0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi sen konunun altına atılan alıntıları okumadın galiba kırk ayak tır yüküyle arza vermiş diğer tsi lerde Bir zamanlar vay be tsi teknolojisine bak diyordum adamlar yapıyor diyordumda töbeeee
Arda bütün mesajları okudum hem burdaki hemde donanımhaberdeki ben yorumumda sadece tsi ları değil tdi larıda düşünerek yazdım tsı ların sorun çıkarabileceği daha çıkmadanda zaten söyleniyordu fakat bukadar bekleniyormuydu onu bilemiceğim aynı tek kullanımlık plastik tabak bardak gibi oldular bir çoğu 50000 de sorun vermeye başlıyorlar herahangi bir araç 3. bakımından sonra sorun çıkarmaya başlıyorsa bence o aracın üretimine son verilmeli gerçi vw millete bu araçları silah zoruylada satmıyor alanlar kendi rızalarıyla alıyorlar orasıda ayrı bir konu .TSI lar ilk cıktığında 170 bg lik versiyonuda mevcuttu ve ozaman herkes vw ni takdir ediyordu bu motorla yanlış hatırlamıyorsam ödül bile almışlardı .
TSI motorda kompressor + turbo kullanılmakta.. belli bi devre kadar kompressor aracı yürütüyor, onun basıncı düştüğü zaman olaya turbo el atıyo.. arkadasınım 1.4 122hp 240nm Tsi nı kullandıgımda karşılaştıgım güç beni dehşete düşürdü, arac her viteste ivmeleniyor ... amabu işte elektronik şansı gibi , senelerce ae101 e binersin servise sanayiye gitmessin upgrade edersin avensis' e başına patlar... olabilir !
kompresor+turbo=her devirde motora yüklenebilmek demek bu yüzden erken bitiyor motorlar performansına diyecek yok elbette
comp. + turbo demek 1700d/d den sonra ( yeni passat ve golfler için geçerli ) altında iyi bir güç olması demek, abuk sabuk kullanırsan erkende biter herşey olur ....turbolu bi aracı kullanmak kolay değil, uyulması gereken min. + max. kurallar var. bir ara konu açarım ...
Niye 1700 rpm. Turbo değişken değilmi tostoslarda.
Motor ömrüne hiç bir bilinçli servisin bu kadar ömür vereceğini zannetmem. Bu muhtemelen bir personelin sorumsuzluğudur.Toyota uzun süre Türkiye'ye dizel versiyonlarını getirmemişti. Ancak diğer bazı markalar getirmişti ve o dönemde Türkiye'deki yakıt kalitesinden ya da bilinçsiz (turbo ve dizel)kullanımlardan dolayı zamanından önce sorunlar yaşamışlardı. Bu yüzden konuda derin inceleme yapmadan karara varmak çok sağlıklı olmaz.
Toyota neden dizel getirmedi anlayamadım...
Arda yanlış biliyorsun 1.6 FSI 102 hp değil 115 hp dir ama üretimden kalktı. Vw nin sorunsuz motoru 1.6 102 hp dir ömürlük motor
Ok abi kendisini tanımasamda benden selam söyleyin .
Mahmut neden selam söyleyecekmişim anlayamadım af buyur
1.6 110 hp beğenmedinde ondan sattın heralde bidaha niye alıcan
Ben senin aradığın arabayı buldum Citroen Nemo o kadar az yakıyo ki kokluyo mazotu 5 lira mazotla 41 km gittik hatta yanımıza 5 litrelik mazot aldık bagaja koyduk tam 41 litre gitti ve stop etti Bu da km de 11 krş eder. Sıfırı en fulü 28 bin lira abs 4 hava yastığı klima çelik jant immobilizer v.b çok özellik var işte tek sıkıntı her sene muayenesi olması yoksa iyi bi araç
ben satıcı arkadaşla paralel düşünüyorum tabiiki kesin bir ömür biçmesi hata ama demek istediği arabanın 250.000 km den sonra ekonomik ömrünün bittiği ve astarının yüzünden pahalıya geleceği.. mesela babam 1997 de sıfır aldığı vectra'sını 320.000 km kullandı ama bi araba parası masraf yedi.. adamlarında demeye çalıştığı bu mesela d sınıfı bi passatı bu motor çok güzel götürüyor en azından vasatın biraz üzerinde , ancak o 1400 cc silindirlerin balina kasa arabayı hoplatıp zıplatmasının da arka planda bi maliyeti oluyor tabii ki.. bu da motorun ekonomik ömrünün azalmasına sebep oluyor.. o sebeple tsi olayına hiç sıcak bakmıyorum.. her kasanın bi hakkı var ve passatın hakkı 2000 cc bence.. bu benim şahsi görüşüm tabii ki vergiler ağır , ötv mtv almış başını.. alan da kendine göre haklı bu durumda..