Gönderen Konu: LÜTFEN ACİL YARDIM! TÜRK FİLMİ GİBİ AURİS SATIN ALMA SENARYOSU.....  (Okunma sayısı 6095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
lÜTFEN ACİL YARDIM

Arkadaşlar selamlar

Tanışalım bölümünde kendimi tanıttım adım Hakan onur

Cuma günü aracımı takasa vererek Toyota Corolla Elegant 4D 4 modeli mmt bir araç aldım.

Alrıken galeri diye güvendim ancak Cep telefonu ile mesajlı sorgulama da yaptım. mesajda aracın 2007 ye 4 ayda 2008 ve 2010 da kazaları oldugu ve 928tl masraf çıktıgı bilgisi geldi.

Galerici de Araçta değişen olmadıgı sökülüp boyandığı ve kaputunda boyandıgı bilgisini verdi ön panelin ise değiştiği bilgisini verdi yani önden hafif hasarlı oldugu için ve tamiri de yapıldıgı için ve aracın sahibinin toyota plazada çalışan 2. el sorumlusu oldugu için telefon görüşmeleri sonucu ikna olup satın aldım.

Satın aldıktan sonra Toyota kavacık a giderek arac ile ilgili kişiyle görüştüm ve ana aracın hararet yaptıgını komple motor yaptıklarını aracın toyotada çok pahalıya çıkacağı için dışarıda kendi ustama yaptırdım dediğini duyunca dünya başıma yıkıldı. Ben kaporta hasarı beklerken bir de motor hasarı ile karşılaştım.

Sonra cep telefonuma gelen hasar sms sini tekrar kontrol ettiğimde şade nosunun son 4 rakamından en sonda olan 2 sinin tuttugunu gördüm ayrıca kaza araba trafige çıkmadan 2 ay önce 4üncü ayın 4 ünde 2007 de hasarı gözüküyor. bu nasıl oluyor? Araç trafik ruhsatını haziranın 18 inde almış ama hasarı nisan 4 aklım bu işi almadı..............

Toyota ya telefon açıp sistemden aracı sorguladıgımda 2008 yılında önden agır hassarı oldugu ön kaput sağ sol çamurluklar radyatör ve farların değiştiği gözüküyor galerici ise değişmediği sadece çıkarılıp düzeltildikten sonra yerine takldığı radyatör ve farların değiştiriği söylüyor araçtaki ön kaput boya kalınlıgı da galericiyi doğrular nitelikte...

Galerici ile konuştum her türlü aracı geri alacağını söyledi. Ayrıca duman atma probleminin önemli bir problem olmadıgını belirtti araçta Yağmur ve park sensörleri çalışmamakta lastikleri iyi gibi görünsede diş derinlikleri yeterli ancak aralarda çatlamalar mevcut bana takasladığım araçtaki yeni lastiklerimi alabileceğimi söyledi. eksiklerini de yaptıracağını ya da aracımı geri verip aldıgı üste parayı iade edebileceğini söyledi.

Şimdi diesel bir aracı geri vermek de istemiyorum çünkü tekrar aynı araçtan bu fiyatlara darbeli dahi olsa bulmak mümkün değil. kapılarda hafif cukurluklar mevcut yaptırılmamış ön 3 parçadan başka boyası yok yani arka ve kapılar orjinal.

Araca daha sigorta bile yaptırmadım eski sahibinin sigortası 10 gün daha geçerli. Pazartesi kesin karar vereceğim.

not: aracın yerine başka aurisler de gördüm 31000 tl ye 2010 benzinli orjinal gümüş rengi auris de vardı mmt özellikli ama gönlüm dieselden yana sizce orjinalse benzinli auris mi alayım yoksa golf 1.6 2010 model yeni kasa benzinli  34000 tl ye sattıgı araçtan mı alayım bu araçlar hatasız....

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler..............
not: aracın yedek anahtarı da yoktu bu da güvenimi sarstı açıkçası.... ne yazık ki galericiler böyle.
tekrar not : aracı 30000tl ye hiçbir pazarlık yapmadan bu şekilde aldım pazarlık yapamadım çünkü önce ben gelmiştim en az 100 kişi de aracı almak için telefon açmıştı. Adam o yüzden pazarlık etmedi. Kendi aracımı da 2000tl düşüğe verdim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
hocam bence kesinlikle iade edin aracı.içinize sinmeyecek hiç bir zaman.diesel kısmetse olur ama bu araç olmadı diye başkası da olmayacak anlamı çıkmamalı ve başka araçlara yönelmeli
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Teşekkür ederim. Benim de içime sinmedi iade etmeyi ciddi olarak düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ben hiç düşünmeden iade edin derim.

Ben mesela kaporta ile ilgili sorunlara pek takılmam, şasisinde sıkıntı yok ise eğer.Ama komple motor yaptırıldıysa hiç düşünmem bile o aracı.Kim nasıl topladı belli değil.Ne zaman yolda koyacağı belli değil.Arabayı alsam bile şeş kaza yola çıkmaya korkarım acaba nerede bozulacak diye.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
hakan kardeşim bende senin gibi 2009 model auris bulmuştum arac d4d 28 bin km de idi fiyatı 29bin tl idi ama aracta arka çamurluk  deyişmiş ve sağ maşpiyerde deyişmiş serviste ustaya sordum bu para edermi diye bence alma dedi sonra satarken zorlanırsın diye .... bence sende alma aracta  bir iki parca boyo sorun deyil ama deyişen olmuşsa ve birde motor yapılmış bence kesinlikle alma
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
yanı hocam  siz bukadar kazası  arızası oldugunu bile bile bu aracı almışsanız diyecek birşey yok.Araç büyük bir kaza geçirmişki önden motora kadar hasar görmüş.Sİz o motordan ne hayır bekleyecekseniz.Ön panel bile değişmiş.muhtemelen pert olmuş bir aracı almışsınız siz..Valla galerici alırım diyor ama geri vermeye kalkın alacakmı.Eeger alıyorsa biran önce verin.2008 corolla comfortu 30 bin tlye aldılar dizelini temiz araba orjinal.
Sİz bukadar kazası oldugu nu bile bile alıyorsanız diyecek birşey yok .Ucuz etin yahnisi misali
 bin 3 bin lira fazla veririm kafam rahat olur.Siz bunu aldıgını hertarafı boyanmış motora kadar içe geçmiş araba yagmur sensörü falan çalısmıyor siz buna nekadar masraf edeceginizi bilmiyorsunuz daha.Heran arıza yapabilir yolda ailenizle kalabilirsiniz.Allah korusun kaza yapmanıza bile enden olabiilir.Sİz bu arabaya ucuz diye aldınız ama milletten hayrına vermıyor bukadar kazası olmasa size o fiyata verirlermiydi.Valla saatli bomba o araba ne olacagı başınıza ne iş açacagı meçhul
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
bence kesinlikle alma derim hor kullanılmış bir araç ne derece toplandı bilmiyorsun hiç zaman kaybetmeden geri ver sana çok sorun açar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi

Kardeşim acil geri ver arabayı. Çok pişman olursun. Araba beni alma diye bağırıyor sana...
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
İade şansın varken kaçırma ve idae et aracı ileride çok başını ağrıtır...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Aman diyeyim aman geri ver, yol yakınken kurtul
darbeli araç iflah olmaz, ilerde başına çok iş açar
Sen sen ol galericiye de asla güvenme, arabayı geri alıp paranı iade edeceğini hiç sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Tuncay Beyin söylediklerine harfiyen katılıyorum. Hemen geri verin. Yanii dizel ve uygun diye muhtemelen pert bir arabayı almanız çok ilginç bence.

Ben 2006 model,  1,5 dizel, kazasız, boyasız, değişeni olmayan Reno Clio arabamı 16,100 TL ye sattım. 39,000 km idi daha.

Niye söyledim bunu; Eğer maddi durumum uygun değilse arabam Toyota olsun diye perişan bir arabayı alacağıma başka segmente yönelir sıfır veya sıfır gibi araba alırım. Yok eğer maddi durmum uygunsa daha iyi durumda bir Toyota alırım. Hoş görünüze sığınarak söylüyorum sizinki sanki ava giderken avlanmak gibi olmuş.

Geçmiş olsun, umarım iade edebilirsiniz başınız ağırmadan.

2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
düşünmeden iade edin bence, gidin benzinlisinden alın, bir de tüp taktırırsınız, sonra tadından yenmez...
araç tam bir muamma şu anda, muhtemelen de önden sağlam bir kazası var...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Evet arkadaşlar aracımı yarın geri alacağım belki kazasız olan diğer araçlara da bakabilirim. Bu arada galericinin bana bizim için motorun yapılması değil çalışması önemlidir diye kusurunu satın alana kadar gizlemesi aracın pert kaydının olmaması ayrıca toyotada çalışan malum şahsiyetin aracın bir problemi yok gel ben sana anlatayım aracı gönül rahatlığı ile alabilirsin demesi aracı satın almama neden oldu. En azından ailemde savcılar hakimler var onlarla konuştum böyle bir duruda paranı ve arabanı iade alabilirsin zaten galerici de çakallığa kaçmamış eğer bir problem olursa dava açarsın biz de yol gösteririz demeleri beni biraz rahatlattı.

Aracı aldıgımda 50 tl lik 14 litre euro diesel koydum 110 km gitmeden araç yakıt bitik sinyali verdi. Siyah duman atmasının bir sebebi de fazla yakıt harcaması silindir kapağı araç yapılırken fazla taşlanırsa böyle olurmuş aklıma bir de enjectör pullarının kalınlıgı ile alakalı birşey gibi geliyor onun dışında çok sogudum ptesi iade. yorumlar için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
önden ağır darbe alan dizel araçların bür türlü randıman vermediğini söylüyorlar. kaldıki siz motor yapılmış diyorsunuz.
bahsettiğiniz durum aracın pek makbul olmadığını gösteriyor. aracı iade etmek mantıklısı. zaten bu haliyle içinize sinmeyecektir sanırım
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
valla sıfırı 52000 tl olan aracı millete kazalı 30000tl diye sattıgınızda kapıda kuyruk oluyorlar onu da anlamış değilim galerici bana motor yapıldıgını aracı aldıktan sonra söyledi kaportayı geçtim benim için çok da önemli değil ama motor yeniden yapılmış oldugunu bilsem kesinlikle almazdım burada bunu galericiye anlattığımda bana bizim için motorun yeniden yapılmış olması değil çalışır olması önemlidir dedi. Yani kendini böyle temize çıkarıyor ben bu aracı geri vereceğimi söyledim o da kabul etti yarın göreceğiz. bu arada elinde 33000tl ye verdiği 2007 model elegance otomatik honda civic var belki onu alırım bilemiyorum piyasasına baktım araç 72000 de ve yeni servisten çıkmış hatasız bir araç kapısı boyanmış olanlar bile 30-33 arası bu aracın orjinalliği konusunda şüphem yok benzinli diye uzka durmuştum ancak lpg taktırıp devam edebilir yada eski arabamı geri alabilirim.  Aslında kullandığım auriste çok diesel yakma dışında bir sorun da yok ama içime simniyor kesinlikle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Hakan Bey galericinin aracı değişip parayı iade edeceğine hiç ihtimal vermiyorum,elindeki diğer araçlarla değiştirmeyi düşünür ama bu sefer de pazarlık şansınız yok denecek kadar az olur.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
ben olsam o galericinin diğer araçlarına da güvenmem, siz satın aldıktan sonra "abi önemli değil diye söylemedim, bu aracın üstüne konteyner düşmüştü" derse şaşırmayın...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ben olsam o galericinin diğer araçlarına da güvenmem, siz satın aldıktan sonra "abi önemli değil diye söylemedim, bu aracın üstüne konteyner düşmüştü" derse şaşırmayın...
Anlamadım senaryo olarak mı gerçek mi konteynır düşmüş...?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
umarım geri alır:(
motor ellenmiş sakın almayın
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
zararın neresinden dönerseniz kardır !
diesel araçların motorundaki en hafif bir hasar bile,benzinli araçta motor indirtmeye bedeldir.