Gönderen Konu: avensiste lpg sorunu  (Okunma sayısı 19852 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
avensiste lpg sorunu
« : Eylül 06, 2011, 15:41:56 »
selamlar bir buçuk ay önce 0 km avensis aldım. şimdi lpg taktırmaya niyetim var ama eğer takarsam motor arıza ışığının devamlı yanacağını söylüyorlar bu doğrumu. birde yeni avensisler eskilerine göre niye bu kadar hantal ve yakıt düşmanı.lpg markası konusunda fikri olan varmı selamlar :hoş:
2011 avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

avensiste lpg sorunu
« : Eylül 06, 2011, 15:41:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: avensiste lpg sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2011, 12:41:55 »
bizde bu konuda çok düşündük.. yeni avensis eskiye oranla çok daha az yakıt tüketiyor dediler.. kandırdılar:))... biz sonunda satıp dizel verso aldık.. size tavsiyem lpg olayına girişmeyin.. astarı yüzünden pahalıya gelmesin.. motor aksamı garantiden çıkıyor.. ve aracın valvematic sistemi deliriyor... yani şuanda 9-9.5 litre ş.içi yakan motor valvematic devre dışı kalırsa 12ltye falan çıkar.. yılda 30-40.000 km yapıyorsanız satıp dizel alın , 10-15.000 km yapıyorsanız hiç düşünmeyin satmayı derim , avensisin konforu bambaşka çünkü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2011, 13:27:40 »
mega marka tüp taktırdım.. eski 2003 sol sedanıma.. motor arıza ışığı yanıoayrıca arabanın çekimi düşüo... her rampada 1.vitese düşmek zorunda kaldım.. en sonunda sattım o arabamı ve gittim 2006 benzinli aldım.. benzin pahalı olsada dahada tüp taktırmam ben arabama :D :D bnm görüşüm herkesin görüşüne saygı duyarım tabi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2011, 14:51:11 »
yeni avensisin çekişi daha güçlü ama daha ağır bi kasası var.. lpg yenisini de bayıltır.. hele bir de ramplarda düşünemiyorum halini hakkatten..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2011, 15:05:22 »
prins marka lpg sistemi lpg olayına son nokta koymuş bir sistem arkadaşım 2010 f1 şanzumanlı honda cıvıc aracına taktırdı.araç triptonik vites.inabılmaz memnun herhangi bir arız ışıgı yanmıyormuş ve yakıt net yarı yarıya düşüyormuş .çekğiş ise kesinlikle düşme olmuyo muş ?
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2011, 16:26:29 »
prins marka lpg sistemi lpg olayına son nokta koymuş bir sistem arkadaşım 2010 f1 şanzumanlı honda cıvıc aracına taktırdı.araç triptonik vites.inabılmaz memnun herhangi bir arız ışıgı yanmıyormuş ve yakıt net yarı yarıya düşüyormuş .çekğiş ise kesinlikle düşme olmuyo muş ?
civic te yanmaması avensiste yanmayacağı anlamına gelmez.. valvematic motorda lpg kullanıldığında yakıt ekonomisi için subap kontrolü yapan ve benzin aktarımını kontrol eden tüm  sensörler devre dışı kalıyor.. bu nedenle araç normalden çok daha fazla yakıt tükettiği gibi motor garntisinden de çıkıyor.. insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.. iyice araştırmadan sakın lpg takmayın derim ben...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2011, 16:38:34 »
Komşumuz sıfır aldığı avensise taktırdı hiç bir sorun yaşamıyor ne arıza ışığı nede çekişten düşüş iyi bir marka taktırırsanız sıkıntı çekmezsiniz prins gibi bir marka tercihiniz olabilir.
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2011, 16:50:24 »
Komşumuz sıfır aldığı avensise taktırdı hiç bir sorun yaşamıyor ne arıza ışığı nede çekişten düşüş iyi bir marka taktırırsanız sıkıntı çekmezsiniz prins gibi bir marka tercihiniz olabilir.
sıfır km gül gibi avensise lpg taktıracağıma satarım ki başkası faydalansın.. çok km yapacaksam gider dizel alırım.. şayet bi arabaya lpg takacaksam bu ikinci el olur.. 54000 tl lik sıfır km avensis olmaz.. ayrıca sorun çıkması için biraz zaman geçmeli.. yarın öbür gün bi motor arızası ve çıkacak her sorun cepten para götürecek ve bu da lpg'nin ekonomikliğini ortadan kaldıracaktır diye düşünüyorum... tamamen şahsi fikrim beyefendi istediğini yapmakta özgür ama o kadar para verip aldığım arabayı dünyanın en iyi lpg si de olsa deldirtmem ben...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2011, 17:24:10 »
Gürkan beye katılıyorum.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2011, 18:28:52 »
civic te yanmaması avensiste yanmayacağı anlamına gelmez.. valvematic motorda lpg kullanıldığında yakıt ekonomisi için subap kontrolü yapan ve benzin aktarımını kontrol eden tüm  sensörler devre dışı kalıyor.. bu nedenle araç normalden çok daha fazla yakıt tükettiği gibi motor garntisinden de çıkıyor.. insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.. iyice araştırmadan sakın lpg takmayın derim ben...

Yaptığınız açıklama kulaktan dolma olmuş. Valvematıc sensörü ne alaka, benim aracım valvematic ve lpgli gayet memnunum. Tüketimim filanda uygun. Valvematic olunca lpg olmaz demek icin somut bir açıklama yaparsanız ögrenmiş oluruz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2011, 18:32:39 »
Ayrıca lpg firmaları boşunamı garanti veriyor. Brc bile 25bin garanti edıyor.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2011, 18:39:32 »
Ya arabaya herşey için delik açılıyorda 10 cm çapında LPG için delik açılsa ne olacak bu kadar takılmayın deliğe..Sinan abinin dediği gibi kulaktan dolma bilgiler.Avensis gibi bir araya takılan sistem en az 3000 tl lik sistem ve garantili.Koskoca firma bilmeyecekmi valvematicin ne olduğunu çalışma sistemini  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2011, 22:40:11 »
arkadaşlar görüşleriniz için çok sağolun. dün 1500 tl ye landi renzo marka lpg taktım. Arıza ışığının yanması konusunda garanti aldım. Yaptığım ilk 100 km.de gördüğüm kadarıyla arabada biraz çekiş düşüklüğü var ve biraz daha motor sesi sertleşti. benzinli tercih etme sebebim ise dizelin fiyat farkıydı. galiba avensisin hantal olmasından birtek ben şikayetçi değilim. hepinize saygılar... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2011, 22:42:50 »
arkadaşlar görüşleriniz için çok sağolun. dün 1500 tl ye landi renzo marka lpg taktım. Arıza ışığının yanması konusunda garanti aldım. Yaptığım ilk 100 km.de gördüğüm kadarıyla arabada biraz çekiş düşüklüğü var ve biraz daha motor sesi sertleşti. benzinli tercih etme sebebim ise dizelin fiyat farkıydı. galiba avensisin hantal olmasından birtek ben şikayetçi değilim. hepinize saygılar... ;)
Hayırlı olsun inşaallah sıkıntı çekmezsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2011, 23:14:44 »
Merhaba, Hayırlı olsun
Ben de  132 HP 2010 AVENSİS'e bayramdan önce TELEFLEKS taktırdım. şehir içi - şehir dışı karışık ( ortalama 700 -800 kmsi şehir dışı) 1100 km yol yaptım. ortalama 120 - 140 km arası 4-5 kişi ile dolu kullandım. 95 litre LPG yaktı. yani 8,6 Litre/100 km. sanırım çok iyideğer bu kasa ve motor için. Siz ne dersiniz?

Telfleksin diğer kitlere göre farkı enjektörlerin doğrudan manifolda takılması nedeni ile diğer kitlerdeki enjektörden manifolda gaz taşıyan boru olmaması nedeniyle (zengin- fakir karışım olmasına neden olabilecek aradaki bağlantı fazlalıkları) arıza ışığı yanma olasılığının daha az olması. (takan ustanın tavsiyesi)
Çok şükür şu ana kadar bu sorunu yaşamadım. ayrıca çekiş konusunda da belki profesyonel olmadığımız için bir fark göremedim. veya var ise bile hissetmedim. LPG de hep söylenen öncelikle işçilik ve montaj deniyor. sanırım şu ana kadar edindiğim izlenim TELEFLEKS in doğru karar olduğu.
Not: Daha önce 97 XEİ ye de BRC taktırmıştım. onda da sorun yaşamamıştım.
Fakat AVENSİS için TELEFLEKS bana daha mantıklı geldi. ( FİYAT= Peşin 2500, 10 ay 2700 TL) olarak maloldu.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #15 : Eylül 10, 2011, 15:53:55 »
Merhaba, Hayırlı olsun
Ben de  132 HP 2010 AVENSİS'e bayramdan önce TELEFLEKS taktırdım. şehir içi - şehir dışı karışık ( ortalama 700 -800 kmsi şehir dışı) 1100 km yol yaptım. ortalama 120 - 140 km arası 4-5 kişi ile dolu kullandım. 95 litre LPG yaktı. yani 8,6 Litre/100 km. sanırım çok iyideğer bu kasa ve motor için. Siz ne dersiniz?

Telfleksin diğer kitlere göre farkı enjektörlerin doğrudan manifolda takılması nedeni ile diğer kitlerdeki enjektörden manifolda gaz taşıyan boru olmaması nedeniyle (zengin- fakir karışım olmasına neden olabilecek aradaki bağlantı fazlalıkları) arıza ışığı yanma olasılığının daha az olması. (takan ustanın tavsiyesi)
Çok şükür şu ana kadar bu sorunu yaşamadım. ayrıca çekiş konusunda da belki profesyonel olmadığımız için bir fark göremedim. veya var ise bile hissetmedim. LPG de hep söylenen öncelikle işçilik ve montaj deniyor. sanırım şu ana kadar edindiğim izlenim TELEFLEKS in doğru karar olduğu.
Not: Daha önce 97 XEİ ye de BRC taktırmıştım. onda da sorun yaşamamıştım.
Fakat AVENSİS için TELEFLEKS bana daha mantıklı geldi. ( FİYAT= Peşin 2500, 10 ay 2700 TL) olarak maloldu.
sizede hayırlı olsun.yakıt dediğiniz gibiyse çok süper. çünkü bana söylenen 1lt/10km idi. araba çekişi konusunda sanırım farkına varmamışsınızdır. zaten avensisin benzinli halide pek övülemez. arkadaş babamda 2004 lpgli avensis var ayağını gaza attığında seni koltuğa yapıştırıyor (daha düşük beygir olmasına rağmen). inşallah memnun kalacağız. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2011, 16:38:42 »
Yapmayın arkadaşlar,  kendimi avensis almaya şartlandırmıştım, ... ne  o  öyle  hantal mantal, ş.içi 10 litre yakmalar falan
gene karasızlığa kapıldım şimdi, tam yuvaya dönecekken..... accord mu alsam yoksa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2011, 16:51:24 »
Lpg konusu kişiden kişiye değişir.Dizeli hesaplı olsa avensis dizel harika olur.Ancak çok pahalı.Güzel araba ama avensisin 2. eli çok kötü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 10, 2011, 20:19:51 »
mega marka tüp taktırdım.. eski 2003 sol sedanıma.. motor arıza ışığı yanıoayrıca arabanın çekimi düşüo... her rampada 1.vitese düşmek zorunda kaldım.. en sonunda sattım o arabamı ve gittim 2006 benzinli aldım.. benzin pahalı olsada dahada tüp taktırmam ben arabama :D :D bnm görüşüm herkesin görüşüne saygı duyarım tabi :D
İşte bu hocam ya benzin bir tanecik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 10, 2011, 20:22:11 »
Lpg konusu kişiden kişiye değişir.Dizeli hesaplı olsa avensis dizel harika olur.Ancak çok pahalı.Güzel araba ama avensisin 2. eli çok kötü.
Avensisin 2. eli kötü mü, yoksa genelde alanlar binici olduğu için çok zorunlu mücbir sebepler olmadıkça piyasay düşmüyor mu?
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni