Gönderen Konu: Motor Silk Katkı Maddesi  (Okunma sayısı 26231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Motor Silk Katkı Maddesi
« : Mart 25, 2008, 14:41:45 »
Arkadaşlar motor silk katkı maddesini kullananınız var mı?Motor için faydası var mı?Sitelerinde öyle bir övmüşler ki sanki motor yağsız bile gider.Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba

Toyota Club Türkiye

Motor Silk Katkı Maddesi
« : Mart 25, 2008, 14:41:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2008, 15:58:29 »
boş işer, butür ürünlerin hemen hemen değil , tamamı para tuzağı, yağ katkısı, yakıt tasarufu v.s, en ufak bir performans artırıcı özelliği olsa bile verdiğin parayı asla kurtarmaz. Yağı üreticileri tonla para harcıyorlar ve bu adamların yaptıklarını yapamıyorlar dimi. )))))))) hadi canım, ayrıca şunuda belitmekte fayda var iyi yağ markaları katkı maddesi kullanımını kesinlikle tavsiye etmiyorlar.
Eğer illa ki konu merak gidrermekse bence KM si yüksek olan motorlarda denemekte fayda var.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2008, 16:33:27 »
eski aracım olan 98 XE de söz konusu katkıyı denedim bana bol bol mavi duman olarak geri döndü!!!! Bir işe yaramıyor diyemem, çok az da olsa motor sesinde bir azalma oluyor ama faydadan çok zararı var gibime geldi. Çok abartmışlar sitede ve alışveriş sitelerinde, ben bir hata yapmıştım şimdi size aynı hatayı yapmamanızı öneririm..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2008, 17:06:29 »
donanım forumda çok abartılı  övgüler yer almakta.
http://forum.donanimhaber.com/m_9459014/mpage_7/tm.htm

Ben de bir sonraki yağ değişiminde aslında koymayı düşünüyordum.Fakat yukardaki arkadaşın açıklamaları bende hiç bir istek bırakmadı.Emre Ozan kardeşimizden bu konu hakkında  daha geniş bir açıklama ricasında bulunabilirmiyim?Bahsettiği mavi duman sürekli mi yapmakta,yoksa sadece ilk başlarda mı oluşmakta?Ne gibi zararlar vermiş arabaya?Çünkü açıklamalarına göre bu katkının yağ katkısı değil,motor katkısı olduğu söyleniyor.Motor sesinde azalma olması iyiye mi  yoksa kötüye mi işaret?
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2008, 20:13:10 »
Merhabalar.
Arkadaşlar; bu yağ katkıları 2nci Dünya Savaşı'nın başında savaş uçakları için icat edilmiş olan maddelerdir. O yıllarda uçak motordan vurulduğunda, motoru yanmadan, sıfır yağ ile en az 15 dakika daha uçabilmesi ve pilotun kendisini kurtarabilmesi için düşünülüp geliştirilmiştir. 2nci Dünya Savaşı'ndan sonra da uluslararası havacılık kurallarını belirleyen FAA, IATA gibi organizasyonlar tarafından ticari ve askeri tüm piston motoru olan uçaklarda kullanımları mecburi kılınmıştır. Yani kısacası bu maddeler martaval değildir.

Fakat reklamlarına bakıldığında adamlar resmen mucize vaad ediyor. Şöyleki; motorun gücünün %15 artırıp en az %10'da yakıt tasarufu yaptığını iddia ediyorlar. Kaldıki bu motorda %25'e varan bir verim artışıdır -ki, en keramet sahibi motor tasarımcısının rüyalarında bile göremeyeceği, görse de hayra yoramayacağı bir değerdir. Şimdi bu mucizevi vaadlere kanan arkadaşlarda bunu motora kattırdığı zaman arabasının "manyak" bir çekişe sahip olacağını umuyor. Umduğunu bulamayınca da işe yaramaz diye kestirip atıyor.

Bir diğer hususta bu katkı maddelerinin hemen hemen tümünün 1940'lı yıllardaki formülünden pek bir farkı olmadığıdır. Yani en son çıkanı daha iyidir, şu marka bundan daha süperdir diye bir olay yok. Çok az farklarla hepsininde etkin maddeleri aynıdır.

Yağ katkıları motorun hareket eden parçalarının üzerini bir kaç mikronluk yağlayıcı, yapışkan bir film tabakası ile kaplıyarak aşınmalar aza indiriliyor. Bu gerek çok soğuk havalarda motor yağının viskositesinin yükselmesi ile ilk çalıştırmada motorun yağsız çalışması sonucu oluşan aşınmaları aza indirdiği gibi, uzun müddet yağı değişmemiş motorlardaki oksidasyon sorununun da önüne geçiyor. Bir defasında STP'nin bir motor yağı katkısının az bir kısmı elime bulaşmıştı da 1 hafta boyunca parmaklarımda yağı hisetmiştim. Sudan, sabundan, deterjandan etkilenmemişti. İşe yarar bir şey olduğunu ordan anlamıştım.

Yani sonuç olarak motor yağı katkıları :
-Aracınızın motorunda aşınmaları en aza indirir,
-Bir kaza neticesinde karter çatlarda motor yağsız kalırsa motoru kurtarır.
Ama asla:
-Belirgin bir takıt tasarufu sağlamaz,
-Motorun gücünü artırmaz,
-Tamamen yağsız olarak hafta sonu şehir dışında pikniğe gitmenizi sağlamaz. :-)

Ben bu konu hakkındaki bildiklerimi yazdım, sizinle paylaşmak istedim. Umarım bir yanlışım yoktur.  
Hepinize, ailelerinize ve Toyota'larınıza kazasız-belasız sürüşler dilerim.

Saygılarımla.

Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2008, 14:34:21 »
Arkadaşlar ama adamlar çok iddalı sözler sarfetmişler.
http://www.anadestek.com/Motor%20Silk%20İETT%20Raporu.htm  bu linkte motor silk için İETT nin vermiş olduğu rapor var.Ben de bu katkı maddelerinin aşırı derecede faydalı olduğunu düşünmezdim.Ama İEtt nin raporunu okuyunca inandırıcı gibi geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2008, 20:18:38 »
Alıntı yapılan: Önder Çalışkan
Arkadaşlar motor silk katkı maddesini kullananınız var mı?Motor için faydası var mı?Sitelerinde öyle bir övmüşler ki sanki motor yağsız bile gider.Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba
[/quote]

valla arkadaşım ben bu konuda yukardaki arkadaş kadar teknik bilgi sahibi değilim ama arabamı bir teknik servisten almıştım. aldığım teknik servis olan arkadaş toyotanın fabrikasında 8 yıl bilfiil çalışmış biriydi. ben bu konuyu ona sormuştum. bana dediği şuydu: bu tür yağ katkılarının toyota gibi araçlara bir faydası olmadığıydı. bu tür katkı maddelerinin daha çok motoru hasta olan araçlarda kullanımının bir faydası olabileceği sağlam araçlarda ise pek bir işe yaramadığını söylemişti. keşke bu konuda teknik bilgi sahibi olup da daha çok yardımcı olabilseydim ama o kadar ehl-i tahkik değiliz. itimad ettiğimiz adamlardan duyduğumuzu bilir onu söyleriz.
hayallerim gerçek oldu. 97 corolla xei. markası, modeli ne olursa olsun hayallerinizin gerçekleşmesi için bir toyota yeter...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2008, 19:45:18 »
Alıntı yapılan: Berkay Hoca
donanım forumda çok abartılı  övgüler yer almakta.
[url]http://forum.donanimhaber.com/m_9459014/mpage_7/tm.htm[/url]

Ben de bir sonraki yağ değişiminde aslında koymayı düşünüyordum.Fakat yukardaki arkadaşın açıklamaları bende hiç bir istek bırakmadı.Emre Ozan kardeşimizden bu konu hakkında  daha geniş bir açıklama ricasında bulunabilirmiyim?Bahsettiği mavi duman sürekli mi yapmakta,yoksa sadece ilk başlarda mı oluşmakta?Ne gibi zararlar vermiş arabaya?Çünkü açıklamalarına göre bu katkının yağ katkısı değil,motor katkısı olduğu söyleniyor.Motor sesinde azalma olması iyiye mi  yoksa kötüye mi işaret?
[/quote]
Hocam arabanaın yağını değiştirip katkıyı attıktan sonra abartısız 15-20 dakika masmavi dumanla çalıştı korktum valla. Allahtan babam usta, bişey olmaz falan dedi idare ettik, bi süre sonra gerçekten arabanın sesi azaldı ama ondan başka hiçbir fayda olmadı. Duman olayı artarak devam etti, kararınızı kendiniz verirsiniz ama ben sadece başıma geleni yazayım arkadaşları bilgilendireyim gereksiz yere para harcamalarına engel olayım dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2008, 20:01:27 »
bismillah 2. mesajımda hayati 1 konuya değinecem gibi...

yukarıda 1 arkadaşın dediği gibi bu ürünler motor segmanları aşınmış, sübaplar ile sübap gaydları (kılavuzları) arasında boşluklar oluşmuş ya da 1 şekilde motor yağının yanma odasına karıştığı motorlarda gerçekten işe yaramaktadır...ancak yeni araçlarda daha 100.000 i henüz devirmiş ve motoru çok iyi olan arablarda pek işe yaradığı söylenemez...

ha şunu da söliyeyim ben motor silk falan satmıyorum...bu işten 1 gelirim yok...ama bu katkı aleminin en etkilisi ve "babası" motorsilktir...bu katkıları ilgili arkadaşlar bilirler hacı murat yarışlarında kullanan arkadaşlar var ve cidden işe yarıyor...

ama tabi ki mucize yaratmasını beklemek saçma olur...zira anılan katkı yapısı gereği mikron boyutunda bor tanecikleri içerir...

radyatör ya da kalorifer peteği vs... delindiği ve su sızdırdığı zaman kolaya kaçan vatandaşlar tıkayıcı madde atarlar... tabi sonra bu madde her yeri tıkar o ayrı ama bu toz nasıl gidip su kaçışının olduğu çatlağa yapışıp orayı tıkıyorsa, anılan katkı da aynı mantıkla motor içinde yağ kaçağına neden olan boşlukları doldurarak yağ yakmaya engel olur...tabi bu boşlukların dolması aynı zamanda kompresyonu arttırdığı için de azıcuk da olsa performansı arttırır...  

ha ben kullandım mı hayır...dediğim gibi bu motoru yıpranmış arabalarda iş görmektedir...daha benim düldül 95 binde...

ha ayrıca kendi fikrim de şudur...yağ değişim sürelerini geçirmedikçe, aracı hırpalamadan kullandıkça, bulunulan bölgenin ve aracın özelliklerine uygun yağ kullanıldıkça ve amaçtaki gibi motorumdan vurulup da arabamda yağ kalmasa bile sığınacağım yere kadar gidebileyim şeklinde heyecanlı "alemdaro" tarzı 1 hayatınız yoksa gereksiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2008, 21:57:10 »
arkadaşlar bu motor katkısının anormal bir performans yapmasını beklemek mantıksız... şöyle örnekleyim ağrı için bir aspirin alırsanız o an baş ağrınız varsa keser, yoksa boşa içmiş olursunuz başım ağrımasın diye hergun aspirin içilirmi,hergun içerseniz mideniz ağrır bu seferde. ilaçlar hasta adamlar için bu katkı maddeleride sorunsuz yeni motorlarda pek işe yaramaz bence yağ yakan performansı düşmüş bir araca uygulamak daha mantıklı.hem servis bakımlarına bir sürü paralar alan teknik servis uygun görseydi bunuda faturaya eklerdi. en azından önerirlerdi ,malum bu işi en iyi bilen kullandığınız aracın motoru yapan müdendisler dimi.

hem şu dünya rekoru yapan guney afrikadaki taksiciye soralım bunları kullanmıışmı acaba. dile kolay ellemeden motoru adamın arabası 4 milyon km yapmış.....

araçta performansı için bir sürü hava filtresi, chip,tunigle vs vs yöntemle modifiyle denilen değerlere ancak ulaşıyorlar.

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota gibi adam olmak!
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2008, 15:44:33 »
2001 vvt-i lerde bildiğiniz gibi genel itibarıyla yağ eksiltme sorunu var. ben de bir dahaki yağ değişiminde kullanmayı düşünüyorum. faydası olurmu bilemiyorum ama kulaktan doğma bilgiden ziyade test eden arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Made in *zeync*
Always TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota gibi adam olmak!
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
deneme aşaması
« Yanıtla #11 : Mayıs 04, 2008, 17:10:27 »
Dün 115 bindeki aracıma motor silk koydurtdum. Yağ değişimi 7000 km olmuştu. ama ortalama 2000 km de 1 litre yağ eklemiştim ve 4 litre yağı böylece bitirmiştim. Motor içindeki yağın iyi olduğu söylendi bu yüzden. Yağ değiştirmeden motor silk eklendi. pek bir beklentim yok ama yağ eksilmesi azalsın yeterli. Şimdilik test aşamasındayım.
Made in *zeync*
Always TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Motor Silk Katkı Maddesi
« Yanıtla #12 : Mayıs 04, 2008, 23:01:23 »
Ali Bey sonucu bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 05, 2008, 00:31:02 »
hakikaten benim arabada yağ eksiltiyor.
sonucunuzu dört gözle bakliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 05, 2008, 08:23:10 »
  Selam.
 Sanırım öyle bir katkı geliştirmişler ki, artık motorlarda Rektifiye ye dahi gerek olmayacakmış gibi bir izlenim bırakılıyor. :)
  Benim şahsi görüşüme göre;
 Belki kimi arkadaşların bahsettiği gibi çok yıpranmış motorlarda ve sadece kısa bir süre için kullanımı işe yarayabilir.
 Kalitesiz yağ kullanılan motorlarda bir miktar faydası olabilir.
 Motorun mekanik sorunu varsa bunu tek başına çözmesi beklenemez bence.
 Kullandığınız belli kalitedeki motor yağıyla etkileşime girip onun kimyasal özelliklerinide bozup motorunuza daha fazla zarar vermeyeceğini kim söyleyebilir?
 İett.'nin bu konuyla ilgiside pek açık değil. İett hangi ortamlarda ne gibi testler yapmıştırda bunu önermektedir? Bu iş radyasyonlu çay işine benzemesin:)
 Bence öneri TÜV, ADAC vb. çalışmalar yapan, testlerini bilimsel altyapıya dayandırarak yapan ve bir belge olarak açıklayan kuruluşlara güvenmekde fayda var. Yoksa reklam içerikli olarak kimi kurumların bir altyapı olmadan yaptığı açıklamalar bana pek inandırıcı gelmiyor.
 Zaten belli kalitede motor yağı üreten firmalarda bu tip ürünlerin kesinlikle kendi yağlarına katılmasına karşılar.
 Uzun süre aynı motor yağını kullanmış motorlarda yağ marka ya da cinsini değiştirmenin bile bazı etkileri varken bu gibi uygulamalaraın etkileri daha iyi irdelenmeli.
 Aynı şeyleri yakıt katkıları için söyleyemeyeceğim. Gerçekten bazı yakıt katkılarının faydasını gördüm.
 Bu arada bazı firmaların yakıtları da motorda ses oluşturabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mayıs 07, 2008, 22:01:23 »
İETT ye Motor Silk ile ilgili yazdığım yazıya gelen cevap aşağıdadır.
İETT'ye yaptığınız başvuru inclenmiştir;--------------------------------
Kurumumuz tarafından konu ile ilgili nihai bir rapor verilmemiş olup, ilgi yazıda testlerin belirli aşaması hakkında firmaya bilgi verilmiştir. Bilindiği gibi motor ve diğer çalışan elemanlar komplike bir şekilde çalışmaktadır ve karar için detaylı deneylar yapılmalıdır. ikinci etap denemelerimiz devam etmekte olup, konu hakkında detaylı bilgi için;245 07 20-dahili:2403 noı.lu telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 06, 2008, 18:27:52 »
2007 avensis aracıma 20.000 km bakımında servis kontrolünde motor silk koydurdum amacım aslında yakıt tasarrufu yada güç elde etmekten öte motorun ömrünü uzatmak ve sağlıklı performans elde etmekti ki servis çalışanlarından olumsuz bir kelime duymadım zaten amaç  yağdan çok metal parçaların sürtünmeden kaynaklanan aşınmaları en aza indirmek oldugunu biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #17 : Haziran 07, 2008, 11:08:19 »
Dün 115 bindeki aracıma motor silk koydurtdum. Yağ değişimi 7000 km olmuştu. ama ortalama 2000 km de 1 litre yağ eklemiştim ve 4 litre yağı böylece bitirmiştim. Motor içindeki yağın iyi olduğu söylendi bu yüzden. Yağ değiştirmeden motor silk eklendi. pek bir beklentim yok ama yağ eksilmesi azalsın yeterli. Şimdilik test aşamasındayım.
motorun durumu noldu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 07, 2008, 12:46:34 »
arkadaşlar ben kullanmayın derim
bakın japon arabaları için mobil
alman grubu ve yıpranmış eski motorlar için castrol
castrol katkılı bi yağ zaten
fakat mobil tam japon grubu için hatta broşürde toyota modellerinde mobil önerir yazıyo...
bizler araçlarımızda katkı maddesi kesinlikle kullanmamalıyız bence
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 07, 2008, 13:04:33 »
Ben aracımın yağını 10.000 km değilde 8.000-9.000 km civarı değiştiriyorum. Bu çeşit katkılara kesinlikle sıcak bakmıyorum. Yağı kalınlaştırdığı için yağ yakan araçlarda yağ yakımını azalttığını biliyorum fakat sağlıklı motorlarda gerek olduğunu düşünmüyorum. Zaten kaliteli yağ kullanan bi motorun tüm ihtiyaçlarını motor yağı sağlar.Bi kaç kere uzun yola çıkmadan yakıt katkısı kullanmıştım fakat aracımda bu çeşit yağ katkıları kullanmam.