Gönderen Konu: avensiste lpg sorunu  (Okunma sayısı 19854 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: avensiste lpg sorunu
« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2011, 22:12:38 »
Yapmayın arkadaşlar,  kendimi avensis almaya şartlandırmıştım, ... ne  o  öyle  hantal mantal, ş.içi 10 litre yakmalar falan
gene karasızlığa kapıldım şimdi, tam yuvaya dönecekken..... accord mu alsam yoksa
arkadaşım burda gerçekler var. şimdi 115hp 2004 model bir avensismi daha çekişli olması gerekli yoksa 132hp ve 400 kilo daha hafif olan yeni avensismi? ha konfor ve cazibe konusunda diyecek laf yok. bence iki defa düşün saygılar...
2011 avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2011, 22:12:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 11, 2011, 13:19:04 »
arkadaşım burda gerçekler var. şimdi 115hp 2004 model bir avensismi daha çekişli olması gerekli yoksa 132hp ve 400 kilo daha hafif olan yeni avensismi? ha konfor ve cazibe konusunda diyecek laf yok. bence iki defa düşün saygılar...

Kim yeni avensise hantal diyor :D 6ileri şanzumanla gayet iyi bence şuda var o araç beklenen performansı veriyor fazlasını bekleyene elbette hantal kalır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Eylül 12, 2011, 01:13:27 »
Hayirli olsun lpg isleminiz insallah bir sorun cikarmaz rahat rahat binersiniz.. Bu arada garanti falan demis arkadaslar 25000 km kullanmak icin kimse lpg taktirmaz, 25000 km garanti suresi bi araba icin komik bi rakam.. Ayrica verdigim bilgiler kulaktan dolma degil direk servis elemanlarinin soyledigi bu.. Hayirli olsun tekrar allah icinize sindirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 12, 2011, 01:18:22 »
Yapmayın arkadaşlar,  kendimi avensis almaya şartlandırmıştım, ... ne  o  öyle  hantal mantal, ş.içi 10 litre yakmalar falan
gene karasızlığa kapıldım şimdi, tam yuvaya dönecekken..... accord mu alsam yoksa
biz 1 sene kullandik bu araci izmirde sehirici agirlikli 9,5 litre civariydi ortalamamiz.. Satip verso 2.0 dizel aldik 6,5 litre mazot yakiyoruz.. Teknik verilerindeki rakanlara ulasmak imkansiz , 8 litre ortalama icinse hastalik derecesinde dikkatli kullanmak gerek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 12, 2011, 02:35:55 »
25bin km değil ytl.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Eylül 12, 2011, 02:40:20 »
Ayrıca şu valvematic sensörleri meselesi vardı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 12, 2011, 04:01:39 »
iki kasa arasında 400 kg fark olurmu yaaa:((
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 12, 2011, 10:47:21 »
İşte bu hocam ya benzin bir tanecik :)

Öyle ardacım benzin pahalı ama bitanecik :D ne arıza ışığı yanıyor... ne çekimden düşüyor.. ne sorun çıkarıyor... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 12, 2011, 11:12:49 »
Ayrıca şu valvematic sensörleri meselesi vardı :)
evet ben de bu niyetle servise gittim ve servis elemanının bana dediği de tam olarak buydu.. değişken subap zamanlamasıyla gaz pedalına dokunuşuna göre performanslı kullanımda tam güç sağlayan düşük devirli kullanımda ise ekonomiyi ön planda tutan bir motor valvematic.. ve lpg işlmeminin ardından motorun bu özelliği kayboluyor dedi arkadaş.. ben onun avukatı değilim açın telefon sorun herhangi bir toyota servisine.. ki ben internette nice yazılar okudum bununla ilgili.. eski kasa vvt-i larda sorun yok ancak yeni motorda sorun oluyor diye.. ve evet aynen bu cümleyi kurdu ' motordaki sensörler devre dışı kalıyor ' dedi.. zaten çok temiz bi işlem olsa adam motoru garantiden çıkarmaz değilmi?? yapan da yapıyor ayrıca bişey diymeyiz.. ama benim tamamen şahsi fikrim bu ve yineliyorum lpg çok avantajlı bi yakıt ama ben sıfır km d sınıfı bi araca lpg işlemini içime sindiremedim.. allah korusun motor aksamında oluşacak herhangi bir sorun direk cebi yakıyor.. herkesin kendi tercihi biz sadece beyefendiye fikir verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 12, 2011, 11:25:48 »
Servis elemanını tebrik ediyorum valvematic sensörü konusunda. Variable valve timing. Değişken zamanli valf demek, valvematicte hemen hemen aynı mantıkla çalışıyor. Yani gaza basmanızla alakalı subap ve piston durumu(yani aön-üön'ya iniş çıkış mesafesi değişiyor, internette animasyonları var izlemeni tavsiye ederim). Yani ne sensörü varmış valvematiğin merak ettim. Kem şaftla alakalı bu olay. Şimdi vvtiya olan lpg nasıl valvematice olmuyormuş. Brc bile motora 2yıl 25bin ytl garanti veriyor. Servis tabiiki önermez. Olan sistemin yakıt türünü değiştiriyorsunuz. 2 yılda km yapan bir insan motorunda, takılan sisteminde parasını rahatça amorti ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 12, 2011, 12:11:41 »
Avensisin 2. eli kötü mü, yoksa genelde alanlar binici olduğu için çok zorunlu mücbir sebepler olmadıkça piyasay düşmüyor mu?
Piyasaya düşüyor.Sıfırının fiyatı sıfır corollalarla yakın.Sürekli indirimli oluyor.Dizel avensisi ayrı tutuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #31 : Eylül 12, 2011, 12:22:33 »
Kim yeni avensise hantal diyor :D 6ileri şanzumanla gayet iyi bence şuda var o araç beklenen performansı veriyor fazlasını bekleyene elbette hantal kalır :D
şu kadarını söyleyimki avensisten evvel elimde renault megane 2 vardı. rampalarda verdiği performansı avensis vermiyor. yani değerli dostum biz tabiki bir renaulttan daha fazlasını bekliyoruz ama gel görki gerçekten veremiyor. ha uzun yolda 6 ileri şanumanla rahat oluyor. belkide bendeki avensis daha motoru açılmadığı için öyledir.ne dersin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #32 : Eylül 12, 2011, 12:25:09 »
iki kasa arasında 400 kg fark olurmu yaaa:((
ya kaç kilo fark varmış? ruhsata bak dostum. birde 132 hp dedikleri avensis ruhsatta kaç hp? >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #33 : Eylül 12, 2011, 12:26:29 »
Hayirli olsun lpg isleminiz insallah bir sorun cikarmaz rahat rahat binersiniz.. Bu arada garanti falan demis arkadaslar 25000 km kullanmak icin kimse lpg taktirmaz, 25000 km garanti suresi bi araba icin komik bi rakam.. Ayrica verdigim bilgiler kulaktan dolma degil direk servis elemanlarinin soyledigi bu.. Hayirli olsun tekrar allah icinize sindirsin
çok sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 12, 2011, 12:33:58 »
Servis elemanını tebrik ediyorum valvematic sensörü konusunda. Variable valve timing. Değişken zamanli valf demek, valvematicte hemen hemen aynı mantıkla çalışıyor. Yani gaza basmanızla alakalı subap ve piston durumu(yani aön-üön'ya iniş çıkış mesafesi değişiyor, internette animasyonları var izlemeni tavsiye ederim). Yani ne sensörü varmış valvematiğin merak ettim. Kem şaftla alakalı bu olay. Şimdi vvtiya olan lpg nasıl valvematice olmuyormuş. Brc bile motora 2yıl 25bin ytl garanti veriyor. Servis tabiiki önermez. Olan sistemin yakıt türünü değiştiriyorsunuz. 2 yılda km yapan bir insan motorunda, takılan sisteminde parasını rahatça amorti ediyor.
yarın öbürgün allah korusun motoru indirdimi insan hiç bir lpg markası o motoru yerine koymaz.. bir bahane bulup gönderirler adamı... internette bahsettiğin animasyonları geçen sene haziran aylarında izledim zaten avensis almadan önce.. sensörün ne olduğunu ikimizde bilmiyoruz sanırım.. belli ki servis elemanına danışmak lazım... sen de bilmediğine göre kesin yokmuş gibi konuşmamalıyız o zman değil mi.. bi kaç kişi memnun diye tamamen sağlıklı bir sistem diyemeyeceğim ben.. internette araştırdım ve çok fazla sorunla karşılaşan gördüm.. insignia ya da takılmaz demişlerdi 1.6 turbo 180 bg e .. bi tanıdığımız taktı da adam kafasını kaldıramıyor arabanın sorunlarından...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 12, 2011, 13:05:25 »
Neyse boşver sen uygulatma. Brc garanti vermiş kabul etmez demişsin neyse.  Her sistemde kusur olabilir.(montaj, malzeme kalitesi vb.) Yukarıda anlatmaya çalıştım ama sen servis elemanı demişsin boşver. Hani dese lamda sensörü, oksijen sensörü, beyinden bilgi akışı anlarım. Ben toyota ve lpg sorunu yaşayan çok kişi duymadım. Aksine japon araçların lpgde en az sorun yaşayan araçlar diye biliyorum. Valvematiğede özel bir husus yok. Keşke benzin ucuz olsa da hiç taktırmasak oda ayrı bir konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 12, 2011, 13:08:40 »
Şunuda belirtmek isterim ki kocaeli kaya yetkili servisi ve faruk sevgili brc bayiisin aralarında prensip anlaşması var. Sıfır araçlara lpg uyguluyorlar. Arayıp onlara sorabilirsin onların sattığı toyotalarda sensör yokmuymuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 12, 2011, 13:53:37 »
Şunuda belirtmek isterim ki kocaeli kaya yetkili servisi ve faruk sevgili brc bayiisin aralarında prensip anlaşması var. Sıfır araçlara lpg uyguluyorlar. Arayıp onlara sorabilirsin onların sattığı toyotalarda sensör yokmuymuş :)
anlaşma derken.. mesela garanti de lpg ' nin tesir ettiği parçalar garanti kapsamında kalmaya devam mı ediyor.. yoksa bu tamamen bir dostluk anlaşması mı? zaten garanti sürse tüm toyotalarda geçerli olur bu anlaşma.. adam ben kabul ediyorum deyince olmuyor bu işler.. bende honda alırken aynı teklifi yaptılar ama dediğim aksamlar garanti dışı kalıyormuş yine.. ee ozaman anlaşma yapsın yapmasın kaç yazar.. adam japonya dan onaylıyomu senin brc ustasını ben buna bakarım.. asıl şimdi biraz kulaktan dolma yapıldı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 12, 2011, 14:10:00 »
İstersen bi faruk sevgiliyi ara. İnsanlar saf değil haklarını aramayı biliyor. Eğer lpgden kaynaklı bir sıkıntı olursa brc, araçla ilgili bir sıkıntı olursa yetkili servis karşılıyor masrafları. Forumdada başlığı vardı galiba. Aratabilir sin. Neyse senin aracın dizel galiba, o yüzden lpgye önyargın var diye düşunüyorum. Millet mecburiyetten taktırıyor. Ama konuya hakim olmadan usta bunu dedi bu doğru diye bişey olamaz. Binlerce kisi bu sektörde çalışıyor ve binlerce araç var lpgli. Yani yeni bir uygulama değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 12, 2011, 14:11:42 »
Prensip anlaşmasıda ne demek araştırabilirsin. Tüm toyotalarda geçerli değil.