0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sanırsam klima 1 beygir bile değil...benim yaris de bile (1 litre motor) performansı etkilemiyor.yakıtı etkiler performansı hisssedilemeyecek kadar az etkiler.son sürat 180 ise 176 falan olur anca o bence.
klimamı var derdin var alın klimasız arac kurtulun bu beygir düşmesinden
yazın 24, kışın ise 18 dereceye ayarlar, kontağı açtığımda çalışır, kapattığımda ise kapanır. gerisini pek dert etmem..
Yokuş çıkarken klimanın açık olması falan önemli değilki zaten yokuş çıkarken yavaş çıkıyorusunuz ister istemez.. Asıl önemli olan sollamaya çıktıgınızda tek şeritli yolda araba zıplıyormu yoksa klima açık diye zıplamıyorumu önemli olan bu
klima açıkken araba bildiğin şişiyor baya devirli kullanmak gerekiyor yani ben öyle kullanıyorum bir depo ile klima kapalı 950 km yol yaptım gece yolculuğuydu klima açık fan derecesi sürekli üçte çalışıyordu 800 km yaptım tam 800de değil hatta 790 küsür klimanın çok etkisi oluyor anlayacağınız.
Mert aynı şehirde yaşıyoruz aynı aracı kullanıyoruz ben şehir içi klima sürekli açık asla kapatmam yaz kış auto da 24 veya 23 derecede bir depo ile değilde 43 lt mazotla en az 750 km gidiyorum oda şehir içi ve depoda 12 lt mazot daha kalıyor klima kapatarakta en fazla farkedeceği depoda 30-50 km onun içinde aracın içine toz almaya değmez .Ayrıyetten uzun yolda uzmanların söylediğine göre klima açmak cam açmaktan daha ekonomik oluyormuş .
Abi aracın içine niye toz alıyonki sen hava sirkülasyonunu araç içine ayarla olsun bitsin kamyon egzoz kokuları fabrika kokuları en azıdnan aracın içine gelmez ama arada bir camın tekini hafif aralayıp havalndırmak gerek içerde çok bakteri oluşuyor ölede
Hava sirkülasyonu yazın zaten hep araç içine ayarlı camıda zaten her aracı çalıştırdığımda en az 2 dakika boyunca mecburen açık bırakıyorum Adana'nın sıcağında araç 5 dakika kalınca direk camlar kapalı klimayı açıp binemen zaten . Ben aracın kapısını zorla açtığımı bilirim .
abi sen sıcaktan zorla açıyon ya ben napim muşta iken gece kapı donardı efsanenin sabah onu açmak için ne işkenceler çekerdim ciğerimde hava kalmazdı (Adananın hararetine ufak bir çözüm camın biri çok az açık kalırsa iyi olur hava geçecek kadar maksat oluşan basınç boşlasın camdan direkki fazla ısınmasın birde camlara ayna film tamam
Camlarda film var zaten onlar olmassa ne olur bilemiyorum .
Buda araçtan araca değişir bir yeni nesil auriste zıplar klima hiç etkilemez ama bir 70hplik pejoda çok etkiler