Gönderen Konu: klimanın araç performansına etkileri?  (Okunma sayısı 19188 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: klimanın araç performansına etkileri?
« Yanıtla #40 : Ağustos 31, 2011, 10:23:41 »
Vallaha en iyisi... Keşke bende nefret edebilsem. :-\

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 31, 2011, 10:23:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 31, 2011, 11:27:37 »
sanırsam klima 1 beygir bile değil...benim yaris de bile (1 litre motor) performansı etkilemiyor.yakıtı etkiler performansı  hisssedilemeyecek kadar az etkiler.son sürat 180 ise 176 falan olur anca o bence.

1hp bile değilmi :??? Hocam araçlarda %17ye varan düşüşlere sebep olduğunu söyleyen firmalar var baya araştırdımda :) ama tork avantajımız var toyota motoru olarak pek etkilenmiyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 31, 2011, 11:52:14 »
Düz yolda etkilemiyor ama yokuş tırmanırken mutlaka bir kayıp oluyor ve çok oluyor o yüzden yokuş tırmanırken kapatıyoruz zaten belli bir süre o soğuk üflüyor o soğuk bitene kadar yokuş bitiyor tekrar açıyoruz pekte etkilendiğimizi söyleyemem :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 31, 2011, 19:32:05 »
klimamı var derdin var alın klimasız arac kurtulun bu beygir düşmesinden
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 31, 2011, 20:29:28 »
klimamı var derdin var alın klimasız arac kurtulun bu beygir düşmesinden

Performans düşüyor diye konfordan çalmak pek bir uçukça bir fikir.. Şöyle bir şey daha var aracınızda klima varsa açmazsınız tertemiz güç düşmez ama klimalı diye elinizden kolay çıkar.. Avantajına bakın  8-)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 31, 2011, 20:36:57 »
yeni nesil toyotalarda yokuş çıkarken araç güç kaybederse klima kritik bir noktada otomatik olarak kendi kendine kapatılıyor.  1 beygir kaç watt araştıralım sonra da 6000 btu olarak adlandırılan ev tipi klima kaç watt araştıralım... cvp çıkar  .Google sağolsun
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 01, 2011, 01:06:55 »
Çıktığım yokuş ne kadar dik olursa olsun klimayı kapatmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 01, 2011, 03:04:51 »
yazın 24, kışın ise 18 dereceye ayarlar, kontağı açtığımda çalışır, kapattığımda ise kapanır. gerisini pek dert etmem..
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Eylül 03, 2011, 15:46:49 »
yazın 24, kışın ise 18 dereceye ayarlar, kontağı açtığımda çalışır, kapattığımda ise kapanır. gerisini pek dert etmem..

Yazın cold kışın hot :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 05, 2011, 09:28:21 »
Yokuş çıkarken klimanın açık olması falan önemli değilki zaten yokuş çıkarken yavaş çıkıyorusunuz ister istemez.. Asıl önemli olan sollamaya çıktıgınızda tek şeritli yolda araba zıplıyormu yoksa klima açık diye zıplamıyorumu :) önemli olan bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Eylül 05, 2011, 15:03:06 »
Yokuş çıkarken klimanın açık olması falan önemli değilki zaten yokuş çıkarken yavaş çıkıyorusunuz ister istemez.. Asıl önemli olan sollamaya çıktıgınızda tek şeritli yolda araba zıplıyormu yoksa klima açık diye zıplamıyorumu :) önemli olan bu

Buda araçtan araca değişir bir yeni nesil auriste zıplar klima hiç etkilemez ama bir 70hplik pejoda çok etkiler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #51 : Eylül 15, 2011, 14:19:56 »
klima açıkken araba bildiğin şişiyor baya devirli kullanmak gerekiyor yani ben öyle kullanıyorum bir depo ile klima kapalı 950 km yol yaptım gece yolculuğuydu klima açık fan derecesi sürekli üçte çalışıyordu 800 km yaptım tam 800de değil hatta 790 küsür klimanın çok etkisi oluyor anlayacağınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 15, 2011, 14:53:51 »
klima açıkken araba bildiğin şişiyor baya devirli kullanmak gerekiyor yani ben öyle kullanıyorum bir depo ile klima kapalı 950 km yol yaptım gece yolculuğuydu klima açık fan derecesi sürekli üçte çalışıyordu 800 km yaptım tam 800de değil hatta 790 küsür klimanın çok etkisi oluyor anlayacağınız.
Mert aynı şehirde yaşıyoruz aynı aracı kullanıyoruz ben şehir içi klima sürekli açık asla kapatmam yaz kış auto da  24 veya 23 derecede bir depo ile değilde 43 lt mazotla en az 750 km gidiyorum oda şehir içi ve depoda 12 lt mazot daha kalıyor klima kapatarakta en fazla farkedeceği depoda 30-50 km onun içinde aracın içine toz almaya değmez .
Ayrıyetten uzun yolda uzmanların söylediğine göre klima açmak cam açmaktan daha ekonomik oluyormuş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Eylül 15, 2011, 21:03:29 »
Mert aynı şehirde yaşıyoruz aynı aracı kullanıyoruz ben şehir içi klima sürekli açık asla kapatmam yaz kış auto da  24 veya 23 derecede bir depo ile değilde 43 lt mazotla en az 750 km gidiyorum oda şehir içi ve depoda 12 lt mazot daha kalıyor klima kapatarakta en fazla farkedeceği depoda 30-50 km onun içinde aracın içine toz almaya değmez .
Ayrıyetten uzun yolda uzmanların söylediğine göre klima açmak cam açmaktan daha ekonomik oluyormuş .

Abi aracın içine niye toz alıyonki sen :) hava sirkülasyonunu araç içine ayarla olsun bitsin kamyon egzoz kokuları fabrika kokuları en azıdnan aracın içine gelmez ama arada bir camın tekini hafif aralayıp havalndırmak gerek içerde çok bakteri oluşuyor ölede :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #54 : Eylül 15, 2011, 21:10:08 »
Abi aracın içine niye toz alıyonki sen :) hava sirkülasyonunu araç içine ayarla olsun bitsin kamyon egzoz kokuları fabrika kokuları en azıdnan aracın içine gelmez ama arada bir camın tekini hafif aralayıp havalndırmak gerek içerde çok bakteri oluşuyor ölede :)
Hava sirkülasyonu yazın zaten hep araç içine ayarlı camıda zaten her aracı çalıştırdığımda en az 2 dakika boyunca mecburen açık bırakıyorum Adana'nın sıcağında araç 5 dakika kalınca direk camlar kapalı klimayı açıp binemen zaten . :)
Ben aracın kapısını zorla açtığımı bilirim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Eylül 15, 2011, 21:27:41 »
Hava sirkülasyonu yazın zaten hep araç içine ayarlı camıda zaten her aracı çalıştırdığımda en az 2 dakika boyunca mecburen açık bırakıyorum Adana'nın sıcağında araç 5 dakika kalınca direk camlar kapalı klimayı açıp binemen zaten . :)
Ben aracın kapısını zorla açtığımı bilirim .

:) abi sen sıcaktan zorla açıyon ya ben napim muşta iken gece kapı donardı efsanenin sabah onu açmak için ne işkenceler çekerdim ciğerimde hava kalmazdı :) (Adananın hararetine ufak bir çözüm camın biri çok az açık kalırsa iyi olur hava geçecek kadar maksat oluşan basınç boşlasın camdan direkki fazla ısınmasın :) birde camlara ayna film tamam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #56 : Eylül 15, 2011, 21:32:03 »
:) abi sen sıcaktan zorla açıyon ya ben napim muşta iken gece kapı donardı efsanenin sabah onu açmak için ne işkenceler çekerdim ciğerimde hava kalmazdı :) (Adananın hararetine ufak bir çözüm camın biri çok az açık kalırsa iyi olur hava geçecek kadar maksat oluşan basınç boşlasın camdan direkki fazla ısınmasın :) birde camlara ayna film tamam :)
Camlarda film var zaten onlar olmassa ne olur bilemiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Eylül 15, 2011, 21:52:40 »
Camlarda film var zaten onlar olmassa ne olur bilemiyorum .

Abi ben sana ne olurdu söyleyeyim bizim e12de kurttepede dayımın evi vardı bindik bolulu hasan ustaya gidecektik gidene kadar koltuktan kalktığımda V şeklinde ter izi çıkmıştı :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Eylül 16, 2011, 00:15:56 »
Buda araçtan araca değişir bir yeni nesil auriste zıplar klima hiç etkilemez ama bir 70hplik pejoda çok etkiler :)
benim capon kızım her koşulda zıplıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Eylül 16, 2011, 11:29:43 »
Ne civic'te performansta bir değişiklik oluyor nede corolla'da ;) İkisininde maşallahı var, yakıt sarfiyatı %5-%7 gibi kadar değişiyor o kadar..