Gönderen Konu: avensiste lpg sorunu  (Okunma sayısı 19855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: avensiste lpg sorunu
« Yanıtla #60 : Eylül 21, 2011, 21:11:00 »
km başına kuruş hesabı yaparsanız ekonomisinin farkına varmanız daha kolay olur :)
Hesap gayet kolay 2010 model 132 hp walvematik motor AVENSİS;
karma 8,5 - 9 lt/100 km arası benzin (üst değer üzerinden) ortalama 40 krş/km
karma 9 -10 lt/100 km arası LPG üst değer üzerinden ortalama 23-25 krş/km
aradaki fark 15 - 17 krş/km - veya yaklaşık % 40 olarak değerlendirilebilir.

bu hesapları hiç yapmaz mı insan? tabi petrol istasyonu yoksa:)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Eylül 21, 2011, 21:11:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Eylül 21, 2011, 22:08:03 »
vallahi arkadaslar bilen bilir lpg yi taktıralı 1 hafta felam oldu ..
70 tl lık lpg ile 250 km yaptı kırmızı yandı yanıyo bu sonuç bana yeterrrrrrrrrrr
ilgili arkadaşlara duyrulur
1000 km için 280 tl lik lpg yeterli görünüyor şu an, uzun yolda hayli yetecektir.....

2.0 avensis 2006 model sis yeşili otm.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #62 : Eylül 23, 2011, 09:18:57 »
LPG niz hayırlı olsun. Bende de 2011 avensis var ve 18 bin km de şu an ve dediğiniz olumsuzlukların sadece birine katılabilirim. Kalkışlarda biraz ağır kalıyor ve özellikle dik yokuşlarda kalkarken gaz pedalı geç tepki verdiğinden geriye kaçırma olabiliyor. Yakıtı kesinle çok çok düşük avensisin. Neye göre kıyaslıyorsunuz çok yakıyor diye bilmiyorum ama bende 2006 corolla hb vardı ve şehir içinde 10.5-11 civarından aşağı kesinlikle düşmüyordu. Avensis neredeyse 1.5 tona varan ağırlığının yanında 132 beygir üreten motoru ve üst segment olmasına rağmen şehir içinde 8.5 lt nin üstünü kesinlikle görmedi bende. Bu segmentte, bu ağırlıkta, bu konforda ve bu motor gücünde daha az yakan araba olmadığını düşünüyorum. Zaten bildiğim kadarıyla dünyada atmosferik motor üreten üreticiler içinde 132 beygir üretipte daha az yakan motor duymadım ben. Kıyaslama yaparken segment, araç ağırlığı, yakıt türü gibi aynı kategoride olan araçlarla kıyaslama yapılmasının daha doğru olacağı düşüncesindeyim. Aksi halde bu aracı dizelle yada lpg takılmış haliyle kıyaslamak hatalı düşüncelere yol açabilecektir...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #63 : Eylül 23, 2011, 18:20:24 »
LPG niz hayırlı olsun. Bende de 2011 avensis var ve 18 bin km de şu an ve dediğiniz olumsuzlukların sadece birine katılabilirim. Kalkışlarda biraz ağır kalıyor ve özellikle dik yokuşlarda kalkarken gaz pedalı geç tepki verdiğinden geriye kaçırma olabiliyor. Yakıtı kesinle çok çok düşük avensisin. Neye göre kıyaslıyorsunuz çok yakıyor diye bilmiyorum ama bende 2006 corolla hb vardı ve şehir içinde 10.5-11 civarından aşağı kesinlikle düşmüyordu. Avensis neredeyse 1.5 tona varan ağırlığının yanında 132 beygir üreten motoru ve üst segment olmasına rağmen şehir içinde 8.5 lt nin üstünü kesinlikle görmedi bende. Bu segmentte, bu ağırlıkta, bu konforda ve bu motor gücünde daha az yakan araba olmadığını düşünüyorum. Zaten bildiğim kadarıyla dünyada atmosferik motor üreten üreticiler içinde 132 beygir üretipte daha az yakan motor duymadım ben. Kıyaslama yaparken segment, araç ağırlığı, yakıt türü gibi aynı kategoride olan araçlarla kıyaslama yapılmasının daha doğru olacağı düşüncesindeyim. Aksi halde bu aracı dizelle yada lpg takılmış haliyle kıyaslamak hatalı düşüncelere yol açabilecektir...
selamlar. bende lpg takalı 10 gün felam oldu. arabam daha 1500 km.de. yani lpgde sizin görüşlerinize hemen hemen katılıyorum. ama benzinde pek katıldığımı söyleyemem. bizim yolun çoğu köy yolu olduğu için bir nevi şehir içi sayılır. şu ana kadar daha 1lt/10km'nin üstüne çıkamadık. burada denediğimiz araçlar genellikle benzin olsun lpg olsun aynı neticeyi veriyor. kıyasladığım araba ise avensisin 2004 model eski kasası. kalkış sorununu servise sordum, bana yeni avensisteki debriyaj sisteminin farklı olduğunu söylediler. tabi avensis her zaman avensistir. ölüsü bile değerlidir ;)
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #64 : Eylül 24, 2011, 14:53:05 »
mehmet yeşildal hayırlı olsun aracınız lpgniz memnuniyetsiliginiz devam ediyormu araçtan lpg den bende alıp taktırıp binmek istiyorum.önerirmisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #65 : Eylül 24, 2011, 16:25:10 »
civic te yanmaması avensiste yanmayacağı anlamına gelmez.. valvematic motorda lpg kullanıldığında yakıt ekonomisi için subap kontrolü yapan ve benzin aktarımını kontrol eden tüm  sensörler devre dışı kalıyor.. bu nedenle araç normalden çok daha fazla yakıt tükettiği gibi motor garntisinden de çıkıyor.. insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.. iyice araştırmadan sakın lpg takmayın derim ben...

Peki ben nasıl valvematic 1.6 Auris araç ile 7 lt benzin tüketiyorken 8.5 lt şehir içi LPG tüketebiliyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #66 : Eylül 24, 2011, 20:37:05 »
mehmet yeşildal hayırlı olsun aracınız lpgniz memnuniyetsiliginiz devam ediyormu araçtan lpg den bende alıp taktırıp binmek istiyorum.önerirmisiniz
Sefer bey ben kendi taktığım lpg kitinden çok memnunum. Servisede bu marka lpg kitini tavsiye etmesini söyledim. araçla ilgili ise yeni olduğundan gitgide daha iyi oluyor çünkü motoru daha açılmamış. demek istediğim bu sizin hangi lpg'yi taktıracağınıza bağlı. selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #67 : Eylül 24, 2011, 20:54:25 »
araştıracagım lpg konusunu şuanki aracımda zavoli var sıkıntı yok.aracın performansından memnunmusunuz şehir dışı otobanda 150/160 km hızda sıkıntı oluyormu motor sesi performans anlamında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #68 : Eylül 25, 2011, 12:28:06 »
araştıracagım lpg konusunu şuanki aracımda zavoli var sıkıntı yok.aracın performansından memnunmusunuz şehir dışı otobanda 150/160 km hızda sıkıntı oluyormu motor sesi performans anlamında
yeni avensislere arıza ışığı yandığı için zavoli takmıyorlar. bizim burda tavsiye edilen ve benim taktığım marka landi renzo dur. arabayı 180 km süratte test ettim herhangi bir sıkıntı görmedim. zamanla ne olur bilemem. ses ise tabiki benzindeki gibi değil biraz daha sert ama yüksek devirde fark yok. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Eylül 25, 2011, 12:39:13 »
mehmet bey bende verso vvt-i motor onda landi renzo var.ancak okadar sesli çalışıyorki enjektörler.Brc landi renzo tartarini zavollide bunların aşagı yukarı hepsi arıza ışıgı yakmaz.usta iyiyse yakmaz.Ancak avensise daha üst sınıf prins takardım birde valve care taktınmı kullan dur.Valvematic motorların vvt-i lara göre daha narin oldugu söyleniyor.bu yüzden km yükseldikce valvematiclerde lpgden dolayı sorunlar çıkabilir.Ankaradan dörtnsadık usta vvt-i motorlardan fazla ekmek yemedik ama  valvematiclerden yiyecez gibi duruyor dedi.Allahın işini rast getirsi n sadık ustanın ve arkadaşlarının
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Eylül 25, 2011, 14:26:06 »
landinin enjektörleri çok ses yapıormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #71 : Eylül 27, 2011, 08:52:21 »
evet gerçektende biraz fazla ses yapıyor. yani içerden dizel motor sesi gibi geliyor. bunu itiraf etmek lazım. ama yüksek devirde hissedilmiyor. diğer arkadaşların valvematik motorlar hakkındaki yorumları için ise bu konuda bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum. illaki lpg taktıracaksanız iyi bir araştırma yapmanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Eylül 29, 2011, 09:13:44 »
mehmet bey bende verso vvt-i motor onda landi renzo var.ancak okadar sesli çalışıyorki enjektörler.Brc landi renzo tartarini zavollide bunların aşagı yukarı hepsi arıza ışıgı yakmaz.usta iyiyse yakmaz.Ancak avensise daha üst sınıf prins takardım birde valve care taktınmı kullan dur.Valvematic motorların vvt-i lara göre daha narin oldugu söyleniyor.bu yüzden km yükseldikce valvematiclerde lpgden dolayı sorunlar çıkabilir.Ankaradan dörtnsadık usta vvt-i motorlardan fazla ekmek yemedik ama  valvematiclerden yiyecez gibi duruyor dedi.Allahın işini rast getirsi n sadık ustanın ve arkadaşlarının
Tuncay bey ben de PRİNS ve TELEFLEKS arasında gidip geldikten sonra montajının doğrudan manifolda yapılması nedeniyle ustanın yönlendirmesi ile TELEFLEKS te karar kıldım. hem ses sorunu yok hem de arıza lambası sorunu (Şu ana kadar olmadı)
Telfleks ile Prins montajını inceleyin isterseniz. Karar vermenizde  daha etkili olacaktır
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Eylül 29, 2011, 10:13:38 »
abi prins te arıza lambası yakmaz montajı dogru olursa....prinsin kullandıgı kheın marka enjektörler en iyi enjektörlerden biri.Bİrde bu valve care sistemi ,yüksek devirlerde motoru korumak için iyi bir sistem.:Kalite ve fiyat olarak teleflex ile prins birbirine çok yakın zaten.güle güle kullanın allah kaza bela vermesin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ekim 07, 2011, 23:10:37 »
arkadaşlar bende daha önce belirttiğim gibi prins taktırdım. müthiş memnunum. ilk hesapladığım depoda karma 24 kuruş yaktı. 1.8 benzinli otomatik için iyi bir sonuç bence. karmam benzinde 45 kuruştu.
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ekim 07, 2011, 23:26:18 »
arkadaşlar bende daha önce belirttiğim gibi prins taktırdım. müthiş memnunum. ilk hesapladığım depoda karma 24 kuruş yaktı. 1.8 benzinli otomatik için iyi bir sonuç bence. karmam benzinde 45 kuruştu.

İlk takıldığı dönemde hemen hesaplama doğru sonuç veriyormu. Kaça mal oldu size ve nerede takıldı bilgi verirmisiniz...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ekim 08, 2011, 09:35:59 »
abi prins te arıza lambası yakmaz montajı dogru olursa....prinsin kullandıgı kheın marka enjektörler en iyi enjektörlerden biri.Bİrde bu valve care sistemi ,yüksek devirlerde motoru korumak için iyi bir sistem.:Kalite ve fiyat olarak teleflex ile prins birbirine çok yakın zaten.güle güle kullanın allah kaza bela vermesin.

Teşekkür ederim. Tuncay bey. Telefleksin enjektörleri de prinsin kheinlerinden kötü değil. Çünki orjinal Ameriken ve yüksek güçlü araçlar için üretilmiş. Tepkime süreleri çok çok kısa ve benzinden daha sessiz çalışıyor.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Ekim 08, 2011, 18:24:21 »
Cafer bey kesinlikle teleflexte zaten prins ayarında aynı kalitede bir lpg kiti..Bu lpg kitlerini yükske hacimli motorlara uyguluyorlar zatenAracını seven lpg taktırmayı düşünen maddi gücü yetiyorsa bu kitleri taktırır
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ekim 09, 2011, 20:49:53 »

landiniyi bilmem ama bende atiker vardı daha önce nasıl ses yaptığını bilirim (şık şık şık) dizel gibiydi mübarek,
şimdi Romano var= ses yok, sorun yok, arıza lambası yok, yol bilgisayarı ile uyumlu ve yakışı ekonomik.
Avensisler için Romanoyu tavsiye edebilirim.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • herkese merhaba
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #79 : Ekim 14, 2011, 11:45:52 »
merhaba..avensis aralık 2010'da aldım...mayıs ayında 10000 km'yi geçince BRC LPG taktırdım...memnuniyetimi anlatamam, asla ama asla bi-problem çıkarmadı...100 km'yi 19-20 TL sarfiyatla gidiyorum...performansı ile ilgilide herhangi bir sorun şuana kadar olmadı...aksine aldıktan sonra ilk 4-5 ay benzin fazla gitmesin diye az basıyordum, klimaya el vurmuyordum...ama şimdi bu manada bir sıkıntım olmadığı için arabanında hakkını veriyorum...sonuçta kesinlikle tavsiye ederim...