0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
s.a arkadaslar ...
klima mutlakaki etkiliyor benim 2000 corolla terra modelimde aracım klima çalıştığında performansı düşüyordu hatta rölanta düşüyor ve kırmıızı ışıkta durduğumda araba stop ediyordu bende aydında servise gittim ve sordum bana söyledikleri bu model toyotalar klimasız çıkıyor dediler. yani fabrika çıkışı yerini yapıyorlarmış sonradan takın diye benim aracada aldığım adam pekte iyi olmayan bir kliam türü taktırmış buda demek oluyorki dedi araç beyninde klimayı tanıyasıya rölanta düşüyor dedi yani kaliteli olsa genede okadar düşüklük olmaz soğutması mükemmel ama araç sollarken kapatıcaksın yoksa yanyana gidersin )))
Klima açarken size bir önerim var. Tabi bu öneri, comfort extra ve elegance kullanmayan kullanıcılarımız için. Çünkü zaten onlarda otomatik klima seçeneği mevcut. En soldaki ibreyi saat yönün tersine çevirip(yani mavi renge, soğuk seçeneğine), air conditioner(a/c) düğmesine basın. Sonra istediğiniz fan seviyesini seçin. 1 dk bekledikten sonra, en soldaki, 'araba ve içinde dönen bir ok' olan düğmeye basın. Klimanızı böyle kullanın. Bunun avantajı ne ve ne işe yarar; Bu seçenek aracın içindeki havayı soğutmayı sağlıyor. 1 dk sonra araç soğuduğu için, soğuk havayı soğutmak, dışardaki havayı soğutmaktan hem daha kolay, hem de daha etkili. Aracınızın içi hem daha çok soğuyacak, hem de moturunuz daha az zorlanacak. Bunun dışında yukardaki yorumların çoğuna katılıyorum. Araç performansında bir düşüş oluyor ama çok da sıkıntı değil. 1.9k devir kullanıyorsanız 2.0k devirle işi çok rahat kurtarabilirsiniz.
performansı etkiliyorda bende şöyle birşey de oluyor klima açıkken ayagım fren pedalında duruyordu klimayı kapattım pedal biraz daha aşagıya düştü.Fren ile klima arasındaki baglantı tam çözemedim.