0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evet 1.8 ve 2.0 benzinli motorlarda cvt şanzıman seçeneği yer almakta. ve kesinlikle mükemmel bir duygu yaşatıyor. eğer modu sporta çekip pedalı diplerseniz ortaya çıkan manzara şu oluyor. ( gözünüzü devir saatine dikin ) vites geçişlerinde devir aşağıya inerya o hiç olmadan 0 dan başlayıp son devre dayanana kadar devir kaybetmeden son hıza tırmanıyor. cvt yi hakkıyla başarabilen ender firmalardan biriside toyota. teorikte sonsuz şanzıman diye adlandırılıyor. yine teoride yapılan hesaplara göre bu sürüşü elde edebilmek için normal bir otomatik şanzımana 6800 dişli konması gerekiyormuş. buda tabiki imkansız. scooter in şanzımanının geliştirilip arabalara uygulandığını düşünün. temelde vitessiz motor şanzımanı. ama kullanımı muazzam etkiliyor. bütün forum üyelerine bunu toyota test araçlarında tecrübe etmelerini şiddetle tavsiye ediyorum.
sağlık olsun. allah kaza bela vermesin.aracınızın bir donanım farkı yok ve bence 1.6 da sizi üzmez.cvt şanzıman konusuna nasıl bakıyorsunuz bilmiyorum ama asıl o benim gözümde motor hacminden çok daha büyük bir artı.bu arada anlık yakıt tüketimi göstergesi konunuzu yorumlamıştım nasıl bulduğunuzuda merak ediyorum. olmuş bitmiş bi konuyla ilgili dert etmeyin oldukça diri bir arabanız var hiç sıkılmayın.
evet ilhan abi yorumunu okudum o an cevap veremedim ki gerekli açıklama mevcuttu zaten bana düşen sadece teşekkür etmekti üşenmeyip yazmışsın teşekkür ederim . ama demek istediğim anlık gösterge bence bu tarz bir araç için çok basit. konfora yönelik birçok eksiği var arabamın elektrikli koltuk mesela süper olurdu
Bu CVT şanzıman nasıl bir şeymiş böyle ya kolay yoldan anlayacağım bi dilde açıklaması var mı bu sistemin anlattığınıza göre mükemmel bir şeye benziyor vites yok bilmem ne falan çok tuhaf geldi hani Bu arada Honda'da ki viteslerde CVT değil mi !
Bu arada ilhan bey arabanızın iç ve dış fotolarını bekliyoruz ekiyorsunuz bizi
bu cvt şanzumanı ingilizce sivit şeklinde okursak 'tatlı' manası çıkıyor ingilizce. tatlı şanzıman...ben mi keşvettim yoksa böyle mi biliniyor ))
cvt şanzımanı daha iyi anlayacağınız bazı videolar ekleyeceğim. ama kabaca şanzımanda hiçbir dişli bulunmuyor. bu yüzden sonsuz şanzıman diye geçiyor. böyleliklede çok stabil bir sürüş çıkıyor ortaya. kabaca iki kasnağın karşılıklı olarak daralıp genişlemesi ile aradada bir kayış bulunuyor. ve motor devri en stabil hali ile tekerleklere gönderilmiş oluyor. madem diyeceksiniz vites geçişi yok dişli yok nasıl yarı otomatik 7 vites kullanıyorsunuz. onuda şöyle izah edebilirim eklediğim animasyon videonun ilerleyen kısmındada gösterildiği gibi böyle bir durumdada kasnağın açılma ve daralma limitleri yedi bölüme bölünüyor ve bu işlem yavaşça açılıp daralmak yerine yedi hamlede hızlı açılıp daralıyor. size 7 vites hissiyatı uyandırmış oluyorlar.
sizi hiç ekermiyim. 2 eylül günü paylaştım.gözünüzden kaçmış. link aşağıdahttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=36880.0
Gerçekten mükemmel ötesi bi şanzumanmış bunu en kısa zamanda denemem lazım cidden çok merak ettim doğrusu, çok ilgimi çekti... Günahınızı aldım ilhan bey bende sabah gördüm araç için açtığınız konuyu ama yorum yapmaya fırsatım olmadı araç şahane ötesi allah nazarlardan saklasın kaza bela vermesin eridim bittim doğrusu... Siz nasıl bakarsınız bilmem ama sanki tavana siyah cam filmi süper gider gibi duruyor
ilhan abi boşuna yaptırma biz yaptırdık muayenede söküldü
Sercan bey , artık bu muaynelerde eskiye dönmüş... Ruhsatı veriyorsun 1 gün sonra yapılmıştır diye getiriyorlar...Şaştım kaldım , beni araç 2013 yılına kadar muaynesi devam ediyor ancak bu işe hayret ettim...Ben zaten bu muayne sistemininde çok geçmeden bu hale geleceğini düşünüyordum zaten ...