Gönderen Konu: YAĞ SIKINTISI YARDIM LÜTFEN  (Okunma sayısı 2332 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
YAĞ SIKINTISI YARDIM LÜTFEN
« : Haziran 05, 2011, 15:38:31 »
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar benim aracım 98 model xei touring wagon aracı yeni satın aldım sivastan getirdiler aracın yağı 5000 km önce değişmiş dün motorun sıcaklığından şüphelenip  aracın yağını kontrol ettim araçta yağ yok hemen yağcıya gittim arabadan yarım litre kadar yağ çıktı tamirci 15/40 yağ konulmuş olduğunu bu arabanın üretildiği tarihte 15/40 yağın daha üretilmediğini 20/50 yağ koymak gerektiğini söyledi aracımın fanının henüz çalıştığını görmedim hararetide yükselmiyor ancak üst taraftan radyatöre giden hortum çok ısınıyo ve araç durduktan uzun bir süre sonrada motorun ısısı devam ediyo lütfen bilen birileri bir yol göstersin şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

YAĞ SIKINTISI YARDIM LÜTFEN
« : Haziran 05, 2011, 15:38:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: YAĞ SIKINTISI YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2011, 17:22:03 »
http://www.castrol.com/castrol/iframe.do?categoryId=9032363&contentId=7059388
link açılırmı bilemem ama aracınızın sınıfına uygun yağ seçenekleri bunlar. kendinizde verileri girerek bakabilirsiniz.
Edge 0W-30

Marka
    TOYOTA

Model
    Corolla 1.6 G6

Motor
    P

Yıl
    1997-1999

Edge 0W-30

Uygulama    Tavsiye    Kapasite (litre)
Motor (P)    1.tercih    Edge 0W-30 (c)    2.8 - 3.2
2.tercih    Magnatec 5W-30 A1
Mekanik şanzıman    1.tercih    TAF-X 75W-90    2.1
2.tercih    Syntrans AT 75W-90
3.tercih    EPX 75W-90
Otomatik transfer         
Diferansiyel    EPX 90 (b)    0.9
Soğutucu (50%)    Antifreeze    4.2 - 5.3
Fren yağı    1.tercih    Response DOT 4    
2.tercih    Response DOT 3
Tekerlek Rulmanları    Spheerol EPL 2    
Yağ / Kapasite Notları
b.   Alternatif tavsiyeler: <18°C, 80W/80W-90; >18°C, 90
c.   Alternatif tavsiyeler, Engine (Petrol), >2000: <-29°C arası 10°C, 5W-30; -18°C arası >38°C, 10W-30; -12°C arası >38°C, 15W-40; -7°C arası >38°C, 20W-50
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bilgi güçtür...
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2011, 20:49:13 »
O yağ firmalarına pek güvenmiyorum, mesela mobilin sitesi broadwaye bile 0w-40 öneriyor :)
sizin araca 10w-40 veya 15w 40 uygundur, 20w 50 artık çok demode oldu, hiç bir araca tavsiye edilmez ama ucuz diye hala satılıyor.
Kanaat en büyük hazinedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2011, 08:18:12 »
Eğer incelemediyseniz, aşağıdaki başlıklara da bakmanızı tavsiye ederim:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=2167.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1086.0
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2011, 12:37:07 »
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar aracımda duman atma gibi bir sıkıntı kesinlikle yok, herhangi bir kaçakta yok, sanki motor çok fazla ısınıyor gibime geliyor ama aracı çalıştırdığımda hararet ibresi sıfırdan başlayıp yarıya kadar çıkıyor ve yarı hizada sabit kalıyor, baskı balata zayıf onu değiştiricem acaba ben kendi kendimemi sıkıntı yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2011, 14:50:20 »
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar aracımda duman atma gibi bir sıkıntı kesinlikle yok, herhangi bir kaçakta yok, sanki motor çok fazla ısınıyor gibime geliyor ama aracı çalıştırdığımda hararet ibresi sıfırdan başlayıp yarıya kadar çıkıyor ve yarı hizada sabit kalıyor, baskı balata zayıf onu değiştiricem acaba ben kendi kendimemi sıkıntı yapıyorum.

Efsanelerin genel karakteri bu diye biliyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2011, 18:29:26 »
aynı sorun arabamdda vardı.konya mutlu servise götürdüm sağolsun yaptı sekmanları değişmesi gerekiyor bu sorun 2002 carooldada var umarım yardımcı olmuşumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2011, 09:45:31 »
Benim 2002 Corollada da aynı problem vardı. 2 ay önce özel bir Toyota ustasına sekman attırdım. 1000-TL'ye mal oldu bana. Ama şimdi gram bile yağ eksiltmiyor. Tek çözüm bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2011, 11:54:50 »
Efsana motoru kolay kolay yag eksiltmez .Aracın km si nedir söylerseniz .Yag kaçagının sebebi kartel contaları veya yag tapası olabilir .aracınız yag yaktıgını eksoz dumanından anlayabilirsiniz . 20/50 çok kalın yag olmuş .Kışın sorun yaşarsınız.Biz 12 yıldır kullanıyoruz ilk günden bu tarafa 10/40 mobil koyduruyoruz. 216 bin km re yol yaptık herhangi bir yag eksiltme olmadı iyi bildiginiz bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2011, 03:58:39 »
süleyman bey umarım canınızı sıkacak bir sorun yaşamazsınız.teknik bilgim olmamakla birlikte motor yağlarının (site içerisinden edindiğim bilgiler doğrultusunda) iklim şartları ile doğru orantılı olarak kullanılıyor diye bilyorum bu noktada 20W50   15W40 a oranla daha kalın bir yağ gibi geliyor bana tabi motorun ihtiyacı olan hangisidir bilmiyorum sadece iklim şartlarını göz önnüde bulundurmanız gerektiğini hatırlatmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2011, 21:21:22 »
sanki motor çok fazla ısınıyor gibime geliyor ama aracı çalıştırdığımda hararet ibresi sıfırdan başlayıp yarıya kadar çıkıyor ve yarı hizada sabit kalıyor,

*bu konuda benimde sikayetim.var siteye konu actim.ama cevp verebilen olmdi sanki.tam soylediginiz gibi.ayaklarima cok sicak hava geliyor.benim de 100 000 de lpg li 2004 corolla terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2011, 22:29:31 »
sanki motor çok fazla ısınıyor gibime geliyor ama aracı çalıştırdığımda hararet ibresi sıfırdan başlayıp yarıya kadar çıkıyor ve yarı hizada sabit kalıyor,

*bu konuda benimde sikayetim.var siteye konu actim.ama cevp verebilen olmdi sanki.tam soylediginiz gibi.ayaklarima cok sicak hava geliyor.benim de 100 000 de lpg li 2004 corolla terra
Hilal bey toyotalarda zaten hararet ibresi hep ortada sabit durur yukarı çıkmaz ortadan  erken ısınmasıda normal anormal bir durum yok gibi aynı araçtan bendede var karakteristik özelliği o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Temmuz 03, 2011, 23:27:34 »
Hilal bey toyotalarda zaten hararet ibresi hep ortada sabit durur yukarı çıkmaz ortadan  erken ısınmasıda normal anormal bir durum yok gibi aynı araçtan bendede var karakteristik özelliği o
bu arada arkadasin konusunu da sahiplenmis oldum:).yani siz ayaklara cok sicak hava vurmasi normalmi diyorsunuz.?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 04, 2011, 17:11:46 »
Ben hararet göstergesi ve hızlı ısınma ile ilgili durum için normal dedim. Ayağa sıcak vurması normal değil (ben şimdiye kadar kullandığım arabalarda böyle bir sorun görmedim.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Temmuz 05, 2011, 00:43:28 »
Ben hararet göstergesi ve hızlı ısınma ile ilgili durum için normal dedim. Ayağa sıcak vurması normal değil (ben şimdiye kadar kullandığım arabalarda böyle bir sorun görmedim.)
tesekkurler.ama bende ilk kez karsilastim.toyota normal gibi algildim?.ama sorun var bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2011, 06:58:16 »
Ayaklara vuruyorsa normal değildir.. Kaloriferin üfleme konumunu ayaklardan camlara verin ve fanı soğuk konumuna getirin üflüyormu deneyin eğer üflüyorsa biryerde delik melik birşey vardır ordan direk motor sıcağını ayağınıza vurduruyordur...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)