Gönderen Konu: corolla d4d chip uygulaması...  (Okunma sayısı 16894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla d4d chip uygulaması...
« Yanıtla #20 : Ekim 03, 2011, 16:25:01 »
Erkan Bey , şimdiye kadar yaptığınız bu 150 civarı Toyota araç içinde mesela 2008 ve 2009 d4d motorlu olanlar içinde dinamometre testi yapılmış olanlar da vardır muhakkak , bunlardan birkaçının  grafiklerini en az 640x480 boyutunda sisteme koyabilirmisiniz mümkünse? Böylece daha iyi bir fikrimiz olur , hangi devirde ne oluyor , ne kazanç var görebiliriz, yaptırmayı düşünenler için iyi bir fikir verir.

+1
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 03, 2011, 16:25:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GÜÇLÜ MOTOR DAHA AZ YAKAR
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 03, 2011, 17:28:01 »
MERHABA EFTAL BEY
 Evet doğru 150 den fazladır bile ama dyno ölçümü çok az kişi istedi. arşivlerimden bulup en kısa zamanda size sergilerim.

Genelde benim yazılım  programıyla ilgili chip tunıng yaptığım araçlar dyno istemiyorlar fark çünkü bariz hissediliyor. Hatta bir çok müşterimde son dyno testi için bile gelmemiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 04, 2011, 19:14:05 »
.. 118 ps 245 tork biçiminde ayarlanırsa 1,5 lt 100 km de ekonomi sağlıyor doğru kullanımda. Benim bir müşterim sizin kullandığınız modelde uzun yolda yolbilgisayarında 3,7 ortalama yakaladı.

Doğru kullanım dediğiniz sürüş şartları nedir? 1.5 lt/100 km çok iddialı bir değer.  Bu kadar kazanılacağını  düşünmüyorum açıkcası, fakat yol ve hava şartlarına göre bu değerleri yakalayabilirsiniz , chipsiz bile..  daha önce bu sitede bir arkadaş kendi aracından örnek vermişti bu konuda.. Yani güçlü motor daha az yakar nasıl olur bilmiyorum.

Grafikleri bekliyoruz.. Diğer bir sorum yazılımını değiştireceğiniz aracın yazılımını önce okuyup bir yerlere saklıyor veya müşteriye veriyormusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 12, 2011, 20:53:03 »
EFTAL bey güçlü motor şöyle az yakıyor anlatayım.

Yazılım sonrası torkunu ve ps gücünü arttırdığımız için eski duruma göre gaz pedalına daha az basıyorsunuz yakıt ekonomisi burdan doğuyor ispatlı örnekli müşterilerimin telefon nurmaralarını verebilirim bir telefon kadar uzağınızdayım zaten yakında buraya dyno test verileri resimlerinide koyucam soranlar oldu şu an dyno bilgisayarının hard diskinde sorun var eski kayıtlara ulaşamıyorum yeni ölçümlerde sadece görsel sunum yapabiliyorum.
 11/10/2011 Tarihinde Toyota club üyesi Raşit Çırpı bey yani bu bölümün ikinci sayfasında en alttaki 2006 model corollasıyla balıkesirden yanıma geldi bütün gün aracıyla uğraştık bir çok işlem yaptık yakında yapılanları bu bölüme anlatır zaten kendisi çok memnun kaldı işçiliğimizden. Bence tüm d4d sahipleri bu işlemi yaptırmalı çünkü emisyon standartları yüzünden motorlardaki gerçek güç kullanılmıyor bu emiyon standatları töleransları içinde motorlardan mevcut güçten daha fazla güç çıkartılabiliniyor
TSK EDERİM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 12, 2011, 23:25:18 »
Grafik olursa çok iyi olurda abim motor ömrüne nasıl herhangibi bir etkisi olmuyor kafam almadı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #25 : Ekim 12, 2011, 23:46:51 »
yapılan işlemlere gelince carbon clean uygulaması 3.5 cm EİBACH spor yay KN kutu içi hava filtresi 17 inç HRS jant 205 45 17 lastik egr iptali katalizör iptali ve can alıcı bir yazılım yani chip uygulaması ve final vites geçiş araları cok güzel aracın hızlanması cok güzel 1 nci vitesle pateneja zor kalkan araba 2 nci vites sonuna kadar patenajı bırakmıyor üstelik 17 inç jant ile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 12, 2011, 23:52:10 »
  Bu kısıtlamaların sebebi sizce sadece emisyon standartları mı?
 Güzel paylaşımlar ancak yeterince açık ve bilimsel değil. Net veriler ile yaptığınızı anlatır ve deney grubu ile gözlem grubu arasındaki farkın anlamlı olup olmadığını ortaya koyarsanız gerçek faydaya bizlerde ulaşabiliriz. Açıkçası kendi adıma beklentim bu.
 Mesela yaptığınız işleme kaç sene garanti veriyorsunuz ve bu garanti motor aksamınıda kapsıyor mu?

Bu arada lütfen türkçe yazımı konusunda daha özenli olalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 13, 2011, 16:25:41 »
 RAŞİT BEY HAYIRLI OLSUN :)

Sayın arkadaşlar
 Yapılan işin firmamız tarafından 1 yıl garantisi vardır.
 Ayrıca isteyen herkez garajımızı ziyaret edebilir ve chip uygulamasını kendi aracıyla test edebilir eğer memnun kalınmaz ise işlem tekrar geri alınabilir ama şu ana kadar hiç beğenmedim diyen olmadı.
 Motor ömrüne gelincede herzaman şunun arkasındayım motorlarda bu güç saklı biz bunu ortaya çıkarıyoruz emisyon normunu bir miktar arttırmayla bu ortaya çıkıyor. Bu işlem sonrası 100.000 kmden fazla gitmiş müşterimde mevcuttur isteğenleri görüştürebilirim bile.
 Yakında 1.4 D4D motorun güvenli moddaki dyno test çıktısını sizinle paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 13, 2011, 19:19:28 »
Erkan Bey , bu dyno testi sizin tesis bünyesinde mi? Bunun nasıl yapıldığını tam anlayamadığım için soruyorum , Googla da epeyce bir test videosu var ama oradan anlayamadığım hususlar var, bu test nasıl yapılıyor , hangi viteste , gazı ve yükü nasıl ayarlayıp her devirdeki maks tork bulunuyor ? İzlediğim videolardaki izlenimim pek de olumlu değil ama yöntemi anlarsam fikrim değişebilir tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 13, 2011, 19:36:24 »
RAŞİT BEY HAYIRLI OLSUN :)

Sayın arkadaşlar
 Yapılan işin firmamız tarafından 1 yıl garantisi vardır.
 Ayrıca isteyen herkez garajımızı ziyaret edebilir ve chip uygulamasını kendi aracıyla test edebilir eğer memnun kalınmaz ise işlem tekrar geri alınabilir ama şu ana kadar hiç beğenmedim diyen olmadı.
 Motor ömrüne gelincede herzaman şunun arkasındayım motorlarda bu güç saklı biz bunu ortaya çıkarıyoruz emisyon normunu bir miktar arttırmayla bu ortaya çıkıyor. Bu işlem sonrası 100.000 kmden fazla gitmiş müşterimde mevcuttur isteğenleri görüştürebilirim bile.
 Yakında 1.4 D4D motorun güvenli moddaki dyno test çıktısını sizinle paylaşacağım.

70hp lik 2008 model 1.4HDİ bir 207 ye chip uygulaması yapıldı 97hp ye yükseltildi torkunu hatırlamıyorum ama 220gibi birşeydi yanlışım yoksa daha sonra son susturucu iptal edildi araç mükemmel oldu 2 yıla yakın bu şekilde kullanıldı ve bizim corola ile neredeyse bir güc alınıyordu ama sonra farkedildiki turbo yavaş yavaş tükeniyor ve motor alt devirlerde ölmeye başlıyor araç tekrar eski yazılıma getirildiğinde anlaşıldı herşey motor yıpranmış toplam 70.000km civarı kullanıldı...Yapanın hatasımıdı bilmiyorum ama hatalı birşey olsa egzozdan kara dumanlar çıkardı ama öyle birşey nerdeyse orjinalinden farksızdı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 14, 2011, 14:25:34 »
Arabanızla uğraşmayın! daha güçlü araç isteyen gitsin daha güçlüsünü alsın derim herzaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 14, 2011, 15:43:46 »
atmosferik bi aracı turboya çevirmek , masraftır.
piston(beraberinde sıkıştırma oranı), piston kolu, segmanlar, subaplar, subap yayları ıvır zıvır herşeyi değiştirmeniz gerekir. dahada kötüsü, aracınız 90 beygir ise fren tertibatınız 90 beygire göredir. 150 beygire göre değildir. motoru güçlendirmeden önce frenleri ve süspansiyonu güçlendirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

sonradan yapılan bir uygulama orjinalden güçlü bir arabaya göre çok daha sık ve büyük problemler çıkartır.

Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 14, 2011, 16:00:27 »
Hep corolladan yaptığınız örneklerden bahsetmişsiniz aynı şeyleri 2003-2009 avensis 1.6 benzinliler içinde söyleyebiliyormusunuz tork durumu beygir durumu ne oluyor v.s ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 14, 2011, 18:01:32 »
Sabahattin sizin araçta turbo var mı? Atmosferik motora chip yapan yoktur galiba.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #34 : Ekim 14, 2011, 18:08:57 »
yazılım candır ciğerdir ama yazılım + box daha güzel oluyor :D
geçen ibizaya yaptık bambaşka araba oldu d4dler dahada iyi olcaktır
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 20, 2011, 16:14:42 »
Arda derinkaya öyle şeyler yazmış ki resmen tırstım !

Bazı anlatılanlar mantıklı geliyor ama ne bileyim, yaptırmakla yaptırmamak arasında kaldım.

1.4D 4-D Auris 2011 Confort Extra Aracıma Chip mi yaptırayım yoksa sadece Sprint booster mı uygulayayım ?

Araca hiç bir şekilde zarar vermek istemiyorum, istediğim sadece aracın biraz seri olması...

yardım lütfen !

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 20, 2011, 19:37:47 »
Arda derinkaya öyle şeyler yazmış ki resmen tırstım !

Bazı anlatılanlar mantıklı geliyor ama ne bileyim, yaptırmakla yaptırmamak arasında kaldım.

1.4D 4-D Auris 2011 Confort Extra Aracıma Chip mi yaptırayım yoksa sadece Sprint booster mı uygulayayım ?

Araca hiç bir şekilde zarar vermek istemiyorum, istediğim sadece aracın biraz seri olması...

yardım lütfen !

Saygılar.
Okadarda tırsılacak birşey değil araç 70bin km kullanıldı ve halen aynı turbo var üzerinde çokta ekonomik yine...Biz biraz sınırı zorladık gibi 27hp ek yaptık ve pekte dizele uygun kullanılmadı araç ancak sizde aracınıza sprint booster uygulayıp yanına ufak bir yazılımla 90hp den 100-110hp arası brşey yaparak çok güzel birşey elde edeblirsiniz ayrıyeten egzozada birşeyler yapablirsinz saugılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ekim 21, 2011, 00:11:59 »
maddi olarak ikisinide yapacak gücüm yok.
Sadece birini seçmek zorundayım ve araca zarar vermeyecek olanı seçmek istiyorum da o hangisi işte ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 21, 2011, 16:21:10 »
maddi olarak ikisinide yapacak gücüm yok.
Sadece birini seçmek zorundayım ve araca zarar vermeyecek olanı seçmek istiyorum da o hangisi işte ??

100-110hp arası kaliteli bir yazılımla güzel birşey ortaya çıkar aracı turbo dizele uygun kullanırsanız zararda görmez ekonomikte olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 21, 2011, 17:02:36 »
100-110hp arası kaliteli bir yazılımla güzel birşey ortaya çıkar aracı turbo dizele uygun kullanırsanız zararda görmez ekonomikte olur...

Arda Bey,

Verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkürler, konuya sizin kadar ilgi gösteren olmadı.

Peki sizin yakınınızda chip yaptıran yada ne bileyim sprint booster taktıran birileri var mı ? varsa onlardan feedback ( konuyla ilgili kullanıcı bilgilerinden bahsediyorum ) alabilirmiyiz ?

Hani, ben 100 Beygire çıkarttım chiple şuana kadar bişi olmadı .. yada şu oldu veya şundan dolayı rahatsızım gibi veriler lazım aslında bana.

olumsuzluk yaşayan varsa bu konyla ilgili neden dolayı olumsuzluk yaşamış onları öğrenmek istiyorum.

Şayet hatalar  kişisel bazda hatalarsa, ben chip yada sprint yaptırır aracı kullanım şeklimi düzeltir öyle kullanırım icabında ve araca zarar vermiş olamam, o nedenle bunları öğrenmek istiyorum.

Saygılar