0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni hava filtresi havayı daha az geçirir, kalitesiz buji kötü ateşleme sistemine sebep olur, kalitesiz yağ motorun çalışmasına engel teşkil eder, ama benzie alınca 5,0 litreyi görüp LPG de yükselmesi bana samsunda yaptırdığınız ayardan gibi geliyorNedense normalde yaptığınız uzun yol performansından 30-40 km az yapmışsınız (buna hava filtresinin yeni olması bile etken olabilir) ama daha sonra samsunda ayar yaptırdıktan sonra tüketim daha da bi artmış değil mi? yoksa ben mi yanlış anladım birde benzinde 5,0 litre olup LPG de normalin üstüne çıkması iki defa ayar sorununu gösteriyor bence.LPG kaçaklarına köpüklü sünger yardımıyla bakabilirsiniz, bakır LPG borusunun ve diğer LPG borularının girip çıktığı hertürlü noktaya araç çalışırken değdirin.İnşaALLAH kolayca ve masrafsız şekilde sorunu çözersiniz...
Mert bey birde Gaz filtresini değiştirseniz ve öyle deneseniz !
ercü eski filtreler yırtılabiliyor.
yağ filitresini hepsinden önce değişmiştim zaten önce tüpün 10.000 bakımını yaptırmıştım yaklasık 2000 km sonra da rutin bakımını yaptırdım...
Abi yırtılmaya lafım yok ama bu yeni hava filtresi az hava geçirir çok saçma olmuş
Değerli ve tecrübeli Ercüment abiciğim!bu saçma sapan ibaremden ötürü çok üzgünüm ve özür dilerim yeni hava filtresi havayı daha az geçirir yerine yeni hava filtresi havayı iyi geçirir demek istemiş ve parantez içine aldığım kısmı kastetmiştim (bu sebeple hava ayarının çok çok önemli olduğu LPG sistemi bundan olumsuz etkilenmiş olabilir = yeni ve doğru ayar gerekebilir)Tekrarının olmayacağını umuyor, birdaha yanlış açıklama yapmamaya ve saçmalamamaya inşaALLAH söz veriyorum.Değerli açıklaman ve bilgilendirmen için ise ayriyeten teşekkür ederim
ozaman geriye birtek şey kalıyor tüp ayarını bilgisayara bağlatıp birdaha yaptırıcaksınız
Kusura bakmayın ama hala saçmalıyorsunuz başka açıklaması yok ! Madem o parantez içini belirtmek istediniz parantezi yazdığınız cümelenin sonuna parantez içinde yazsaydınız gayet açıklayıcı olurdu ki gelip burda bana cümleleri kırmızı yapıp ünlem koymanıza gerek kalmazdı bende yazdığınız yazıya eleştiride bulunmazdım. Bu hava filtresi olayında tecrübeli olmaya gerek yok. Umarım anlatabilmişimdir.
Yasin alınganlık yapma arkadaşımız ufak bir hatanı düzeltmiş okadar, bende bu yazındaki hatalarını düzelteyim bari Yeni hava filtresi havayı çok daha iyi geçirsede Mert beyin avatarında yer alan araçta MAF sensörü var ve ayrıca ECU var yani hava yakıt karışımı otomatik ayarlanıyor o nedenle bu araçlarda yani VVT-I motorlu araçlarda tüp için yeniden hava ayarı yapmaya gerek yoktur, araç bunu kendisi yapıyor zaten
Ercü teknik olarak haklısın.Fakat bununla beraber seninde biraz daha sakin olmanı bir abin olarak rica ediyorum.
Genç arkadaşım herşeyi söylemenin bir üslubu vardır, hata ile yazılmış bir yazıyı saçmalamak şeklinde yorumlaman hiç doğru değil, burası neticede global bir forum ve eleştiriye elbette açık birisiyim ama üslubun çirkince, anlayamadığın ya da anlamak istemediğin bu.Yanlışı düzeltmek hakkına sahipsin ama böyle bir ithamda bulunmaya asla değil.Bana ya da yaşıma saygı göstermeni bekleyemem ama aramızda 10 yaş var farkındaysan, bu 10 sene birçok şeyi ifade eder.Anlamak amacıyla okuman ve anlayabilmen dileklerimle...
Benzinde değerlerin normal olması LPG' de bir sorun olduğunu akla getiriyor. Carbon Clean işlemi yaptırdınızmı bakımda ?Gaz filtresi değişikliği ve düzgün bir ayar yapılması aklıma geliyor.
Yol bilgisayarından gördüğünüz değer doğru olmaz. Yol bilgisayarı benzin icin tasarlanmıştır. Lpgyi fulleyin, depo bitene(benzine geçinceye kadar kullanın) kmde ne kadar yaktığını hesaplayın. Eger çok anormal bir değer varsa sistemde kaçak vardır.
Sıkıntı yok Mehmet Ali abicim uyarın için teşekkürler Şimdi hata diyorsunuz geçen seferki mesajınızda da ben o cümleyi paranteze göre yazdım dediniz şimdi bu işte hakikaten bir hata var sizde mi ilk mesajda mı 2. mesajda mı yoksa bu yazdığınızda mı ? Son yazdığınızla 2. yazdığınız bariz çelişiyor.Size elbet saygı gösteririm göstermem diyemem çünkü büyüğümsünüz lafım yok ama şöyle bir durum var madem yaşınıza saygı göstermemi beklemiyorsunuz neden yazıyorsunuz adeta ben büyüğüm tarzında bir eda ile böyle bir çelişkide var profilinizde yazıyor zaten bunun farkındayım Gayet iyi anladım merak etmeyin. Tartıştığımız içi kusurada bakmayın... Tüm forumdan ve konuyu takip edenlerden de konu sahibinden de kendi adıma özür dilerim ortam gerildiği için
arkadaşlar atışmayın hepinizin verdiği bilgilere ihtiyacım var...bugün fulledim 2.45 ten 24 litre 60 tl verdim ölçeceğim ona göre çıkacak bakalım sonuç..km de ne yakıyor...