bende motor silk adında bir katkı maddesi kullanmıştım hani şu 150 000 km gideninden şöyle aktarayım olayı;
99 model fiesta da kullandım araçta mobil 1 yağ kullanıyordum ve yağ 7000 de eksilmeye başlar 8000 de resmen biterdi. katkıyı koyduktan sonra (abartmıyorum sık sık kontrol ederdim araba ile her gün işe gidip gelirim).12000 km gittim eksilmeyi bırak kararma bile olmadı. aracı sattığım adam yağını değiştirmeden üzerine 1 lt. yağ ekleyerek 18000 km sonra değiştirmiş.
benim tahminim 15000 rahat gitmiştir. buda 2 katı demek.
şimdi corolla da eksiltme yok ve bende ilerde de olmasın diye castrol magnatec kullanıyorum motorun ilk hareketteki aşınmalarını önleme amaçlı.
eğer katkı kullanacaksanız mobil 1 kullanmanızı tavsiye ederim ısıya en dayanaklı olan yağ yanlış hatırlamıyorsam.
ve yağ katkı maddesi yağı kalınlaştırmaz yukarıda bir arkadaş yazmış. kaldıki motoru yağsız bile çalıştırabilen bir katkı maddesi yağı neden kalınlaştırsın? zaten ilk yağ değişiminde motor yağında bulunan katkı maddesi atılıyor sadece metallere yapışan nano tanecikler kalıyor.
sahte ürünlerden sakının ben hepsiburada dan indirimli almıştım.
1 hafta önce 4 filtreyi komple değiştirdim.yağ olarak castrol edge 0-40 koydum.motorsilk yağ katkısını direk yağın içine boşaltmadım.çünkü başka forumlarda falanda millet "zaten filtreleri değiştirdim farkına varmam mümkün değil" yazmış.herneyse yağ değişiminden 2 gün sonra ekledim.ondan 2 gün sonrada yakıt katkısını koydum.ilk izlenimim yağ katkısı hakkında motorun sesi ve titremesi azaldı.performans artışı var mı yok mu pek bişey anlamadım.yakıt katkısına gelince ise onda fark gördüm.araç biraz duman attı koyduktan 4-5 dakika sonra.performans artışını ise yakıt katkısından sonra hissettim.eskiden 1. viteste turbo devreye girdiğinde hissedilmiyodu.ama şimdi ise turboya geçişte koltuğa yapıştırıyor beni.kalkış daha seri oldu.yokuş yukarı çıkışlar düşük devirlerde daha az bayılma evresinde kaldı.genelde sakin kullanmaya çalışırım aile ile beraber oldğumdan dolayı.yakıt katkısının gözle görülür matematiksel hesabı ise ortalama yakıt tüketimi 6,2 iken 5,9 a düştü.ben aracı babama 6,1 de bıraktım.babamın devirli kullanmasınında etkisi var tabi.neyse sonuç olarak yağ katkısının daha gözle görülür net farkını görmedim(kendi resmi açıklamaları yağ değişiminden 3000-3500 km. sonra diyo zaten).fakat yakıt katkısının ise bikaç dakika içersinde faydasını gördüm.
Ben de bu ürünle ilgileniyorum. Urün açıklamasında ürünün yağ katkısı değil motor katkısı olduğu yazılı. Tüm yorumları okudum ancak bir-çok arkadaş ürüne yağ katkısı imiş gibi yorum yapmış.
Farkı bilen ve aydınlatan olursa sevinirim.
bunların hepsi teflon maddesi olan ptfe katkılıdır.mikronluk değerlere sahip piston ve segmanlarınıza zarar verir.macera aramayın.deneyin ve motoru kucağınıza alırsanız bu iletimi hatırlayın...
google'da arama yaparsanız sanayi ve ticaret bakanlığının bunlara kestiği cezaları da görebilirsiniz.aracınız 2016 model lütfen bela aramayın.daha güçlü araç istiyorsanız gidin 2000 motor alın.eğer bakımlı motor istiyorsanız her 7000 km de tüm filtre ve yağı değiştiriniz.ancak hiçbirimiz bu arabaları 30 yıl kullanmıyoruz.10000 km de bir bakımını yapın ...