Gönderen Konu: bakım yaptırdım yakıt arttı...  (Okunma sayısı 13772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dar ağacında olsak bile son sözümüz fenerbahçe
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: bakım yaptırdım yakıt arttı...
« Yanıtla #40 : Ağustos 08, 2011, 14:28:23 »
2.45 den fulledim ve 40 km yol yaptıktan sonra üstünü tamamlattım..3.36 lt daha aldı..3.36/40=0.084 aynı benzinlikte doldurduğum için 0.084*2,45=0,2058  yani km de 205 tl litresi 2.45 olan bp gaz ile..kullanım tamamen samsun şehir içidir...sizce nasıl..?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 08, 2011, 14:28:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 08, 2011, 14:51:00 »
2.45 den fulledim ve 40 km yol yaptıktan sonra üstünü tamamlattım..3.36 lt daha aldı..3.36/40=0.084 aynı benzinlikte doldurduğum için 0.084*2,45=0,2058  yani km de 205 tl litresi 2.45 olan bp gaz ile..kullanım tamamen samsun şehir içidir...sizce nasıl..?

100 km de 8,84 litre şehiriçi için güzel değer bence, normalde kaçtı sizin verileriniz?

En güzeli depoyu bitirip denemektir ki benim kend ölçümlerim kısa mesafede hep fazla tüketim gösterir, depo bitiminde ise gayet ekonomik çıkar.
Tabii buna zaman lazım :D
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 08, 2011, 17:49:38 »

100 km de 8,84 litre şehiriçi için güzel değer bence, normalde kaçtı sizin verileriniz?

En güzeli depoyu bitirip denemektir ki benim kend ölçümlerim kısa mesafede hep fazla tüketim gösterir, depo bitiminde ise gayet ekonomik çıkar.
Tabii buna zaman lazım :D
en son 50 lt ile fullemiştim ama 2.13 ten 270 km (karışık terme samsun ve samsun sehiriçi) gitmişti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 08, 2011, 18:35:21 »
depoyu bitirip bir de öyle bakıcam zatende daha önce de yazdım ama cevap alamadım...yol bilgisayarı anlık tüketimde vitesteyken rampa aşağı giderken ayağımı gazdan çekince hemen 0 olurdu şimdi 3-5 saniye yakıt gösteriyor sonra 0 oluyor bazen süre artadabiliyor..birde sanki geri viteste giderken yakıt göstermiyordu gibi hatırlıyorum ama artık gösteriyor..acaba bir anlışlık mı var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 08, 2011, 18:50:03 »
depoyu bitirip bir de öyle bakıcam zatende daha önce de yazdım ama cevap alamadım...yol bilgisayarı anlık tüketimde vitesteyken rampa aşağı giderken ayağımı gazdan çekince hemen 0 olurdu şimdi 3-5 saniye yakıt gösteriyor sonra 0 oluyor bazen süre artadabiliyor..birde sanki geri viteste giderken yakıt göstermiyordu gibi hatırlıyorum ama artık gösteriyor..acaba bir anlışlık mı var?

Geri giderken gösteriyor mutlaka hatta pompalayarak gaz verip parkederseniz 85leri görebiliyorsunuz :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ağustos 09, 2011, 11:02:19 »

Hesabımda bir yanlışlık yoksa (50 lt yazınızı 50 TL olarak değerlendirip verdiğiniz değerlere göre hesap yapınca ortaya çıkan) 100 km de 8,69 litre tüketmişsiniz, dün verdiğiniz değerlerde ise 8,84 yazıyordu ikiside şehiriçi ciddi bir fark yok aslında arada :)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 13, 2011, 00:17:45 »
Hesabımda bir yanlışlık yoksa (50 lt yazınızı 50 TL olarak değerlendirip verdiğiniz değerlere göre hesap yapınca ortaya çıkan) 100 km de 8,69 litre tüketmişsiniz, dün verdiğiniz değerlerde ise 8,84 yazıyordu ikiside şehiriçi ciddi bir fark yok aslında arada :)

evet depoyu bitirmeyi bekliyorum bakalım ne olacak..?şamandıra arızası yüzünden yanlış göstermezse....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 20, 2011, 18:14:11 »
eveeeet bir depo 24 lt gaz ile tamamen şehiriçi kullanım 270 km yol yaptık arkadaşlar...bundan çıkan anlamda şudur arabanın yakıtı iyi ama bakımdan sonra yol bilgisayarı yanlış gösteriyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #48 : Ağustos 21, 2011, 00:15:05 »
aynı sorun bende de oldu hemşehrim ( bursa yazdığına bakma Samsunluyum ) ,servisten sonra yol bilgisayarı değeri aşırı derecede arttı,yokuş aşağı viteste gazdan ayağımı çekince 0 gösteriyorken,bakımdan sonra 35 gösteriyor :) Ve şuna karar verdim yetkili servislerin janjanlı olmaları ve bayan :islik: elemanlarının olmasından başka cazibesi yok,bundan sonra bakımları kendim yapacam ya da özel servise.İyi geceler !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 22, 2011, 01:14:39 »
aynı sorun bende de oldu hemşehrim ( bursa yazdığına bakma Samsunluyum ) ,servisten sonra yol bilgisayarı değeri aşırı derecede arttı,yokuş aşağı viteste gazdan ayağımı çekince 0 gösteriyorken,bakımdan sonra 35 gösteriyor :) Ve şuna karar verdim yetkili servislerin janjanlı olmaları ve bayan :islik: elemanlarının olmasından başka cazibesi yok,bundan sonra bakımları kendim yapacam ya da özel servise.İyi geceler !!

işin kötü yanıda o zaten yıllarca servisten memnun kalmadım tüp takınca da garanti dışına çıktı bu son bakımı özel serviste yaptırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ağustos 22, 2011, 13:11:30 »
eveeeet bir depo 24 lt gaz ile tamamen şehiriçi kullanım 270 km yol yaptık arkadaşlar...bundan çıkan anlamda şudur arabanın yakıtı iyi ama bakımdan sonra yol bilgisayarı yanlış gösteriyor...

Oh çok şükür, geçmiş olsun :)

Yalnız yol bilgisayarı neden yanlış gösteriyor acep  :-\
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 22, 2011, 22:50:04 »
Oh çok şükür, geçmiş olsun :)

Yalnız yol bilgisayarı neden yanlış gösteriyor acep  :-\

benzer sorunlar yaşayanlar varmış forumda..bende anlamadım neden?yine fulledim yine ölçüyorum emin olmak için yine aynı çıkarsa bakımın yol bilgisayarına (tüp için)yaramadığı ortaya çıkar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 24, 2011, 14:26:08 »
Arkadaşlar elbette bilgisayar yalnış gösterecek.Çünkü o veriler benzin yada diesele göre ayarlanmıştır.Ve birim zamanda geçen debiyi ölçer.sıvının yogunluğu,akış şiddetini etkilediğinden sonuçlar da farklı çıkar.Mesela aracınız benzinde 100 de 8 litre benzin yakıyorsa ,tüpte daha fazla yakacaktır.Ölçüm aletleri her zaman ölçekcekleri ne ise ona göre ayarlanır.....Yanlışım varsa düzeltin lutfen; hem bende öğrenmiş olurum...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ağustos 25, 2011, 13:37:37 »
Arkadaşlar elbette bilgisayar yalnış gösterecek.Çünkü o veriler benzin yada diesele göre ayarlanmıştır.Ve birim zamanda geçen debiyi ölçer.sıvının yogunluğu,akış şiddetini etkilediğinden sonuçlar da farklı çıkar.Mesela aracınız benzinde 100 de 8 litre benzin yakıyorsa ,tüpte daha fazla yakacaktır.Ölçüm aletleri her zaman ölçekcekleri ne ise ona göre ayarlanır.....Yanlışım varsa düzeltin lutfen; hem bende öğrenmiş olurum...

Mehmet ali abi, kalınlaştırdığım kısma ben de katılıyorum, yalnız Mert beyin bakımdan önce yol bilgisayarı verilerinin doğru olduğunu söylemesi şaşırtıcı :-\
Önceden normaldi bakımdan sonra ne oldu gibisine yani.
ZZE111 Terra A.C.