0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kapsamlı bakımda neler yaptırdınız Mert bey onlarıda yazarsanız eğer yardımcı olmaya çalışalım
lpg yakıt borularında kaçak tespit ettim 3 kez
yanlış buji.yanlış yağ olabilir.
motor yağı ne marka idi?
Mert Bey sizin yaptırdığınız bakımda değiştirdiğiniz;baskı balata,bujiler,hava filtresi yakıtın artmasına değil azalmasına sebep olması gerekir.Sizin sorununuzun bakım ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.Onun için iyi bir lpg servisiyle görüşmelisiniz.Forumdada Yakıt başlığından girip (lpg hakkında bilmek istediğiniz herşey) konusunda Mehmet Özenç ten detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca özelden nasıl görüşebiliriz bilmiyorum.Size detaylı bilgi verebilirim.
Yeni hava filtresi havayı daha az geçirir, kalitesiz buji kötü ateşleme sistemine sebep olur, kalitesiz yağ motorun çalışmasına engel teşkil eder, ama benzie alınca 5,0 litreyi görüp LPG de yükselmesi bana samsunda yaptırdığınız ayardan gibi geliyorNedense normalde yaptığınız uzun yol performansından 30-40 km az yapmışsınız (buna hava filtresinin yeni olması bile etken olabilir) ama daha sonra samsunda ayar yaptırdıktan sonra tüketim daha da bi artmış değil mi? yoksa ben mi yanlış anladım birde benzinde 5,0 litre olup LPG de normalin üstüne çıkması iki defa ayar sorununu gösteriyor bence.LPG kaçaklarına köpüklü sünger yardımıyla bakabilirsiniz, bakır LPG borusunun ve diğer LPG borularının girip çıktığı hertürlü noktaya araç çalışırken değdirin.İnşaALLAH kolayca ve masrafsız şekilde sorunu çözersiniz...
yağ mobil diyorsunuz benim kullandığım marka yağdan değil herhalde.Yağ kodu aynı ise tabi bu arada lpg aldığını istasyonu değiştirmediniz değil mi?
serviste gözüme bir mobil bidonu iliştide ayrıca yağ kartıda mobil...her zaman aldığım yerden 2 kez fulledim acaba gazımı bozdular diye farklı yerlerdende bir kaç kez aldım nafile,,,ufak farklar olsa neyse fiyat farkına vereceğim ama hepsinde de çok yaktı...