Gönderen Konu: corolla d4d chip uygulaması...  (Okunma sayısı 16893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Ynt: corolla d4d chip uygulaması...
« Yanıtla #60 : Eylül 12, 2012, 10:40:14 »
ilginiz için teşekkür ederim. büyük ihtimalle ölçüm hatalıydı çünkü aracı tanıdığım birinden aldım ilk sahibiydi.üstelik çok araşırdım bu kişiyi ve arabayı almadan önce. herkesin dediği ortak görüş arabasına gözü gibi baktığı ve titiz olduğu idi. ilk sahibi aracın 20 bin km bakımı yeni yaptırmış ve 3 yıllık servis garantisi yeni bitmiş. bende 22 binde aldım aracı toyota servisinde göstermek istedik bursa ve eskişehir servislerini aradık kabul etmediler, çünkü expertiz yapmak yasaklanmış ve kabul etmediler. bizde mecburen kütahyada bir tane 101 nokta expertizi yapan yer var oraya gösterebildik. zaten aldıktan sonra bir kez uzun yola çıktım. kütahya-konya arasında ve gerçekten çok keyif aldım klima açık olmasına rağmen yakıt tüketimi ve rampa performansı beni gayet sevindirdi. şu ana kadar 800 civarı km yaptım  bir problem yok. inşallah yanılmamışımdır. Allah hepimizi kazalardan ve belalardan korusun inşallah. chip tuning olayına gelince,Abdullah bey'in dediği gibi  bu iş iyi bir araştırma ve tecrübe etmiş kişilerin deneyimlerini sormak gerektiriyor. o yüzden biraz daha beklemek iyi olur diye düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Eylül 12, 2012, 10:40:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Eylül 12, 2012, 13:57:15 »
ilginiz için teşekkür ederim. büyük ihtimalle ölçüm hatalıydı çünkü aracı tanıdığım birinden aldım ilk sahibiydi.üstelik çok araşırdım bu kişiyi ve arabayı almadan önce. herkesin dediği ortak görüş arabasına gözü gibi baktığı ve titiz olduğu idi. ilk sahibi aracın 20 bin km bakımı yeni yaptırmış ve 3 yıllık servis garantisi yeni bitmiş. bende 22 binde aldım aracı toyota servisinde göstermek istedik bursa ve eskişehir servislerini aradık kabul etmediler, çünkü expertiz yapmak yasaklanmış ve kabul etmediler. bizde mecburen kütahyada bir tane 101 nokta expertizi yapan yer var oraya gösterebildik. zaten aldıktan sonra bir kez uzun yola çıktım. kütahya-konya arasında ve gerçekten çok keyif aldım klima açık olmasına rağmen yakıt tüketimi ve rampa performansı beni gayet sevindirdi. şu ana kadar 800 civarı km yaptım  bir problem yok. inşallah yanılmamışımdır. Allah hepimizi kazalardan ve belalardan korusun inşallah. chip tuning olayına gelince,Abdullah bey'in dediği gibi  bu iş iyi bir araştırma ve tecrübe etmiş kişilerin deneyimlerini sormak gerektiriyor. o yüzden biraz daha beklemek iyi olur diye düşünüyorum.
Konyada olduğunuzu yeni gördüm hemen bir buluşma yapalım ayak üstü Uğur abininde müsadesi olursa mekanında bir çay içeriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Eylül 12, 2012, 14:23:04 »
dizelim.net diye bir site vardı bir ara. sahibi mehmet gazihan. bu işte üstüne tanımam. facebook'tan ekleyebilirsiniz megachips tuning
chip işinde mehmet abiden iyisine rastlamadım diyebilirim çokta araştırdım bu konuyu.
chip işlemi zararlımıdır diye aklınıza gelebilir. ama mehmet abiyle yaptığım konuşmalar sonucunda fabrikadan araçlar hangi şartlarda nerde nasıl kullanılacağını bilmedikleri için belli bir güvenlik payı bırakılıyor.
işte chip ile bu güvenlik payını min. duruma indirererek araca belli bir bg ve tork kazandırılıyor. chip işlemi bu yüzden zararsızdır diyor mehmet abi.
tabi siyah duman olayı kaçınılmaz her durumda.
sıkıntı çıkartan araç yokmu elbette varmış bir tane corsanın baskı balata bitik olduğu için araçta sıkıntı çıkmış. onun haricinde öyle motor blok turboyla ilgili bir sorun olmamış.
benzinli atmosferik motorlu araçlardada chip çok gereksiz olduğunu söyledi aman aman bir artış olmuyormuş.
dyno verilerinide facebook'tan yayınlıyor inceleyebilirsiniz....
5.30d BMW
astra j 1.3 cdti

Toyota Auris 1.4 d-4D 90hp 205nm to 117hp 261nm

Audi A3 1.6 TDI 105hp 250nm to 151hp 330nm

İnsignia 2.0 sadece remap ile sonuç ortada :)
 bu adam bu işi biliyor arkadaşlar :)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #63 : Eylül 12, 2012, 16:07:20 »
Konyada olduğunuzu yeni gördüm hemen bir buluşma yapalım ayak üstü Uğur abininde müsadesi olursa mekanında bir çay içeriz.

evet bir buluşma güzel olur. konya meramda oturuyorum müsait bir vakit için haberleşebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Eylül 12, 2012, 17:08:48 »
audi ile biraz fazla oynamışlar sanki. 105 > 150 hp neredeyse 1.5 katı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Eylül 15, 2012, 13:02:23 »
audi ile biraz fazla oynamışlar sanki. 105 > 150 hp neredeyse 1.5 katı.
facebook'ta bir tane linea var 200 hp :D az bile bence audi için :)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Eylül 15, 2012, 15:27:16 »
Kaç km dayanır stok motor ile o güce? Yada kaç defa gaza abandığımda cevap verebilir bana?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Eylül 15, 2012, 15:28:56 »
Hiç bir stock motor dayanıklılık gösteremez.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Eylül 15, 2012, 19:07:05 »
Kaç km dayanır stok motor ile o güce? Yada kaç defa gaza abandığımda cevap verebilir bana?
Mehmet Gazihana sorabilirsin :) Adam bu işin duayeni zaten zarar verecek değerleri zaten yapmaz...;) 1,6 multijetten çok şeyler alabilirsiniz usta ellerden...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Eylül 17, 2012, 15:02:24 »
Mehmet Gazihana sorabilirsin :) Adam bu işin duayeni zaten zarar verecek değerleri zaten yapmaz...;) 1,6 multijetten çok şeyler alabilirsiniz usta ellerden...
Alırım almasında o gücü kaç dafa sonuna kadar kullanabilirim meçhul...Pistoon kolumu kırar silindirmi aşındırır krankmı kırar vs vs uzar gider bu hele dizelde torku şanzumana neler yapar orası ayrı meçhul...Belki 60-70bin sağlıklı kullanılabilir ancak 200.000km lere sorunsuz geleceğinin sanmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Eylül 17, 2012, 19:04:40 »
Alırım almasında o gücü kaç dafa sonuna kadar kullanabilirim meçhul...Pistoon kolumu kırar silindirmi aşındırır krankmı kırar vs vs uzar gider bu hele dizelde torku şanzumana neler yapar orası ayrı meçhul...Belki 60-70bin sağlıklı kullanılabilir ancak 200.000km lere sorunsuz geleceğinin sanmam.
piston kolu krankla silindirle alakalı bir durum yokki. araba yine 4000 d/d'da yine 4000 devir çevirecek 3000'de yine aynı deviri çevirecek. sadece sıkıştırma oranları farklı olur ve turboya yük biner. bunlarda zarar vermeyecek seviyede olur... düzenli kullanımda araç ömründen birşey kaybetmez. yağını 10000 km'de değilde 7000 km'de değiştirirsiniz mesela...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Eylül 17, 2012, 19:07:38 »
piston kolu krankla silindirle alakalı bir durum yokki. araba yine 4000 d/d'da yine 4000 devir çevirecek 3000'de yine aynı deviri çevirecek. sadece sıkıştırma oranları farklı olur ve turboya yük biner. bunlarda zarar vermeyecek seviyede olur... düzenli kullanımda araç ömründen birşey kaybetmez. yağını 10000 km'de değilde 7000 km'de değiştirirsiniz mesela...

Fatih bey motor ömrünün aynı kalması mümkün değil .