0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Klima performansı kesinlikle etkiler de ben 2005 corolla sol ile temmuz 20 de Ayvalık' a gittim geldim. Araçta 4 yetişkin 2 çocuk vardı ve bagaj tıka basa doluydu. Klima yı hiç kapatmadım. Kaz dağlarında bile beni rahatsız edicek derecede düşüş hissetmedim.
cam açmakta aslında yakıt tüketimini olumsuz etkileyen bir uygulamadır. Hatta kimi zaman tehlike bile yaratabilir araç içine girebilen kimi böcekler ile.
performansı etkiliyorda bende şöyle birşey de oluyor klima açıkken ayagım fren pedalında duruyordu klimayı kapattım pedal biraz daha aşagıya düştü.Fren ile klima arasındaki baglantı tam çözemedim.
Hocam o sizin aracınızdan kaynaklanıyor aynından bizdede vardı ama bir 207hdi 70hp ile açtığınızda aracı sanki birileri itmeye çalışıyormuş gibi zorluyor...
evet arda bey gerçekten bu çok doğru bir terim aracın beygir gücü var arada lütfen bunları dikkate alın klima konusunu
1.33 corolla sahibiyim, geçen ay içerisinde iskenderundan malatyaya giderken klima sürekli açık ve 2-3 konumunda iken ki yolu bilen bilir genelde rampadır öyle aman aman bir performans azalması yaşamadım vitestede 4 ten aşağıya düşmedim (birkaç noktada 3) ve buna rağmen 270kmde 80tl benzin tüketimim oldu. Klima bence 1.33 te olsa 1.6 da olsa yola göre doğru vites seçiminde ne araca öyle abartılı bir yük bindiriyor nede yakıtı etkiliyor.