0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
km başına kuruş hesabı yaparsanız ekonomisinin farkına varmanız daha kolay olur
Hesap gayet kolay 2010 model 132 hp walvematik motor AVENSİS;karma 8,5 - 9 lt/100 km arası benzin (üst değer üzerinden) ortalama 40 krş/kmkarma 9 -10 lt/100 km arası LPG üst değer üzerinden ortalama 23-25 krş/kmaradaki fark 15 - 17 krş/km - veya yaklaşık % 40 olarak değerlendirilebilir.
LPG niz hayırlı olsun. Bende de 2011 avensis var ve 18 bin km de şu an ve dediğiniz olumsuzlukların sadece birine katılabilirim. Kalkışlarda biraz ağır kalıyor ve özellikle dik yokuşlarda kalkarken gaz pedalı geç tepki verdiğinden geriye kaçırma olabiliyor. Yakıtı kesinle çok çok düşük avensisin. Neye göre kıyaslıyorsunuz çok yakıyor diye bilmiyorum ama bende 2006 corolla hb vardı ve şehir içinde 10.5-11 civarından aşağı kesinlikle düşmüyordu. Avensis neredeyse 1.5 tona varan ağırlığının yanında 132 beygir üreten motoru ve üst segment olmasına rağmen şehir içinde 8.5 lt nin üstünü kesinlikle görmedi bende. Bu segmentte, bu ağırlıkta, bu konforda ve bu motor gücünde daha az yakan araba olmadığını düşünüyorum. Zaten bildiğim kadarıyla dünyada atmosferik motor üreten üreticiler içinde 132 beygir üretipte daha az yakan motor duymadım ben. Kıyaslama yaparken segment, araç ağırlığı, yakıt türü gibi aynı kategoride olan araçlarla kıyaslama yapılmasının daha doğru olacağı düşüncesindeyim. Aksi halde bu aracı dizelle yada lpg takılmış haliyle kıyaslamak hatalı düşüncelere yol açabilecektir...
civic te yanmaması avensiste yanmayacağı anlamına gelmez.. valvematic motorda lpg kullanıldığında yakıt ekonomisi için subap kontrolü yapan ve benzin aktarımını kontrol eden tüm sensörler devre dışı kalıyor.. bu nedenle araç normalden çok daha fazla yakıt tükettiği gibi motor garntisinden de çıkıyor.. insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.. iyice araştırmadan sakın lpg takmayın derim ben...
mehmet yeşildal hayırlı olsun aracınız lpgniz memnuniyetsiliginiz devam ediyormu araçtan lpg den bende alıp taktırıp binmek istiyorum.önerirmisiniz
araştıracagım lpg konusunu şuanki aracımda zavoli var sıkıntı yok.aracın performansından memnunmusunuz şehir dışı otobanda 150/160 km hızda sıkıntı oluyormu motor sesi performans anlamında
landinin enjektörleri çok ses yapıormuş.
mehmet bey bende verso vvt-i motor onda landi renzo var.ancak okadar sesli çalışıyorki enjektörler.Brc landi renzo tartarini zavollide bunların aşagı yukarı hepsi arıza ışıgı yakmaz.usta iyiyse yakmaz.Ancak avensise daha üst sınıf prins takardım birde valve care taktınmı kullan dur.Valvematic motorların vvt-i lara göre daha narin oldugu söyleniyor.bu yüzden km yükseldikce valvematiclerde lpgden dolayı sorunlar çıkabilir.Ankaradan dörtnsadık usta vvt-i motorlardan fazla ekmek yemedik ama valvematiclerden yiyecez gibi duruyor dedi.Allahın işini rast getirsi n sadık ustanın ve arkadaşlarının
arkadaşlar bende daha önce belirttiğim gibi prins taktırdım. müthiş memnunum. ilk hesapladığım depoda karma 24 kuruş yaktı. 1.8 benzinli otomatik için iyi bir sonuç bence. karmam benzinde 45 kuruştu.
abi prins te arıza lambası yakmaz montajı dogru olursa....prinsin kullandıgı kheın marka enjektörler en iyi enjektörlerden biri.Bİrde bu valve care sistemi ,yüksek devirlerde motoru korumak için iyi bir sistem.:Kalite ve fiyat olarak teleflex ile prins birbirine çok yakın zaten.güle güle kullanın allah kaza bela vermesin.