0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar motor silk katkı maddesini kullananınız var mı?Motor için faydası var mı?Sitelerinde öyle bir övmüşler ki sanki motor yağsız bile gider.Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba[/quote]valla arkadaşım ben bu konuda yukardaki arkadaş kadar teknik bilgi sahibi değilim ama arabamı bir teknik servisten almıştım. aldığım teknik servis olan arkadaş toyotanın fabrikasında 8 yıl bilfiil çalışmış biriydi. ben bu konuyu ona sormuştum. bana dediği şuydu: bu tür yağ katkılarının toyota gibi araçlara bir faydası olmadığıydı. bu tür katkı maddelerinin daha çok motoru hasta olan araçlarda kullanımının bir faydası olabileceği sağlam araçlarda ise pek bir işe yaramadığını söylemişti. keşke bu konuda teknik bilgi sahibi olup da daha çok yardımcı olabilseydim ama o kadar ehl-i tahkik değiliz. itimad ettiğimiz adamlardan duyduğumuzu bilir onu söyleriz.
donanım forumda çok abartılı övgüler yer almakta.[url]http://forum.donanimhaber.com/m_9459014/mpage_7/tm.htm[/url]Ben de bir sonraki yağ değişiminde aslında koymayı düşünüyordum.Fakat yukardaki arkadaşın açıklamaları bende hiç bir istek bırakmadı.Emre Ozan kardeşimizden bu konu hakkında daha geniş bir açıklama ricasında bulunabilirmiyim?Bahsettiği mavi duman sürekli mi yapmakta,yoksa sadece ilk başlarda mı oluşmakta?Ne gibi zararlar vermiş arabaya?Çünkü açıklamalarına göre bu katkının yağ katkısı değil,motor katkısı olduğu söyleniyor.Motor sesinde azalma olması iyiye mi yoksa kötüye mi işaret?[/quote]Hocam arabanaın yağını değiştirip katkıyı attıktan sonra abartısız 15-20 dakika masmavi dumanla çalıştı korktum valla. Allahtan babam usta, bişey olmaz falan dedi idare ettik, bi süre sonra gerçekten arabanın sesi azaldı ama ondan başka hiçbir fayda olmadı. Duman olayı artarak devam etti, kararınızı kendiniz verirsiniz ama ben sadece başıma geleni yazayım arkadaşları bilgilendireyim gereksiz yere para harcamalarına engel olayım dedim.
Dün 115 bindeki aracıma motor silk koydurtdum. Yağ değişimi 7000 km olmuştu. ama ortalama 2000 km de 1 litre yağ eklemiştim ve 4 litre yağı böylece bitirmiştim. Motor içindeki yağın iyi olduğu söylendi bu yüzden. Yağ değiştirmeden motor silk eklendi. pek bir beklentim yok ama yağ eksilmesi azalsın yeterli. Şimdilik test aşamasındayım.