Gönderen Konu: sattığım arabam. yeni arabamıda yakında paylaşacağım.  (Okunma sayısı 7882 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
corollaya olan saygım bu fotolardan, seçtiğim birkaç foto ile verdiğim ilanda bir günde satılmasıyla 2 kat daha arttı. corolla 1.4 d4-d elegant m/m

almayı düşünen herkese şiddetle tavsiye ediyorum. iyi bir araç , müthiş ekonomik, zevkli, ekonomik tüketim, güvenli ve ikinci eli hiç kaybettirmez...
satma sebebim gürültüsü idi. ben aldığımda yaz aylarındaydım. ama kış geldiğinde sesi değişti belkide çok normaldir ama benim hoşuma gitmedi. izolasyonunada bişey demiyorum sınıfındaki araçlara oranla çok iyi. ama beni bozdu. bu arada arkadaşımda 2.0d type x jaguar var o bunun yanında tam bir traktör gibi idi. bilenler hak verir. ama ben benzinliye dönüş yapmaktan çok mutluyum.
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: sattığım arabam. yeni arabamıda yakında paylaşacağım.
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2011, 14:56:03 »
hayırlı olsun güle güle kullanın,, dizelin gürültüsü süreklemiydi yoksa sadece ilk çalışırken mi ?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2011, 15:24:41 »
Bu sesli çalışan dizel arabaların kaputlarına izolasyon yapılsa ses kesilir mi acaba ?
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2011, 15:27:59 »
hayırlı olsun güle güle kullanın,, dizelin gürültüsü süreklemiydi yoksa sadece ilk çalışırken mi ?

sağol teşekkürler.
açıkçası beni daha çok rolenti ve ilk 1.-2. viteste rahatsız ediyordu. daha ileri viteslerde masumlaşıyordu sanki.
ama arcın normali buydu aynı kasa babamda var manueli oda aynı.
bu arada sesine laf ettim mi babam deli oluyor sen ses duymamışsın diye :)
saolsun kendisi 96 model ford camlı transiti üç yıl aile arabası olarak kullandı ona işlemiyor tabi.
yeni arabamada buda çalışmıyor gibi arabamı şimdi bu dedi.
dediğim gibi araba normaldi belki ama ben kılkuyrukluk yaptım veya değiştirmek için bahane oldu.
ama ne demek istediğimi siz anlamışsınızdır. benim duymak istediğim ses ya müzik yada performansa dayalı hoş olan motor sesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2011, 15:33:48 »
Bu sesli çalışan dizel arabaların kaputlarına izolasyon yapılsa ses kesilir mi acaba ?

o konuyu pek bilmiyorum ama mutlaka düşünen birileri vardır. autoking, ziebart vb gibi. araştırmak lazım.
böyle bir sıkıntın veya çözüm aradığın durum varsa bununla ilgili konu açarsan mutlaka yardımcı olurlar forumdaki bilgi potansiyelini ben oldukça yüksek görüyorum. ve insanlar oldukça paylaşımcı. sen gerçi benden eskisin ve daha iyi biliyosundur. yardımcı olamadığım için üzgünüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2011, 15:38:31 »
sağol teşekkürler.
açıkçası beni daha çok rolenti ve ilk 1.-2. viteste rahatsız ediyordu. daha ileri viteslerde masumlaşıyordu sanki.
ama arcın normali buydu aynı kasa babamda var manueli oda aynı.
bu arada sesine laf ettim mi babam deli oluyor sen ses duymamışsın diye :)
saolsun kendisi 96 model ford camlı transiti üç yıl aile arabası olarak kullandı ona işlemiyor tabi.
yeni arabamada buda çalışmıyor gibi arabamı şimdi bu dedi.
dediğim gibi araba normaldi belki ama ben kılkuyrukluk yaptım veya değiştirmek için bahane oldu.
ama ne demek istediğimi siz anlamışsınızdır. benim duymak istediğim ses ya müzik yada performansa dayalı hoş olan motor sesi.
anladım ilhan abi,, bende sizin gibi düşünürüm hep ama dizel sesini de severim ama 1.4 az geliyor şöyle 3.0 dizel arazi aracı ile arazi de gezinti çok hoşuma gider ama şimdilik uzak bi ihtimal :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2011, 16:02:04 »
anladım ilhan abi,, bende sizin gibi düşünürüm hep ama dizel sesini de severim ama 1.4 az geliyor şöyle 3.0 dizel arazi aracı ile arazi de gezinti çok hoşuma gider ama şimdilik uzak bi ihtimal :)

öyle deme hangi ihtimalin uzak olduğunu biz bilemiyoruz. sen hayallerinde frene basarsan, gerçekler gaza basmıyor. ne istediğini bilmek önemli. şu an en pozitif şey senin ne istediğini bilmen. birçok kişi ne istediğini bile bilmiyor. hayat seni en doğru, dürüst ve dertsiz yoldan hayallerine kavuştursun. daha iyilerine binersin inşallah umut et bence. ben yeni evlendiğim zaman bir megane 2 almak istiyordum. dört sene hayalini kurdum. çok sıkıntılı zamanlardan geçtim. düğünde bir megane 2 alacak peşinatım oldu (yaklaşık 9500 tl) altı yıl önce ama ben bunlarla mobilyalarımı yeniledim çevreye karşı; yeni evliydik .evlendiğimde düğünle beyaz eşyaları halledebilmiştim sadece. ve beklemeye geçtim dört yılın sonunda sıfır ford focus aldım. evliliğim ve hemen ardından doğan kızımın bereketimi bilmiyorum. 2 yılda üçüncü aracım bu. allah sanada hayırlısını nasip etsin ötesi yalan kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2011, 16:35:33 »
selam ilhan abi ben şu multimode ler ilgili çok kötü şikayetler okudum duydum bizzat toyota bayyide çalışan abi kendisi söyledi sorunlu şanzıman olduğunu belkide ondan satmışsındır çünkü corolla satılacak bi araba değil
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2011, 16:55:41 »
selam ilhan abi ben şu multimode ler ilgili çok kötü şikayetler okudum duydum bizzat toyota bayyide çalışan abi kendisi söyledi sorunlu şanzıman olduğunu belkide ondan satmışsındır çünkü corolla satılacak bi araba değil

bende eski modellerinde olduğunu duydum.birde örneğini bir alışveriş merkezinde gördüm. aracı çalıştırıyordu ama vites konumunu değiştiriyor ama park durumu değişmiyordu. ben bu tip bişeyi yaşamadım , duyduklarımda makyajlı kasa değildi. belki bunlarda aynı problemleri doğurur zamanla belkide teknolojisini geliştirip bu sorunları çözmüşlerdir. ( inşallah ) kimse yollarda kalıp üzülmesin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2011, 17:04:27 »
amin abicim  vallahi multimode dediler aracını kötülemeyeyim
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2011, 17:47:31 »
öyle deme hangi ihtimalin uzak olduğunu biz bilemiyoruz. sen hayallerinde frene basarsan, gerçekler gaza basmıyor. ne istediğini bilmek önemli. şu an en pozitif şey senin ne istediğini bilmen. birçok kişi ne istediğini bile bilmiyor. hayat seni en doğru, dürüst ve dertsiz yoldan hayallerine kavuştursun. daha iyilerine binersin inşallah umut et bence. ben yeni evlendiğim zaman bir megane 2 almak istiyordum. dört sene hayalini kurdum. çok sıkıntılı zamanlardan geçtim. düğünde bir megane 2 alacak peşinatım oldu (yaklaşık 9500 tl) altı yıl önce ama ben bunlarla mobilyalarımı yeniledim çevreye karşı; yeni evliydik .evlendiğimde düğünle beyaz eşyaları halledebilmiştim sadece. ve beklemeye geçtim dört yılın sonunda sıfır ford focus aldım. evliliğim ve hemen ardından doğan kızımın bereketimi bilmiyorum. 2 yılda üçüncü aracım bu. allah sanada hayırlısını nasip etsin ötesi yalan kardeşim.
çok haklısın abi bende hayallerin peşinden koşarım ama bundan önce daha büyük hayaller var ve onları gerçekleştirdikten sonra sıra buna da gelir inşallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2011, 18:19:13 »
Tebrikler İlhan, m/m dizeli satmakla iyi etmişsin, çekilirmi o gürültü,
her zaman söylüyorum benzinliden şaşmamak lazım , dizel falan hikaye , tat vermiyor,
Hayırlısıyla şimdi ne almayı düşünüyorsun; sessiz, performanslı ve lüx bir şey alacaksan civiclere bi bak derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 31, 2011, 18:30:44 »
vaay be..!
Hakikaten cvt şanzıman mı var..?
Ben çok severim cvt'yi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2011, 18:30:52 »
ya bu honda alınırmı kemal abi dayaktan kaçma toyotadan şaşma (BU SÖZDE FORUMA HEDİYEM OLSUN)  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 31, 2011, 20:11:30 »
İlhan bey , hayırlı olsun yeni aracınız.....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 31, 2011, 23:54:34 »
şu anki araç sıfır aldım avensis 1.8 multidrive s cvt şanzıman benzinli avatarda yer alan kar beyazı araç. ilavelerinin yapılmasını beklemiştim. fotolarını detaylı çekerim ilavelerle bugün yarın eklerim kısacası.
ilaveler:
krom yan kapı çıtaları , krom ön alt panjur, krom bagaj altı, krom sis çerçeveleri.
x-zenon farlar
navigasyon
şu anki ilk verilerle 0,40 tl yakıyor.
nasıl oldu derseniz arabayı tam anlamıyla bütünledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 31, 2011, 23:58:35 »
bu arada hayırlı olsun temennisinde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
saolun allah hepinize çok daha iyilerini nasip etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 01, 2011, 00:47:25 »
 İnanır mısınız bu avensisin aynısını babama almayı düşünüyordum böyle kar beyazı bi cvt.  doğum günü hediyesi olarak kapıya koyup sürpriz yapacaktım lakin taksidi aylık bütçemi zorladığı için alamadım bi 300-400 daha düşük olsa alacaktım çünkü çook hoşuma gitti hele de o cam tavanı çok tatlı.  Ülkemizde kolay kolay 1.8'ler tutulmadı ama sanki bu 1.8 tutulacak gibi bi his var içimde....
 İlhan bey hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin çok güzel bi tercih 1.8 motor 2.0 motor gücünde yakıtta karlı vergi de karlı süper bi seçim olmuş tekrar hayırlı uğurlu olsun...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 01, 2011, 01:27:58 »
İnanır mısınız bu avensisin aynısını babama almayı düşünüyordum böyle kar beyazı bi cvt.  doğum günü hediyesi olarak kapıya koyup sürpriz yapacaktım lakin taksidi aylık bütçemi zorladığı için alamadım bi 300-400 daha düşük olsa alacaktım çünkü çook hoşuma gitti hele de o cam tavanı çok tatlı.  Ülkemizde kolay kolay 1.8'ler tutulmadı ama sanki bu 1.8 tutulacak gibi bi his var içimde....
 İlhan bey hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin çok güzel bi tercih 1.8 motor 2.0 motor gücünde yakıtta karlı vergi de karlı süper bi seçim olmuş tekrar hayırlı uğurlu olsun...

öncelikli olarak çok sağol oğuz bey allah razı olsun teşekkürler...
yalnız bir konuya açıklık getirmek isterim affınıza sığınarak; çünkü maksadım sizi düzeltmek değil .
amacım başkalarının yanlış bilgi almalarını engellemek. bu bilgi ışığında araç sorgulayabilirler. sanırım size aracı tanıtan arkadaşta 2.0 wagon üzerinden tanıtmış daha sonra 1.8 lerede fiyat olarak deyinmiş. benim motor seçeneğim tek bir paketle sunulur elegant extra 64.900 tl. bahsettiğiniz cam tavan sedanlarda (premium'uda dahil) kesinlikle bulunmamaktadır. avensis wagon ların standart özelliğidir. wagonlarda avensis wagon premium 2.0 benzinli multidrive s ( 89.400 tl )-- avensis wagon  premium 2.0 dizel m/t ( 90.300 tl ) ikisindede cam tavan deri döşeme 8 noktadan elektrikli kotuk gibi donanımlar standart sunulur. bu özellikleri benim versiyonda paraylada eklenmez.
saygılarımla. alamamanızada üzüldüm çünkü şu an bu fiyat benim aracımda lasman fiyatı ötv farkını toyota ödüyor duymuşsunuzdur. bu fiyatı samimi bulmayanlar için yukarıdaki fiyatlara dikkat çekmek isterim dizel 2.0 ile benzinli 2.0 aynı fiyat neredeyse niçin ?
aralarındaki tek fark şanzıman biri dizel manuel biri benzinli cvt. cvt gerçekten çok özel ve pahalı bir şanzımandır. benim donanım paketimin 1.6 manueli 54.700 benim aracımla yaklaşık on bin tl lik farkın 6 bini şanzımandan 4 bini motor farkından gelir. nerde devlete ödenen 7.800 tl lik ötv farkı. (toyota dan) insanlar kabaca değerlendirip firmayı küçük düşürüp yalanlamasın samimiler. ödenen ötv öncesi firma faturalarını gösterdiler ikisi neredeyse aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 01, 2011, 02:07:11 »
vaay be..!
Hakikaten cvt şanzıman mı var..?
Ben çok severim cvt'yi...

evet 1.8 ve 2.0 benzinli motorlarda cvt şanzıman seçeneği yer almakta. ve kesinlikle mükemmel bir duygu yaşatıyor. eğer modu sporta çekip pedalı diplerseniz ortaya çıkan manzara şu oluyor. ( gözünüzü devir saatine dikin ) vites geçişlerinde devir aşağıya inerya o hiç olmadan 0 dan başlayıp son devre dayanana kadar devir kaybetmeden son hıza tırmanıyor. cvt yi hakkıyla başarabilen ender firmalardan biriside toyota. teorikte sonsuz şanzıman diye adlandırılıyor. yine teoride yapılan hesaplara göre bu sürüşü elde edebilmek için normal bir otomatik şanzımana 6800 dişli konması gerekiyormuş. buda tabiki imkansız. scooter in şanzımanının geliştirilip arabalara uygulandığını düşünün. temelde vitessiz motor şanzımanı. ama kullanımı muazzam etkiliyor.  :alkis:
bütün forum üyelerine bunu toyota test araçlarında tecrübe etmelerini şiddetle tavsiye ediyorum.