilinçsiz (turbo ve dizel)kullanımlardan dolayı zamanından önce sorunlar yaşamışlardı. Bu yüzden konuda derin inceleme yapmadan  karara varmak çok sağlıklı olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 11, 2011, 21:21:56 »
Niye 1700 rpm. Turbo değişken değilmi tostoslarda.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 11, 2011, 22:42:30 »
Niye 1700 rpm. Turbo değişken değilmi tostoslarda.
değil ,  supercharge  düşük devirlerde yüksek güç üreten sistem , yüksek devirlerde yüksek güçler elde edilemez.  Turbo sistemi ise yüksek devirlerde yüksek güç üretmek amacı ile kullanılır. VW’in mühendisleri  bu iki sistemi aynı sistem çatısı altında topladı. Böylece kesintisiz performans sağlanırken aynı zamanda daha küçük motor hacmine rağmen yüksek güç ve torktan ödün vermeksizin yakıt tüketimi düşmüş oluyor.

TSİ  >>Twincharged Stratified Injection
VGT >> değişken zamanlı turbo
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 11, 2011, 22:45:55 »
Motor ömrüne hiç bir bilinçli servisin bu kadar ömür vereceğini zannetmem. Bu muhtemelen bir personelin sorumsuzluğudur.
Toyota uzun süre Türkiye'ye dizel versiyonlarını getirmemişti. Ancak diğer bazı markalar getirmişti ve o dönemde Türkiye'deki yakıt kalitesinden ya da bilinçsiz (turbo ve dizel)kullanımlardan dolayı zamanından önce sorunlar yaşamışlardı. Bu yüzden konuda derin inceleme yapmadan  karara varmak çok sağlıklı olmaz.
Toyota neden dizel getirmedi anlayamadım...
Hep aldığım bildiğim yerlerden benzin alıyorum...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Eylül 11, 2011, 23:28:41 »
Arda yanlış biliyorsun 1.6 FSI 102 hp değil 115 hp dir ama üretimden kalktı. Vw nin sorunsuz motoru 1.6 102 hp dir ömürlük motor :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 11, 2011, 23:45:43 »
Toyota neden dizel getirmedi anlayamadım...

Hatırladığım açıklamalarına göre; Türkiye'deki dizel yakıt kalitesine güvenemedikleri ve bunun araçlarında sorunlara yol açabileceğiydi.

Aslında Fsi motor kalkmadı arkadaşlar. Tsi motorlarda özünde Fsi dır. Ancak 1.6Lt. Fsi lar tüketim olarak çok iyi değildi duyduğum kadarı ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Eylül 12, 2011, 13:00:12 »
Arda yanlış biliyorsun 1.6 FSI 102 hp değil 115 hp dir ama üretimden kalktı. Vw nin sorunsuz motoru 1.6 102 hp dir ömürlük motor :D

Anladım o zaman 1.6 VVT-İ alırım 110hp oda ömürlük olur :) ve ekonomik olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Eylül 12, 2011, 13:01:26 »
1.6 110 hp beğenmedinde ondan sattın heralde bidaha niye alıcan :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 12, 2011, 21:26:48 »
Ok abi kendisini tanımasamda benden selam söyleyin .
   Mahmut neden selam söyleyecekmişim anlayamadım af buyur :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Eylül 12, 2011, 21:34:19 »
Mahmut neden selam söyleyecekmişim anlayamadım af buyur :)

Özcan abi herhangi bir nedeni yok illa neden olacaksa ismi geçtiği için  . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Eylül 12, 2011, 22:21:37 »
1.6 110 hp beğenmedinde ondan sattın heralde bidaha niye alıcan :D
Hayaldi gerçek oldu 1.5tl idi 4.5tl oldu diyip sonuna gülücük koysam neden sattığımızı anlatabilirim umarım :) Konyada Ayda 1000km yapmak benzinde zor geliyodu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Eylül 12, 2011, 22:28:58 »
Ben senin aradığın arabayı buldum Citroen Nemo o kadar az yakıyo ki kokluyo mazotu :D 5 lira mazotla 41 km gittik hatta yanımıza 5 litrelik mazot aldık bagaja koyduk tam 41 litre gitti ve stop etti :D Bu da km de 11 krş eder. Sıfırı en fulü 28 bin lira abs 4 hava yastığı klima çelik jant immobilizer v.b  çok özellik var işte tek sıkıntı her sene muayenesi olması yoksa iyi bi araç
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Eylül 13, 2011, 10:46:06 »
Ben senin aradığın arabayı buldum Citroen Nemo o kadar az yakıyo ki kokluyo mazotu :D 5 lira mazotla 41 km gittik hatta yanımıza 5 litrelik mazot aldık bagaja koyduk tam 41 litre gitti ve stop etti :D Bu da km de 11 krş eder. Sıfırı en fulü 28 bin lira abs 4 hava yastığı klima çelik jant immobilizer v.b  çok özellik var işte tek sıkıntı her sene muayenesi olması yoksa iyi bi araç

Konuyu saptırmayalım :) 4 kişilik bir aile ve uzun soluklu tatiller sence o araç işimizi görürmü volvo s40 düşünüyor heleki babam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Eylül 13, 2011, 11:48:04 »
ben satıcı arkadaşla paralel düşünüyorum tabiiki kesin bir ömür biçmesi hata ama demek istediği arabanın 250.000 km den sonra ekonomik ömrünün bittiği ve astarının yüzünden pahalıya geleceği.. mesela babam 1997 de sıfır aldığı vectra'sını 320.000 km kullandı ama bi araba parası masraf yedi..
adamlarında demeye çalıştığı bu mesela d sınıfı bi passatı bu motor çok güzel götürüyor en azından vasatın biraz üzerinde , ancak o 1400 cc silindirlerin balina kasa arabayı hoplatıp zıplatmasının da arka planda bi maliyeti oluyor tabii ki.. bu da motorun ekonomik ömrünün azalmasına sebep oluyor.. o sebeple tsi olayına hiç sıcak bakmıyorum.. her kasanın bi hakkı var ve passatın hakkı 2000 cc bence.. bu benim şahsi görüşüm tabii ki vergiler ağır , ötv mtv almış başını.. alan da kendine göre haklı bu durumda..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Eylül 13, 2011, 12:43:37 »
ben satıcı arkadaşla paralel düşünüyorum tabiiki kesin bir ömür biçmesi hata ama demek istediği arabanın 250.000 km den sonra ekonomik ömrünün bittiği ve astarının yüzünden pahalıya geleceği.. mesela babam 1997 de sıfır aldığı vectra'sını 320.000 km kullandı ama bi araba parası masraf yedi..
adamlarında demeye çalıştığı bu mesela d sınıfı bi passatı bu motor çok güzel götürüyor en azından vasatın biraz üzerinde , ancak o 1400 cc silindirlerin balina kasa arabayı hoplatıp zıplatmasının da arka planda bi maliyeti oluyor tabii ki.. bu da motorun ekonomik ömrünün azalmasına sebep oluyor.. o sebeple tsi olayına hiç sıcak bakmıyorum.. her kasanın bi hakkı var ve passatın hakkı 2000 cc bence.. bu benim şahsi görüşüm tabii ki vergiler ağır , ötv mtv almış başını.. alan da kendine göre haklı bu durumda..

Gürhan abi benim aklımı kurcalayan bir konu var bu tsi motorlar bukadar çok arıza veriyo bende şöyle bir düşünceye kapıldım bu adamlar sıradan bir  1.4 motoramı turbo takıyorlarda belli bir yerden sonra piston kolu kırıyor blok çatlatıyor vs vs 1.4 e turbo+compressörü yükleyipte ona göre sağlam bir motor yapmak gerekmezmi? Bu işlem yapıldığı takdirde kaç devirde nasıl kullanılırsa kullanılsın sorunsuz olması gerekmezmi? En azından 200.00km ye kdar bir araç kadar masraf çıkartmaması gerekmezmiydi? aklımı kurcalyanda şu vw acep kaliteden ödünmü veriyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Eylül 13, 2011, 13:39:06 »
2008 yarisim var.Turbo sesi biraz artınca servise gittim.turboda arıza başlamış dendi.araç henüz 25.000 kmde.nasıl olur nedir sorumun cevabı olabilir oldu.Toyotaya yapılan bayi başvurum geri çevrildi.bu arada garantimde 8 ay önce bitmişti.
başına gelen var mı?kalite ve üst düzey müşteri memnuniyetinin arkasında durmadıkları tarafımca aşikar.

Ahanda erkenden ortaya çıkan turbo sorunu hemde Toyota :)