Gönderen Konu: Gösterge Süper Oldu!  (Okunma sayısı 22855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« : Nisan 11, 2008, 22:17:56 »
önce ampülleri söktüm harbi harbi kapkara olmuşlar yerinde led taktım (mavi) iyicene mahvoldu. göstergeyi sökmeye karar verdim forumdaki konuların acayip faydası oldu anlatamam,her parçayı söktüm sadece arkadaki yeşil filmi sökmedim gerekte yok sökemeye ışıkla ilgisi yok,devir saatini kağıdını söktüm,hız göstergesinin kağıdını söktüm diğerlerinide söktüm (ibreler biraz direndi ama zöktüm)baya bi toz olmuş hatta ampul sıcaklığından is yapmış diyebiliriz. hepsini sıfır kilometre yaptım taktım takarken babama dedim kaç km olsun araba:D höyyt dedi oynama aynen taktım yeni aldığım standart ampulleri taktım soketleri taktım yerine oturttum vidalamadım kontağı bi açtım devir 3000 hız 70 km oldu babamla göz göze geldik bi an (korktuğum an) kontak açıkken ibreleri söktüm 0 a getirdim. hararet göstergeside ayarsız olmuş araba ısınınca anlaşıldı tam yatay durmadı onuda söktüm düzelttim maşallah çok şahane oldu. fotoğraflarınıda koyuyorum.

97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Toyota Club Türkiye

Gösterge Süper Oldu!
« : Nisan 11, 2008, 22:17:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2008, 22:26:17 »
foto bekliyoruzzzz
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2008, 22:41:08 »
fotoğraf makinem basit özellikli en iyi bu kadar çekebildim yakından çekebildiğim en iyi fotoyu koydum en iyi görüntüyü onda yakaladım. bu fotoğrafları bende beğenmedim ama o kadar güzel olduki paylaşmak istedim, yeni resimleride ekliycem anlattığımı tam oalrak görmeniz lazım. led falan hikaye öyle bi aydınlatma sistemi varki ampülün tepesi yüksek olmalı yoksa ışık homojenize olmuyor en iyi mtec in ampulleri (boyalı gibi duranlar) olur olursa diğer ledliler yüksek başlı değilse yalan oluyor. bu arada baya bi ısınıyor göstergedeki ampuller göstergeyide baya ısıtıyor.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2008, 23:40:21 »
okadar iyi olmuşki kilometre sıfırlama dümesinden bile ışık çıkıyor.tebirkler.
ayrıca burada koptum.
ALINTI
kontağı bi açtım devir 3000 hız 70 km oldu babamla göz göze geldik bi an (korktuğum an)[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2008, 00:25:01 »
Alıntı yapılan: Emrah Akgül
okadar iyi olmuşki kilometre sıfırlama dümesinden bile ışık çıkıyor.tebirkler.
ayrıca burada koptum.

[/quote]
sıfırlama düğmesinin süngeri yırtıldı çaktırma:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2008, 11:15:47 »
harika olmuş. elinize sağlık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2008, 11:46:41 »
Valla bencede güzel olmuş bende bu şekilde uğraşmak isterim ama bozarım diye korkuyorum elinizden gelmesi çok hoş emeğinize ve bizimle paylaşımınıza sağlık
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2008, 15:29:17 »
korkulacak bişey yok sakin yavaşça ve nazik aynı amanda neyin neresinden tuttuğuna dikkat ederek. daha iyi fotoğrafları koyucam bu akşam inşallah. çünki gerçekten dağlar kadar farketti eskiden tofaş gibiydi kapkaranlık bide şey var ampuller çok ısınıyor  ısıdan dolayı çabuk kararıyor arada sırada deiştirmek lazım. gösterge paneli bile ısınıyor o derece yani (eğitim şart)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2008, 10:42:54 »
Selam. Bende tebrik ederim güzel olmuşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2008, 13:36:53 »
valla süper olmuş bendede 99 corolla luna  var onun göstergelerini sarıdan beyaza çevire bilirmiyiz acaba bilgisi olan varmı arkadaşlar
.....toyota corolla luna 1.6 110hp.....gidene kal kalana git demeyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2008, 20:29:31 »
öncelikle fotoğraf ekleyemedim daha yisini çekmiyor makina (hem hp hemde en ucuzu idare edin lütfen) ama çok çok çok farketti. beyaza çevireceksen bildiğimiz dipsiz ledlerin kafası kesik olanlarından takma aynı tip ampullerin tepesi kesik olmayanları var onlardan tak sanıyorum aydınlatma sistemi aynıdır kullanan arkadaşlar yorumlasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2008, 17:30:09 »
Arkadaşım çok  güzel  olumuş gerçekten.Bende  yapıcam  bişeyler  ancak  ledler  olmaz  demişsin.O lambaların  yerine  o kesik  kafalı  ledlerden  değilde şu  parlak  ledler  varya hani superflux mu  ne  onlardan  takmayı  düşünüyorum  çok  güzel  ve kuvvetli  ışık  veriyorlar.Hatta  ben mavi  renkli  takmayı  düşünüyorum. Olmaz mı acaba. Birde o göstergeyi sökerken  arkada  sadece  soketli  kablo  bağlantıları  var  değil mi  başka  tutan  bişey  yok  yani.Çekince geliyor mu  klips  falan  varmı  arkada.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2008, 00:11:29 »
güzel olmus eline saglik
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2008, 08:30:03 »
Selam.
 Sen Kadran İbrelerinide mi boyadın? Eğer boyadıysan bunun için ne kullandın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #14 : Nisan 16, 2008, 20:30:12 »
Alıntı yapılan: Osman Şenyurt
Arkadaşım çok  güzel  olumuş gerçekten.Bende  yapıcam  bişeyler  ancak  ledler  olmaz  demişsin.O lambaların  yerine  o kesik  kafalı  ledlerden  değilde şu  parlak  ledler  varya hani superflux mu  ne  onlardan  takmayı  düşünüyorum  çok  güzel  ve kuvvetli  ışık  veriyorlar.Hatta  ben mavi  renkli  takmayı  düşünüyorum. Olmaz mı acaba. Birde o göstergeyi sökerken  arkada  sadece  soketli  kablo  bağlantıları  var  değil mi  başka  tutan  bişey  yok  yani.Çekince geliyor mu  klips  falan  varmı  arkada.
[/quote]
tepesi kesik olmasın. standart ampuller kadar yüksek olsun ne sitersen tak tabi watt a dikkat eritir sonra yuvaları,hatta ışığın dağılmasını sağlayan göstergelerin uzantılarını eritirse daha fena hikaye sökünce görünce anlarsın herşeyi dediğin ampulleri takınca paylaşırsın mutlaka    . sökmeye gelirsek tırnak yok,soketlerin hepsi farklı boyda karışmıyor dört kenarında vidalar var net görebiliyorsun eğer zor çıkarsa dur bak sökmediğin vida var demektir. kolay gelsin.

hakan öztürk e cevap: ibreleri boyamadım renklerin farklı gözükmesi foto makinemin basitliğinden (şekil:a benzin ibresi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '24
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Gösterge Süper Oldu!
« Yanıtla #15 : Temmuz 02, 2008, 17:31:45 »
 sevgili   Harun , daha  önceleri  3-5 defa  ampulleri  değişmiştim  ama  saati  dağıtmaya  cesaret  edememiştim.  senden  cesaret  aldım  ,arkadaki  yeşil  elektronik  devreyide  dikkatlice  çıkartıktan  sonra  beyaz  plastik  kasayı  su ve  detarjanla  iyice  yıkadım.  çünkü  içi  öyle  toz  ve  isliydiki  ampul  ışığının  yansıması  imkansızmış.  km , devir, hararet ve  yakıt  saatlerinin  ibrelerini  çıkartmaya  çalıştım  çok  direniyorlar  kırarım  diye  korktum  bıraktım  sen  nasıl  çıkarttın  başka  yöntemi  varmı?  saatlerin  arkasındaki  ışığı  dağıtan  mikaları   kulak temizleme  çubuğuyla  iyice  temizledim  onlarda  çok  kirlenmiş. km  rakamlarını  alt  günlük  rakamlar  boşta  dönebiliyor   temizledim  yepyeni  oldu ama  üst  rakamlarla  oynamadım  o anki  sayıları  sildim  şimdi saat  yerine  takılı  ama  ön  camı  vidalamadım  yol  gittikçe   camı  çıkartıp sayıları  temizliyorum  . binler basamağındayım  mecburen  uğraşıyorum.    cesaretine  teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 02, 2008, 18:25:10 »
hepsini sıfır kilometre yaptım taktım takarken babama dedim kaç km olsun araba:D höyyt dedi oynama aynen taktım  <a

Ben burada koptum, öncelikle babanızı sonrada sizi tebrik ediyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 02, 2008, 19:00:23 »
Tebrikler. Güzel çalışma, insanın kendi becerisi gibisi yok dimi?
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Temmuz 04, 2008, 18:43:31 »
Tek kelimeyle helal olsun elinize sağlık paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 13, 2008, 20:09:10 »
valla elimden gelse,zaman olsa her hafta birinizinkini yapsak beraberce. çok farkediyor. son olarak mtec in boyalı ampullerinden taktım görenler süper olmuş diyor bembeyaz oldu bu arada gg de ındıgo gördüm ae101 e göre 120 ytl:) :) benim param yetmiyor :D