Gönderen Konu: bakım yaptırdım yakıt arttı...  (Okunma sayısı 13774 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: bakım yaptırdım yakıt arttı...
« Yanıtla #20 : Ağustos 05, 2011, 11:56:44 »
Mert bey birde Gaz filtresini değiştirseniz ve öyle deneseniz !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 05, 2011, 11:56:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 05, 2011, 14:27:14 »
Yeni hava filtresi havayı daha az geçirir, kalitesiz buji kötü ateşleme sistemine sebep olur, kalitesiz yağ motorun çalışmasına engel teşkil eder, ama benzie alınca 5,0 litreyi görüp LPG de yükselmesi bana samsunda yaptırdığınız ayardan gibi geliyor
Nedense normalde yaptığınız uzun yol performansından 30-40 km az yapmışsınız (buna hava filtresinin yeni olması bile etken olabilir) ama daha sonra samsunda ayar yaptırdıktan sonra tüketim daha da bi artmış değil mi? yoksa ben mi yanlış anladım birde benzinde 5,0 litre olup LPG de normalin üstüne çıkması iki defa ayar sorununu gösteriyor bence.

LPG kaçaklarına köpüklü sünger yardımıyla bakabilirsiniz, bakır LPG borusunun ve diğer LPG borularının girip çıktığı hertürlü noktaya araç çalışırken değdirin.

İnşaALLAH kolayca ve masrafsız şekilde sorunu çözersiniz...

Pardon pardon pardon yanlış bir yazı var burda ! Yeni hava filtresi havası daha az geçirmez insanlara yanlış açıklama yapmayın. Eğer kirlendikçe daha çok hava geçirecek olsaydı bizim arabanın filtresi şuanda 134550 km olmuş olurdu buna emin olun.. Servistekiler keyfine değiştirmiyor.. Filtre kirlendikçe daha az hava geçirir performans düşer yakıt yükselir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 05, 2011, 14:29:29 »
ercü eski filtreler yırtılabiliyor.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dar ağacında olsak bile son sözümüz fenerbahçe
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 05, 2011, 14:41:23 »
Mert bey birde Gaz filtresini değiştirseniz ve öyle deneseniz !

yağ filitresini hepsinden önce değişmiştim zaten önce tüpün 10.000 bakımını yaptırmıştım yaklasık 2000 km sonra da rutin bakımını yaptırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 05, 2011, 15:02:07 »
ercü eski filtreler yırtılabiliyor.

Abi yırtılmaya lafım yok ama bu yeni hava filtresi az hava geçirir çok saçma olmuş
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 05, 2011, 15:11:52 »
yağ filitresini hepsinden önce değişmiştim zaten önce tüpün 10.000 bakımını yaptırmıştım yaklasık 2000 km sonra da rutin bakımını yaptırdım...

ozaman geriye birtek şey kalıyor tüp ayarını bilgisayara bağlatıp birdaha yaptırıcaksınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 05, 2011, 17:34:08 »
Abi yırtılmaya lafım yok ama bu yeni hava filtresi az hava geçirir çok saçma olmuş

Değerli ve tecrübeli Ercüment abiciğim!

bu saçma sapan ibaremden ötürü çok üzgünüm ve özür dilerim
yeni hava filtresi havayı daha az geçirir yerine yeni hava filtresi havayı iyi geçirir demek istemiş ve parantez içine aldığım kısmı kastetmiştim (bu sebeple hava ayarının çok çok önemli olduğu LPG sistemi bundan olumsuz etkilenmiş olabilir = yeni ve doğru ayar gerekebilir)
Tekrarının olmayacağını umuyor, birdaha yanlış açıklama yapmamaya ve saçmalamamaya inşaALLAH söz veriyorum.
Değerli açıklaman ve bilgilendirmen için ise ayriyeten teşekkür ederim
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 05, 2011, 18:02:30 »

yeni hava filtresi havayı daha az geçirir yerine yeni hava filtresi havayı iyi geçirir demek istemiş ve parantez içine aldığım kısmı kastetmiştim (bu sebeple hava ayarının çok çok önemli olduğu LPG sistemi bundan olumsuz etkilenmiş olabilir = yeni ve doğru ayar gerekebilir)
Tekrarının olmayacağını umuyor, birdaha yanlış açıklama yapmamaya ve saçmalamamaya inşaALLAH söz veriyorum.

Kusura bakmayın ama hala saçmalıyorsunuz başka  açıklaması yok ! Madem o parantez içini belirtmek istediniz parantezi yazdığınız cümelenin sonuna parantez içinde yazsaydınız gayet açıklayıcı olurdu ki gelip burda bana cümleleri kırmızı yapıp ünlem koymanıza gerek kalmazdı bende yazdığınız yazıya eleştiride bulunmazdım. Bu hava filtresi olayında tecrübeli olmaya gerek yok. Umarım anlatabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 06, 2011, 00:41:35 »
ozaman geriye birtek şey kalıyor tüp ayarını bilgisayara bağlatıp birdaha yaptırıcaksınız

evet bende onu düşünerek taktırdığım yere 2 kez götürdüm adamlar tamam yaptık diyorlar ama fark yok..benzin değerleri normal çıktığından tüpten başka aklıma birşey gelmiyor..eski tip olsa gazı kısacam ama bunlarda nasıl yapılır bilmiyorum..araba uçuyor maşaallah çekiş filan acayip..ama ben uçsun değil az yaksın istiyorum tüpçüdeki eleman değerlerin normal olduğunu söylüyor..anlamadım gitti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 06, 2011, 00:57:25 »

Yasin alınganlık yapma arkadaşımız ufak bir hatanı düzeltmiş okadar, 

bende bu yazındaki hatalarını düzelteyim bari ;)

Yeni hava filtresi havayı çok daha iyi geçirsede Mert beyin avatarında yer alan araçta MAF sensörü var ve ayrıca ECU var yani hava yakıt karışımı otomatik ayarlanıyor o nedenle bu araçlarda yani VVT-I motorlu araçlarda tüp için yeniden hava ayarı yapmaya gerek yoktur, araç bunu kendisi  yapıyor zaten ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 06, 2011, 11:00:33 »
Ercü teknik olarak haklısın.Fakat bununla beraber seninde biraz daha sakin olmanı bir abin olarak rica ediyorum.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ağustos 06, 2011, 23:34:25 »
Kusura bakmayın ama hala saçmalıyorsunuz başka  açıklaması yok ! Madem o parantez içini belirtmek istediniz parantezi yazdığınız cümelenin sonuna parantez içinde yazsaydınız gayet açıklayıcı olurdu ki gelip burda bana cümleleri kırmızı yapıp ünlem koymanıza gerek kalmazdı bende yazdığınız yazıya eleştiride bulunmazdım. Bu hava filtresi olayında tecrübeli olmaya gerek yok. Umarım anlatabilmişimdir.

Genç arkadaşım herşeyi söylemenin bir üslubu vardır, hata ile yazılmış bir yazıyı saçmalamak şeklinde yorumlaman hiç doğru değil, burası neticede global bir forum ve eleştiriye elbette açık birisiyim ama üslubun çirkince, anlayamadığın ya da anlamak istemediğin bu.
Yanlışı düzeltmek hakkına sahipsin ama böyle bir ithamda bulunmaya asla değil.
Bana ya da yaşıma saygı göstermeni bekleyemem ama aramızda 10 yaş var farkındaysan, bu 10 sene birçok şeyi ifade eder.
Anlamak amacıyla okuman ve anlayabilmen dileklerimle...
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ağustos 06, 2011, 23:43:53 »

Yasin alınganlık yapma arkadaşımız ufak bir hatanı düzeltmiş okadar, 

bende bu yazındaki hatalarını düzelteyim bari ;)

Yeni hava filtresi havayı çok daha iyi geçirsede Mert beyin avatarında yer alan araçta MAF sensörü var ve ayrıca ECU var yani hava yakıt karışımı otomatik ayarlanıyor o nedenle bu araçlarda yani VVT-I motorlu araçlarda tüp için yeniden hava ayarı yapmaya gerek yoktur, araç bunu kendisi  yapıyor zaten ;)

Mesut bey, alınganlık yapma nedenim hatamın düzeltilmesi değil farkındaysanız, üslup ve yanlış yazılan bir açıklama için saçmalamak ibaresinin kullanılması hoş değil, sizde benim yanlış bildiğim bir doğruyu düzeltmişsiniz bundan ötürü gocunacak değilim bilakis memnun olurum.
Bilgilendirme için teşekkür ederim  ;)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 07, 2011, 00:05:55 »
arkadaşlar atışmayın hepinizin verdiği bilgilere ihtiyacım var...bugün fulledim 2.45 ten 24 litre 60 tl verdim ölçeceğim ona göre çıkacak bakalım sonuç..km de ne yakıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 07, 2011, 00:28:23 »
Yol bilgisayarından gördüğünüz değer doğru olmaz. Yol bilgisayarı benzin icin tasarlanmıştır. Lpgyi fulleyin, depo bitene(benzine geçinceye kadar kullanın) kmde ne kadar yaktığını hesaplayın. Eger çok anormal bir değer varsa sistemde kaçak vardır.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ağustos 07, 2011, 01:06:02 »
Ercü teknik olarak haklısın.Fakat bununla beraber seninde biraz daha sakin olmanı bir abin olarak rica ediyorum.

Sıkıntı yok Mehmet Ali abicim uyarın için teşekkürler :)

Genç arkadaşım herşeyi söylemenin bir üslubu vardır, hata ile yazılmış bir yazıyı saçmalamak şeklinde yorumlaman hiç doğru değil, burası neticede global bir forum ve eleştiriye elbette açık birisiyim ama üslubun çirkince, anlayamadığın ya da anlamak istemediğin bu.
Yanlışı düzeltmek hakkına sahipsin ama böyle bir ithamda bulunmaya asla değil.
Bana ya da yaşıma saygı göstermeni bekleyemem ama aramızda 10 yaş var farkındaysan, bu 10 sene birçok şeyi ifade eder.
Anlamak amacıyla okuman ve anlayabilmen dileklerimle...
Şimdi hata diyorsunuz geçen seferki mesajınızda da ben o cümleyi paranteze göre yazdım dediniz şimdi bu işte hakikaten bir hata var sizde mi ilk mesajda mı 2. mesajda mı yoksa bu yazdığınızda mı ? Son yazdığınızla 2. yazdığınız bariz çelişiyor.
Size elbet saygı gösteririm göstermem diyemem çünkü büyüğümsünüz lafım yok ama şöyle bir durum var madem yaşınıza saygı göstermemi beklemiyorsunuz neden yazıyorsunuz adeta ben büyüğüm tarzında bir eda ile böyle bir çelişkide var profilinizde yazıyor zaten  bunun farkındayım :)
Gayet iyi anladım merak etmeyin. Tartıştığımız içi kusurada bakmayın... Tüm forumdan ve konuyu takip edenlerden de konu sahibinden de kendi adıma özür dilerim ortam gerildiği için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #36 : Ağustos 07, 2011, 02:22:39 »
Benzinde değerlerin normal olması LPG' de bir sorun olduğunu akla getiriyor. Carbon Clean işlemi yaptırdınızmı bakımda ?
Gaz filtresi değişikliği ve düzgün bir ayar yapılması aklıma geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 07, 2011, 17:40:50 »
Benzinde değerlerin normal olması LPG' de bir sorun olduğunu akla getiriyor. Carbon Clean işlemi yaptırdınızmı bakımda ?
Gaz filtresi değişikliği ve düzgün bir ayar yapılması aklıma geliyor.

gaz filitresi değişti ayrıca eleman manifoltun üzerindeki 4 parçayı söküp benzin ile temizledi...

Yol bilgisayarından gördüğünüz değer doğru olmaz. Yol bilgisayarı benzin icin tasarlanmıştır. Lpgyi fulleyin, depo bitene(benzine geçinceye kadar kullanın) kmde ne kadar yaktığını hesaplayın. Eger çok anormal bir değer varsa sistemde kaçak vardır.

bakımdan önce değerlerle şu an çok fark var da o yüzden söyledim..ayrıca bugün bir şey fark ettim hem gazda hem benzinde önceden viteste rampa aşağı giderken ayağımı çektiğimde gösterge 0 olurdu..şimdi 3-5 saniye yakıt gösteriyor..birde geri vitestede yakıt gösteriyor önceden sanki göstermiyordu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ağustos 08, 2011, 09:35:21 »
Mert bey konu kirleniyor kusura bakmayın :(

Sıkıntı yok Mehmet Ali abicim uyarın için teşekkürler :)
Şimdi hata diyorsunuz geçen seferki mesajınızda da ben o cümleyi paranteze göre yazdım dediniz şimdi bu işte hakikaten bir hata var sizde mi ilk mesajda mı 2. mesajda mı yoksa bu yazdığınızda mı ? Son yazdığınızla 2. yazdığınız bariz çelişiyor.
Size elbet saygı gösteririm göstermem diyemem çünkü büyüğümsünüz lafım yok ama şöyle bir durum var madem yaşınıza saygı göstermemi beklemiyorsunuz neden yazıyorsunuz adeta ben büyüğüm tarzında bir eda ile böyle bir çelişkide var profilinizde yazıyor zaten  bunun farkındayım :)
Gayet iyi anladım merak etmeyin. Tartıştığımız içi kusurada bakmayın... Tüm forumdan ve konuyu takip edenlerden de konu sahibinden de kendi adıma özür dilerim ortam gerildiği için :)

Okumadan ve anlamadan yazmışsın yine genç arkadaş !
Nedir bu polemik heyecanın anlayamadım doğrusu.

İlk mesajımda hata ile yeni hava filtresi havayı az geçirir yazmışım
2. mesajımda hata ile hava filtresi havayı az geçirir yazmışım ama yazmak istediğim yeni hava filtresi havayı daha fazla geçirir deyip parantez içindeki kısmı kasdettim demiştim, çelişkilerin efendisi son yazdığımla 2. yazdığım arasındaki bariz çelişki nedir?

Yaş durumunu belirtme sebebim ise aramızdaki 10 senenin tecrübesini anlayabilmen içindi sadece, buradan da bir çelişki çıkartmışsın tebrik ederim.

Konunun daha fazla kirlenmemesi için varsa başka çelişkiler özel mesajla bildirmeni rica ediyorum.
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 08, 2011, 09:36:52 »
arkadaşlar atışmayın hepinizin verdiği bilgilere ihtiyacım var...bugün fulledim 2.45 ten 24 litre 60 tl verdim ölçeceğim ona göre çıkacak bakalım sonuç..km de ne yakıyor...

Bence de en güzeli depoyu tamamen doldurup benzine geçene dek bitirip o şekilde 100 km ? litre şeklinde hesap yapmak, hayırlı bir netice bekliyoruz :)
ZZE111 Terra A.C.